לא רוצה לבאס אבל אני לפני ניתוח שני

I טל I

New member
לא רוצה לבאס אבל אני לפני ניתוח שני

אחרי שלוש וחצי שנים. מחכה שהקופה תאשר לי, יודעת שעושים בעיות.

קוביd1

New member
למה לפני ניתוח שני

מה קרה לראשון ,איזה סוג של ניתוח הראשון ואיזה סוג יהיה השני ,אשמח לכמה פרטים .
,

קובי

I טל I

New member
שרוול

אחרי כמעט 3 שנים התחלתי לאכול בלי הגבלה פתאום ועליתי כמעט 20 קילו, מה גם שיש לי תופעה של חנק בשינה מאוכל וזה מחמיר אז הניתוח הבא הוא גם שרוול כי אני לא רוצה מעקף שעושה הרבה בעיות בעתיד כי אחרי מעקף הגוף לא סופג המון ויטמינים וזה בעייתי ואפשר לחטוף כל מיני מחלות כך שאם לא חובה עדיף שרוול

קוביd1

New member
טל

אני מבין שהניתוח הראשון היה טבעת ,ואת רוצה לעשות שרוול עכשיו ,השאלה האם ניצלת את הטבעת ומה קרה שפתאום ההגבלה הפסיקה לעבוד ועלית 20 ק"ג ,מקווה שקופת חולים תאשר לך את הניתוח ,

קובי

I טל I

New member
איך בדיוק הבנת את זה?

כתבתי בפירוש שרוול
עשיתי שרוול ועושה שוב שרוול

קוביd1

New member
הבנתי שרוול ועוד פעם שרוול

כי בדרך כלל בניתוחי טבעת ,יש תופעה של אוכל שעולה .
מה זה שוב שרוול בניתוח הראשון הורידו 80 אחוז מהקיבה ,מה יעשו בניתוח השני

קובי

I טל I

New member
השרוול גדל

כלומר הוא נהיה כמו שעון חול, למעלה מאוד גדול, קטע קטן צר ואח"כ גדול. ומה שקורה זה שהאוכל נתקע לי בחלק העליון וגורם לי לחנק

שמחה37

New member
מי עושה לך את הניתוח?

מי ניתח אותך בראשון?

אהיה כנה אני שומעת לאחרונה על לא מעט משורוולים שאחרי כמה שנים עולים במשקל והולכים לניתוח חוזר.

אני גם יודעת היום שעליה במשקל היא בלתי נמנעת אלא אם כן שומרים בקפדנות אדוקה על מה שנכנס לפה וספורט.

השאלה אם ניתוח חוזר זה נכון? מי ערב שבעוד שלוש שנים לא תעמדי באותו מצב?

האם במקביל לניתוח עשית שינויים בדפוסי האכילה וההתנהגות שלך עם האוכל?

כמה הורדת סה"כ?

אלו לא שאלות שאת צריכה לענות לי (רובן) אלא לעצמך ביושרה גמורה.

ניתוח זה לא פיקניק ובטח לא ניתוח חוזר.

הירידה לא תהא זהה לניתוח בתולי, אני שמעתי על מקרה אחד של שרוול על שרוול והתוצאות היו נחמדות ותו לא

אם אין שינוי מהראש שום ניתוח לא עובד לאורך זמן.

אני מבקשת להבהיר ששום דבר פה לא נכתב ממקום של שיפוטיות או ביקורת. גם אני משורוולת וגם אני העליתי חלק ממה שירדתי

אבל אני "עובדת". הן בפן הנפשי והן בפן הפיסי. אני מבינה את כל הקושי שאת חווה. אני אפילו אשמח לשוחח איתך.

בהצלחה

שמחה

I טל I

New member
דווקא נשמע כמו הרבה שיפוטיות

לכן אני אבחר שלא לענות על השאלות, בעיקר כשכתבתי שאני עושה את הניתוח בגלל שאני נחנקת בלילה ולא בשביל לרדת במשקל... ובזה אסיים

שמחה37

New member
טל מצטערת עם נפגעת באמת

זו לא היתה הכוונה.

