לא רוצה להציף אבל זה חזק ממני

לא רוצה להציף אבל זה חזק ממני

ואני אתחיל: המשפט הראשון של התאוריה הוא:"אין יש מאין לכן היה תמיד-וזה אשר היה תמיד-יהיה כינויו-"היש תמיד". אחרי שנדון מעט בזה נמשיך הלאה. פירוש:היקום..העולם שלנו...הוא דבר שישנו.כלומר הוא בגדר קיים. וחייב על פי ההיגיון שדבר לא יכול להיווצר מכלום מוחלט..כי כלום מוחלט..אין..שום דבר..זה דבר שהוא ממש כלום..תבינו..לא מדובר פה על מעט או משהו כזה אלא על ממש כלום כלום כלום.מזה לא יכול להיווצר משהו. להבדיל ממשהו שהוא "יש" שגם אם זה ממש קצת קצת קצת..זה בגדר ישנו. כלומר,מצב של אין הוא=אי קיום מוחלט של יש. ואם אנו חיים בעולם ותופסים אותו כיש...עלינו להסכים שלא יכול להיות שקרה זמן כלשהוא שלא היה משהו ביקום.כלומר משהו תמיד היה חייב להיות שם כי אם לא היה כלום אף פעם..לא היה נוצר כלום אף פעם. עכשיו..אני מראש ינסה להיות בהיר כלפי מי שמנסה להתחכם. יש אנשים שיבואו ויגידו , מאין אני יודע שלא יכול להיווצר משהו מכלום, חייבים להבין שכאשר אומרים כלום אז הוא מוחלט..הוא לא מצב של קצת קצת. אם אדם מבין את זה(וזה קל) אז הוא יכול להמשיך הלאה: "היש תמיד" הוא זה אשר לא נולד מעולם ולא התחיל איפשהו מעולם..הוא היה שם תמיד תמיד תמיד. יבוא עכשיו אדם ויגיד מה היה לפניו...אז יש להבין אם היה לפני אז חייב שהלפניו הזה יהיה גם בגדר יש..כי אין יש מאין.אז פשוט..מדבור לא על ההוא שלפני ולפני ולפני..אלא על היש שעשה את כל היש האחרים( ויום יבוא ותבינו שכל היש סביבנו הוא בגדר אין..הבורא הוא היחיד שעושה יש מאין). עכשיו אסיים את ההתחלה של התאוריה(היא לא שלי כמובן) שאומרת שבעצם גם לא היה חלל..כי אם היה גם חלל (ריק,אין,כלום) וגם מצב שנקרא "יש תמיד" אז זה כאילו שה"יש תמיד" היה נמצא באותו חלל מאז ומעולם. בהמשך נבין ונוכיח למה זה לא יכול להיות. תמיד=נצח... ומצב של נצח הוא לא אין סוף זמן,אלא הוא מעל כל זמן..בנצח אין ספירת זמן.. קשה לאדם התפיסה שהבורא היה שם אין סוף זמן ויום אחד אמר לעצמו: בוא נעשה עולם. זה לא כך. הבורא לא היה באין סוף זמן אלא בנצחיות ותמיד יהיה. מי ששאל אותי למה לא רואים את הבורא אזזה נקרא מצב של הסתר . יש לזה סיבה שגם תובן בהמשך...אבל עולם הוא מלשון נעלם..הבורא מסתתר..כך שהוא רק ממשיך תמיד להחיות אותו ולתת לו ולא נחשף. אמשיך בקרוב את ה"תאוריה" ..בינתים אם תרצו אפשר לדון עליה ולהבין לאט מאין בא הקוף והביצה והתרנגולת. אל תיכנעו.אם האמת קיימת והיא לא ברת השגה אז עלהזין..אבל אם היא כן..אז חייבים לדעת אותה. אל תתנו לעצמכם חיים קלים ואל תתווכחו איתי או אחד עם השני אלא נסו לדון,לשאול, להבין את הלא מובן במה שאמרתי. וזה מצד אחד קל להבין ומצד שני לא.יש הרבה שאלות..כמו למשל..מי אמר שהיקום בכלל אי פעם התחיל? ומי אמר שריק חייב להיות מוחלט? ואולי זה שהיה תמיד "היש תמיד" אין לו בררה אלא להיות ככה? באמת..יש תשובה לכל וזה מפחיד לגלות כמה הוא מעל הכל..מעל הנצח מעל האמת מעל כל אור והוא כל יכול. נצח אמת וכולי...הם רק ביטויים להבין את אין סופיות הבורא...אבל הוא נעלם גם מהם..האמת והנצח והאור האלוקי הםתחתיו.הוא יצר אותם והם נראות לנו כתכונות שאנו מעניקים. אנו עושים האנשה..נותנים דימוי לזה שאין לו כל דמות. חחחחחחח TALK 2 ME ISRAEL...

