לא לשכוח להחרים את תעודת התושב

הייתי שמחה לו היתה לנו טיסה לתל אביב ../images/Emo13.gif

אגב, ב-
, יש לי חברים שרוצים להשכיר את דירתם בששת הימים באילת - אפשר להציב אצלך בקומונה?

harhanegev

New member
לגבי העוף :

הקריטריונים כתובים כאן . עם זאת, אני מוכן להתגמש בקשר לקריטריון מס' 1, כלומר גם אם מדובר בדירה להשכרה לטווח ארוך אני מוכן שהם יפרסמו, תוך מילוי כל שאר הקריטריונים שכתובים כאן . אגב, אפשר וכדאי לנסות גם את הפורום הזה ואת הפורום ההוא .

lul5

New member
אני מסכים איתך אטף שזה טיפשי

אני לא נוהג להחרים ואם זה כבר הוחלט אז חרם לא יעזור את המחאה שלי למעשי החלם בעיר אני מעדיף לעשות בבחירות הקרבות שכן פעם ב5 שנים יש לנו הזדמנות להחזיר לפוליטיקים את מה שהם בישלו

ATAF151

New member
רק החרמה תעזור במקרה זה

לא צריך מיד לרוץ ולהעיף את ראש העיר רק בגלל שהוא החליט על תעודת התושב. בבחירות צריך לנתח את כל מה שנעשה ולנתח מיהם המתמודדים ולבחור את הטוב ביותר או את הרע במיעוטו. הפתרון הוא בהחרמה, שזה כידוע מעשה חוקי לחלוטין, פשוט מצביעים ברגליים ולא באים לנקודות החלוקה של תעודות התושב.

תעודת תושב

אינני מבין למה אתה צריך להיות כל כך דרמטי ומתמרד. אני תוהה האם חשבת מדוע בכל עיר שמכבדת את עצמה הנפיקו או מנפיקים תעודת תושב. ברעננה החלטנו להנפיק את תעודת התושב ע"מ לזהות את הרעננים ולאפשר להם לקבל הטבות הניתנות רק לתושבי רעננה. הכוונה היא לאפשר את קבלת ההנחה הניתנת לתושבי רעננה רק עם הצגת תעודת תושב במקרים כמו כניסה לחניון עירוני, קבלת הנחה על כרטיסים למופעים באמפיפארק, כניסה למתקנים בפארק, כניסה למשחקי ספורט, הנחות שינתנו ע"י בעלי עסקים ברעננה, וכו'. הסכום הסימלי שהוא נמוך מערים אחרות נועד לאפשר לנו לכסות חלק מהעלות של הנפקת תעודות התושב. במקום לחשוב איך זה מקדם אותנו אתה חושב למה בעירייה רוצים לעשוק אותי וזה בדיוק ההפך הגמור. אנחנו בעירייה משתדלים לעשות הכל ע"מ לקדם ולשפר ואשמח מאוד אם אתה ואחרים במקום להעביר ביקורת תרתמו ותציעו הצעות נוספות כמו תעודת תושב שהומלצה לנו ע"י תושבים ואולי גם הצעתך תתקבל ותמומש לרווחת תושבי העיר. אמיר שוצמן

p a l o m a

New member
תעודת תושב - רעיון מצויין!

מחכים ליישומו כבר הרבה שנים. בתל אביב הרעיון כבר בוצע לפני כ 15 שנה. יישר כח!

ATAF151

New member
למה בדיוק את מחכה הרבה שנים

לזה שיעתיקו את הכתובת שלך מתעודת הזהות לתוך פלסטיק נוסף תמורת עלות כספית עבורך ועבור העיריה. לזה את כל כך מצפה הרבה שנים?

ATAF151

New member
עדיין לא הסברת מדוע צריך את התעודה

הרי יש לנו כבר תעודת זהות שבה כבר יש את כתובתינו, ולפיה אפשר לתת לנו הנחות (וגם את רשיון הנהיגה). אין לנו צורך בתעודה נוספת שלא מוסיפה שום מידע נוסף ורק תנפח לנו עוד יותר את הארנק, ומן הסתם מידי פעם היא תלך לאיבוד. למעשה אתם מחלקים תעודה ללא צורך שגם עולה לנו כסף וגם, לפי דבריך, גורמת להוצאה כספית של העיריה על חשבון שירותים אחרים שהעיריה נותנת. אני לא סתם מתעקש ואני פתוח לשמוע הסבר מה ההבדל בין התעודה הזו לתעודת זהות. אגב, אני דווקא מציע הרבה פעמים כל מיני הצעות, ומעולם לא הצעתי משהו שלא נותן ערך מוסף כמו תעודת התושב.

