לא יודעת אם זה המקום הנכון..בקשר לפתיחת תיק

גילעד 63

New member
מאיפה הסקת

שקשה לי לקבל את זה שיש מאומצים שמסתובבים עם הפחד לדעת? זו המציאות. גם אני בשלבים כאלה או אחרים חוויתי את החשש הזה ממה אני אמצא אם אחפש. אני אלך יותר רחוק ואומר לך שזה יותר מזה. לכל המאומצים, כאשר הם עומדים מול ההחלטה אם לחפש או לא, יש רמה כזו או אחרת של חשש או פחד ממה שימצאו. זו תוצאה הגיונית של שנים של מסתורין וסודות שגורמים למאומצים לפנטז על זה מכל כיוון אפשרי. לכל שאלה בכיוון הזה יש עשר תשובות אפשריות. הכל חוץ מהאמת העובדתית. זה כמו החדר החשוך שפוחדים להיכנס אליו רק בגלל שהוא חשוך.
את אומרת בעצמך "לי חשוב שההחלטה,כל החלטה תהיה מעובדת,בהירה,נהירה,לא פזיזה אלא מושקעת מחשבה". אני מסכים איתך לגמרי. לשני הכיוונים. גם להחלטה לפתוח בחיפוש וגם להחלטה להניח לזה, לפחות באותה נקודת זמן. ברור שאף אחד לא יכול להחליט בשביל מאומץ אם הוא רוצה לחפש ולדעת או לא.
חשוב גם להבין שלא מדובר רק בבירור נסיבות ההגעה לעולם. חיפוש השורשים הביולוגיים הוא הרבה יותר מזה. לראיה, כמו שאת אומרת, בחמש עשרה עשרים השנים האחרונות העניין השתנה בגלל אימוצי חו"ל. המידע מוגבל ככל שיהיה נמצא אצל ההורים. ההורים חושפים את הילדים בהדרגה למידע והרבה יותר צעירים עושים את המסעות שלהם לגילוי השורשים כשהם מגיעים לבשלות הראויה לזה. רבים מהם עושים זאת בתמיכת הוריהם ולפעמים יחד עם הוריהם. לדעתי זה הכי נכון והכי בריא לכל הצדדים הנוגעים בדבר.
רוב הפחדים והחששות בפתיחת התיקים הם בעיקר בתחום האימוץ הסגור שבו עד גיל 18 אין על מה לדבר וגם להורים המאמצים אין מידע. המסתורין והסודות רק צוברים כוח עם הזמן ואפילו נטמעים בדפוסי התנהגות של המאומצים. החשוב ביותר לדעתי במקרים כאלה הוא קודם כל לתת תיקוף לעצם הרצון לדעת שהוא טבעי לגמרי. הרבה מאומצים מרגישים שהם "לא בסדר" שהם רוצים לדעת ועושים זאת לבד, בלי ידיעת הוריהם ולפעמים אפילו בלי שום תמיכה מחברים או קרובים. זה לא נכון ולא בריא משום כיוון, אני בטוח שתסכימי איתי על זה.
כל מה שאני אומר הוא שברגע שמאומץ מביע רצון או סקרנות אפילו מהוססת לכיוון זה אומר שאולי הגיע הזמן להתחיל לעבד את העניין כולו, כי אני רואה בזה אינדיקציה לרצון להעלות את העניין אל פני השטח ולהתמודד איתו. כמובן עם התמיכה הנכונה וההכוונה הנכונה ורק כאשר הוא באמת מוכן להתמודדות לעשות את זה.
לגבי האמירה הבאה "יכול אדם בוגר להחליט בדעה צלולה שהוא רוצה להתחבר רק עם החלק של חייו שבו היה רצוי". האמירה הזו יוצאת מתוך הנחה שהתינוק או הילד שנמסר לא היה רצוי. ברבים מן המקרים הוא בהחלט היה רצוי אך המציאות הקשה הכתיבה שיימסר. זה גם משהו שחשוב שאותו מאומץ יידע. הרבה מאומצים שופטים את האמהות הביולוגיות שלהם על בסיס הנטישה והדחייה כשבעצם ברבים מן המקרים תחושת הדחייה והנטישה הן סובייקטיביות לננטש ולנדחה כשהמציאות היתה אחרת.
זה בהחלט נושא מורכב שלא נכון לדעתי לצמצם אותו ל"פתיחת התיק כן או לא". הבעת הרצון לפתיחת התיק הוא רק אינדיקציה להרבה דברים אחרים. לכן כל כך חשוב להתחיל להיפטר מסודות ומסתורין די בהתחלה כדי להגיע לגיל בגרות עם כמה שפחות סודות ביננו לבין עצמנו ובתוך המשפחה. רק אז יהיה אפשר להגיע להחלטה שלמה בנושא בין אם ההחלטה היא לחפש או לא.
 

