לא מספיק השבבים הדפוקים, עכשיו Intel הסתבכו בתביעה על אנטישמיות

BravoMan

Active member

נראה ש-Intel מעסיקה לא מעט אוהדי חמאס, ומישהו שם חשב שזה רעיון טוב לתת לאחד כזה לנהל עובד יהודי ישראלי.
הכתבה בתקשורת המרכזית לא מציגה את זה, אבל כאן ניתן למצוא כמה ציוצים של אותו בוס (יליד מצריים):
ציוצים שהוא מחק ברגע שהוגשה התביעה כמובן.

כשחקנית הוליוודית השתמשה בצורה לא יפה בתמונה של מחנה השמדה נאצי בציוץ נגד מסכות, כל השמאל בארה"ב חגג את פיטוריה בגלל אותו ציוץ בודד.
אבל נראה שאם הציוצים הם נגד יהודים, גם אם הם לא סתם גסים אלא ממש מעודדים רצח עם, זה בסדר גמור...

פולגאר

Well-known member

נראה ש-Intel מעסיקה לא מעט אוהדי חמאס, ומישהו שם חשב שזה רעיון טוב לתת לאחד כזה לנהל עובד יהודי ישראלי.
הכתבה בתקשורת המרכזית לא מציגה את זה, אבל כאן ניתן למצוא כמה ציוצים של אותו בוס (יליד מצריים):
ציוצים שהוא מחק ברגע שהוגשה התביעה כמובן.

כשחקנית הוליוודית השתמשה בצורה לא יפה בתמונה של מחנה השמדה נאצי בציוץ נגד מסכות, כל השמאל בארה"ב חגג את פיטוריה בגלל אותו ציוץ בודד.
אבל נראה שאם הציוצים הם נגד יהודים, גם אם הם לא סתם גסים אלא ממש מעודדים רצח עם, זה בסדר גמור...
זאת הסיבה שלא רציתי לעבוד אצלם :-):

vinney

Well-known member
זה לא בסדר, ולא רק שזה לא בסדר - זה לא חוקי. ולכן, גם החברה וגם הבן אדם עצמו נתבעים, ונתבעים על הרבה כסף.

לא הייתי משווה שחקניות הוליוודיות למהנדסים עלומים שאף אחד לא שמע עליהם עד היום, אבל מצד שני גם לא הייתי משווה פיטורים לתביעת נזיקין פדרלית שתעלה הרבה מאוד כסף למתגוננים.

BravoMan

Active member
הבן אדם מנהל בדרגה בינוני עד גבוהה (לא בטוח במבנה המלא של אינטל).
לא בדיוק מהנדס עלום.

לפי התביעה, הבעיה דווחה ל-HR, ולא טופלה.
יש גם טענה שהסיבה שלא טופלה זה שעובדת ה-HR עצמה, גם יהודייה, חששה שתפוטר בעצמה אם תעשה רעש.

עכשיו נשאר לראות אם בית המשפט שם יצדד בך, או ימצא תירוץ למה הפיטורים בעצם הוגנים...

vinney

Well-known member
הבן אדם מנהל בדרגה בינוני עד גבוהה (לא בטוח במבנה המלא של אינטל).
לא בדיוק מהנדס עלום.
שמעת עליו לפני שקראת את הכתבה? יש מליון VPים בחברות הייטק, כמה מהם אתה מכיר בשם? כן, זה מהנדס עלום.

בניגוד לשחקנים, להם הפרסונה הציבורית שלהם זה הדבר הכי חשוב, מהנדסים בדרך כלל לא בדיוק ה״משפיענים״ בקנה מידה עולמי (או אפילו מקומי). גם כשמהנדסים מטרללים אחד את השני בפורומים שונים הם עושים את זה בעילום שם (ע״ע כל מיני בראבומאנים או וויניים).

לפי התביעה, הבעיה דווחה ל-HR, ולא טופלה.

אכן, ת׳אמת לא הכי מפתיע.

יש גם טענה שהסיבה שלא טופלה זה שעובדת ה-HR עצמה, גם יהודייה, חששה שתפוטר בעצמה אם תעשה רעש.
יכול להיות.

