לא יכולה יותר....

• פותח הנושא nubi
  • פורסם בתאריך

nubi

New member
לא יכולה יותר....

נתתי לו אולטימטום: עוד שבוע ואני עוזבת. בלי להשאיר עקבות. כל יום אני ערה מרבע לשש בבוקר ועד 23:00. באמצע יש לי יום עבודה מלא. הקטנה לא ישנה דקה-כל היום אני איתה. אם זה לפני העבודה ואם זה אחרי העבודה.לא אוכלת נורמלי-כי אין לי זמן. לא שותה. שום דבר לעצמי. אין לי זמן לכתוב הרצאות, אין לי זמן לעצמי (לא ראיתי חדר כושר כבר חודשיים). אני כל הזמן חולה. אני עובדת כי אנחנו צריכים כסף וכי זה החיים שלי. יש לנו מטפלת נהדרת אבל אי אפשר להשאיר אותה כל יום 12 שעות. די. נמאס לי מהלבד. נמאס לי מהאפיסת כוחות הזאת. די! סליחה על ההיסטריה, פשוט אין לי כוח יותר.

lulyK

New member
בום בבטן ההודעה שלך.

את רוצה לפרט יותר? מה זה אומר "נתתי לו אולטימטום", מה הציפיות שלך ממנו?

עמית@

New member
את רצינית?

מה הוא עושה בשביל המשפחה? ואיך אפשר לשנות את זה? (נתת לו אופציות?) נשמע מתיש עד בלתי אפשרי.

nubi

New member
הוא בקבע.

למעשה, אני רוב הזמן לבד. לא יתכן שבסופי שבוע, אני מפנה את הבית עם הקטנה כדי שהוא יוכל לסיים פרויקט לתואר ולי אין זמן לכתוב הרצאה שאני צריכה לתת. הוא מסתלק מוקדם מהבית כדי להספיק לחדר כושר בבסיס, ואני? אני רק משמינה מזה שאני חוטפת ומנשנשת כי אפילו זמן לאכול אין לי. הרגליים שלי נפוחות, עם וורידים כי אני לא נחה לשניה. כמה אפשר?

עמית@

New member
באמת קשה.

הוא יודע את כל מה שאת אומרת לנו? שזה בחתי נסבל עבורך ואת דורשת בתוקף שהחלוקה תהיה יותר שיוויונית?

lulyK

New member
את צודקת.

גם בעיניי לא יתכן שהחיים שלו כמעט ולא השתנו, ואת עוד הופכת עולמות כדי להקל עליו. יש דרך להעביר לו את המסר הזה?

nubi

New member
אנחנו לא מצילחים להגיע לפתרון

הוא טוען שנשלח את שי לפעוטון ועלי זה לא מקובל. להוציא את הילדה מהבית רק כי הוא מתעקש להמשיך ולחזור כל כך מאוחר? מצד שני-הוא נוסע מת"א לחיפה כל יום. גם לו לא קל. עסק ביש.

lulyK

New member
מה זה יעזור אם היא תהיה בפעוטון?

ברור שגם לו לא קל, אבל אולי הוא יוותר פעמיים בשבוע על החדר כושר ואת תלכי? גם בשבת אפשר להתייעל עם חלוקה של השעות

nubi

New member
הוא יהיה חייב לוותר.

שתביני, הוא קם נורא מוקדם בבוקר, מסתלק ב-06:00. היא מתעוררת מזה שהוא מסתובב בבית. אבל הוא כבר הלך. אני קמה אליה ויותר היא לא חוזרת לישון עד 22:00. אז זה שהיא לא ישנה מספיק-זה דבר אחד (כנראה שהיא לא צריכה לישון). אבל כל כך הרבה שעות-זה לא שהיא שקטה. היא די נודניקית לפעמים. זה לא פייר שאני צריכה להיות ערה מ-06:00 וללכת ב-13:00 לעבודה (עד 22:00). וגם העבודה שלי לא כל כך פשוטה. סליחה על הקיטור הארוך...

lulyK

New member
את מקטרת בצדק רב.