גילעד 63

New member
ושאלה קטנה

אם מטופל בוגר (בלי קשר לאימוץ) יגיד לך שהוא מרגיש שהכי נכון עבורו להתמודד עם הבעיות שלו עם זוגתו על ידי זה שהוא יכחיש אותן ויברח מהן ויטביע את יגונו באלכוהול פעם בשבוע, לא תציעי לו פתרונות אחרים ודרכים אחרות? (בכוונה אני מקצין כדי להדגיש את העקרון)
 
שוב גילעד

התלבטתי אם בכלל לענות,מאחר שדרך הצגת השאלה שלך מביעה [לפחות איך שאני קוראת את הדברים] זילות מסויימת במדיום היעוצי והפסיכולוגי.בכל זאת אגיד לך כך - מעטים ביותר האנשים היום שמגיעים למטפל לשם פינוק והעשרת הנפש.בדרך כלל מגיעים כי סובלים,כי משהו מפריע מאד לשמחה ולזרימה בחיים. אם אדם יאמר ש[ציטוט ממך]" הכי נכון עבורו להתמודד "עם בעיות כאלה ואחרות כך וכך וכך אז כל עוד לא מדובר בסיכון ממשי של שלומו ושלום אחרים - הוא לא מבקש שום עזרה ממני .פסיכולוג איננו שוק פרסי,ואין מה להציע למי שאינו מבקש לקבל.
 

גילעד 63

New member
אז קודם כל

את קוראת את הדברים לא נכון. לא היתה ואין שום כוונת זילות במדיום היעוצי פסיכולוגי. אני עצמי נעזרתי במדיום הזה לאורך התהליכים שעברתי בעצמי עם כל נושא האימוץ ונושאים אחרים הקשורים בזה. יחד עם זה מצאתי גם שהמדיום אינו הומוגני כלל ועיקר. יש גישות שונות הנובעות גם ממסלול מקצועי וראייה עקרונית את תפקיד המטפל וגם מאישיותו של המטפל עצמו (בכל זאת גם בני אדם).
הרבה אנשים אכן יגיעו לטיפול כי משהו מפריע. הרבה פעמים אנשים חושבים שזה דבר אחד ומתברר במהלך הטיפול שזה בכלל קשור למשהו אחר.
במאמר מאד מעניין שקראתי הבוקר בנושא הסיבות לבירור שורשים או לא של מאומצים. בסקר שנעשה (לא בארץ) רבים מן המאומצים שבחרו לא לעשות זאת עשו זאת מחשש לפגיעה בהוריהם המאמצים או בהוריהם הביולוגיים. אני מכיר את שני הצדדים האלה באופן אישי. היה זמן בגיל הרבה יותר צעיר שחשבתי שהופעתי פתאום בחייה של אימי הביולוגית עשויה או עלולה לזעזע את אמות הסיפים שלה. זה בא מתוך מחשבה (הרבה פעמים לא מדויקת) שבעצם היא בילתה את חייה בנסיון לשכוח את מה שהיה והנה אבוא אני ואציף שוב את הכל. איזו זכות יש לי לעשות את זה.
הצד השני עולה דווקא בימים אלה כאשר עולים דברים אצלי שמתוך הערכה וכבוד לשני אנשים מאד מבוגרים (ההורים שלי) הם לעולם לא ישמעו ממני ולא יהיו שותפים לתובנות ולתחושות שעולות אצלי בעקבות תהליך מאד לא פשוט שעברתי בשנים האחרונות. כל זה על מנת לא לפגוע בהם.
זה מתחבר למשהו שמאומצים מתמודדים איתו מגיל די קטן. איזשהו מסר סמוי מן החברה הסובבת אותם שעליהם להיות אסירי תודה שהוריהם כאילו הצילו אותם מגורל מר ולכן אל להם לעשות דבר שעלול לפגוע בהם או להעציב אותם. מחשבות מהסוג הזה בדרך כלל שומרים המאומצים לעצמם והן נראות להן לגיטימיות לגמרי ובעלות בסיס מוסרי, כשבעצם לא כך הוא הדבר. ילדים לא אמורים להיות אסירי תודה להוריהם ברמה הזו במיוחד כשמדובר בנושאים הקשורים לביסוס זהותם המלאה והשלמה ולתהליכים הרגשיים הכרוכים בכל נושא האימוץ בכל שלבי החיים השונים.
 
לגבי "אסירות התודה"

פעמים רבות מצאתי עצמי כותבת בפורום שאסירות תודה היא מעמסה כבדה מדי על הכתפיים הקטנות של ילד,ולא נכון להניח לתחושה זו להיות פרומיננטית ולעצב את ה"אני".הורים נעשו הורים כדי להגשים הורות בחייהם שלהם ולא על מנת שילדיהם יהפכו אסירי תודה.
ומבקשת גם שתקרא דברי לפאטפאט.
 

גילעד 63

New member
את ואני יכולים לומר את זה

אלפי פעמים, ועדיין יש הרבה מאומצים ש"אסירות התודה" שלהם לא באה ממסר מההורים אלא מתוך תהליך פנימי שהם עוברים שזו המסקנה שבאיזה אופן הם מגיעים אליה.
משהו כמו "אם לא אמלא ציפיות ואהיה מי שרוצים אמצא את עצמי שוב לבד". זה משהו מאד חזק שמאד קשה להסביר אותו במילים פשוטות.
אני מסכים איתך לגמרי שזו מעמסה כבדה מידי על כתפי ילד או אפילו נער או מבוגר.
 

