לא קונה יותר דברים גנובים

TDKR

New member
בטח שיש הבדל.

כשאתה "גונב" סרט, המקור לא נעלם. כשאתה גונב אופניים, אז... פוף.

TDKR

New member
נניח, אז מה הפואנטה?

כל עוד אנחנו מורידים, אין לנו מה להתלונן על גניבות באשר הם?

NEO83

New member
לי אין פואנטה

אני רק הבהרתי נקודה.
כל אחד וגבול המוסריות שלו.
אני רק אומר שאין הבדל בין לגנוב משהו פיזית לבין להוריד שיר של אמן כלשהו.
ההבדל היחיד זה הסיכון וגם בהורדות יש סיכון, ראו מקרים שבהם נתבעים אזרחי ארה"ב על הורדות.
ואם אני לא טועה גם אזרחים של ארצות אחרות נתבעים על ידי אירגונים מארה"ב ודורשים הסגרה שלהם.

TDKR

New member
זה לא שחור ולבן וכ"כ פשוט כפי שאתה מציג זאת.

אני יכול לומר לך שאני הולך לקולנוע הרבה יותר מהאדם הממוצע, יש אפילו סרטים שאני רואה שם יותר מפעם אחת ומשתדל מאוד לא להוריד סרטים שלא ראיתי. למען הסר ספק, אני קונה סרטים שאני אוהב מאוד.

אני לא אצטדק, ופשוט אגיד שאני אכן מוריד סרטים. ובכל זאת, אני כן חושב שיש הבדל גדול בין גניבה פיזית לבין הורדות פיראטיות ואני אשתדל לפרט:

סרט שלא מופץ כלל בארץ בשום צורה. לא בטלוויזיה, לא בדיוידי ולא בקולנוע. כלומר, כיוון שאין לך איך לצפות בו בכל מקרה, האם בכל זאת יש הפסד לאולפנים?
סרט שלא היית רואה לולא היית מוריד. על אותו עקרון של התרחיש הראשון. יש לא מעט סרטים שהייתי בוחר לא לראות, אם לא היה אותם להורדה. אם הוא זמין בסופו של דבר בטלוויזיה, אז על אחת כמה וכמה.
סרט שהוקרן בטלוויזיה, במסגרת חברת הכבלים/לווין שאתה מנוי אליה. האם יש הבדל בין להוריד סרט לבין להקליט אותו בעצמך?

אפשר להרחיב את העניין ולשאול שאלות רבות בנושא. איפה הגבול באמת? בהנחה שמותר להקליט סרט שמשודר בטלוויזיה, האם באותה מידה חוקי להקליט סרט שאתה שוכר ב-VOD? ואם כן, מה ההבדל בין להקליט סרט ששכרת בצורה הזו, לבין סרט ששכרת פיזית בחנות? (מה שלא חוקי בעליל.) ובמידה שלא, אז מה בכלל ההבדל בין להקליט סרט שהוקרן בערוץ פתוח לבין סרט ששכרת ב-VOD?

לגבי מוזיקה, לא יצא לי להוריד שיר שלא קיים ביוטיוב. האם לדעתך יש הבדל בין להוריד שיר למחשב לבין לשמוע אותו ביוטיוב או כל אתר אחר? האם הקלטה של שיר מהרדיו היא שונה מהורדה פיראטית?

Puskas

New member
מסכים לגמרי

היום בעידן של יוטיוב ושל הטלוויזיה הרב ערוצית, אתה מקבל את רוב הדברים שאתה רוצה בזמן זה או אחר.
למשל, הרוב המוחלט של הסרטים והסדרות שאני מוריד, מגיעים כמה חודשים אחר כך לטלוויזיה עליה אני משלם חודשי.
זאת אומרת שכך או כך הייתי לבסוף צופה בסרט/סדרה הללו ובצורה חוקית דרך חברת טלוויזיה שמקבלת ממני כסף על בסיס חודשי קבוע.

גם לגבי מוזיקה, הרי האמנים בעצמם מעלים היום את החומרים שלהם ליוטיוב,
אני לא חייב להוריד את השירים באופן לא חוקי בכלל.. יש לי יוטיוב ואני יכול לצפות שם באופן חוקי לגמרי.
אבל תאכלס, זה שאני מוריד שיר זה רק בשביל שיהיה לי אותו לנסיעות וכו'..
כשאני ליד המחשב, אני צופה אך ורק ביוטיוב באופן חוקי לגמרי בחומרים שהאמן העלה בעצמו.

אז גם במקרה של הסרטים, גם במקרה של הסדרות וגם במקרה של המוזיקה אני לא גונב,
לבסוף הכל מועלה חוקית ליוטיוב או מוקרן חוקית בטלוויזיה, אז זה שאני מקדים במעט את המאוחר ומשיג את זה לפני הטלוויזיה זה לא ממש משנה..
לא הייתי הולך לראות את הסרט הזה בקולנוע גם ככה אז רווח בכל מקרה היוצר לא היה רואה ממני.

חשוב להבהיר שאני משקיע כסף בדסקים מקוריים של מוזיקה ומשלם על הופעות וכו'..
אז האמן מקבל ממני מספיק כסף והכל סבבה.

