זה לא שחור ולבן וכ"כ פשוט כפי שאתה מציג זאת.
אני יכול לומר לך שאני הולך לקולנוע הרבה יותר מהאדם הממוצע, יש אפילו סרטים שאני רואה שם יותר מפעם אחת ומשתדל מאוד לא להוריד סרטים שלא ראיתי. למען הסר ספק, אני קונה סרטים שאני אוהב מאוד.
אני לא אצטדק, ופשוט אגיד שאני אכן מוריד סרטים. ובכל זאת, אני כן חושב שיש הבדל גדול בין גניבה פיזית לבין הורדות פיראטיות ואני אשתדל לפרט:
סרט שלא מופץ כלל בארץ בשום צורה. לא בטלוויזיה, לא בדיוידי ולא בקולנוע. כלומר, כיוון שאין לך איך לצפות בו בכל מקרה, האם בכל זאת יש הפסד לאולפנים?
סרט שלא היית רואה לולא היית מוריד. על אותו עקרון של התרחיש הראשון. יש לא מעט סרטים שהייתי בוחר לא לראות, אם לא היה אותם להורדה. אם הוא זמין בסופו של דבר בטלוויזיה, אז על אחת כמה וכמה.
סרט שהוקרן בטלוויזיה, במסגרת חברת הכבלים/לווין שאתה מנוי אליה. האם יש הבדל בין להוריד סרט לבין להקליט אותו בעצמך?
אפשר להרחיב את העניין ולשאול שאלות רבות בנושא. איפה הגבול באמת? בהנחה שמותר להקליט סרט שמשודר בטלוויזיה, האם באותה מידה חוקי להקליט סרט שאתה שוכר ב-VOD? ואם כן, מה ההבדל בין להקליט סרט ששכרת בצורה הזו, לבין סרט ששכרת פיזית בחנות? (מה שלא חוקי בעליל.) ובמידה שלא, אז מה בכלל ההבדל בין להקליט סרט שהוקרן בערוץ פתוח לבין סרט ששכרת ב-VOD?
לגבי מוזיקה, לא יצא לי להוריד שיר שלא קיים ביוטיוב. האם לדעתך יש הבדל בין להוריד שיר למחשב לבין לשמוע אותו ביוטיוב או כל אתר אחר? האם הקלטה של שיר מהרדיו היא שונה מהורדה פיראטית?