רק שתדעי לך שכולנו עברנו ועוברות את זה באיזושהי רמה, לא כדאי לעשות מעשים נמהרים לפני שנעשה נסיון אמיתי לשנות (או שהוא היה צריך את הניעור הזה בשביל להתעשת?)

galiaS

New member
נובי

את מי את עוזבת? רוב הילדים בגיל של שי לא ישנים בבוקר ואחרי הצהריים. היא לא "מיוחדת" בשום צורה. שי דורשת המון ושי גם צריכה לקבל המון. אני מאד מבינה את הקושי שלך. הסדר יום שאת מתארת דומה להחריד לשלי. גם בעלי חוזר הביתה נורא מאוחר. גם אני התרגלתי לטפל בנטע כמעט לבד באמצע השבוע. גם לי קשה עם זה שהעבודה לא מתקדמת כמו בעבר והדוקטורט שלי לא זז. מה שלי הכי עוזר להרגע זה להאמין שאני עוד אגיע לכל אותם מקומות שחשוב לי להגיע אליהם- אבל כרגע הקצב קצת משתנה. כרגע נטע זה הפוקוס המרכזי והיא מכתיבה את הקצב. אני חושבת שאת כרגע צריכה עזרה. גם עזרה פרקטית (מבעלך. יש מצב שהוא יחזור לפחות פעם-פעמיים בשבוע קצת יותר מוקדם?) וגם עזרה מקצועית (שהיא בעיני תמיד פריוילגיה). כדי שלא תקרסי לגמרי. כדי שלא באמת תחשבי על לעזוב בלי להשאיר עקבות.

משוש30

New member
נובי את רצינית?

זה נכתב בלהט הרגע והעצבים או שאת רצינית? אולטימטום זהאומר שיש סיכוי שתישארי אם הדברים ישתנו נכון? מה הוא יכול לעשות? את רוצה שהוא יעזוב את הצבא? וממה תחיו? מקווה שהדברים ישתפרו מהר מהר

nubi

New member
זו בדיוק הבעיה

אם הוא עוזב את הצבא לא יהיה לנו כל כך ממה לחיות. אני רק רוצה שהוא יבוא יותר מוקדם לפחות פעמיים בשבוע. שלא תחשבו לא נכון, אני נורא אוהבת אותו. אנחנו 9 שנים ביחד. לא יכולה לדמיין את עצמי בלעדיו. אבל נורא קשה לי. אני מרגישה שהעצמי שלי מתבטל. הולך לאיבוד. אל תשכחו שכשאני באה הביתה, יש גם את הכביסה/כלים/נקיון. זה לא רק שי.

ענתש

New member
תתעדפי.

אני יושבת פה מול המחשב, ניצן בעבודה (עד מאד מאוחר היום, פרוייקט לחוץ) והכלים בכיור, הכביסה נערמת והסלון בלגן, לא מעניין אותי. זה הזמן שלי עכשיו. צריך להכנס פשוט ל-state of mind כזה שבו את מבינה שיש מצב של "הגנה עצמית" - עכשיו את חייבת את השעה שקט שלך וזה חשוב יותרמצלחות רחוצות בכיור. תעשי כל מה שאת יכולה כדי לחסוך זמן - אני למשל משלמת לעוזרת שלי שמגיעה פעם בשבוע כדי שתקפל את כל הכביסה ותשים בארונות, במשך כל השבוע ניצן עושה כביסה כשהוא מגיע ומעביר מכונה למייבש (שכחנו מזמן איך תולים כביסה, בשביל מה יש מייבש ? זה חוסך כל כך הרבה זמן וממש לא משמעותי בחשמל, עשינו חשבון ששעת הפעלת מייבש עולה לנו 3 ש"ח - לא שווה ?). את כל הכביסה הנקייה אני עורמת בחדר המיועד לכך והעוזרת מקפלת פעם בשבוע. החסרון היחיד - צריך לקנות מספיק בגדים כדי להסתדר שבוע
זו רק דוגמא, איפה שאת יכולה לחסוך מאמץ ובתמורה להשיג זמן חופי - תעשי את זה.

