לא צריך לחכות שנתיים כמו עם שינוי

אשרת

New member
שינוי קיימת משנות ה-70.

תמיד היה נציג שלה בכנסת אם זה חלק מר"צ ואם זה במסגרת של 'שינוי' , אחרי שהיא עזבה את מרצ. אני ממליצה לך ללכת לאתר הכנסת ולעשות מעט שיעורי בית. דבר שני, כמו שנאמר פה - ריבוי תיקים בכירים לא מבטיח כלום. בנתיים אולמרט מתגלה כלא יוצלח כראש ממשלה, לא אתפלא אם הוא אף ישבור את השיא של נתינהו ושל ברק, ויהיה ראש הממשלה הגרוע ביותר. דבר אחר, אכן מה להשוות. אם למפלגה שהיו לה 14 מנדטים לא עשתה הרבה, ומפלגה שיש לה 29 מנדטים לא עושה כלום, אז הבושה הרבה ביורת נמצאת אצל המפלגה הגדולה ביותר.

טלמ

New member
תופתעי לדעת שאני יודע את כל --

הגלגולים הפוליטיים של שינוי כאשר התחיל בד"ש, הפכה לעצמאית, התמזגה בר"צ ובמר"צ ולבסוף חזרה להיות עצמאית. מפלגה של 14 מנדטים לא עשתה כלום כי היא ייעדה את עצמה רק לדבר אחד - הפרדת דת ומדינה. קדימה היא מפלגת שלטון, היא מיועדת לשינוי בכל תחום ולכן היא תמשיך להתקיים. אולמרט ראש ממשלה לא יוצלח? איך הגעת לזה מפחות מחודש עם הממשלה החדשה כאשר לא הספיקו אפילו לנקות את האבק של בעלי התפקידים הקודמים ממשרדיהם. קדימה תוביל את תכנית ההתכנסות, רפורמות כלכליות, שינויים במבנה בית המשפט העליון, רק תני להם הזדמנות. מאות אלפים נתנו הזדמנות בכנסת ה-16 למפלגה שלך. הם נכשלו, אבל זה עדיין לא אומר שקדימה תיכשל

אשרת

New member
תגובה

אין ספק ששינוי נכשלו בין היתר כי שרון ולבני ובראון סובבו אותם על האצבע הקטנה שלהם. נמשיך עם זה, לא צריך לחכות יותר מדי. רואים את צורת ההתנהלות שלו. רואים את הצורה שבה הוא בנה את הקואוליציה שלו. רואים את המחיר שאנחנו הולכים לשלם לחרדים. מישהו אמר הקפאת כספים לרשות בראשת החמאס?
מישהו אמר תיק חינוך לרייכמן? מישהו אמר ייצוג הולם לציבור העולים? פניו הלא אמינות במיוחד של אולמרט מתחילות להחשף לאט לאט. קדימה היא בסך הכל אוסף של אנשים שמסיבות אינטרסנטיות בלבד התאגדו תחת 'מפלגת מרכז'. אני מוכנה לפגוש אותך פה עוד שנתיים וננראה אילו השגים הממשלה הזאת השיגה בדיוק. הגדלת הקצבאות? דה! הגדלת המיסים? דה! ימשיכו להראות לזוגות פסולי חיתון ולאלו שלא ממש רוצים להתחתן ברבנות את הדרך החוצה? דה! שחיתות? דה! תמשיכו כך. ומומלץ שתתחיל להתייחס לקדימה ולא למה שהיה פעם 'שינוי'. שינוי , מבחינתך, לא קיימת יותר ולא נמצאת בצומת קבלת ההחלטות. בתור אחד שתומך במפלגת השלטון אתה צריך לדעת להתמודד עם ביקורת, וביקורת, ברוך השם, לא חסרה על המפלגה שלך.

טלמ

New member
אני מתמודד עם ביקורת ומסכים עם

חלקה. אבל להגיד שאולמרט ראש ממשלה לא טוב זה אימרה מטופשת כאשר הוא רק 3 שבועות עם ממשלה חדשה. הויתורים שאולמרט עשה? ככה זה שמקבלים רק 29 מנדטים. ביקשנו יציבות מהעם ולא קיבלנו אותה וצריך לעשות ויתורים. ויתרנו על תיק החינוך, ויתרנו לחרדיות... כי בקדימה מעדיפים קואליציה עם ויתורים מאשר שלא תהיה קואליציה בכלל ואל תגידי שהיה אפשר קואליציה עם מר"צ כי זה לא מספיק. עם ליברמן העבודה הייתה מתנגחת זו האפשרות היחידה וצריך להכיר בה