עכשיו נשאר לראות אם בית המשפט שם יצדד בך, או ימצא תירוץ למה הפיטורים בעצם הוגנים...
יכול להיות שהפיטורים באמת היו הוגנים, והתביעה נתפסת למשהו שכלל לא היה רלוונטי לפיטורין. אנחנו לא יודעים. דיברנו פה על זה בעבר, בארה״ב הדרך היחידה להתמודד עם פיטורין זה בתביעות אפליה. אם הפיטורין באמת נעשו בגלל צימצומים והחברה יכולה להוכיח את זה (אין לי מושג איך מוכיחים את זה), אז זה שהמנהל עבר על נהלים אולי יביא לפיטוריו של אותו מנהל, אבל התביעה עדיין תדחה.

BravoMan

Active member
בניגוד לשחקנים, להם הפרסונה הציבורית שלהם זה הדבר הכי חשוב, מהנדסים בדרך כלל לא בדיוק ה״משפיענים״ בקנה מידה עולמי (או אפילו מקומי). גם כשמהנדסים מטרללים אחד את השני בפורומים שונים הם עושים את זה בעילום שם (ע״ע כל מיני בראבומאנים או וויניים).
רק שהמנהל המדובר לא דיבר בעילום שם, הוא פרסם את תמיכתו בחמאס בחשבון טוויטר שלו תחת שמו האמתי.
הוא לא ניסה להסתתר מאחורי ניק.
לפי כתב התביעה הוא אף הביעה את עמדותיו כלפי הנתבע פנים מול פנים.

לא בדיוק מריבת תפוז בין וויני, ברבו, והפרבולה.

vinney

Well-known member
רק שהמנהל המדובר לא דיבר בעילום שם, הוא פרסם את תמיכתו בחמאס בחשבון טוויטר שלו תחת שמו האמתי.
הוא לא ניסה להסתתר מאחורי ניק.
כן, וכמו שאמרתי זה בהחלט יכול להביא לפיטוריו (ראיתי דברים כאלה קורים). אבל זה לא מעיד כלום על הפיטורים של התובע.

לפי כתב התביעה הוא אף הביעה את עמדותיו כלפי הנתבע פנים מול פנים.
גם זה לא מעיד כלום לגבי הפיטורים.

לא בדיוק מריבת תפוז בין וויני, ברבו, והפרבולה.
אכן, ואני ממליץ בחום להמנע מדיונים פוליטיים (או הבעות עמדות) מכל סוג בלינקדאין, או פייסבוק, או כל מקום אחר בו מזדהים בשם האמיתי. לפחות לא אם מתכוונים לעבוד בארה״ב. אם בארץ זה מקובל לנהל דיונים פוליטיים במסדרון בין ישיבה לישיבה - בארה״ב זה יכול להביא לפיטורין מהירים מאוד. כאמור, ראיתי את זה קורה.

BravoMan

Active member
אכן, ואני ממליץ בחום להמנע מדיונים פוליטיים (או הבעות עמדות) מכל סוג בלינקדאין, או פייסבוק, או כל מקום אחר בו מזדהים בשם האמיתי. לפחות לא אם מתכוונים לעבוד בארה״ב. אם בארץ זה מקובל לנהל דיונים פוליטיים במסדרון בין ישיבה לישיבה - בארה״ב זה יכול להביא לפיטורין מהירים מאוד. כאמור, ראיתי את זה קורה.
שמעתי על כך, אך להבנתי זו בעיה רק אם תומכים בצד הימני של המפה הפוליטית.
כל עוד תומכים בשמאל, אפשר לעשות מה שרוצים, שכן זה מתיישר עם הפוליטיקה של מקבלי ההחלטות ברוב אם לא כל התאגידים.

