לא היבנתי

גאולה_ש

New member
טל, הבחנה חשובה...

א. תנועה אנטי- פמינסטית: היא תנועה נגד הקונספט פמיניזם על כול זרמיו וגישותיו. זרם פמינסטי: היא גישה המכירה בזכות הנשים להילחם על ______ (וכאן מתחילים ההבדלים בזרמים) את עדיין יכולה לשלול זרם פמינסטי אחד ועדיין להיות פמינסטית... אך לעומת זאת את לא יכולה להזדהות עם ערכי התנועה ה"אנטי-פמינסטית" ועדיין להקרא פמיניסטית...

גאולה_ש

New member
די טל...

אחרי זה חנה טוענת שאני משתמשת בסוגי ביקורת לא ראויים, מעניין למה...?!

אני מתחילה להרגיש זקנה בגילי, אבל..

לא לריב

sista

New member
על צבא העם שמעת?

סליחה, זה לא צבא העם. אולי זה צבא הדת? מותר להיות פמיניסטית ולא פציפיסטית קיצונית (כמוני).שירות צבאי לדעת רבים בארץ הוא בלתי נמנע. ואני אומר לך עוד משהו, אני בעד שאם כבר נגזר עלינו שירות חובה, שגם בנות ישרתו 3 שנים וכך יגיעו לתפקידים קרביים ולא קרביים שלהם תקופת הכשרה ארוכה יותר ולא מבזבזים אותה על בנות, שישתחררו מיד אחריה. כולי צער על המצב במדינה ועל המיליטריזם החולני שפשה בה ועל האפליה האיומה של אזרחי ישראל הערבים, שבנוסף בצהל אפילו אם הם רוצים בכך ומפסידים בשל כך מעמד חברתי והטבות. גם הנשים במצב זה נמצאות באפליה.

גאולה_ש

New member
זכותך להיות מה שאת רוצה

ועד יותר מזה...להילחם על זה... רק במדינתנו המיתוס: "טוב למות בעד ארצנו" חזק יותר מכול פמינסטית לוחמנית. בארצות שהמציאות הצבאית "לא מובנת מאליה" , התנועות הפמניסטיות הפציפיסטיות פורחות.. ואנחנו עדיין ממשיכות לקבל כמובן מאליו שערך "המדינה" עולה על פני כול ערך אחר. עד מתי?!...

sista

New member
האתוס הצבאי נחלש אך עדיין חזק

נראה לי לא ריאלי וחסר סיכוי כרגע להיאבק על פטור מגיוס לכל הנשים מטעמי פציפיזם, מה גם שלא ידוע אם כל הנשים רוצות בכך. מה שחשוב לי, שיהיה שוויון הזדמנויות וחלק ממנו לצערי ולשמחתם של אחרים עובר דרך צה"ל.

גאולה_ש

New member
יש כאלה שחושבים שזה לא ראלי וחסר

סיכוי להילחם על השלום... אך האם מי שמאמין בשלום אמת יפסיק?!!! יש עוד דעות במרחב הישראלי שאינם תואמים את דעת הרוב , ומושתקים באפן שיטתי בטוענה שאינם "פטריוטיים" דיים. התפיסה הפציפיסטית גורסת כי יש לבטל את הקונספט של צבא בכלל (ואין בזה נגיעה ספציפית אך ורק לנשים). בכלל - את לא חושבת שגברים (חילונים) במדינת ישראל מופלים בשעה שהם מחויבים לשרות צבאי , בעוד שלנשים יש אפשרות להשתחרר על סמך טיעון מצפוני ודתי ולשרת שירות לאומי מגביל. ("המסלול" שגבר צריך לעבור כדי להשתחרר מהצבא (על בסיס מצפוני), אינו תואם לזה של אישה, הוא הרבה יותר ארוך , ומצריך שהייה ממושכת בכלא).

מירי,

New member
זה אולי מיתוס אבל לא נאמר באמת....

ומה כל כך טוב בלמות? כאשר לא נצטרך את הצבא במרכז החיים ,יהיה לנו קל יותר להלחםבשוביניזים הישראלי שמתחזק מאוד מעצם זה שכל הגברים "אוכלים מאותו מסטינג" (אפילו אלה הג´ובניקים) מה גם שהרבה תקציבים ישתחררו לנושאים הרבה יותר חשובים...

טל קר

New member
ובכל זאת, כדאי להתחיל להלחם

בשובינזם הישראלי כבר מעכשיו ולא לחכות לימות המשיח...

למעלה