לא נמשך לנשיקות

ran2013

New member
לא נמשך לנשיקות

היי

לא יודע אם זה קשור לכך שבאתי מרקע דתי ואין לי יותר מדיי ניסיון וכו'...אבל אני לא אוהב ולא נמשך לנשיקות צרפתיות...

פיזית ורגשית תמיד נמשכתי לבחורות, אבל..אע"פ שלא ניסיתי...נשיקה פשוט לא עושה לי את זה. (אמנם סקס עשיתי אבל לא התנשקתי אף פעם)
בעוד שמשיכה למין ולבנות המין השני היא אינסטינקט ביולוגי שככל הנראה האדם היה מגיע אליו גם ללא הכוונה מהתרבות או מהסביבה, אני תוהה וחושב לעצמי האם כך גם הנשיקה...
האם הנשיקה הצרפתית היא העדפה תלוית תרבות, או שהיא אינסטינקט טבעי? האם בכל התרבויות נוהגים להתנשק?

אני למשל לא הייתי חושב על נשיקה ולא הייתי יודע מה זה אם לא הייתי שומע על כך מהסביבה או רואה את זה בסרטים..(בניגוד לאוננות אותה ביצעתי לפני שידעתי מה זאת אוננות ומה אני עושה, או בניגוד לסקס שהייתי כנראה מגיע אליו באופן טבעי גם אם הייתי חי על אי בודד ולא שומע על זה בשום מקום)

מלכתחילה הייתי נוטה לחשוב שהתשובות לכל השאלות האלה הן - "כן" - שזה תלוי תרבות וטבעי לגמרי לא לאהוב נשיקות...
אבל ככל שאני שומע יותר יותר פידבקים ודעות בעניין אני נוטה להבין שרוב ככל האנשים כן אוהבים להתנשק ולא מסוגלים לפתח אינטימיות בלי זה....

אשמח לשמוע את דעתכם... מה אתם אומרים? ועד כמה זה תקין ונפוץ אנשים שלא אוהבים להתנשק?

HH husa

New member
אני מניח שיש הרבה.

אני גם.

יש הרבה דתיים שואהבים להתנשק וכאלה שחסרי ניסיון שגם כן , אז זה לא שייך.

ran2013

New member
מה יש הרבה?

התכוונת שיש הרבה שלא אוהבים להתנשק ואתה בינהם או הרבה שכן אוהבים?

זה לא חשוב למה אתה לא אוהב

עובדה שאתה לא אוהב, ואתה לא לבד. שמעתי על גברים ונשים כמוך. למזלי לא נתקלתי בהם... לי יהיה קשה מאוד לוותר על נשיקות.

ran2013

New member
זה משנה..

יש גם כאלה שלא אוהבים סקס... השאלה עד כמה זה תקין
בהתחלה חשבתי שיש הרבה שלא אוהבים להתנשק, אבל ככל שחפרתי יותר הגעתי למסקנה שזאת תופעה דיי נדירה..

השאלה עד כמה זה נפוץ בכל זאת, וגם עד כמה זה תקין...
וגם הדיון שהעלתי לגבי האם נשיקה היא לדעתכם אינסטינקט טבעי או דבר תלוי תרבות?

אין לי מושג מספרי

אבל אני מסכימה שזה די נדיר, לפחות כאשר מדובר בקשר רגשי (לעומת זאת, בקשר מיני בלי עומק רגשי, הרבה גברים ונשים ייחסו פחות חשיבות לנשיקות).

לגבי השאלה על גנטיקה מול תרבות, מצאתי טור בבלוג של גיל גרינגרוז (הלינק לא יכנס פה, גגל "למה אנחנו מתנשקים? האבולוציה של נשיקה רומנטית"). יש לו נטיה להציג מסקנות נחרצות לגבי דברים שהם עדיין בגדר השערה, אבל על פניו נראה שלפחות חלק מהעניין בנשיקות הוא אבולוציוני, וקיים גם אצל כמה מקרובינו.

לגבי "עד כמה זה תקין"? אני חושבת שזו לא שאלה רלבנטית. או ליתר דיוק, התשובה לשאלה הזו תהיה תלויית תרבות. אנחנו כל הזמן מגלים על עוד ועוד נטיות מיניות וא-מיניות. נטיות שנחשבו "חולניות" או "מתועבות" הופכות למקובלות חברתית. אם הסלידה שלך מנשיקות לא נובעת מטראומה (ואני מהמרת שלא), אז מה בעצם יכול להיות לא תקין בה?
אין פה לדעתי עניין שמשהו אצלך לא בסדר. יש פה כן משהו שעלול להפריע לך במערכות יחסים. אני לא יודעת עד כמה. תצטרך לגלות את זה בעצמך ולהחליט איך להתנהג בנושא הזה...