פיצהלה

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo24.gif

שבועיים כמעט שלא נכנסתי לפורום, פחות או יותר בגלל המצב שאת מתארת. והנה - ההודעה הראשונה שמקבלת את פני זה ההתרסקות שלך. אני מאוד מזדהה. בעלי לא בקבע אבל גם עובד שעות ארוכות וממשיך בשגרת פעילויותיו (פעמיים בשבוע כדורסל למשל...) ואני שפוכה. פשוט שפוכה. אני שולחת לך חיבוק גדול והמלצה לקחת אויר לפני שמפרקים. כשאני רואה שיש התדרדרות במצב והבעל שוב שוכח את סדרי העדיפות בחיים אני יוזמת שיחה, ומסבירה בשקט אך בתקיפות את הדברים. אני מזכירה לו שגם אני עובדת ויש לי קריירה ואני מביאה כסף הביתה ולא יתכן שהחיים שלי יראו כמו סמרטוט ושלו לא ישתנו. לוקח להם לפעמים יותר זמן לתפוס, את זה. אני מציעה לדבר. ושוב - חיבוק גדול. בהצלחה.

אדר שלי

New member
מבינה אותך מאוד../images/Emo24.gif

גם אצלנו הבעיות דומות. צריך להעמיד אותם במקום לפעמים ואולי לאט לאט משהו יפלס דרך אל המוח שלהם... אבל אולטימטום? טוב, אני מקווה שזה לא היה ברצינות. לנער, כן. אבל לא לעזוב. בינתיים, תחזיקי מעמד. אנחנו איתך.

