לא רוצה לבאס אבל אני לפני ניתוח שני

רוייקו

New member
מהלך של שרוול על שרוול במצבך יהיה חוסר אחריות

מציע לך להתרחק מהרעיון הזה כמו מאש.
לקחת שרוול קיבה ולהקטין אותו שוב בחיתוך מחדש ? במה זה ישפר את המצב של חנק ? יש לך הצרות של השרוול וזה גורם לך לחנק עצם מעבר לא תקין של המזון. רק מעבר למעקף קיבה יפתור את הבעיה.

אין טעם להכביר במילים ותיאורים. זה המצב בתיאור קצר ומתומצת

I טל I

New member
הציעו לי שזה יעזור אבל לא במאה אחוז

ושמעקף עושה הרבה יותר בעיות לגוף ועדיף שלא אם לא חובה

אופירA

New member
מנהל
טל, אין לרופאים מספיק ניסיון בזה

ולא כל מה שהם אומרים קדוש.
בגלל זה שאלנו אותך מי המנתח. מאוד חשוב שהוא יהיה מנוסה בשרוול אחרי שרוול.
כל רופא עשוי לומר לך דעה שונה לחלוטין. אין פה הסכמות על גישה אחת.

אני לא בטוחה ששרוול אחרי שרוול זה לא יעשה לך בעיות, אולי שונות מאלו שנגרמות כאשר לא לוקחים ויטמינים במעקף קיבה.
חוץ מזה, הבעיות במעקף קיבה יכולות להצטמצם לאפס, אם המעקף קצר יותר, כלומר חלק המעי שנעקף קצר יותר ולכן הספיגה טובה יותר.

צריך מישהו מאוד מנוסה שיחווה את דעתו על הניתוח הרצוי.
מעקף קיבה זה ניתוח שיש בו הכי הרבה ניסיון בארץ ובעולם, והוא הוותיק ביותר מכל הניתוחים. לא יתכן שזה הניתוח הכי וותיק, כאשר הוא עד כדי כך בעייתי. לדעתי המנתח צייר לך תמונה מוגזמת, כי הוא מעוניין להתנסות בשרוול אחרי שרוול.
בניתוח חוזר השיקולים שונים מאוד מאשר בניתוח ראשון,

תשועה ברוב יועץ - הייתי מתייעצת עם כמה מנתחים מנוסים בנוגע לניתוח כל כך לא מקובל ולא מוכר עדיין.
למשל, הייתי שומעת את חוות דעתו של ד"ר קידר הוותיק, מה אומר ד"ר סובחי, מה דעתו של ד"ר ספיבק בעל הניסיון הרב באמריקה, ועוד רבים.

רוייקו

New member
הדבר החשוב ביותר בניתוח שרוול הוא השארת

גדם קיבה מספיק למעבר מזון, תוך הקטנת הקיבה במידתיות: מקסימום הקטנה של הקיבה עם אפס חסימות. היצרות משמעו שהתרחש הסיבוך ממנו חוששים המנתחים. זו הסיבה שהמנתחים התרחקו עם הזמן מביצוע שרוול צר עם בוג'י קטן. ברגע שהמהדק משדך את שורת הסיכות וחותך את הקיבה לשניים, אין דרך חזרה !!! לכן, עם הזמן יותר ויותר מנתחים עברו להשתמש בבוג'י רחב יותר שיקטין את הסיכויים להיצרות השרוול.
מה בעצם אתה מציע עכשיו לעצמך ? לקחת את השרוול שלך ולהקטין אותו עוד. זה בדיוק ההפך הגמור ממה שאתה צריך לעצמך.
במצבים כאלה, מה שעושים: עוברים למעקף קיבה ולא קורה שום דבר. רוב הניתוחים בעולם המערבי היו מעקף קיבה. רק בשנים האחרונות הותר לשימוש בארה"ב וקנדה השימוש בטבעת. ורק לך מוכרים שמעקף קיבה זה ניתוח פחות טוב משרוול.
אני הייתי בורח מהר מהמנתח הזה

שבת שלום

I טל I

New member
תודה

וקיבלתי חוות דעת משני מנתחים מאוד מפורסמים ושאני סומכת עליהם, לפחות על אחד מאלה שכתבת אני ממש לא סומכת.
אחד מהמנתחים אגב כן המליץ על מעקף וגם השני/ה אמרו לי שזה לא בטוח יעזור לבעיה אבל זה עדיף

רוייקו

New member
מנתח מפורסם הוא לא בהכרח מנתח

מומלץ. אני מכיר לפחות פרופסור אחד שלא הייתי ממליץ עליו לאף אחד.

