לא ידעתי שיש פורום גם עליו.

seafox

New member
לא ידעתי שיש פורום גם עליו.

לא יצא לי לקרוא הרבה ספרים שלו אבל מה שקראתי אהבתי חוץ מאת "ראינוע" שהיה די חלש... אהבתי את בשורות טובות..ואת תרועת מוות. יש עוד ספרים טובים כמותם?

Athaclena

New member
שלום וברוך הבא לפורומינו הקט!

איזה ספר אתה אוהב זה די עניין של טעם אישי, אני לדוגמא אהבתי את ראינוע ואת תרועת מוות אבל יותר את איש הקציר. יש קונצנזוס שבשורות טובות הוא מעולה, אבל זה יוצא דופן - לרוב כל אחד אוהב ספרים שונים... לדעתי איש קציר טוב מאוד ומומלץ.

seafox

New member
תודה,וכמובן שמדובר כאן בטעם אישי

אבל עדיין יש מן הסתם באמת את הקונצנזוס על ספרים מסויימים.כמו תרועת מוות שרוב האנשים ששאלתי אמרו שזה אחד מהטובים. אז אני שואל אם יש עוד כאלו כדוגמתו ודוגמת בשורות טובות. קראתי גם את אחיות הגורל שגם היה נחמד ונראה לי שהיה עוד אחד..אני לא זוכר

Athaclena

New member
המממ... אם תסתכל פה בפורום

עושים כל שבוע "שבוע הספר" על ספר אחר, וכל אחד כותב את דעתו. אתה יכול לבדוק ככה אם יש עוד קונצנזוסים... אם יש אז אני לא מודעת אליהם. וכמובן שבאנגלית יש עוד מלא ספרים שלא תורגמו.

seafox

New member
אבל בדר"כ מספרים את הסיפור

לפי מה שאני רואה,ולא את העלילה. וגם יעזור אם ליד כל שם של ספר יכתבו גם את השם שלו בעברית.

ויימס

New member
תצטרף ותישאר! ../images/Emo24.gif

בקשר לכתיבת השם של הספר בעברית לידו... שמעת, אור? (אור היא המנהלת של הפורום= Death of Rats) ובינתיים, הנה לך: the colour of magic -צבע הכשף- סתמרוח the light fantastic -אור מופלא- סתמרוח equal rites - פולחני כשף- שונות. mort -תרועת מוות - מוות. sourcery - מעשי קסמים - סתמרוח. wyrd sisters -אחיות הגורל- המכשפות. pyramids -פירמידות- שונות. guards! guards! - שומרים! שומרים!- השומרים. eric – לא תורגם- סתמרוח. moving pictures - ראינוע- שונות. reaper man -איש הקציר- מוות. witches abroad -מכשפות בחו"ל- המכשפות. small gods -מכאן אין תרגום- שונות. lords and ladies -המכשפות. men at arms -השומרים. soul music -מוות. interesting times -סתמרוח. maskerade -המכשפות. feet of clay -השומרים. hogfather -מוות. jingo -השומרים. the last continent-סתמרוח. carpe jugulum-המכשפות. the fifth elephant- השומרים. thief of time -מוות. the last hero –סתמרוח. גם רשמתי ת'שם של התת סדרה. הספר האהוב עליי הוא אור מופלא וגם מעשי קסמים נחמד. איש הקציר וSoul Music גם כן ספרים שאני אוהבת במיוחד. בתמורה לכך שרשמתי את הספרים, שתף פעולה עם טקס הקבלה שהמצאתי ושאיש לא משתף איתו פעולה (אתה תהיה הראשון!
) 1. מה הספר האהוב עלייך (אני יודעת שלא קראת הרבה, תבחר ממה שקראת) 2. דמות אהובה 3. קטע אהוב 4. נמק, פרט הסבר (זנחתי את הגזור, הדבק ושלח לחבר'ה, התייאשתי)

seafox

New member
חחח...אוקיי אז ככה:

הספר שאני הכי אוהב:תרועת מוות. דמות הכי אהובה:לא חשבתי על זה ממש..אולי ליצן החצר מאחיות הגורל. קטע אהוב:הקטע הכי אהוב עליי זה אחד מההסברים בכוכביות שלו על היצורים שדומים ללמינגים רק שהם יותר זהירים וקופצים מחלוקי נחל נמק פרט הסבר לגבי מה? ותודה

pini-pee

New member
אוייש מזעזע

סורי, נמנע מלקורא את הספרים בעברית ככה שרק עכשיו קלטתי שלרינצווינד קוראים סתםרוח... כאילו מה? אני חושב שהייתי יוצר תת קטגוריה נוספת של נזירי ההיסטוריה והייתי משייך כקטגוריה משנית ל Small Gods, night watch וכראשית ל thief of time... אוקי, או לפחות גם את מוות וגם את נזירי ההיסטוריה... זו דעה שלי, לגיטימי! אגב, אני הולך לשרוץ פה אז עימכם הסליחה!