Light18m

New member
הפואנטה היא לא להצטדק יתר על המידה

כולם פה נגד לגנוב בעיקרון.
גם נגד לקנות דברים גנובים או ספק גנובים.
עם זאת, אין צורך להתנשא.

Puskas

New member
חחחח לא יאומן!

מה הלאה? רוצח שאומר שאנחנו סתם מצטדקים?
מה זו ההזייה הזו? עשית מעשה שפל ועלוב, אז על מה הדיון לעזאזל??

TDKR

New member
אני לא חושב שאני אישית התנשאתי או הצטדקתי.

נראה לי שזה לגיטימי לחשוב שהייתם לא בסדר, אני חשוב שזה אולי אפילו בלתי נמנע בנושא הספציפי הזה.

ובכל זאת, איפה כאן ההצטדקות וההתנשאות?

גניבה של קניין רוחני היא עדיין גניבה

זה אולי שונה מבחינת ההגדרה, אבל מבחינת החוק עדיין יש אכיפה ועונשים על זה.
אתרי הורדות בלתי חוקיים נסגרו כתוצאה מהתערבות של ארגון בשם "זי"רה" שמטפל בהפרת זכויות יוצרים, ובעלי אותם אתרים נקנסו ומתנהלים כרגע מול תביעות של עשרות אלפי שקלים. אגב, בחו"ל זה מאוד נפוץ שאנשים נרשמים לשירותי מוזיקה בתשלום ומורידים תכנים ושירים מאייטונס בתשלום מלא. אני אישית מחכה שיביאו לארץ את שירות המוזיקה של SPOTIFY, שהוא שירות של מוזיקה בתשלום, והוא נחשב מעולה.

TDKR

New member
מבחינת החוק זו גניבה. יופי.

עדיין מדובר בשני דברים שונים. אתרים להורדה בתשלום הם דבר מבורך, אבל זה לא משהו שקיים וזמין בישראל.

אם אני אגנוב טלוויזיה, יהיה הפסד ממשי ואמיתי. בגניבה של קניין רוחני, מדובר בהפסד של רווח פוטנציאלי (כביכול) בלבד.

לא מסכימה איתך לגמרי

האמת שדווקא היה משהו להורדה בתשלום, אבל הוא היה די מעפן... ולפלאפון יש את שירות מיוזיקס שהוא בתשלום ומאפשר האזנה למוזיקה. למיטב ידיעתי הם משלמים זכויות יוצרים לאמנים כדי להשתמש בשירים שלהם. ולא מדובר בהפסד פוטנציאלי בלבד, אלא בגזילת פרנסה מהאמנים. הרי מי יקנה שירים בתשלום מאייטונס אם אפשר להשיג אותם באופן פיראטי ברשת?

NEO83

New member
בדיוק כמו שאני קונה

אפליקציות מידי פעם, מה שאני ממש צריך במבצעים, אם הגישה הייתה ממש נוחה אולי מידי פעם הייתי קונה לעצמי גם שירים שאני אוהב.

Puskas

New member
לא מסכים שזה אותו הדבר

ראשית כל מה שיש ביס אני רואה ביס.
דבר שני סרטים וסדרות תמיד יש חדשים וזה יעלה לי עשרות אלפני שקלים בשנה לקנות הכל מקורי.
אופניים או סלולרי או מקרר זה משהו שקונים פעם אחת לכמה שנים טובות וזו הוצאה חד פעמית.
ללכת לשוק שחור ולקנות את זה בידיעה שזה גנוב, זה לדעתי מעשה שלילי מאוד...
אגב.. אני לא קונה זיופים באף תחום.. בנוסף אני כן קונה מוזיקה מקורית והולך לקולנוע ומממן את היצירה המקורית של יס.. אבל זה עולם עצום העולם של הסדרות והסרטים ואלא אם יש לך את ההון של שלדון אדלסון ויש לך 50 שעות ביממה אז אתה לא תצליח לתפוס הכל..

לא חושב שאפשר להשוות את שני הדברים.

Optimus_Prime

New member
אני חושב שאתה מגזים ברטוריקה שלך

"עולב", "בושה וחרפה" ו"מעשה שפל" ואז אתה מנסה למרק את המוסר שלך כשאתה מוריד סרטים וסדרות?
תעשה לי טובה.
גם להוריד סדרות בידיעה שזו הפרה של חוקי קניין רוחני (או לצפות בצפיה ישירה.. או לצרוב מחבר משחק מחשב.... או להוריד דיסקוגרפיות שלמות של אמנים ולשים באמפי... היינו הך) זה עלוב ומעשה שפל.
אז אין סיבה לתקוף.

הכותב אינו מוריד תכנים לא חוקיים מהרשת.

Puskas

New member
שנינו

צופים באותם תכנים, אתה מחכה שהם יגיעו ליס או הוט ואני מקדים אותך בכמה חודשים..
זה באמת משנה? שנינו משלמים אותו הדבר בשביל אותו התוכן אז תחסוך ממני.

למעלה