לא רוצה לבאס אבל אני לפני ניתוח שני

I טל I

New member
דיברנו בכללי

יש לי פגישה איתו רק עוד שבוע וחצי. הוא יעץ לי לא לעשות אף אחד מהניתוחים כעיקרון, אני צריכה לעבור איתו על כל הבדיקות עדיין לא עשיתי את זה, רק עם רזיאל ישבתי על הכל. פגשתי אותו במקרה ודיברנו שיחה קצרה על הנושא

למה, הוא לא נחשב טוב במעקפים? אני יודעת שבשרוול הוא נחשב מאוד, לא יודעת על מעקפים כי אף פעם לא בדקתי את זה ולא מכירה אנשים שעברו מעקף

רוייקו

New member
לא נתתי לו ציון בביצוע הניתוחים. שאלתי שאלה

עקרונית. הוא מבצע מעקפי קיבה ? מבצע רוויזיות ? איזה רוויזיות ?
שאלות לשאול אותו

רוייקו

New member
חושב שצריך לשאול שאלות קרונקרטיות

בלי לחשוש מהתגובה של הרופא. לשאול מה הנסיון שלו. מה עושה ? מה עשה ? פתרונות נוספים. סיכויים וסיכונים. האם יבוצע הניתוח בלאפ' או יתקשה ?
להפגש עם מנתח מוביל נוסף ולבקש חוות דעת נוספת על אותן שאלות.

I טל I

New member
לכן שאלתי פה לעצתכם על עוד מנתחים

ולא ממש הבנתי מה לשאול אותו, את רזיאל שאלתי כמו שהבנתם וגם רשמתי את התשובות. איתו זה לא היה בפגישה רשמית אז זה יקרה עוד איזה שבוע, שבועיים .
מה זה אומר לאפ' או יתקשה?

רוייקו

New member
יוכל להתמודד עם רוויזיה שלמה בשיטה לפרוסקופית

או יצטרך לפתוח לשם כך את הבטן ?

I טל I

New member
וואלה אין לי מושג

כעיקרון מעקף עושים בלפרסקופיה?
אני לא קראתי כלום על מעקף כמעט כי זה לא היה לי בתכון

אופירA

New member
מנהל
מעקף כרביזיה (ניתוח חלופי)

חשוב מאוד לוודא שעושים אצל מנתח מיומן.
בנוגע לפרופ' רובין, רועי פשוט לא יודע אם הוא מיומן במעקף בכלל ובמעקף אחרי רביזיה, ולכן שאל אותך.
הוא רוצה להבין אם הפרופ' יוכל בבטחון, מניסיונו, לעשות את המהלך בלפרוסקופיה (המיומנים מצליחים לעשות את הרביזיות בלפרוסקופיה, וזה מאוד חשוב), או שניסיונו מלמד שיש הרבה מקרים שלא הצליח, ונאלץ לפתוח את הבטן פתיחה מלאה.

זו שאלה שצריך לשאול כל מנתח שתבחרי.
מעקף קיבה עושים בלפרוסקופיה. כל הניתוחים הבריאטריים עושים בלפרוסקופיה.
הבעיה בניתוחי רביזיה, היא שכבר היה ניתוח קודם, והוא גרם להידבקויות ברקמות פנימיות, שאיתן צריך להתמודד המנתח בניתוח החוזר. אם הוא מיומן היטב, הוא יצליח להתמודד איתן בלפרוסקופיה, אלא אם כן זה משהו חריג במיוחד. מי שלא מיומן, עלול להתקשות בכך גם כשאין משהו חריג במיוחד, ולהעדיף במהלך הניתוח פתיחת בטן.

I טל I

New member
היום היתה כתבה על מישהי במצב אנוש

אחרי ניתוח קיצור קיבה.. מלחיץ קצת

אופירA

New member
מנהל
עכשיו את מבינה

למה ניסינו להבין מה הידע שלך, ואם את מודעת לצורך במנתח מיומן במיוחד (כשלא ידענו על אילו מנתחים את מדברת), ולא ניסינו לזלזל וסתם להגיד/לדקלם את דעותינו וידיעותינו?

מבחינת המנתחים שלך - את מדברת על שני תותחים (אם יתברר שלפרופ' רובין יש ניסיון רב במעקפים ובמעקף כרביזיה).
גם בתי החולים שבהם הם מנתחים זה גוש דן, ולא בית חולים העמק.
מבחינת הידע על מעקף - אולי כדאי לברר ולשמוע עוד דעות.
אני מבינה שאת נשענת על רופאים גדולים, אבל לדעתי חשוב שאת ההחלטה איזה ניתוח לעשות את תקבלי על סמך הרבה מידע ופרטים, ולא הרופא/ה.
את כמובן לא חייבת להסכים עם דעה זו. זו הצעה למחשבה.

למעלה