להבנתי, יש שם מקומות שאם תבוא עם כובע MAGA תפוטר בתירוץ שזה אסור, אבל אם תבוא בחולצת BLM לא יגידו לך כלום.

vinney

Well-known member
שמעתי על כך, אך להבנתי זו בעיה רק אם תומכים בצד הימני של המפה הפוליטית.
ממש לא.
כל עוד תומכים בשמאל, אפשר לעשות מה שרוצים, שכן זה מתיישר עם הפוליטיקה של מקבלי ההחלטות ברוב אם לא כל התאגידים.
גם ממש לא.
להבנתי, יש שם מקומות שאם תבוא עם כובע MAGA תפוטר בתירוץ שזה אסור, אבל אם תבוא בחולצת BLM לא יגידו לך כלום.
גם ממש לא.

אתה כבר הראת כמה פעמים שאתה צורך ״חדשות״ מאתרי פרופגנדה רוסיים. עובדות הן קצת אחרות. ספציפית - אפליה על בסיס דעה פוליטית אסורה בכל מדינות ארה״ב, אבל להיות טראנסג׳נדר ברוב המדינות זה מתכון בטוח לפיטורין ״מוצדקים״. ונסה להיות מורה להט״בי בפלורידה.

BravoMan

Active member
אתה כבר הראת כמה פעמים שאתה צורך ״חדשות״ מאתרי פרופגנדה רוסיים. עובדות הן קצת אחרות. ספציפית - אפליה על בסיס דעה פוליטית אסורה בכל מדינות ארה״ב, אבל להיות טראנסג׳נדר ברוב המדינות זה מתכון בטוח לפיטורין ״מוצדקים״. ונסה להיות מורה להט״בי בפלורידה.
אה, בוודאי, כל ערוץ שלא מסכים איתך הוא "פרופוגנדה רוסית", בטח גם sky.

זה מצחיק - מצד אחד אני רואה הרבה בדיחות על פלורידה, מצד שני נראה שהמושל שלהם הוא אחד האנשים השפויים והמוצלחים בפוליטיקה האמריקאית, וממש חבל שלא רץ לנשיאות במקום טראמפ, אבל לא נורה, די בטוח שעוד 4 שנים הוא שם.

מעניין שהכתבה ששלפת מדברת דווקא על מישהו או היא או השד יודע מה שמשתייך לקצבות היותר הזויים של הקהילה.
מה, לא יכולת למצוא כתבה על מישהו שפותר בגלל שהוא סתם טראנס, או הומו, או לסבית?
אה, כי זה לא חוקי נכון?
כי אפילו בפלורידה יש הגנה לדברים שהם לא פנטזיה מנותקת מהמציאות לגמרי, כמו כל חבורת ה-pronouns שצצת לא ברור מאין...

vinney

Well-known member
zה מצחיק - מצד אחד אני רואה הרבה בדיחות על פלורידה, מצד שני נראה שהמושל שלהם הוא אחד האנשים השפויים והמוצלחים בפוליטיקה האמריקאית, וממש חבל שלא רץ לנשיאות במקום טראמפ, אבל לא נורה, די בטוח שעוד 4 שנים הוא שם.
מי, דה סנטיס? קודם כל הוא כן רץ, והפסיד בבושת פנים. דבר שני - מוצלח? שפוי? לפי איזה מדד בדיוק? הוא פתח חזית מול המעסיק הכי גדול במדינה, מסכן את ענף הכלכלה הכי משמעותי למדינה, וכל זה בשביל שכמה זבלים יהללו אותו קצת בפריימריז, וגם זה בסוף לא קרה.

מעניין שהכתבה ששלפת מדברת דווקא על מישהו או היא או השד יודע מה שמשתייך לקצבות היותר הזויים של הקהילה.
מש״ל. בדיוק. הנקודה שרציתי להראות. בראבו במלוא הדרו. אפס יכולת להראות כבוד למישהו שהוא טיפה שונה ממנו. למה שאתפלא שאתה תומך בטרור ורצח חפים מפשע?

BravoMan

Active member
מי, דה סנטיס? קודם כל הוא כן רץ, והפסיד בבושת פנים. דבר שני - מוצלח? שפוי? לפי איזה מדד בדיוק? הוא פתח חזית מול המעסיק הכי גדול במדינה, מסכן את ענף הכלכלה הכי משמעותי למדינה, וכל זה בשביל שכמה זבלים יהללו אותו קצת בפריימריז, וגם זה בסוף לא קרה.
מצחיק - פעם השמאל הליברלי חשב שזה לא בסדר שתאגיד ענק שולט במדינה במקום ממשלה דמוקרטית, היום הם ינשקו את התחת לכל בעל מאה שיצבע פעם בשנה את הלוגו של החברה שלו בצבעי קשט.