אשרת

New member
כמדומני.. הוא מתפקד כראש ממשלה

בפועל קצת יותר משלושה חודשים... רק שעכשיו הוא גם רשמית ראש הממשלה. הבאתי לך רשימה אשר מעידה מעט על צורת ניהלו של אולמרט, ואני לא יואב יצחק, כך שאתה לא יכול להאשים אותי בנטיה לסיקול ממוקד שלו
אולמרט עשה ויתורים כאלו עקב טיפשות פוליטית, ארח חיים גם הוכיח זאת , איך בכשרון רב, הוא הצליח להעלות את המחיר של אגו"י. איזה תירוץ יש לו לירוק על רייכמן? איזה תירוץ יש לו לבגוד בציבור העולים אשר בחר בו? אמרת יפה - קדימה מוכנה למכור את המצע שלה תמורת כסא. בזה קדימה, אמנם חדשה חדשה, אבל למה מהר מאוד כיצד מסבנים את ציבור הבוחרים. לשמחתי הרבה, אני לא בחרתי במפלגה הזאת, כך שמצפוני לא מייסר אותי. כולי תקווה שמי שכן בחר ב'קדימה' בבחירות הבאות יחשוב פעמים אם כדאי להצביע ללמפלגה אשר כמעט כולה אנשים אשר האינטרס ותאבת הכסא עומדים בראש סדר העדיפויות שלה. לגבי ליברמן - העבודה לא היתה מוציאה מילה. אתם פשוט מעדיפים את החרדים ותו לא. למה להתסתרר מאוחרי מילים יפות כאשר הן ריקות מתוכן?

bhnadav

New member
צר לי,

אבל הקטע הזה - "אתם פשוט מעדיפים את החרדים ותו לא", נשמע לי מאוד ילדותי ומסוג המשפטים שבאים מתוך מסעות שכנוע עצמי, בייחוד בתור פעילת שינוי שלא עברה את אחוז החסימה. כן, קדימה מתים על החרדים וזהו, אנחנו ננקום בהם בבחירות הבאות, הכל נעשה במכוון נגד מעמד הביניים, קדימה רוצים לדפוק את הציבור שבחר בהם. האמת? אני משתעשע מאמירות כאלה. כשאני רואה אנשים שמתמרמרים ללא צדק מכך שקדימה מרכיבה את הממשלה הזו (בייחוד עם מה שקרה למפלגה שלהם) ומחפשים איך להוביל את הסיפור לצד שלהם ולשכנע את עצמם למה הכל רע ולמה רק המפלגה שלהם תציל אותנו, זה בהחלט משעשע.

טלמ

New member
אבל הוא תקפד חודשיים כרה"מ

עם 9 שרים וכולם ממפלגתו תודי שזה קצת שונה

bhnadav

New member
לא רק מתגנחת.

ראשית, ליברמן לא הסכים בכלל לנאום רה"מ מערב הניצחון, בעוד ש"ס הסכימה אליו בלי קשר למכתב המצורף להסכם (אפילו יהדות התורה זועמת על העניין ולא מבינה איך ש"ס הסכימה להסכים לנאום במלואו). שנית, ליברמן לא הסכים לניסוח "צמצום ההתיישבות" ולא עלה בכלל רעיון לצרף לקווי היסוד מכתב, כפי שהיה עם ש"ס, כי ליברמן פשוט מתנגד לנושא בעיקרו. שלישית, לליברמן, מרגע שהתברר לו שלא יקבל את התיק לביטחון הפנים, אבד כל החשק, הרצון והנחישות להצטרף לקואליציה. הוא רצה לממש את הבטחתו לבוחרים בנושא ביטחון הפנים ותיק כמו התחבורה, שהוא תיק בינוני מינוס, לא היה מציב אותו בעמדה נוחה לקראת הבחירות הבאות. רביעית, מרצ עדיין יכולה להצטרף לממשלה וזה לא על חשבון החרדיות אלא לצד החרדיות. הלוואי שקדימה והעבודה היו מקבלות 40 ו-20 או 35 ו-25, ואז הכל היה פשוט יותר. לצערנו זה לא המצב.

bhnadav

New member
מתנגחת*

והממשלה ה-31 בראשות אולמרט הושבעה רק לפני 10 ימים והתחילה לעבוד לפני שבוע.

אשרת

New member
עשה לי טובה בבקשה..