כדאיות תעודת תושב

מרבית הציבור לא הולך בארנק עם תעודת זהות. הרבה יותר נוח ונגיש להציג תעודת תושב מאשר תעודת זהות. לילדים מתחת לגיל 17 אין כלל תעודת זהות. אנחנו מחפשים איך להתשתכלל ולא איך לעמוד במקום. רענני שירצה להכנס בעתיד לפארק חברים ללא תשלום יוכל לעשות זאת רק עם תעודת תושב לקבל כרטיסים מוזלים למופעי תרבות וספורט לרעננים יצטרכו להציג תעודת תושב וכנ"ל בחניונים העירוניים במשביר ,סביב הפארק, בקאנטרי ובגמלא מילניום ובעתיד בעוד מספר חניונים עירוניים. אתה יכול להמשיך ולטעון שזה מיותר ויש את תעודת הזהות, אני חושב שאתה צועד במקום במקום להתקדם. הרבה יותר קטן, הרבה יותר נוח.ההוצאה כספית של העירייה בשוליים ולא באה על חשבון שום דבר ותכסה את עצמה.. אמיר שוצמן

עניין פארק חברים מבורך

שימו לב חברות וחברים - היו כאן המון תלונות על העומס שם ועל כך שלא נותנים לילדים עם מוגבלויות להכנס. התעודה מאפשרת את יישום סגירת הפארק? מבורך בעיני, לכשעצמו. אני רק מקווה שחניוני אחוזה יצטרפו לכך.

shian

New member
../images/Emo45.gifמצטרפת ומברכת

בעניין פארק חברים צריך גם לחשוב על מתנדבים שידאגו לכך שילדים עם צרכים מיוחדים יקבלו עדיפות במיתקנים השונים. בעיני זה צריך להיות ברור אבל בעובדה (ראיתי במו עיני) אנשים נוטים להתעלם או לא לשים לב. אני בטוחה שאפשר לארגן תיכוניסטים שיהיו אחראים לכך.

a r t h e m i s

New member
מברכת גם!

ומקוה שתעודת תושב בפארק תאפשר כניסה עם אורחים ללא תשלום (?)

ATAF151

New member
אז יש לי הצעת ייעול

ראשית למיטב ידיעתי החוק מחייב החזקת תעודת זהות. שנית, אם אתה חושב שיש בעיה אמיתית של תושבים שמתקשים ללכת עם תעודת זהות, אז תציע תעודת תושב רק למי שרוצה. ומי שלא רוצה שיוכל להשתמש בתעודת הזהות שלו. מדוע לחייב את הרוב בעל תעודת הזהות לשלם כסף בגלל מיעוט שמתקשה ללכת עם תעודת זהות?

ATAF151

New member
חבל

אם אתה ועוד אנשים לא יחרימו, התוצאה תהיה שנקבל בדיוק את אותם הטבות שאפשר לקבל דרך הצגת תעודת זהות, אבל בעלות של כמה עשרות שקלים עבורינו, בניפוח הארנק עם עוד תעודה ועוד עלות לעיריה, כי כפי ששוצמן אמר אנחנו לא מכסים את עלות ההנפקה.

ATAF151

New member
הרוב חושבים כמוני

אין אפילו אדם אחד איתו דיברתי פנים מול פנים, שאמר לי שזה רעיון מצויין להעתיק את כתובתו מתעודת הזהות לכרטיס פלסטיק נוסף לארנק. כולם הסכימו איתי. בואי נעשה ניסוי, את חנה תדברי עם מקרובייך לגבי תעודת התושב ותביעי את עמדתך התומכת, אבל גם תאמרי להם את עמדתי האומרת שהמידע נמצא ממילא בתעודת הזהות ולכם העיריה יכולה לתת את אותם הטבות ע"י הצגת תעודה זו (כפי שנעשה עד כה בפארק ובחניון המשביר למשל). וגם תזכירי להם שהתעודה תעלה כסף גם לתושבים וגם לעיריה. נראה אז מה הם יגידו, מעניין כמה מהם יגידו "אני רוצה עוד תעודה לארנק שלא מוסיפה שום מידע וגם עולה כסף לי ולעיריה". ברור שאם את מציגה רק את עמדתך, יהיו כאלו שלא יחשבו באותו רגע לעומק לגבי האפשרות להשתמש בתעודת זהות וגם לא ידעו שזה עולה גם כסף לעיריה.

למעלה