ענתש

New member
אוי נובי, כמה קשה. נשבר הלב מההודעה

שלך. (אני הולכת לשפוך פה את הלב...) אני מסכימה איתך שהדברים (מה שסיפרת) נשמעים בלתי הגיוניים. אבל אני מקווה שלא תכעסי על מה שאני הולכת להגיד, אני אומרת את זה כי הייתי שם. התקופה שהתחילה בערך כשנגה היתה בת חצי שנה (וכבר דרשה המון אנרגיות) ועד שהיא היתה בת שנה וקצת היתה הכי קשה בזוגיות שלנו... אני חושבת שמה שכתבת נורא חד צדדי (ואני לא מצפה ממך לשום דבר אחר במצב הנפשי שלך שמשתקף מזה) אבל לפני שעוזבים בעל, שרק לא מזמן אהבת אותו כל כך שעשית איתו ילדה כזו מתוקה, צריך לראות את הדברים גם מהנעליים שלו ולהפך. עכשיו אני מנחשת פה, ממה שהיה אצלינו, אבל אני רק נותנת לך כיוון איך אפשר להסתכל על הדברים מנקודת המבט שלו (בלי לראות אותך, בכוונה) - הוא בטח לא הולך לשחק כל השבוע, נכון ? גם הוא עובד נורא קשה, גם לו יש פחדים שבגללם הוא משקיע כל כך הרבה בעבודה (למשל שהוא מרגיש עכשיו נורא אחראי לכן, חייב לפרנס, חייב לדאוג לבטחון כלכלי... זה קטע מאד נפוץ אצתל אבאים טריים). גם הוא מגיע הביתה כל יום (או בסוף שבוע ?) קרוע מעייפות ולא מבין מה פתאום את נופלת עליו עם כל מיני דרישות ובקשות - הרגע הוא הגיע, אחרי יום של קריעת תחת ואת רוצה ממנו דברים ? מה את רוצה יותר ממה שהוא כבר עושה בשבילך ובשביל שי ? מה, לא מגיע לו קצת את השקט שלו, את הזמן שלו, את התחביבים הבאמת מועטים שנשארו לו (חדר כושר למשל) שהם גם המקומות היחידים שבו קל לו לפרוק מתח וכעס ופחדים שמתעוררים כל יום בכל אדם נורמאלי שעובד נורא קשה והחיים שלו השתנו. זה בטח גם קשה לו להתמודד עם זה שכל יום הוא בא הביתה לאישה ממורמרת, פרצוף חמוץ. אחרי שהוא עובד כל כך קשה - למה את לא מחייכת אליו אף פעם ? למה את לא מפרגנת לו שילך לחדר כושר וינוח, למה הכל צריך להיות עם רגשות אשמה - אם הוא הולך לחדר כושר אז הוא עושה את זה עם הרגשה רעה שרצית ממנו משהו והוא ברח, אם הוא נח אז הוא מרגיש שזה על חשבונך... ומה את רוצה ממנו עם הלימודים ? לא מספיק שכל השבוע הוא עובד קשה, את סוף השבוע שלו הוא צריך לשרוף על לימודים מעצבנים ואת לא מניחה לו ללמוד, רק רוצה ממנו דברים. די, כמ בן אדם יכול לסחוב על הכתפיים שלו ? כמה ? אני לא ממשיכה, אני מניחה שהבנת את העניין לא ? אני הייתי ככה, פרצוף חמוץ. משהו כמו חצי שנה. והעניין הוא שזה גם סוג של משוב חיובי - ככל שאני הייתי ממורמרת יותר הוא היה ממורמר יותר, לחוץ יותר, רוצה יותר לברוח ופחות להיות במחיצתי ופחות "רוצה את טובתי" ופחות "רוצה להתאמץ בשבילי" וזה כמובן גרם לי להרגיש עוד יותר לבד ועזובה ויחידה ובודדה מול העולם ומאד מאד חמוצה. אין דרך לצאת מהמבוך הזה מלבד לדבר, להפתח ולדבר. אם צריך עזרה מקצועית בשביל זה - גם טוב, לכו וקבלו את העזרה הזו. הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה לדבר ודחוף ורצוי מאד, לבד. אם אתם יכולים תסתגרו בסוף שבוע בבית ותבקשו מסבתא שתשמור על שי. אם לא, תסתגרו בבית עם שי. תתחילו בזה שתזכרו כמה אתם אוהבים, למה אתם אוהבים, למה עשיתם את שי מלכתחילה. תמשיכו בזה שכל אחד ישטח את כל טענותיו כלפי הצד השני, בצורה הכי גלויה ואכזרית והצד השני יהיה חייב להקשיב בלי להעלב, בלי לכעוס, בלי להפריע באמצע, בלי להתגונן, בלי להכחיש - רק להקשיב, עד הסוף. תתפלאי כמה אחרי הרבה זמן של הקשבה את מתחילה לראות את האמת בדברים, כשאת לא עסוקה בלנסות להתגונן בפניהם. ואחרי שכל אחד מכם ידע מה השני מרגיש ואיפה הנקודות שחייבים לשפר תוכלו להמשיך לשלב הבא - למצוא פתרונות. אצלי זה היה למשל הפרצוף החמוץ שנורא הרתיע אותו וגרם לו להרגיש שבאלו לברוח פשוט. אז למדי כל יום לשים את כל הקושי מאחורי כשהוא מגיע ופשוט להיות באמת שמחה לקראתו, קודם לדבר איתו ולשתף אותו במה שהיה היום - בדברים הטובים, לא הרעים. זה נורא קשה בהתחלה כי המצב לא השתנה, למה שאני אהיה שמחה ? אבל המשוב החיובי כבר התחיל לעבוד וכמה שהייתי שמחה יותר ככה הוא בא מוקדם יותר ועזר לי יותר. מצד שני גם הוא השתדל במקומות שהכי הפריעו לי (שהוא לא היה זמן לבד עם נגה אף פעם כך שגם אני אוכל להיות לבד בשקט שלי באיזה עיסוק שהוא רק שלי פרטי לבדי) ועשה דברים גם אם לא היה לו חשק או זמן, כי הוא זכר כמה זה היה חשוב לי. ולאט לאט התגברנו על זה, ויצאנו מחוזקים יותר ואוהבים יותר ומתקשרים הרבה יותר. היום הוא יודע שאם אני מבקשת לצאת ערב עם החברות שלי - שיתהפך העולם, הוא יבטל הכל ויבוא לשמור על נגה. היום אני יודעת שאני אעשה אותו דבר בשביל שהוא ילך לחוג פעם בשבוע (והוא הולך). זה רק על קצה המזלג. פתרונות נוספים אפשריים אגב הם פשוט עזרה מבחוץ - תסכמו שתקחו למשל בייביסיטר קבוע ליום בשבוע, יום שיהיה רק שלך. אולי אחותך או אחת הסבתות ? תקבעו יום קבוע שלא יהיה מצב שזה יתפספס על פני השבוע. אני מקווה שקלעתי ושלא פגעתי בך עם התיאור המפורט של "מהעיניים שלו", תקריאי לו את זה ותראי אם הוא מזדהה, אני מבטיחה לך שיש במה שאמרתי גרעין של אמת. והמון כח לך