Athaclena

New member
וממתי בדיוק אתה גר בת"א והמרכז?

זה לא נחשב לירושלים? שלום וברוך הבא. ואתה לא עונה על e-mailים! ברוגז!! וזה good point, נזירי ההיסטוריה כבר צצו מספיק כדי להיות קטוגריה בפני עצמם. אבל small gods? אתה בטוח?

l o r e

New member
כמובן ש-Small Gods

הספר מתחיל מנזירי היסטוריה ומסתיים עם נזירי היסטוריה. לו טצה הוא חלק אינטגרלי, אבל שקט, של הספר.

pini-pee

New member
זה מתחיל עם לו-צי

שנשלח כדי לצפות בהסירטויה בהתהוותה, הוא הגנן שמשרת עם ברודה... לו-צי גם שופך מים על ידית ההילוכים (או שמא זה היה סתם מוט היגוי?)... תפקיד די חשוב בתכלס... תקראי, תקראי

pini-pee

New member
כקטגוריה משנית כן

ז"א בכל זאת, זו הפעם הראשונה שאנחנו פוגשים אותם... מגיע להם איזכור! חוצמזה כן, ליד מודיעין זה נחשב יותר לת"א מאשר לירושלים, לפחות מבחינת זמני נסיעה! ו... ואני מדי פעם כן עונה לאימיילים... מדי פעם! באמת!

Athaclena

New member
רק כדי לרדת על השולחת המסכנה...

ולא ענית על הקודם. שוקולטה ועכשיו! הם מוזכרים רק ב-3 הספרים האלה? לא יותר?

pini-pee

New member
יש איזכורים אליהם אבל לא השתתפות

פעילה בחלק מהספרים האחרים... שוקולטה? אוקיי: (רק שפורום בישול לא יעלו עלינו) 8 קוביות שוקולד מריר כוס חלב כפית סוכר קמצוצון מלח (זה מוסיף עניין) ניתן גם להוסיף 1/2 כפית של תבלינים לפי הטעם (חוויג' לקפה, קינמון ועוד) להכנה: מחממים את כל המרכיבים ביחד בסיר על אש בינונית עד שהחלב רגע לפני רתיחה (חשוב שהחלב לא ירתח!), מערבבים, מערבלים, עושים עוד כל מיני דברים כדי שהמשקה יהיה חלק (יש לי מיקסר ידני - שמופעל על ידי תנועה סיבובית, אבל אפשר גם עם מערבל ביצים), מחממים כוס בעזרת מים רותחים, שופכים את המים, מוזגים את השוקולטה ומגישים... אפשר כמובן לשים מעל קצפת מתוקה לפי הטעם
סה"כ ההכנה אמורה לקחת 3-4 דקות! ואה כן, זה לא רק כדי לרדת על השולחת, טוב... אולי קצת

Athaclena

New member
תודה רבה! ../images/Emo140.gif../images/Emo185.gif

אני אנסה בקרוב... אפשר להכין בכמויות יותר גדולות? 2 כוסות, או 20? או אולי לא 20. זה נשמע yum yum yum (לא בטטה בטטה בטטה אלא טעים טעים טעים) והגיע הזמן, ביקשתי אותו לפני 6 ימים!

pini-pee

New member
כקטגוריה משנית כן

ז"א בכל זאת, זו הפעם הראשונה שאנחנו פוגשים אותם... מגיע להם איזכור! חוצמזה כן, ליד מודיעין זה נחשב יותר לת"א מאשר לירושלים, לפחות מבחינת זמני נסיעה! ו... ואני מדי פעם כן עונה לאימיילים... מדי פעם! באמת!

Lord bigfoot

New member
למה סתמרוח? כבר היה פה דיון

ולמרבה הפלא זה תרגום לגמרי לא רע. המילה rince היא מילה שכמעט לא משתמשים בא, אבל באנגליה כמדומני משמעותה היא משהו לא חשוב או מקרי (או סתמי) ומכאן בא התרגום. הרבה יותר טוב מסבתא נוצתשעווה למשל.

למעלה