Berethor

New member
לדעתי חוסר אהבה לנשיקות

זה יותר נטייה א-רומנטית מאשר א-מינית, למרות שזה דברים שהם קרובים. עובדה שהרבה מהא-מיניים הרומנטים, אלו שכן מעוניינים בזוגיות, הם לרוב אוהבים נשיקות. בכלל נשיקה נחשב גם לאקט רומנטי יותר מאשר מיני, למרות שהיא גם וגם. אני מניח שזה גם קשור לזה שאם אין שם גם נשיקות וגם לא סקס, מה כבר נשאר.

Berethor

New member
אם זה מנחם אותך

אני מאמין שחוסר אוהבי נשיקות יותר נפוץ מאשר חוסר אוהבי סקס. מצד שני סביר להניח שאוהבי נשיקות בקרב נשים גדול יותר מאשר בקרב גברים, זאת אומרת שהסיכוי שלך לתקל באישה שנשיקות יהיה חשובות לך אפילו יותר מסקס הוא גבוה יחסית, במקרה כזה זה יכול לגרום לבעיות לחוסר התאמה ולבעיות בקשר שלכם אם יהיה. אי אפשר לדעת בוודאות אם נשיקה היא אינסטינקט טבעי או לא, אבל ברור שזה לא אינסטינקט ברמה של סקס או אוננות. בכל אופן זה לא משנה תעובדה שיש הרבה אנשים שאוהבים נשיקות ורוצים אותם כחלק מהקשר הזוגי שלהם.

סתם מסקרנות-

איך החלטת שאתה לא אוהב להתנשק אם מעולם לא ניסית את זה..?

ran2013

New member
לא נמשך לנסות..

אתה יכול לדעת אם אתה אוהב או לא אוהב משהו גם אם לא ניסית מעולם..

היו מאכלים שעוד לפני שאכלתי אותם פעם ראשונה התגריתי ביותר רק מלהתסכל עליהם, ויש
מאכלים שאני נגעל רק מלהסתכל עליהם ולא צריך לטעום בשביל לדעת שאני לא אוהב אותם..

וכנ"ל לגבי ענייני סקס - כל אחד מאיתנו חש משיכה לבני/בנות המין השני גם לפני שהוא עשה סקס בפעם הראשונה,
וחש תחושת חרמנות גם בלי לנסות...
אבל נשיקה לא עושה לי את זה - אם הייתי חי על אי בודד ולא שומע על כך בתרבות ובסרטים לא הייתי יודע מה זה, וגם כשאני
רואה את זה זה לא מושך אותי ואפילו מגעיל אותי ברוב המקרים באופן שלא בא לי לנסות...

לי זה נראה משהו תלוי תרבות

אבל כנראה, לאחר אלפי שנות היסטוריה, זה מובנה כבר בתוכנו.

אני אישית למשל לא מת על נשיקות ידידותיות, אבל כן נמשך לנשיקות מיניות.
מה שכן, יכול להיות שהרתיעה המסוימת מנשיקות מהסוג הראשון, מובילה לחוסר טבעיות בנשיקות מהסוג השני

Berethor

New member
אתה מודע לכך שסקס זה יותר רציני מנשיקות

בכל אופן יש אנשים שלא אוהבים נשיקות, אבל לא בטוח שצריך להמשך לזה כדי לעשות את זה או כדי להנות מזה. יש אנשים שנמשכים לנשיקות ואוהבים נשיקות באותו אופן שאנשים נמשכים לסקס או נהנים מסקס, אבל לא בטוח אם זה מולד או נרכש. אחרי הכל נשיקות זה לא משהו שנידרש מבחינה ביולוגית, לא מבחינת הבאת ילדים לעולם ולא מבחינת סיפוק מיני. אמנם גם בלי סקס אדם יכול לחיות אבל בלי נשיקות עוד יותר. לא חושב שבכל התרביות נהוג להתנשק, וגם אצל רוב בעלי החיים לא מתנשקים. בכל אופן אם יש לך סקס מה אתה צריך נשיקות, בעיקרון סקס זה גם אינטימיות הרבה יותר גדולה מאשר נשיקות ולא צריך להסביר תסיבות. בכל אופן זאת גם הסיבה שנראה לי קצת מוזר מה שאתה מספר פה, זה כמעט כמו להגיד עשיתי סקס אבל לא התחבקתי אף פעם, סקס>נשיקה צרפתית>נשיקה לא צרפתית>חיבוק, בעצם נשיקה צרפתית אמור להיות קטן עליך.