אמא193

New member
מי יותר אדם מבין ואיש מקצוע

מהעובדות הסוציאליות בשירות למען הילד. הרי הן שאלו שמלוות תהליכים כאלה, הן יודעות יותר מכל פסיכולוג מה זה "לפתוח תיק אימוץ" ומה עובר על המאומץ ומה הוא עשוי לפגוש ולהתמודד.
הרבה אנשי מקצוע טובים יודעים את "הפנטזיה" שלהם על על מה יש בתיק אימוץ ומה קורה שם ופחות מה באמת קורה.
מאד מפתיע אותי האבחנה שעשית שהעו"ס יודעים ויעזרו בחלק טכני ואיש המקצוע שהוא לדעתך לא העו"ס יודע לעזור ולעבד שאלות ורגשות בעניין.
אני ממליצה לפנות לשירות למען הילד ולהתייעץ ולהתלבט ולעבד ביחד עם עו"ס לפני, או תוך כדי התהליך. בכלל חושבת שבעניין של פתיחת תיק אימוץ אין שום דבר טכני... וגם השאלות שחייכנית כתבת כטכניות כמו אם יהיה מידע כזה או אחר בתיק הן לא טכניות.
 
קיראי מה שכתבתי לפאטפאט

אין לי שום שאלה או ספק לגבי בקיאות העוסי"ות בתהליך פתיחת התיק.
ההבדל הוא שאני סבורה שחשוב לערוך תהליך מקדים לפניה לשירות.
כי אם את ואני מאומצות, ואפילו אם נניח תנאי המסירה לאימוץ היו דומים-מתוך שאת אחרת ממני ואני אחרת ממך
חשוב שגם לפני הסברים כאלה ואחרים על התהליך נברר עם עצמנו עד כמה אנחנו בשלות לפנות.
 

itwasntme2

New member
שאלה

זה נכון שצריך קודם אישור מהאמא שמסרה לאימוץ לפני שאני יכולה לפתוח את התיק?
 
לפי הידוע לי בכלל לא!

את בהחלט יכולה לפתוח את התיק.
אבל כדי לפגוש את המשפחה הביולוגית-לזה כן יש צורך בהסכמתם.
 

itwasntme2

New member
באמת?

אם האם לא מסכימה לא ייתנו לי לפתוח את התיק?

זה ניראה לי קצת לא הוגן...
 

Angelina68

New member
אני חושבת שאת התיק את יכולה לפתוח

את הסכמת האם את צריכה רק אם תרצי לפגוש אותה לאחר פתיחת התיק. ויתקנו אותי אחרים באם אני טועה
 
שלום, את לא צריכה אישור מאף אחד

כדי לפתוח את התיק. כל מה שאת צריכה לעשות הוא לכתוב מכתב ל"שרות למען הילד" (רח' ירושלים 22, יפו) לכתוב את פרטיייך האישיים (כולל ת.ז) ולומר שאת רוצה לפתוח את התיק. מהשרות תתקשר אליך עו"ס ותזמין אותך לשיחה. לאחר שליחת המכתב כדאי להתקשר (03-5125530)ולשאול מי העו"ס שאליה הופנית וכד'.
בהצלחה רבה.
 

gilahk

New member
פנייה לשרות למען הילד

יש לפנות למשרד הראשי של השרות למען הילד, שם נמצאים כל המידע. לאחר מכן המידע עובר לסניף של השרות הכי קרוב למקום מדורים של המאומצ/ת.

הנה מידע באתר השרות לגבי תהליך פתיתחת תיק עבור מאומצים בוגרים::

מאומצים מעל גיל 18 - פתיחת תיק

בהצלחה!

גילה חוגי, עו"ס השרות למען הילד
 

itwasntme2

New member
קודם כל

תודה לכולם על התשובות והדעות שלכם...אני כן חושבת שאני מוכנה לדעת מה הרקע שלי ואני לא חושבת שזה באמת ישנה את מי שאני היום.
אני מניחה שאם נלקחתי אז כנראה הרקע לא משהו וכנראה יש הרבה בעיות ודברים מאוד בעיתיים. מצד שני אני חושבת שלכל אדם מגיע לדעת את זהותו ולדעת את המוצא והרקע שממנו הוא הגיע.
נלקחתי בגיל מאוד צעיר וגלדתי אצל משפחה נהדרת שבחיים לא התייחסה אליי שונה ואפילו מעודדת אותי ללכת לפתוח את התיק אם זה חשוב לי.

אשמח אם יש פה עוד מאומצים שעברו את התהליך ואולי יוכלו לשלוח לי הודעה ולספר לי איך התהליך השפיע עליהם ואיך המידע השפיע על חייהם.
 
בהצלחה


 
למעלה