יכול להיות שאני טועה אבל אני באמת נפגשת ומשוחחת עם מנותחים רבים

והרבה מהוותיקים יותר הולכים על ניתוח חוזר. מודה ומתוודה שעד לפני שנה גם לי הרעיון היה עולה

השאלות לא נועדו שתעני עליהן פה אלא בינך לבינך, מאחלת לך שימצא פתרון לבעיית החנק.

הצעתי לשיחה איתך בעינה עומדת

ושוב סליחה אם נפגעת

שמחה

I טל I

New member
לא נפגעתי

אבל את לא יכולה לכתוב כזה מונולוג שיפוטי ולהגיד לי שאת לא מתכוונת לשפוט אותי, לא יודעת מה היה עם חברים שלך אבל לכל אחד יש את הנסיבות שלו ויש סיבוכים של הניתוח לצערנו שלפעמים בגללו עולים במשקל ולכן את לא יכולה לשפוט אף אחד ובטח לא לתת לנסות לעשות לי קאוצ'ינג שאני אעשה דיון ביני לבין עצמי, מן הסתם לא קראתי את כל מה שכתבת כשהבנתי את תוכנו כך שכפי שאמרתי אין לי באמת כוונה להתייחס אליו מעבר למה שכתבתי
שיהיה לך בהצלחה ומקווה שאצלך הכל יהיה בסדר ולא תזדקקי לניתוח נוסף, (אני אגב ממש רחוקה במשקל מניתוח חוזר כך שזה דורש אישורים מיוחדים)

אמממ.... היא ממש לא היתה שיפוטית...

חבל שקראת את דבריה בנימה כזו.

שמחה היא האחרונה שתשפוט פה.
הכל עניין של גישה, את יודעת.

אופירA

New member
מנהל
לא היתה שיפוטיות אלא הצעה כנה לעזרה

אם העזרה לא מתאימה למקרה שלך, אז לא. ואת בהחלט יכולה להבהיר זאת.

בכל אופן, כיוון שמדובר בניתוח תיקון של השרוול - מדוע יש בעיות בקופה, אם אין עלייה במשקל עד לעמידה בקריטריונים?
הרי הניתוח נצרך לתיקון ליקוי שהתהווה בגוף שנותח, שהיה זכאי בעבר לניתוח. אז למה עושים בעיות עם זה? מה הקשר לקריטריונים לניתוח הראשון?
אשמח ואודה לך מקרב לב אם תפרטי לנו, כי חשוב לנו להכיר את הנושא הזה.

I טל I

New member
כן הם רוצים BMI 35 לניתוח תיקון

אם לא תהיה ברירה אני אעלה במשקל בשביל הניתוח

שמחה37

New member
טל

נזכרתי עכשיו בעוד חברה מהרשת שהשרוול שלה הפך לשעון חול

תיקנו לה את זה בעזרת מעקף.

היא גם מאוד סבלה. אני מאמינה שלא תהיה לה בעיה לשוחח איתך

אם זה עוזר אז בשמחה.

ותודה לכל המסנגרים.

אני מאוד רגועה עם התשובות שלי כי הם באו ממקום טוב

וכמו שאופירה אמרה אפשר לקבל אפשר לא הכל בסדר

מה שחשוב זה שטל תרגיש טוב כל השאר שטויות!!!!!!!!!!11

סוף שבוע טוב

שמחה

מימי1226

New member
ביקורת בונה...בעניין

גם אני הייתי נפגעת...לשאול שאלות שאני לא אמורה להשיב עליהן, והשאלות מובעות כדי שאעשה חשבון נפש, נראה לי קצת מוגזם, במיוחד שזה נאמר כתכתובת אישית ישירות למי שמעלה בעיה אישית. אפשר להציע, לנדב חוויות אישיות כדוגמא, אך שאלות כחשבון נפש???
שמחה יקרה, יכולת להעלות את אותן שאלות באופן כללי ולענות עליהן מניסיונך הרב באופן כללי אך לא בהקשר וכתגובה אישית.

