לא היבנתי

טל קר

New member
אני רוצה לערער על הציון שנתת לי

מכיוון שאני מאז ומתמיד נוהגת כך, ולא שוללת הבאת חומרים של אף זרם פמיניסטי השונה מדעתי, רק מתווכחת עימו, אני רוצה העלאה בציון מ"יפה" ל"טוב מאוד".

גאולה_ש

New member
אם לא הבנת את הציניות בדבריי

אסביר שוב: את שללת קיום של זרם פמניסטי בגלל שלא תאם את דעותייך. אי לכך לא מגיע לך ציון "יפה" אלא "נכשל". אבל היות וראיתי שחזרת בך , כמאמינה גדולה גדולה "בחיזוקים חיוביים" , הענקתי לך ציון "יפה"... עכשיו הבנת (או להסביר לך שוב?)

טל קר

New member
אני אכתוב לאט כדי שתביני.

אף פעם לא שללתי את עצם קיומו של זרם פמיניסטי בגלל שלא תאם את דעותי. מה שלא תואם את דעותי, אני מתווכחת עימו, לא מטאטאה אותו מתחת לשטיח, ולא מכחישה את קיומו. לכן לא היה לי ממה לחזור. אשמח להסביר לך שוב, במידה וכישוריך האקדמים הנוכחים לא יספיקו.

גאולה_ש

New member
אבל אני קוראת מהר...

מצאי את ההבדלים: גאולה כתבה: *ישנו מערך שלם של דעות וזרמים פמיניסטיים, שמתנגדים לשרות של בנות בצבא או\גם לשרות בצבא בכלל(בנים ובנות כאחד),היות והם רואים בזה מליטריזם לשמו... *ישנן כמה גישות פמיניסטיות אנרכיסטיות השוללות בכלל את הקונספט של "צבא" , קל וחומר את השרות בו , בין לנשים ובין לגברים טל כתבה: גם אנחנו יודעות על מגוון זרמים בפמיניזם! וכן, גם אני מכירה את הדעה שעדיף לנשים לא לשרת בצבא ולהתפתח במקום אחר, שכן הצבא הוא גוף שוביניסטי אבל גם התומכות בדעה זו הן בעד להפוך שירות בנות להתנדבותי, ולא לשלול על הסף שירות בנות באשר הן בשל מינן הקשר בין ההודעות הינו קשר של_______ (טל השלימי בעצמך) פתרון: שלילה

טל קר

New member
מצאתי. ההודעה של טל אגב באה

מבחינת סדר כרונולוגי לפני ההודעה של גאולה. אז קצת קשה לדבר על קשר של שלילה.

גאולה_ש

New member
היו שתי הודעות של גאולה

בפעם הראשונה טל לא הבינה... ולכן גאולה נאלצה לחזור ולהסביר לה... אבל כנראה שטל לא תבין(ושום דבר לא יעזור- יתכן וקורס בלוגיקה באוניברסיטה
)

די עם זה (מכוון לשתיכן), תרגענה

גאולה - אני קוראת יותר מפעם בהודעותייך סוגי ביקורת שלא תשמחי אם יהיו מופנים כלפייך. אנא - לספור עד עשר ולהתאים את הסגנון לדיון שוויוני. תודה, ובאותה הזדמנות - תודה על השתתפותך הפורייה והמפרה בדיוני הפורום. חנה

sista

New member
אני אהבתי שם משהו אחד

משהו כמו "ואני לא בא לדון אם יש נזק או תועלת בשירות של הבנות, למרות שישנו נזק." בטח שלא תבוא לדון, שלא יתווכחו אתך חס וחלילה. מה, זו אקסיומה שישנו נזק? אני ממש הזקתי באופן פעיל בשירותי הצבאי? אף פעם לא הסבירו לי את זה. אוי.

noa****

New member
לצערי אנחנו רחוקים מאד משיוויון

כל עוד החברה תטען שאם אשה מתנהגת בצורה שנחשבת התנהגות גברית זה לא תקין ולא נשי. כל עוד אשה שעומדת בתוקף על דעתה נחשב מאד לא נשי. כל עוד שיש רק קומץ נשים בתפקידי מנהיגות וניהול. כל עוד ששכר נשים נמוך בצורה משמעותית משכר גברים באותם תפקידים. כל עוד שקיימת פליאה גדולה והדגשה שהנה יש אשה טייסת מעידה על אפלייה , זה משהו שצריך להחשב מובן מאליו ולא תופעה יחודית ופלאית. כל עוד שמאשימים את הנשים שהן פרובוקטיביות ולא צנועות ולא את הגברים שעושים מעשים לא ראויים לנשים ופוגעים בהם ולפעמים גם רוצחים אותם. וכל עוד יש גברים שמצהירים כל בוקר "ברוך שלא עשני אשה. אז כניראה שיש חוסר שיוויון בחברה שלנו. רק כשהסוגיות האלה לא יהיו אקטואליות אולי נתקרב למשהו שנקרא שיוויון.

טל קר

New member
קישור לכתבונת רלוונטית מ"הארץ"

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=53812&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=1&listSrc=Y

גאולה_ש

New member
מבט פמיניסטי על גיוס חובה

עוד מאמרים מזווית קצת שונה מתוך האתר של תנועת "פרופיל חדש"- תנועה לאזרוח החברה הישראלית

טל קר

New member
מבט פמיניסטי על גיוס החובה קישור

ספציפי למאמרון בשם הזה במקור אליו שלחה גאולה. נ.ב. גאולה, לא מצאתי את שם את מה שאמרת על מניעת גיוס לנשים בשל היותן נשים, דיברו שם על בחירה נ.ב.ב. אם יש ענין אני מכירה אחת מהחברות בתנועה, אפשר להזמין להתארח אצלנו בפורום.

גאולה_ש

New member
בישראל לא קיימת תנועה פמינסטית

השוללת את הקונספט של צבא בכלל... זאת בעקבות המצב הבטחוני "היחודי" בישראל, שאינו מאפשר אפילו לחלום על זה , שלא לדבר על לבצע... (לעומת זאת באמריקה, ניו-זילנד ושבדיה תנועות אלו מאוד נפוצות)

טל קר

New member
אחרי ש"גילית לי את אמריקה" ,

האם יש תנועה פמיניסטית עם יחס דיפרנציאלי שכזה, שמתנגד לגיוס חובה, תומך בגיוס התנדבותי לבנים, אבל אוסר על נשים אפילו להתנדב?

גאולה_ש

New member
קוראים לזה תנועה "אנטי-פמניסטית" ../images/Emo8.gif

טל , את צריכה להכיר בזה שלא כול העולם פמיניזם, יש גם מושגים אחרים

טל קר

New member
נו, כשאני אמרתי בדיוק את אותו דבר

אמרת לי שאני שוללת פמיניזמים (שזו המילה האקדמית...) ושוללת דעות שונות משלי... חשבתי שאולי במקרה את יודעת משהו שאני לא בנושא הזה... מסתבר שלא.

טל קר

New member
והנה הקישור להודעתך שכוללת גם את

שלי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=68&msgid=763835

למעלה