לא מצליחה להבין

פריפטס

New member
בשבילך היא תעלם

אבל הם לא יקבלו מדינה. הבעיה שלהם תשאר אותה הבעיה.

Zack DA

New member
כלל וכלל לא

מה תהיה הבעיה שלהם ? ברגע שישלימו עם קיומנו כאן, לא תהיה להם בעיה. גם החיים שלהם יהפכו נורמליים.

פריפטס

New member
ומה אתה מציע להם בתחום המדיני?

להמשיך לחיות תחת כיבוש ומשטר צבאי?

גם אם אנחנו היינו אירופאים

זה היה הרבה יותר קל... וזאת כן השאלה. ואיך תופסק ההסתה אם לא נצא מהשטחים? כל עוד אנחנו שם - יש להם סיבה לשנוא אותנו. וברגע שנצא אכן חיילנו יחיו. מלבד זאת - בהתבסס על העובדה שברור לשנינו שלא תיפסק ההסתה כל עוד אנחנו בשטחים - הוא צודק. זה מה שאת רוצה שנעשה? שעד סוף העולם חיילי ישראל ישמרו בשטחים? זאת דרך לחיות? זה לא ראוי להיות פתרון זמני אפילו, אז בטח ובטח שלא פתרון עד קץ הימים... השטחים האילה שכל כך חשובים לך - הם באמת יותר חשובים מחיים? אין לנו סיבה לכבוש אם בסופו של דבר לא יהיה לנו את מי לשכן שם. ואני באופן אישי לא מוכנה להקריב כל כך הרבה חיים, בשביל משהו שברגע שתתעמקי בנושא תביני שזאת רק חתיכת אדמה... זה כלום, "זו יבשה מבוקעת, ואילה גרגירי חול, וכמה בקתות מקש - אדמה, זה הכל".

פריפטס

New member
אוי... איך רואים מי הימני פה ../images/Emo13.gif

גם בלי לקרוא את ההודעות שלהם. ההודעה שלך הזו מייצגת בעבורי את כל ההודעות שלך- רק בצורה קיצונית. אתה זורק משפטים לאויר ללא כל הסבר, בעוד שמי שהתווכחת איתו השאיר לך הודעה שלמה מלאה בטיעונים שמצדיקים אותו.

Zack DA

New member
תראה, זו לא הודעה ראשונה

שלי בעניין הזה. אני פשוט לא רוצה לחזור על אותם טיעונים 10 פעמים. בד"כ בנקודה הזו אני מסביר שהפלשתינים מונעים מתוך תקווה שנספיד ונלך ולא מתוך יאוש תמים או יאוש כלכלי. ולכן, כמו שהיציאה מלבנון הייתה קטליזטור ענק (שלא לדבר על אקט של הפקרת בעלי ברית) לאינתיפאדה, יציאה מהשטחים עצמם היא... התאבדות. עכשיו. אין לי מאיפה לצאת. השטחים הם מיושבים גם ביהודים. יציאה = מתן פרס לטרור. אם אני יכול לחיות עם ערביי חיפה - שהפלשתינים ילמדו שגם ליהודים מגיע לחיות ביש"ע. זה לא באמת צריך להפריע להם שהריבונות תהיה שלנו, ברגע שהם יכירו בזכותם לשבת שם.

פריפטס

New member
או ש...

אם נחזיר את השטח ולא נצטרך להגן על כל התנחלות בהפרד צה"ל יוכל להגן לאורך גבול עם גדר הפרדה, מה שלא ייתן למחבלים להסתנן לישראל. כרגע, בגלל ההתנחלויות והכיבוש, אין מספיק כסף וכוח אדם בצה"ל כדי להגן על ישראל- ולכן יש פיגועים.

K B G

New member
דבר אחד את צודקת-אין לך הרבה הבנה..