demoloc

New member
אתה מתאר

אפשרות של יצירה. מכיוון שגם אנשינו הטובים ביותר לא גילו את מוצא החומר,אז אניאסכים עקב אין ברירה שקיימים דברים שקיימים "נצח" . יופי... אז אלוהים קיים נצח,איך אני יודע? אולי היתה אמא אלוהים ואבא אלוהים . ונולד להם אלוהים קטן , והוא חי בעיר אנשי האלוהים,והיה להם אל משלהם. אחד מאנשי האלוהים האלו גורש מעיר האלוהימים(אלוהים בלשון רבים) והחליט לברוא עולם משלו. ברור לחלוטין שסיפור זה הוא בדיוני. אבל הוא הגיוני,ואין בו סטירה מדעית. לכן הוא אמיתי בדיוק כמו הסיפור שלך. אני רוצה הוכחות! , תוכיח שאלוהים היה קיים נצח! נ.ב ידעתם שאלוהים זה לא כינוי לאל? אלוהים זה כמו דיקטטור בתקופות עברו , מלך ממש ממש גדול. כמו שכתוב : "לא תעשה לך אלוהים אחרים על פניי" , אבל אלוהים יש רק אחד,אז הוא היה אמור לרשום "לא תעשה לך אלילים אחרים". גם יהוה זה לא שמו האמיתי , זה קיצור , אני לא זוכר למה בדיוק.

על זה בדיוק דיברתי..על אנשים שלא

מצליחים להבין משפט פשוט."אין יש מאין לכן היה תמיד וזה אשר היה תמיד יהא כינוי "היש תמיד"" ידידי ,תבין מזה אומר: שאין אי שם משהו שהוליד והוליד וככה היה לנצח, כי כמה שתלך בזמן אחורה.. לא מתקיים מצב שבו לא היה כלום.משהו היה שם לנצח זה בדיוק אומר שהוא לא נולד אלא הכל נולד ממנו... כי אם הוא נולד אז ממה? מהיד תמיד לפניו? וממה זה נולד? תמיד השכל ההגיוני יביא אותך להבנה שבה יש להבין את הבלתי נתפס וזה ..שמשהו היה שם תמיד לנצח. אבל אם תפנה קצת למדע כמו תאוריית המפץ הגדול..תראה איך נולד יקום ומסה אדירה ממצב שבו גודל היקום כקליפת אגוז. אבל...לפני המפץ..מה היה? אם לא היה כלום אז גם לא היה מפץ. אם המפץ הוא תולדתו של היש תמיד זה אומר שאו שהיד תמיד היה תמיד או שהוא נולד מכלום.והרי כבר מובן שאין יש מאין..כלומר משהו לא נוצ משום דבר=היש תמיד אין דבר מלפניו..אלא הכל בא ממנו. כל מה שיש לך עוד לענות לי בנושא יהיה בגדר אבסורד..זה ויכוח של עצמך עם עצמך ביחס ללוגיקה והיגיון של מצב שנקרא:הבנת הבלתי נתפס.שם מתחילה האמונה כי אין דרך אחרת אלא ללכת למידות אחרות,גבוהות יותר.זוהי האמונה שמעל הדעת כי המוח לא יכול לתפוס את הבורא. המוח מצליח רק להבין כמה אי אפשר לתפוס את הבורא.בשביל זה הוא נועד.

SilentMike

New member
זה פשוט חסר כל משמעות.

זה פשוט משפט חסר משמעות "הבנת הבלתי נתפס". זו צורה מתחכמת להגיד "אי-אפשר להבין אז פשוט תאמין וזהו". זו לא הוכחה לוגית. זו לא הוכחה משום סוג. זה להגיד שאי-אפשר להבין את זה אחרת, ואי-אפשר להבין את זה בדרכך, אבל בכל זאת דרכך נכונה מפני שאתה אומר כן. אז אני אומר אחרת. אי-אפשר להבין את היקום במלואו, אבל מטופש לסגוד לו, ומטופש לא פחות להביט אל הקבלה כדי לגלות את סודותיו של היקום. בשביל זה יש לנו מדע, וגם פילוסופיות עדיפות יש (לדעתי). למה לא יכול להיות שכלום הפך למשהו? למה לא יכול להיות שהיקום הוא תופעה סופית, עם התחלה וסוף של הזמן עצמו? הרי כל הטיעון שלך הוא על הבלתי נתפס. אז אם הראיות מראות שהיקום התחיל מנקודה סינגולרית, חייבים לקבל זאת, גם אם זה בלתי נתפס. למה לא יכול להיות שהיקום היה קיים לנצח? או שהוא קיים ללא תודעה, במין תצורה כזו שאיננו יכולים לתפוס? אני מסופק עד מאוד אם יש לך הוכחה לוגית מוחלטת לעניין זה. היקום הוא מעל להבנה בהוכחות כאלה. אבל אם במקרה יש לך, אבקשך להציג לי אותה בעזרת תחשיב הפרדיקטים, כדי שאוכל לעקוב אחרי החוקיות הלוגית כביכול.