אתה יודע שלדיסני אשכרה היית מדינה משלהם בתוך פלורידה???
דבר מפגר שחשבתי שקיים רק בסרטים על דיסטופיה בדיונית עתידית או משחקים כפו Cyberpunk, אבל מסתבר שמישהו אי שם בשנות ה-50 ממש רצה כסף אז נתן להם עצמאות.

מש״ל. בדיוק. הנקודה שרציתי להראות. בראבו במלוא הדרו. אפס יכולת להראות כבוד למישהו שהוא טיפה שונה ממנו. למה שאתפלא שאתה תומך בטרור ורצח חפים מפשע?
אז בגלל שאני לא מקבל הזיות על מגדרים בדיוניים שאינם קיימים במציאות כפי שאני לא מקבל סיפורים על חבר בדיוני בשמיים שבשמו לא נתנו לך להשתמש מיקרוגל, אני רוצח?
לא רציתי לומר את זה, אבל נראה שמרוב הוויכוחים עם היפרבולה פה מצבך הנפשי ממש התדרדר...

הפרבולה1

Well-known member
זה לא בסדר, ולא רק שזה לא בסדר - זה לא חוקי. ולכן, גם החברה וגם הבן אדם עצמו נתבעים, ונתבעים על הרבה כסף.

לא הייתי משווה שחקניות הוליוודיות למהנדסים עלומים שאף אחד לא שמע עליהם עד היום, אבל מצד שני גם לא הייתי משווה פיטורים לתביעת נזיקין פדרלית שתעלה הרבה מאוד כסף למתגוננים.
תיזהר שלא יפטרו גם אותך במקום שאתה עובד , אמנם אתה בעצמיך גם אוטואנטישמי גדול אבל עצם העובדה שאתה יהודי ששירת בצה"ל עושה אותך מטרה לכל תומכי הפרו פלסטינים שלא בדיוק מבחינים בניאונסים הדקים בין ציוניים שתומכים בהתנחלויות לבין ציונים שמאלנים שתומכים בפשרה טריטוריאלית עם חילופי שטחים, ומי יודע אם אחד הבוסים שלך הוא לא כזה.

BravoMan

Active member
תיזהר שלא יפטרו גם אותך במקום שאתה עובד , אמנם אתה בעצמיך גם אוטואנטישמי גדול אבל עצם העובדה שאתה יהודי ששירת בצה"ל עושה אותך מטרה לכל תומכי הפרו פלסטינים שלא בדיוק מבחינים בניאונסים הדקים בין ציוניים שתומכים בהתנחלויות לבין ציונים שמאלנים שתומכים בפשרה טריטוריאלית עם חילופי שטחים, ומי יודע אם אחד הבוסים שלך הוא לא כזה.
אתה יוצא מנקודת הנחה שהבוסים שלו יודעים את זה.
הניחוש שלי הוא שאדון vinney עובד קשה להסתיר את עברות הישראלי ה-"מתועב", במיוחד ב-10 החודשים האחרונים, ועצם זה שהוא שייך לקהילת הלהט"ב כנראה גם מקנה לו נקודות זכות שם, או לפחות הוא מאמין שזה מקנה לו נקודות זכות עד שיגלה עד כמה הקהילה הזו היום אוכלת את עצמה יחד עם שאר השמאל.

הוא כותב ש-"המנהל הזה עבר על הנהלים", כשבפועל המנהל הזה הביע תמיכה בטרור, מה שלא חוקי אפילו בארה"ב למרות התיקון הראשון בחוקה שלהם.
זה קצת יותר מה "עבר על הנהלים".