העיקרון מאחורי נשיקה צרפתית הוא דומה לעיקרון מאחורי סקס, בסקס סטנדרטי זה יחוד בין איברי מין ובנשיקה צרפתית זה יחוד בין פיות, ככה שלמעשה אדם שנגעל מנשיקות ומעדיף סקס הוא אדם שמעדיף לעבר איבר מין מאשר פה, ואדם שבעד נשיקות ונגד מין זה בדיוק העדפה ההפוכה. אני באופן אישי אני בהחלט יכול להבין אותך, גם לי נשיקות נראה יותר מסובך באופן אישי, אפילו שבאופן עקרוני נשיקות זה הרבה יותר פשוט. לא הייתי אומר לך להתנסות במשהו שאתה לא נמשך עליו, אבל אם כבר עשית סקס באמת שנשיקות אמור להיות קטן עליך, בדרך כלל זה הסדר ההפוך יש הרבה אנשים חסרי ניסיון שהתנשקו אבל עדיין לא עשו סקס. אז למה שלא פעם הבאה שאתה עושה סקס שגם לא תנסה להתנשק אם הצד השני רוצה, אתה מודע לכך שבעיקרון אפשר לעשות את זה גם ביחד עם סקס. תחשוב על זה ככה, אפשר בלי נשיקות צרפתיות, אבל עם זה יכול להיות הרבה יותר מעניין, זה מוסיף לך עוד דברים זוגיים שאפשר לעשות עם הבת זוג, חוץ מסקס. בנוסף נשיקות צרפתיות נחשבות לאקט הכי רומנטי, אומנם כמובן גם סקס יכול להיות רומנטי, ונשיקות צרפתיות יכולות להיות לא רומנטיות. אבל כמו שסקס נחשב לאקט הכי מיני כך גם נשיקות נחשבות לאקט הכי רומנטי. לכן לא תראה כמעט אף סרט רומנטי ללא נשיקות.

"לא הייתי אומר לך להתנסות במשהו שאתה לא נמשך עליו, אבל אם כבר עשית סקס באמת שנשיקות אמור להיות קטן עליך".

ואם הוא שכב עם אשה, הוא גם יכול לשכב עם גבר, נכון?
תשמע, בתור בנאדם לא ממש מיני, אתה לא מבין שגם לאחרים מותר לא להמשך לכל דבר שנחשב נורמטיבי?

"בעיקרון סקס זה גם אינטימיות הרבה יותר גדולה מאשר נשיקות ולא צריך להסביר תסיבות." לא צריך להסביר את הסיבות כי זה לא נכון. לפחות לא אצל כולם. יש אנשים שעושים סקס בקלות אבל ישמרו את הנשיקות רק לקשר רגשי.

Berethor

New member
איזה היסחפות פרועה מצידך

איך הגעת ללשכב עם גבר?! הוא יכול להתנשק בדיוק עם אותה אישה שהוא גם עשה סקס איתה. גם הסברתי שמשום שנשיקה צרפתית היא דבר הרבה יותר פשוט מסקס, אין סיבה שלא יתנסה בזה.

אין פה עניין של פשוט או לא פשוט

הוא אומר שנשיקות מגעילות אותו, אז אין טעם להתחיל להסביר לו שזה פשוט או מסובך.
והרשה לי לבשר לך, לרוב האנשים יש אקטים מיניים שמושכים אותם וכאלה שלא מושכים אותם. התאווה וההנאה מאקט מסויים עם אדם מסויים לא שוללת דחיה וגועל מאקט אחר עם אותו אדם.

Berethor

New member
לא אמרת פה שום דבר חדש

והתחשב בכך שרשמתי את זה גם בהודעה המקורית שלי, יש לך קריאה מעוד סלקטיבית או חוסר הבנה בסיסית. חוץ מזה ייצגתי פה חוות דעת הגיונית ונורמטיבית ולא סטוצרית והוזייה בסגנון "אנשים שעושים סקס בקלות אבל ישמרו את הנשיקות רק לקשר רגשי". לעשות סקס בקלות ונשיקות "לשמור" זה דבר כל כך הזוי ומצחיק, בהתחשב בכך שסקס הוא הדבר היותר אינטימי ורציני מבין השניים, מה גם שבריאותית יותר מסוכן לשכב עם הרבה אנשים יותר מאשר להתנשק עם הרבה אנשים, וגם מנשיקות אף אחד לא נכנס להריון. כן בשביל סקס יש אמצעי מניעה אבל עדיין יש סיכון. סקס זה גם הרבה יותר אינטימי וחושפני מנשיקות צרפתיות. חוץ מזה יצאתי מנקודת הנחה שהוא עשה את זה עם מישהי שהוא אוהב ולא עם מישהי שהוא ראה בא אובייקט מיני או סטוץ. גם אמרתי לו בפרוש שאפשר בלי נשיקות, משהו שגם התעלמת ממנו, זה שינסה להתנשק זה סך הכל הייתה עצה ולא משהו שהוא חייב, ומאחורי העצה הזאת יש היגיון בריא, להבדיל מההיסחפות שלך למין אנאלי עם גבר. בכל אופן הבעתי את חוות דעתי לשאלה שלו, ואין לי סבלנות להמשיך להתווכח איתך, במלא את לא מסוגלת לקרוא כמו שצריך להבין. רק להשתלח את יודעת.

למעלה