I טל I

New member
כל אחד עם הדעה שלו

אני יודעת שיש אנשים שלא אוהבים את המנתח שלי (לא ניתח אותי בפועל אבל מלווה אותי) ואני ממליצה עליו בחום והוא זה שהביא את הניתוחים לארץ והוא אחד מאלה שעשו הכי הרבה ניתוחים כאלה, כל אחד ודעתו, אחד מהמנתחים שרשמתם אנשים אמרו לי שהרבה מתו אצלו על שולחן הניתוחים, כך שזה שרשמת את זה וזאת דעתך לא הופך את זה לנכון, כל אחד בטוח שהוא יודע מי המנתח הכי טוב, אני יכולה גם לרשום רשימה מאנשים שאני מכירה שנותחו ואני מכירה הרבה מאוד, כמה עשרות לפחות וכל אחד בטוח שהמנתח שלו הכי טוב

אופירA

New member
מנהל
תצליחי - בע"ה

אנו לא נמצאים פה כדי להגיד לך מה לעשות, אלא כדי לספר לך על הידע הקיים בתחום.
את מבינה בעצמך ששרוול אחרי שרוול זה לא משהו שהמנתחים מכירים היטב.

אז זה מה שניסינו להסביר לך. וגם ניסינו להסביר לך שהידע במציאות ובשטח בנוגע למעקף קיבה אינו מה ששיקפו לך.

לגבי אמירה כגון "הרבה מתו אצלו על שולחן הניתוחים" - צריך לברר מאוד טוב אמירה כזו, כי יכול להיות שהאנשים שאמרו אין להם שום ידע בנדון, ויכול להיות שהמנתח הרג הרבה אנשים, כי עשה המון ניתוחים המון שנים, והיחס בין ההרוגים לבין כמות הניתוחים הוא בכלל הרבה פחות מהסטטיסטיקה של המוות בבריאטריה. ויכול להיות שהוא הרג אותם בניתוח התריסריון בכלל, או בניתוחי רביזיה (חוזרים), ששם בלאו הכי מתים הרבה באופן יחסי לשאר הניתוחים, ויכול להיות שזה סתם שקר...
וכמובן יכול להיות שזו אמת גמורה. אבל רק בדיקה אחראית ולא שמועה בעלמא, יכולה לבסס זאת.

חוץ מזה, לא הצעתי שתנותחי אצל המנתחים הללו. אלא שתשמעי חוות דעת מקצועית מבעלי ניסיון רב מאוד, בנוגע לכדאיות של שרוול חוזר על מעקף קיבה ובנוגע לסיכון של מעקף הקיבה. כי שמעת 2 דעות שונות, אז צריך לשמוע עוד, ולא רק לסמוך על מנתח אחד ולהחליט שזה בסדר לעשות ניתוח לא מוכר.
אז בכלל לא רלוונטי כמה מתו.

אין לי בכלל מה תהיה ההחלטה שלך אחרי שבדקת את המידע שהבאנו. אם בסופו של דבר את מחליטה לסמוך על המנתח ולנסות את הניתוח הלא מוכר - זה מעולה, כי אם אף אחד לא ינסה משהו חדש, לא ייצבר ניסיון לגביו. וזו החלטה שאת מקבלת אחרי הרבה מידע, אז אפשר להיות שקטים.

אבל איפה שהוא מרגיש לי שאת נגד כולנו (אולי כי נפגעת), ולא חשוב מה נגיד ומי יגיד. מה שחשוב לך זה לסתור כל מה שאנו אומרים, ולהוכיח שכל מה שאומרים לך כאן הוא לא חכם ולא יעיל ולא הגיוני. אני לא מחפשת להתנצח איתך - אין לי שום בעיה שתנצחי אותי - אבל זה לא המשקל הנכון שצריך לשים כשמחליטים על ניתוח חוזר.