אבל אולי זה אמת לגמרי צירוף מקרים שהעובד הועבר להיות תחתיו שבועיים לפני שפותר, שמשעבי אנוש לא עשו את העבודה שלהם, ובדיוק בדיוק באו קיצוצים, ודווקא המהנדס הוותיק מאוד הזה פותר.

פולגאר

Well-known member
אתה יוצא מנקודת הנחה שהבוסים שלו יודעים את זה.
הניחוש שלי הוא שאדון vinney עובד קשה להסתיר את עברות הישראלי ה-"מתועב", במיוחד ב-10 החודשים האחרונים, ועצם זה שהוא שייך לקהילת הלהט"ב כנראה גם מקנה לו נקודות זכות שם, או לפחות הוא מאמין שזה מקנה לו נקודות זכות עד שיגלה עד כמה הקהילה הזו היום אוכלת את עצמה יחד עם שאר השמאל.

הוא כותב ש-"המנהל הזה עבר על הנהלים", כשבפועל המנהל הזה הביע תמיכה בטרור, מה שלא חוקי אפילו בארה"ב למרות התיקון הראשון בחוקה שלהם.
זה קצת יותר מה "עבר על הנהלים".

אבל אולי זה אמת לגמרי צירוף מקרים שהעובד הועבר להיות תחתיו שבועיים לפני שפותר, שמשעבי אנוש לא עשו את העבודה שלהם, ובדיוק בדיוק באו קיצוצים, ודווקא המהנדס הוותיק מאוד הזה פותר.
תהרוג אותי, לא מובן לי איך להט"ב יכול להיות בעד ערבים שמתעבים אותו ואם היה תלוי בהם, היו רוצחים אותו.

vinney

Well-known member
אני חושב ששניכם מתבלבלים.

להסביר לכם את המצב זה לא אותו דבר כמו להביע תמיכה בצד זה או אחר.

וביננו, גם המתנחלים היהודים היו רוצחים אותי, ובאותה המהירות, כמו הערבים. אין בעיניי הבדל מהותי בין טרוריסט רצחני חסר מעצורים שהורג אזרחים ושורף בניינים רק כי הוא שונא את מי שגר שם, לבין חמאסניק.

הפרבולה1

Well-known member
אני חושב ששניכם מתבלבלים.

להסביר לכם את המצב זה לא אותו דבר כמו להביע תמיכה בצד זה או אחר.

וביננו, גם המתנחלים היהודים היו רוצחים אותי, ובאותה המהירות, כמו הערבים. אין בעיניי הבדל מהותי בין טרוריסט רצחני חסר מעצורים שהורג אזרחים ושורף בניינים רק כי הוא שונא את מי שגר שם, לבין חמאסניק.
לא נכון , אם היית מתנהג יפה ולא זורק סלעים על רכבים יהודים שנוסעים בכבישי יו"ש אף אחד לא היה שורף לך את הבית בכפר. עובדה שאנחנו דואגים לך גם שאתה נמצא בגולה ואפילו שאתה שמאלני טיפש, שחס וחלילה הפרו פלסטינים לא יתנכלו לך.

vinney

Well-known member
לא נכון , אם היית מתנהג יפה ולא זורק סלעים על רכבים יהודים שנוסעים בכבישי יו"ש אף אחד לא היה שורף לך את הבית בכפר. עובדה שאנחנו דואגים לך גם שאתה נמצא בגולה ואפילו שאתה שמאלני טיפש, שחס וחלילה הפרו פלסטינים לא יתנכלו לך.
בינתיים זה נראה שאתה רוצה שאדאג לך, לא שאתה דואג לי.

תסיר דאגה מלבך. אני יכול לדאוג לעצמי, ואין לי שום כוונה לדאוג לך.

הפרבולה1

Well-known member
בינתיים זה נראה שאתה רוצה שאדאג לך, לא שאתה דואג לי.

תסיר דאגה מלבך. אני יכול לדאוג לעצמי, ואין לי שום כוונה לדאוג לך.
אני לא צריך את הדאגה שלך ושל הנשיא המטורלל שלך ( גו ביידן ) וסגניתו , שישלח את התחמושת והנשק ולא יבלבל את המוח עם "פתרונות מדיניים" .

למעלה