קוביd1

New member
שמחה רוצה לעזור

כל אחד וסגנון הכתיבה שלו ,לא צריך להיות כל כך רגישים ,לא צריך להיעלב מכל דבר.
לשמחה יש הרבה מאוד ניסיון והעצות שלה תמיד מועילות ,ואני מקווה שזה ימשיך.
שמחה בתור מנהלת הפורום בעבר, אשמח תמיד להמשך התיחסותך לנושאים שעולים בפורום

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני דווקא הייתי מעוניינת לשמוע תובנות כאלו

גם אם הן לא היו קולעות למצב שלי.
אין מה להיעלב. לא מתאים אז לא מתאים.
גם אם מימי וטל מרגישות שזה פוגע, אז אנו כאן כדי להסביר שלא זו הכוונה.
תמיד חשוב להזכיר את נושא חשבון הנפש עם עצמנו, כי אנו מוטים, וחשוב שנפתח כמה שיותר מודעות עצמית.

חשבון נפש זה לא לגלות שאנו דפוקים ועלובים.
חשבון נפש זה לבדוק את עצמנו בכל עניין, גם אם אנו מגיעים למסקנה שעשינו נכון. ואין מה לפחד אם נגלה שטעינו במשהו.
חשבון נפש זה לפתח ראייה רחבה יותר, לחשוב על דברים שלא חשבנו.
וכיוון שאני או שמחה או קובי לא יכולים לדעת על מה כן חשבת או לא חשבת, אז נותנים כיווני מחשבה. אם התפרצנו לדלת פתוחה או ששגינו בכיוון המחשבה שלנו - לא הזקנו כלום. אבל אם אלו כן כיווני מחשבה שהקורא לא חשב עליהם - חשוב שהוא נחשף אליהם.
וגם אם נעשתה טעות כלפי כותבת השרשור, הדברים טובים וחשובים עבור קוראים אחרים, כך שאין צורך להיעלב.

יש לי סתם סיפור נחמד מהיום:
כתבתי הודעה לשכנים מוועד הבית. עשיתי כל המאמצים לנסח בהגינות ובכבוד, והסתכלתי על הכתוב מכל זווית אפשרית, כדי להרגיש אם הוא ראוי או לא ראוי, אבל לא הצלחתי לראות שום בעיה בנוסח, והאינטואיציה שלי אמרה שיש בעיה.
אז פניתי לחברות בהרקדה ושאלתי אותן מה דעתן. אחת אמרה שהנוסח מצוין, השנייה אמרה שצריך להחריף את הדברים. אבל עדיין הרגשתי שיש בעיה.
פניתי לשלישית - וזו ענתה לי בתגובה בוטה מה היא חושבת כשהיא קוראת את ההודעה, ומיד אורו עיני - הנה הבעיה. איך לא ראיתי קודם? הורדנו בדיוק משפט קצר אחד, וכל שאר ההודעה קיבלה את אישורה המלא, ואני קיבלתי אישור שכאשר אני מוטית, כדאי לי מאוד מאוד לשמוע דעות אחרות, גם אם הן לא נכונות.

ולפעמים אנשים יגידו עלי דברים שליליים וביקורתיים, ואני אבחן אותם שוב ושוב במחשבותי, אבל אגיע למסקנה שהם טועים, ואני לא חייבת להסכים. זה לא שאני מחפשת למצוא כל הזמן שאני לא בסדר. אני מחפשת למצוא באמת מה דורש תיקון, ולא לרצות כל מי שיש לו ביקורת עלי.

למעלה