I טל I

New member
זה נראה כאילו אתם נגד אנשים חדשים פה וחבל

כי עם כל הכבוד הייתי בקבוצות בעבר מן הסתם כי אני מספר שנים אחרי הניתוח ויש לי ניסיון רב והרבה חברים מנותחים ולא באמת הקשיבו וקראו פה את מה שכתבתי אלא רצו להביע את הדעה שלכם, לשפוט ולהיות "צודקים" וחבל.
אני רשמתי בפירוש שהמנתחת שהיא אגב ד"ר רזיאל שלא שמעתי עליה מילה רעה המליצה על הניתוח הזה וגם ציינה שעשתה מספר בודדים כאלה בחיה ואמרה גם שהוא לא במאה אחוז יעזור אלא רק 50%

המנתח שלי שהוא פרופסור רובין כן המליץ על מעקף כפי שכבר כתבתי, הוא המליץ לא לעשות בכלל ניתוח נוסף אבל אם אין ברירה אז מעקף, אבל כאילו כל אחד נתפס למשהו אחר ולא התייחס לכל הנאמר וכך יוצא שאנשים עונים לי כל פעם בהתייחס למה שאחרים פה כתבו ובכלל לא בהתייחס למה שאני כתבתי וחבל.

אתם לא נותנים לעצמכם הזדמנות ללמוד גם מהניסיון שלי אחרי השרוול וסוג של "תקועים" בדעה שלכם. כל חבר שלי כמעט עבר ניתוח אצל מנתח אחר, חוץ מכמה שעברו אצל רובין אצל כל השאר יש לי חבר אחד או שניים וכל אחד תמיד ממליץ על המנתח שלו אלא אם כן קרה לו נזק (שאני לא מכירה כאלה לשמחתי) כפי שציינתי רובין המנתח המלווה אבל לצערי בניתוח עצמו הוא לא ביצע אותו, כי ככה זה בציבורי (בטוחה שלא היו לי בעיות אם הוא היה מבצע את הניתוח), אפילו לא יודעת איך קוראים לזה שניתח אותי וזה גם לא חשוב לי מבחינתי, כי לא חושבת שהוא עשה עבודה טובה אם אני צריכה לעבור ניתוח נוסף לא בגלל שאכלתי הרבה אלא, בגלל שנהיה לי נזק מאז הניתוח שרק מחמיר.
בקיצור אם ממקום שבאמת ירצו לתת עצות יכתבו לי פה (כמו שאחד או שניים כתבו) למה כן כדאי לעשות מעקף אשמח מאוד לשמוע, בינתיים גם כך הביטוח עוד לא מאשר לי את הניתוח

אופירA

New member
מנהל
אנחנו נגד אנשים חדשים???

איפה ראית את זה?

התייחסנו בדיוק למה שכתבת. קראנו בדיוק את מה שכתבת.
העניין הוא שלא כתבת כל כך עד לרגע זה.

ד"ר רזיאל היא לא אגב... ברגע שאת כותבת את שם המנתח, ההתייחסות אחרת לגמרי.
אם את לא כותבת את שם המנתח, אז חושבים מי יודע, אולי זה איזה ד"ר חלילו מבי"ח העמק או בי"ח אחר קטן, זעיר וחסר ניסיון. אז שואלים אותך ורוצים להסביר לך שרק תותחים יכולים כאן לחוות דעה.
אז את נעלבת שלא סומכים עלייך. איך נסמוך עלייך אם לא מכירים אותך ולא יודעים אם את אצל ד"ר רזיאל או אצל חלילו?

התייחסנו למה שהיה כתוב. מצידך לא ממש היה כתוב מידע, רק מילים סתומות, רק הודעה כללית "אני לפני ניתוח חוזר", שאי אפשר בכלל לדעת ממנה מה את רוצה לשמוע כהתייחסות. התעניינו בפרטים כדי להתייחס עניינית, אבל לא נתת, עד לרגע זה...

