לא מצליחה להבין

Zack DA

New member
מה שאני מנסה לומר הוא

שברגע שלא תהיה שנאה - יהיה אפשר להגיע לפשרה. כי ברגע שלא תהיה עוינות, לא נצטרך לחשוב ברמת הביטחון כמו היום. אם הם ישנאו אותנו יהיו פיגועים גם אם נצא מהשטחים, מהמשולש ומהגליל ביחד. אם הם לא ישנאו אותנו, אפילו אם תהיה להם רק אוטונומיה לא תהיה בעיה.

פריפטס

New member
אתה חי באשליות

אם נדמה לך שכל עוד הם עם כבוש על ידינו הם יפסיקו לשנוא אותנו.

Zack DA

New member
לא אמרתי שהם יאהבו אותנו ../images/Emo13.gif

אבל הם יבינו שאלימות זו לא הדרך. כן. האשליה היא שלך - אתה מאמין, שאם נצא הטרור יפסק....

פריפטס

New member
מתי הם יבינו שאלימות זו לא הדרך?

אתה שם לב כמה מה שאתה אומר אבסורדי? אם נשתמש בעוד יותר כוח, ובעוד יותר כוח הם יבינו שכוח זה לא הדרך? סלח לי, זה רעיון פשוט מגוחך. וכן, אני מאמין שאם נצא, הטרור ייפסק. ניסית פעם שאתה פוסל?

Zack DA

New member
אתה "מאמין"....

לכן אתה פתי שלא למד מהעבר. ואם זה יגדיל את הטרור פי 7 כמו שאני אומר ? תבקש סליחה ממשפחות ההרוגים ?

פריפטס

New member
ואם עכשיו נחכה 10 שנים

ונעשה מה שאתה אומר... ואז ננסה את הדרך של השמאל, והיא תעבוד... תבקש סליחה ממשפחות ההרוגים של 10 שנות כיבוש?

Zack DA

New member
ניסינו את דרך השמאל, וקבלנו 1000

הרוגים. אני מעדיף קודם כל לדאוג לעצמי ולא לפלשתינים.

מתי ניסינו את דרך השמאל?

האם מתישהו יצאנו מהשטחים? האם מתישהו הפסקנו לבנות התנחלויות חדשות? האם מדינה פלשתינאית הוקמה? האם פירקנו התנחלויות מתישהו? דברים דומים לאלה אכן עשינו בסיני ואכן יש לנו שלום עם מצרים. האם ניסינו לעשות זאת עם הפלשתינאים באמת ובלי תיחמונים (כמו למשל הכפלת מספר המתנחלים בעשר שנים האחרונות)? נדמה לי שאתה יודע את התשובה... (ואם אתה לא יודע, אז התשובה היא שלילית לחלוטין - מעולם לא ניסינו לעשות זאת)

Zack DA

New member
באותה מידה אתה יכול לומר,

...שתוכנית השמאל היא שכולנו נקפוץ מהגג, והפלשתינים כל כך יעריכו את מי שישרוד - שיהיה שלום. תוכנית השמאל היא התאבדות וכניעה לטרור. העם הבין שאין לתת לכך יד.

אינך יכול לומר שדרך השמאל נכשלה

כל זמן שמעולם לא ניסינו אותה. ומדוע תוכנית זו היא התאבדות? יש לנו צבא מספיק חדש כדי שאם התוכנית אכן תיכשל כפי שאתה טוען, נוכל להחזיר את המצב לקדמותו. ומה במקום זאת אתה מציע? את הכישלון המתמשך של שלטון הימין שמחסל את הדמוקרטיה (אני יודע שזה לא ערך בעיניך) והופך אותנו למדינת העולם השלישי, עד שלעולם כבר לא יהיה אכפת, והוא יאפשר לנו לגרש / להרוג את הערבים?

Zack DA

New member
תפסיק להסית כנגד הימין

תוכנית השמאל היא התאבדות. תראה את מה שהשמאל עשה - והנה צה"ל לא מצליח להשיב את הדברים לאיך שהם היו לפני האינתיפאדה. אני לא רוצה להשתתף בניסוי.

בולשיט אחד גדול!

נראה כאילו אינך קורא את מה שאני כותב. אז בוא נבהיר קצת את ההגדרות: שלטון ימין הוא מה שיש עכשיו, והוא נכשל בגדול. שלטון ברק הוא מה שהיה לנו עד לפני שנתיים, וגם הוא נכשל בגדול. שלטון שמאל מעולם לא היה לנו. היה נראה בהתחלה שאולי רבין ילך בכיוון הזה ואח"כ גם ברק, אבל בפועל זה לא קרה. אם היית חולה סרטן, האם היית מעדיף לנסות תרופה חדשה שעוד לא נוסתה (שלטון השמאל), או שתעדיף להמשיך לגסוס, לאט, אבל בטוח (שלטון הימין), עד למוות הבטוח?

אז בעצם...

אתה מצפה מהפלשתינאים "להבין שאלימות זו לא הדרך" בזמן שאתה בעצמך חושב שאלימות מצידנו כלפיהם היא בדיוק הדרך להביא להבנה הזאת... אז במה אתה שונה שונה מאיש חמאס שמנסה לגרום לנו להבין משהו...

אני לא יודע איך אתה מגדיר אלימות...

אבל כשמטוס מטיל פצצה במשקל טונה על בית מגורים והורג 10 חפים מפשע, אז זה לא בדיוק פציפיזם. ממה שהבנתי מהודעותיך, עלינו לנהוג כלפי הפלשתינאים באלימות קשה, כולל נגד חפים מפשע, עד שהם יבינו שלא כדאי להם לנהוג באלימות כלפינו.

Zack DA

New member
אלימות קשה כנגד המחבלים....

זה לא אותו הדבר כמו "אלימות קשה כלפי הפלשתינים".

פריפטס

New member
אם הפלשתינאים היו אירופאים

אנחנו כבר ממזמן לא היינו פה. ואני חושב שזו כן השאלה- כי בעצם מה שאתה אומר זה שאין לך פתרון, ואתה מחכה שהם יפסיקו את ההסתה, ואז יימצא הפתרון. יימצא... מי ימצא אותו? למה כשתפסק ההסתה פתאום הוא יצוץ? ההסתה לא תפסק. אין לך דרך לשלוט בהם. יש לך דרך לשלוט רק בעצמך- ולכן אתה צריך להיות אחראי לכך שאתה, בעצמך, תעשה את מירב המאמצים להגיע לפתרון.

Zack DA

New member
שתפסק ההסתה לא נצטרך לחפש

פתרון. כי הבעיה כבר תעלם.

למעלה