אני דווקא הייתי מעוניינת לשמוע תובנות כאלו
גם אם הן לא היו קולעות למצב שלי.
אין מה להיעלב. לא מתאים אז לא מתאים.
גם אם מימי וטל מרגישות שזה פוגע, אז אנו כאן כדי להסביר שלא זו הכוונה.
תמיד חשוב להזכיר את נושא חשבון הנפש עם עצמנו, כי אנו מוטים, וחשוב שנפתח כמה שיותר מודעות עצמית.
חשבון נפש זה לא לגלות שאנו דפוקים ועלובים.
חשבון נפש זה לבדוק את עצמנו בכל עניין, גם אם אנו מגיעים למסקנה שעשינו נכון. ואין מה לפחד אם נגלה שטעינו במשהו.
חשבון נפש זה לפתח ראייה רחבה יותר, לחשוב על דברים שלא חשבנו.
וכיוון שאני או שמחה או קובי לא יכולים לדעת על מה כן חשבת או לא חשבת, אז נותנים כיווני מחשבה. אם התפרצנו לדלת פתוחה או ששגינו בכיוון המחשבה שלנו - לא הזקנו כלום. אבל אם אלו כן כיווני מחשבה שהקורא לא חשב עליהם - חשוב שהוא נחשף אליהם.
וגם אם נעשתה טעות כלפי כותבת השרשור, הדברים טובים וחשובים עבור קוראים אחרים, כך שאין צורך להיעלב.
יש לי סתם סיפור נחמד מהיום:
כתבתי הודעה לשכנים מוועד הבית. עשיתי כל המאמצים לנסח בהגינות ובכבוד, והסתכלתי על הכתוב מכל זווית אפשרית, כדי להרגיש אם הוא ראוי או לא ראוי, אבל לא הצלחתי לראות שום בעיה בנוסח, והאינטואיציה שלי אמרה שיש בעיה.
אז פניתי לחברות בהרקדה ושאלתי אותן מה דעתן. אחת אמרה שהנוסח מצוין, השנייה אמרה שצריך להחריף את הדברים. אבל עדיין הרגשתי שיש בעיה.
פניתי לשלישית - וזו ענתה לי בתגובה בוטה מה היא חושבת כשהיא קוראת את ההודעה, ומיד אורו עיני - הנה הבעיה. איך לא ראיתי קודם? הורדנו בדיוק משפט קצר אחד, וכל שאר ההודעה קיבלה את אישורה המלא, ואני קיבלתי אישור שכאשר אני מוטית, כדאי לי מאוד מאוד לשמוע דעות אחרות, גם אם הן לא נכונות.
ולפעמים אנשים יגידו עלי דברים שליליים וביקורתיים, ואני אבחן אותם שוב ושוב במחשבותי, אבל אגיע למסקנה שהם טועים, ואני לא חייבת להסכים. זה לא שאני מחפשת למצוא כל הזמן שאני לא בסדר. אני מחפשת למצוא באמת מה דורש תיקון, ולא לרצות כל מי שיש לו ביקורת עלי.