יש לך טענות נגדנו, בלי קשר בכלל למה שעשינו. איזו הזדמנות נתת לנו ללמוד מהניסיון שלך? מה תיארת בנוגע לבעיה שנוצרה, שנוכל ללמוד ממנו?
את עצמך אומרת שעשית ניתוח אצל מנתח אלמוני שעשה עבודה לא טובה וגרם לך נזק. אז למה את כועסת כשאנו אומרים לך שניתוח חוזר צריך לעשות אצל תותח?

פתאום אני מגלה שהתייעצת עם שני תותחים. עדיין צריך להפעיל שיקול דעת, לחשוב. גם אם ההחלטה תהיה בסוף זהה.
למשל תחשבי - מה זה אומר 50% יעזור? תשאלי את רזיאל מה זה אומר בפועל.
פרופ' רובין המליץ לא לעשות ניתוח נוסף. אז מה הוא הציע בנוגע לבעיית החנק - הציע פיתרון או להישאר עם הבעיה ללא פיתרון?

חוץ מזה, אני פה כותבת עם הלב, ובאמת רוצה לתת חומר למחשבה ומידע. אם זה נראה לך שלא באמת רציתי לתת, אז אני באמת לא רוצה יותר לתת שום המלצה.
תבואי לפורום עם אנטי ועם ציונים (שלא ברור בכלל מי מקבל כמה...) ועם פה סגור שנפתח רק בשביל להתלונן על המנסים לעזור - ונראה מי יעזור לך.

I טל I

New member
עד המשפט האחרון שכתבת

התכוונת לענות עניינית לשאלות אבל אחרי זה אני מבינה שאין צורך
שיהיה לכם בהצלחה

I טל I

New member
ואודה לכם אם תמחקו את השרשור

וגם את שאר ההודעות שלי פה אתם מוזמנים למחוק. נראה איך אתם הייתם מרגישים אם הייתם במצוקה והיו ישר תוקפים ושופטים אתכם כשאתם תקופה ארוכה סובלים

אופירA

New member
מנהל
אני לא מוחקת כלום. אסור לי.

אני דווקא מכירה מאוד את המצב שאני במצוקה, וכולם נגדי.
במשך כשנתיים הייתי חולה בווירוס CMV, ולא מצאו כלום בבדיקות, גם לא באשפוז בבי"ח. היה לי כל הזמן חום, הייתי חלשה, ובסופן של השנתיים המצב החמיר מאוד ויכולתי רק לשכב במיטה, ואפילו לדבר בטלפון לא היה לי כוח. הרגשתי נורא, כי לא היה שום פיתרון לבעיה הזו.
למרות שלא יכולתי לנקות את הבית בחצי השנה האחרונה למחלה, קרובי ומכרי לא מצאו לנכון לבוא לנקות, אפילו הבן שלי לא הציע לשטוף את הבית. רק טאטא כי ביקשתי...
אף אחד לא בא לבקר, אף שכן לא נכנס. אמנם היו כמה ששלחו לי אוכל מבושל והיו כמה שהתקשרו בטלפון.
בנוסף לכל, חברות קרובות סיפרו לכל הקבוצה החברתית שלי, שזלזלתי בהן, נפנפתי אותן, שאני לא מוכנה לקבל עזרה וביקורים. כששמעתי את זה, נדהמתי... מה הפלא שאף אחד לא בא לבקר?...

המחלה חלפה מאליה בסופו של דבר, לאחר זמן רב. אחרי שיצאתי מהמצוקה, ניתחתי את המצב והבנתי שכולם היו נגדי, רק בגלל שלא הבחנתי שבגלל המצוקה וחוסר הכוחות שלי אני לא מוסרת מידע, תוקפת, לא מתקשרת נכון עם זולתי, לא מובנת בכלל.
מאז למדתי שגם כשאני במצוקה - לא לתקוף את מי שיכול לעזור לי. להבין שלא מבינים אותי, כי אני לא מסבירה טוב את עצמי. להבין שכל מי שיכול באמת רוצה לעזור לי, אבל לא יודע איך, כי אין לו הנחיה ממני. וכשהוא מנסה על דעת עצמו, סביר שהוא יטעה.