נכון את מכבדת את העם שלך (ישר כוח) אבל ההבדל בינך לביני הוא שאני מקדש את הערכים שנקראים שוויון ערך האדם וערך חיי אדם, וגם את רק בגלל הסיבה הפשוטה שלך יש הבנה גדולה בהרבה בנושא כבת העם היהודי שלפני לא הרבה זמן עבר את שואתו... אני אינני מתכחש לעמי,אני יודע מאיפה באתי, ואני משרת את המדינה שלי,אך אני מכיר בזה שכמו שלעם ישראל ניתנה מדינה וריבונות כדי שיגשים את החזון הציוני בארץ אבותיו גם לעם הפלשתיני מגיע ריבונות על שטחים ששייכים לו,עזה הגדה וכו'... אך קבוצה שמכנה את עצמה "ציונים אורגינל" הלא הם המתנחלים החליטו שישראל היא יותר ממה שאמור להיות מגיע לנו... ישראלי בשביל פאשיסט כזה הוא אדם שזכותו להתיישב בכל מקום במזרח התיכון ולאף אחד אסור להוציא מילה... אם יש אדם המתכחש לעמו הם חברייך לדעות הימניות החרדים ושאר מיני ***** שלא מתגייסים לצבא בזכות ובכך מפרים את ערך הבסיס של שיוויון בין אזרחים ואפילו יהודים ובכך מקריבים את אחיהם החילונים. לפני חודשיים נרצחה ידידה שלי אליזבת בפיגוע בקו 37 בחיפה וזה רק הקצין את הדעה שלי שרק שלום יפסיק את מעגל הדמים שראש ממשלתנו היקר התחיל כשהחליט להתגלגל להר הבית... אז אולי את חושבת שאני מדבר שטויות אך אני נוטל לעצמי את הזכות לשלול את הטענה שלך שאת את היא ההומנית מבין שנינו הומני הוא אדם שרואה את כל האנשים כבעלי זכויות ולא רק יהודים...

אני שמאלנית

ואת אכן הומנית לעם שלך - אבל זה לא מספיק. ההודעה שלך ארוכה (קראתי את כולה, אל תדאגי), אז לא אגיב על כל נקודה ונקודה. אז בתימצות: בתור שמאלנית אני לא מקללת חיילים, ואני בעצמי הולכת לשרת בצה"ל, במלוא הגאווה, ועשית כאן הכללה שלא במקומה. אבל - אין מה לעשות, זה אכן צבא כיבוש, ושוטרי מג"ב שרוצחים - ואני מדגישה רוצחים, קראי את הכתבה בעיתון סוף שבוע האחרון, כי הגנה עצמית זאת לא הייתה - פלסטינים, הם אכן רוצחים במלוא מובן המילה. ובלי קשר לדת שלהם - גם יהודי יכול להיות רוצח - וזה לא משנה את מי הוא רוצח. והבצא שלנו הוא באמת צבא כיבוש - באנו למקום שלא היה שלנו (ולא משנה מה האמונות הדתיות אומרות - את הערבים זה לא מעניין ובצדק, כי זאת לא הדת שלהם) - וכבשנו אותו. איך עוד את רוצה לקרוא לזה? כבשנו, ואנחנו נשארים בשטחים פלסטינים ומתעללים בערבים במחסומים. אם היינו יוצאים משם ולא חוזרים אחרי שקיבלנו מדינה - הצבא לא היה צריך למנוע פיגועים. וכן - שמעתי ערבים מדברים נגד מחבלים. ואת יודעת מה? שמעתי גם ערבים שתומכים במחבלים - הם עם בדיוק כמותינו - יש דעות מרובות, יש ששונאים אותנו ויש שרוצים לעשות איתנו שלום. ואני לא חושבת שאני צריכה לתמוך בכל יהודי רק בשל היותו יהודי - אני אתמוך בכל, ואך ורק במי שצודק לדעתי - בלי קשר לדת שלו, כי דת אינה הצדק לכלום. אם את רוצה להיכנס יותר לפרטים ולהבין את הדעה שלי יותר לעומק, ובהודעות קצרות בכל פעם כדי שאני אוכל לענות לך בפרוטרוט וגם לשאול שאלות בעצמי - את מוזמנת לכתוב לי לאישי.

כן אני יודעת, אל תרגיש רע עם עצמך

יש כאילה, ויש כאילה... במקרה נפלת בצד הלא טוב. קורה... תראה זק דה או איך שלא קוראים לך - אני כאן מתוך הרצון לדבר ולפתח שיחה משמעותית וללמוד וללמד. אם מה שיש לי להגיד לא מעניין אותך (כבר סיכמנו שלא, ועל זה יעידו כל ההודעות הלא חכמות ולא בוגרות שלך, ראה ערך "אף אחד לא מושלם" ו"אני מכיר פי מאה יותר ערבים ממך (יו הו איזה גבר אני)" - פשוט אל תקרא. איך אתה מנהל פורום כזה אם זה לא באמת מעניין אותך? תתבגר...

Zack DA

New member
תרגעי

קודם כל שמי הוא צחי. מותר לי להתבדח בהודעה אחת או שתיים. את יכולה להרגע קצת.

למעלה