לא לשכוח להחרים את תעודת התושב

ATAF151

New member
לא עשיתי סקר

אבל כמו שחנה התרשמה שהרוב תומכים בתעודת התושב, אני התרשמתי שהרוב מתנגדים. ועדיין גם אתה כמו השאר לא נתת נימוק אחד מדוע צריך את התעודה הזו.

ATAF151

New member
האם זה לא ברור

האם את רוצה להגיד לי שכאשר דיברת עם אנשים, הסברת להם גם את העמדה שלי? די ברור שרק אמרת להם שיש תעודת תושב שנותנת הטבות ואז הם אמרו שזה דבר טוב.

ATAF151

New member
האנשים לא חשבו לעומק

הם ראו את פרסום העיריה שתהיה תעודה ויהיו הטבות והם לא חשבו לעומק שבעצם יש להם כבר תעודה עם כתובת בכיס, ולא חשבו על העלות לעיריה וכו כל מה שכבר אמרתי. ובנוסף, הם גם בוודאי ידעו את עמדתך התומכת ורצו לרצות אותך.

ארזS

New member
דרך אגב, בעובדה שלא אחרים את התעודה

אין משום הצהרה שאני בעדה, כפי שכתבתי בעבר כשהנושא עלה לראשונה. לא אחרים כי לא אחרים וסיבותי שמורות עימי.

ATAF151

New member
אז אני אגיד שוב "חבל"

לצערי יש רבים בארצינו, גם במקרים חשובים יותר, שלא מוכנים לעשות מעשה ולכן אנחנו בדרך כלל לא מצליחים לעשות מרד צרכנים על שום דבר.

ארזS

New member
יש אמת בדברים האלה שלך, אך יש מקרים

רבים יותר שבהם ראוי לעשות מרד שכזה והדבר לא נעשה. התעודה הזאת היא "פינטס" לעומת דברים אחרים שבהם צריכים לעשות מרד, כמו למשל : להוציא את הכסף מהבנקים ולהחרים אותם עד שהמנהלים יקבלו משכורת הוגנת ומכובדת ולא משכורת שערורייתית. זאת רק דוגמא קטנה, כי מי יכול להסתדר בלי הבנקים ? ודוגמא נוספת : להחרים את שירותי הכבלים והלוויין [שאינני מנוי עליהם] בגלל שעושים ככל העולה על רוחם , מבטלים שידורים במתכונת הרגילה ומעבירים למתכונת של "צפיה בתשלום". בקיצור : יש הרבה דברים שיותר דורשים החרמה מאשר חתיכת הפלסטיק של פנינת השרון... יום נפלא, אני יוצא להפסקה...

ATAF151

New member
אכן יש מקרים חשובים יותר

אבל זה עדיין לא מצדיק לא לעשות חרם במקרים חשובים פחות. ברגע שנתחיל באיזשהו חרם צרכנים אולי בעתיד נוכל להתקדם גם לחרם על דברים יותר חשובים.

ניטרוי

New member
בעניין הכבלים והלויין אנחנו באותה מפלגה

הודעתי על התנתקות.נמאס לי .

harhanegev

New member
כמה טוב לחיות בלי טלויזיה.

בלי אגרה, בלי הוט, בלי יס, בלי כל השטויות.

איזה מאבק טיפשי ופתטי.

לא מחייבים אף אחד להוציא 15 שקלים . לא רוצה לא צריך. על זה אתה נאבק!? פתטי! יש כל כך הרבה דברים לשנות ולהאבק עליהם ועל זה אתה נאבק!? לא יאומן! מנה פלאפל. אני יודע את תגובתך . זה לא הכסף זה העיקרון. הצלחה גדולה לא תצלח לך פה ברעננה ממאבקך העקרוני בעירייה המושחתת שרוצה רק לעשוק אותנו התושבים. מה הם בכלל עושים שם פקידי העירייה הזאת וכו' וכו'.

שימו לב לכינוי שלי...

אני "מקומי חיצוני" - אינני רענני אך את רב זמני אני מעביר בעיר, הלוואי עליי להיות תושב בעיר הזו שמטפלת בתושביה ברמה כל כך גבוהה בהיבטים התרבותיים, תברואתיים, בטחוניים והחברתיים. והעיריה הזו, רק רוצה לשדרג ולשפר אתכם ואת היחס אליכם ואתם (חלקכם) מגיבים ב "יאללה חרם !!!" הלוואי והעיריה (והעיר) שלי היתה עושה שליש ממה שהעיריה (והעיר) הזו מציעה ונותנת לתושביה - ואני לא גר בעיירת פיתוח.... ataf היקר - אני אשמח בחום לקחת את תעודת התושב שלך ולהשתמש בה - התשלום והעמלה על התעודה - עליי !

ATAF151

New member
אתה מדבר לא לעניין

העיריה רוצה לתת בערך את אותם הטבות שניתנו עד היום לתושבי העיר, אלא שבמקום לתת אותם ע"י הצגת תעודת זהות היא תתן אותם ע"י הצגת תעודת תושב שעולה כסף גם לתושבים וגם לעיריה ותחייב אותנו להחזיק עוד פלסטיק בארנק.

ATAF151

New member
כן מחייבים להוציא כסף

אותם ההטבות כמו כניסה לפארק רעננה (וכעת חניה ליד הפארק) וכניסה לחניון ליד המשביר למשל שניתנו עד היום ע"י הצגת תעודת זהות ינתנו מעתה ע"י הצגת תעודת תושב שתעלה כסף כם לתושבים וגם לעיריה. כלומר אם אני רק רוצה את אותם ההטבות שניתנו לי במשך שנים אני מחויב להוציא כסף. בוא נתחיל מהמאבק הזה שקל מאוד לעשותו כי הוא לא מחייב יציאה להפגנות ולא מחייב הפסד ימי עבודה או לימודים, ואם נצליח אזי הציבור יתחיל להתרגל לרעיון שיש בכוחו לשנות גם בדברים חשובים יותר.

אין כאן מאבק

אלא פריצה לדלת פתוחה. יתנו לך להכנס חינם גם עם ת.ז. מן הסתם. מ"מאבק" באיזוטריה אתה יוצא נלעג משהו. לא חבל? Choose your battles. אתה מזכיר לי את הקבוצה הסאטירית שעשתה הפגנות נגד השתלטות הפסיפלורה על עולם המזון.

ATAF151

New member
חד משמעית לא יתנו

הם אמרו במפורש שתהיה חובה להציג תעודת תושב, ותעודת זהות לא תספיק. מי שנמצא בפורום רצח עם, מציע אולי לפעול נגד השמדת העם בדרפור, אני נמצא בפורום רעננה ולכן אני מציע לפעול נגד דברים פחות חשובים. לדעתי יש כאן חשיבות כדי למנוע הוצאת עשרות שקלים למשפחה ועוד כספים של העיריה (לפי דיברי שוצמן).

למעלה