אז ברור מהסיפור שלא הייתי אשמה בהתנהגותי. אבל ברור גם שלא יכולתי להאשים את זולתי.

I טל I

New member
אוקי. מקווה שאת מרגישה טוב עכשיו

האם את לוקחת את המשפט האחרון שכתבת לי בהודעה הקודמת?
ואגב אני ניהלתי פורום בתפוז בעבר והיתה לי אפשרות למחוק... אולי זה השתנה

רוייקו

New member
אכן, כל אחד עם הדיעה שלו

לא אתווכח עם דעתך השונה מדעתי.
לי חשוב שהמנתח שאגיע אליו יהיה בעל נסיון מוכח !!! בתחום שאני מאתגר אותו. אם באתי אליו אחרי ניתוח שכשל, אני רוצה פתרון אמיתי שלא יסכן אותי. אני רוצה שיהיה מיומן בתחום הזה של תיקונים.
לגבי פרופ' רובין, התרשמתי לגביו, לאורך כל השנים שאני כאן, שיש פערים בין מה שהוא מציג לבין מה שהוא עושה וזה מעמיד בסימן שאלה את היכולת שלי להאמין לו, ליכולות שלו. מצד אחד מגיעים לכאן כאלה שחוו אותו כמי שעשה להם שינוי גדול בחיים, מצד שני, הגיעו לכאן אנשים שעמדו בפני דילמות של ניתוחי תיקון והוא לא היה זה שעזר להם.
אני רוצה לדעת האם הוא מבצע ניתוח מעקף קיבה או לא ? האם הוא מסוגל לבצע בעצמו (עם דגש על 'עצמו') ניתוחי רוויזיה מורכבים ? האם הוא זה שהציע לך re-sleeve להיצרות של שרוול ?
אני שואל הרבה שאלות לגביו ולא ברורה לי התמונה מה הוא יודע לעשות, מה הוא עושה ומה הוא לא מוכן לעשות. באופן אישי ופרטי, לא סומך עליו.

אופירA

New member
מנהל
פרופ' רובין המליץ דווקא על מעקף קיבה

ד"ר רזיאל, שיש לה ניסיון של כמה ניתוחים בשרוול אחר שרוול - היא זו שהציעה שרוול אחר שרוול. היא סייגה הצעתה בכך שלדעתה זה לא יעזור 100%, רק 50%.
אני תהיתי מה זה אומר 50% עזרה.
מה דעתך?

I טל I

New member
היא אמרה לי שבגלל שאין בזה הרבה ניסיון עדיין

אז היא לא יכולה להגיד לי מעבר לזה. מה שכן, אמרה שאם השרוול לא מצליח אז עוד איזה שנתיים נעשה מעקף, מה שכמובן לא אני ולא היא רוצות שאגיע למצב הזה.

אם אתם יודעים בוודאות על מנתחים שעובדים עם הכללית ועשו ניתוחים חוזרים אשמח להמלצות, כי אני ממשיכה לבדוק אבל ממש מקווה לעבור את הניתוח בקרוב כי המצב מחמיר

I טל I

New member
אז ככה

פרופ' רובין הציע לי מעקף כאופציה ולא שרוול.
רזיאל הציעה לי שרוול וכפי שציינתי גם אמרה לי שעשתה רק כמה ניתוחים בודדים כאלה שהיתה להם הצלחה אבל היא לא יכולה להבטיח לי הצלחה מלאה, אלא 50% אבל שבכל מקרה היתה מעדיפה את זה על מעקף.

על רובין יש לי דווקא הרבה המלצות מחברים. יש כאלה שלא אוהבים אותו בפן האישי ואומרים שהוא לא נחמד.. בעיניי הוא גם נחמד, אבל זה כמובן עניין של אופי, אבל לי יותר חשוב היכולות שלו מאשר האופי.

איזה מנתח אתה יודע שעה הרבה מעקפים דווקא? ובעיקר מעקפים כניתוח שני? לא יודעת אם יש בכלל הרבה מנתחים שעשו את זה, בעיקר שהניתוח שלי הוא במשקל נמוך יחסית למה שנדרש לניתוח אז יכולה להיווצר יותר בעייתיות אולי

למעלה