א. אולמרט מתפקדת קצת יותר משובע וחצי כראש ממשלה ואתה יודע זאת. ב. בשבוע וחצי הזה ועוד לפני כן , הוא עשה לא מעט טעויות, מה שלא ממש מבשר טובות לגבי העתיד. ג. נחמד שאף אחד מתומכי קדימה לא ממש טרח להכחיש את כל מה שנכתב כביקורת. ד. לגבי שינוי - עבר לי.
ה. עשה לי טובה , נדב, אל תחמיא למפלגה שלך יותר מדי. מי שאמור להיות ממומר אלה אותם אנשים שהצביעו ואתם מרמים אותם ללא סוף. ברית זוגיות? הצחקתם אותם!!! ריכמן שר חינוך? הצחתקם אותם!!! עולים? שו אדה - מי שם אליהם בכלל? נדב, יום אחד אתה למעלה, יום אחר אתה למטה. קדימה תסיים את חייה מוקדם יותר ממה שאתה חושב. את הקולות הצורמים אנחנו כבר מתחילים לשמוע. זה שגם זכויות הפרט מעניינים אותכם כמו קליפת השום - גם זה בסדר. הציבור בחו והתייחסות למפלגה שלא קיימת בכנסת מציבה אותך באור מגוחך לחלוטין. חבל. אגב, מזל טוב על האדמה.

bhnadav

New member
אין לי שום בעייה עם זה.

הציבור ישפוט את קדימה בבחירות הבאות ואני אקבל את הכרעתו, כפי שקיבלתי בבחירות האחרונות. את אולי לא יודעת, אבל בשבועות ובימים שלפני הבחירות האחרונות אני לא הייתי בתחושה שקדימה הולכת לנצח. מי ששמע אותי "מקרוב", ושלא היה אכפת לי לדבר איתו על זה, שמע ממני מספרים כמו 15 או 18, בלי שום הפתעה מצידי לפשר ההפרש בין ה-35 שניבו הסקרים לבין המספר הזה. אני הייתי בתחושה שמפלגת העבודה הולכת לנצח ושאני לא יכול לסמוך על אותם 35 שאומרים בטלפון שהם תומכי קדימה, שגם יצביעו "כן" בקלפי ברגע האמת. יותר מזה - האמנתי שלא אפשרי להביא מפלגה חדשה לניצחון. שלא אפשרי לבקש ממספר יותר מדי גבוה של אזרחים לשים בפעם הראשונה בחייהם פתק של מפלגה חדשה. בעניי זה היה אתגר שאין כמותו, מין משימה בלתי אפשרית שכזאת כשגם 15 מנדטים ייחשבו בה כהישג. כל המחשבות האלה גם הביאו אותי לכתוב כאן הודעה מאוד לא אופיינית לי בערב שלפני הבחירות, בה כאילו "שפכתי" את ליבי ואמרתי את דבריי האחרונים בנושא, עם כל הסקירה שלי לגבי אופי ההצבעה - של מפלגות מסורתיות עם קהל מצביעים מסורתי לעומת מפלגה חדשה. אני אישית יודע שהמחשבות האלה גם עלו אצל ראש הממשלה, מהפגישה שהייתי שותף לה, בה גם אני אישית נכנסתי לדבריו בחוצפה ואמרתי את דעתי בנושא, שמא בקדימה לא מודעים לבעייה הקשה. ולמה נכנסתי לכל זה? נכנסתי לזה כי האמירות שלך של "יום אחד אתה למעלה יום אחר למטה", או "קדימה תסיים את חייה מוקדם יותר ממה שאתה חושב". מה את יודעת על מה אני חושב? מה את יודעת על הציפייה שלי כלפי הקדנציה הבאה? מה הציפייה שלי מהבוחרים, אפילו בלי שמץ של קשר להישגים של קדימה בקדנציה הקרובה (תתפלאי, זה שולי לעומת הפוליטיקה). לכן, שום דבר לא יפתיע אותי. יותר מזה, אני מוכן לומר שיפתיע אותי אם יקרה הדבר ההפוך מזה שאת מייחלת לו ומאחלת שיקרה. בבחירות האחרונות ראינו 29 מנדטים שהצביעו לקדימה באופן טהור. לא הצבעה מסורתית, לא פתק מסורתי בלי קשר למה שבאמת קורה, אלא 29 מנדטים טהורים שהצביעו לקדימה מתוך תמיכה אמיתית ואמונה אמיתית בדרכה ובאנשיה, בראשותו של אהוד אולמרט. באשר לבחירות הבאות - אלוהים גדול. אולי אחרי שצירפנו את ש"ס לממשלה אלוהים גם יהיה איתנו. נ.ב המשפט האחרון היה בצחוק

אשרת

New member
ההצבעה לקדימה

היתה כחוסר ברירה משום שלא ממש היה למי להצביע, וגם כי 'רוח' שרון נחה על פי קדימה. כולם יודעים, אולי חוץ ממך, שהסיבה העיקרית להצלחת קדימה, היא שרון, לא אולמרט. אתה לא יודע למה אני מייחלת ולמה אני לא. אז בבקשה ממך, אל תנסה לקבוע.