nubi

New member
תודה על ההשקעה

שכתבת כזו תשובה. את נורא צודקת. מאוד. אבל במחצית השבוע אני עובדת אחה"צ ובאה הביתה אחריו. אני לא יכולה ביום כזה לתזז כל הבוקר. פיזית זה ממש נהיה בלתי אפשרי. אני יודעת שאני לא אעזוב אותו מהסיבה הפשוטה שאני נורא אוהבת אותו ולא רואה את חיי בלעדיו. אבל נראה לי שהוא צריך קצת ניעור. קצת.

cookie1

New member
נובי יקרה ../images/Emo24.gif

קשה, כל כך קשה לקרוא על ההחלטה שלך. אחרי התשובה של ענת קטונתי.... אך אני כל כך מבינה אותך. נדמה לי שאין כמעט זוג שלא עובר משבר זה או אחר אחרי לידת ילד. גם אני כעסתי, גם אני עשיתי פרצופים ובכיתי, אך נדמה לי שבשלב מוקדם יחסית התחלתי להבין את כל מה שענת תיארה: שגם לו לא קל, שפתאום האחריות הכספית (פרנסה) הרבה יותר כבדה, ושגם לו קשה, אולי אחרת מהקושי שלי אך בהחלט קשה לו. לכל זוג דרכים אחרות להתמודד עם הבעיה, אך ממש אין מנוס מלדבר לפתוח את כל הקלפים ולקבל את העובדה שלא רק את זו שקשה לה בעסק החדש הזה. אני מאד אוהבת להמליץ על ייעוץ (לא הלכתי לייעוץ זוגי, אך "טיפלתי" בעצמי במשך שנה וחצי כדי להמנע מבעיות מסוג זה). קל יותר לפרוק בנוכחות זר שמקשיב, קל יותר להקשיב ולהבין את הצד השני. המקום הוא מקום נייטרלי כך שאפשר להשאיר שם את הכעסים ולחזור הביתה "נקיים" כדי להמשיך ולעבוד על הזוגיות. זה בטח לא קל אך בעיני שווה. יש לי חברה שפנתה לייעוץ עם בן זוגה בדיוק בגלל בעיות מסוג זה והיא אמרה לי משפט שלא אשכח "עכשיו אני כבר לא זוכרת למה אני אוהבת אותו". נדמה לי שאת עדיין זוכרת ולכן שווה לעשות עוד מאמץ ולא לזרוק הכל לפח. יכול להיות שהודעה על פירוד תגרום ל"ניעור" שאת מתכוונת אליו אך יכול להיות שהיא תסדוק עוד יותר את המרקם השברירי גם כך. נסי להציע פתרונות מעשיים לפני הצבת אולטימטום כלשהו. שיהיה

למעלה