טלמ

New member
דבר אחד אני מסכים

רוח שרון והיותה של ציפי לבני מבחירי הרשימה מנעה כל התלבטות של 29 המנדטים. כל מצביע, אם התלבט בין 2 מפלגות שאחת מהן קדימה, הצביע קדימה בגלל מורשת שרון ובגלל לבני. וד"א, למה את מייחלת?

אשרת

New member
בטח לא להדרדרות המדינה.

ולדפיקת הציבור החילוני פעם נוספת.

טלמ

New member
ועוד דבר על שינוי

את כל הזמן מדברת על זה שקדימה היא סתם אוסף של אנשים בלי דעה מגובשת מכל הקשת הפוליטית. אז השאלה שלי על שינוי המזגזגת: הם התחילו כמרכז, הפכו לשמאל עם מר"צ (שמאל סוציאל-דמוקרטי), חזרו להיות מפלגת מרכז עם ימין כלכלי (תאצ'ריזם) ובראשות לוונטל נעו קצת שמאלה. אני יכול להבין למה שינוי היא לא אוסף דעות, שנעה לדעת כלשהי רק לפי ההשקפה של היו"ר שלה - אם זה אמנון רובינשטיין אז זה סוג של שמאל, אם זה פורז אז ימין-מרכז, אם זה זה לוונטל זה משהו אחר........אני הפסקתי לעקוב

אשרת

New member
פורז היה שמאל שתאחד עם מרצ.

שינוי בגלגולה הסופי היתה מפלגה אשר שמה דגש על הפן האזרחי יותר ופחות על המדיני, מה שלא ממש הפריע למודי לשבת עם פורז באותה ממשלה., בניגוד לקדימה - שמתיימרת להיות מפלגת מרכז כאשר הדגש שלה הוא על הפן המדיני , שפה לימין ולשמאל מבחינה מדינית-בטחונית כן אמורה להיות השפעה.. אם אתה צריך הסבר על ההבדל בין השניים אני אשמח להשיב לך. אגב, שלא תבין אותי לא נכון, אני לא חושבת ולא חשבתי ששינוי הינה מפלגה מושלמת, והיו פה כל כך הרבה פאקים, שבכל זאת המגמדו לעומת מה שיש אצל השאר. תאמין לי, כי אני יודעת גם מה הולך בשאר

טלמ

New member
קדימה יושבת עם מפלגת שמאל אחת

סוג של מפלגת ימין (ש"ס) ומפלגת נישה. יש כאן סוג של שוויון אני יודע לבקר את קדימה יפה מאוד אבל אני עדיין רואה את האג'נדה הכלכלית שאני מסכים איתה בלב שלם, את התכנית הבטחונית שאני מאמין בה ועוד דברים שמתאימים לי. אני הייתי שמח לראות קואליציה בלי החרדיות אבל זה בלתי אפשרי, זה נסבל למרות שאני לא מת על זה. אבל אני בטוח שאחרי כנסת שמפלגה חרדית בממשלה, תבוא כנסת עם כח חילוני קטן. הזמן יעשה את שלו, אבל דבר אחד אני בטוח - שינוי תישאר בחוץ עוד כנסת

אשרת

New member
טלמ

קדימה כמפלגה, לא קדימה + מפלגות אחרות וצורה של הקואוליציה. אם קדימה מתאימה לך - אשרייך. ולגבי שינוי - סביר להניח שהיא תאשר עוד כנסת בחוץ. אבל יחד איתה - כנראה שגם קדימה.

bhnadav

New member
והאמירה שלך

"כולם יודעים, אולי חוץ ממך" וכו' - היא חוצפנית ולא קשורה. האם זה מה שהסקת מהדברים שכתבתי? האם מהמשפט שאמר ש-29 מנדטים הצביעו לקדימה בראשות אהוד אולמרט, זה מה שהסקת? ויותר מעניין - האם מכל מה שכתבתי זה כל מה שיש לך לומר..

למעלה