תחשיב הפרדיקטים חחחחחחח

אתה לא תצליח לעקוב אחרי חוקיות אחי כי אתה לא מבין דבר פשו ביותר אם אתה שואל למה לא יכול להיות שהיקום בא מאין..מכלום. למה שאני אכתוב עברית ולא אכתוב למשל: צןIMGIצךפןוי <----- יש כזו מילה? כדי להבין היגיון אתה צריך להבין שיש מורה בחיים ויש תלמידים..ואדם כבודו במקומו מונח רק כאשר האדם במקומו. ולעניין... אין לך הרי מושג מהי נקודה סינגולרית(מהם משפטי הסינגולריות?)... אבל אתה בטח יודע כמו ילד בכיתה דל"ת שזה אומר ששום תופעה חוקית מוכרת לא מתקיימת שם ושים לב מזה אומר: אין לו מרחב אין לו זמן אין בו יחסות והוא כל הוודאות...חחחחחחחחח בדיוק לפי המדע.הבורא הוא היחיד לכן אין משהו נוסף ולכן אי אפשר לייחס לו או ממנו כלום.כל יחסות לאחר מכן..שזה הבריאה תהיה בגדר אי וודאות כיהוודאות היחידה שזה הוא..בראה עולם..שהוא נעלם בה. כדי להבין למה היקום מתחדש כל רגע ורגע בנצח ושהוא לא סופי תצטרך לחכות כי אתה לאמבין עדיין דברים פשוטים כמו אין יש מאין לכן היה תמיד. גם אם מה שהיה תמיד לא התחיל מעולם..הוא היה תמיד-כי אם יש מאין אתה יכול לקרוא גם את המילה המוזרה ההיא שרשמתי.אחי..אין=כלום..נאדה..ZEROW... כל רצון של אדם לייחס לזה חשיבות של חומר אפל או תכונות אחרות זה לאחר המפץ. כאשר אנו מדברים אז יש הגדרה לכל מילה..כמו שספר הוא דפים עם מילים וסיפור בתוכן ואז אתה מבין על מה מדובר בערך כי היגדרנו..אותו דבר תקלוט:אין=שום דבר. עכשיו נסה לדמיין את זה.אתה יכול? לא כי אתה תדמיין חושך שחור..וכלום אמיתי הוא לא שחור אלא הוא השחור של השחור... נכון קשה לתפוס? קל להבין.. כמו להבין שאם תיסע עכשיו בחללית לחלל מליוניי שנה קדימה לעולם לא תגיע לסוף...קשה לתפוס? קל להבין. הבנת את זה ברוך? תחשיב פרדיקטים חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

SilentMike

New member
נו אז יופי.

אתה מודה שאין לך הוכחה, ושקודם צריך פשוט לקבל את מה שאתה אומר, ורק אז אפשר לקבל את מה שאתה אומר. יופי של הגיון. כל המלל הבלתי נגמר שלך ניתן לחלוקה לשלושה סוגים (כמו כל דבר במדינה הזו): 1. דיבורים חסרי כל משמעות 2. דברים שהם אמונות אישיות שלך ולא שום דבר אחר. 3. עלבונות וגסות. אני מבין שאינך יכול לנסח לי את ההוכחה שלך בתחשיב הפרדיקטים. אגב. האם לא שמעת על פיסקאות? או שאתה פשוט חושש מכל דבר שעלול לעשות את הטקסט שלך מובן יותר? חביבי, אני לא מפחד מהמלל הריק שלך, וגם לא מעלבונות. תנסה להטיל אימה על מישהו שהשטויות האלה מרשימות אותו. צ'ארלס, אני יודע שאני חדש והכל, אבל בבקשה, זה לא עסק הבדיחה הזו.

ananlavan

New member
יפה אחי אחרון הפילוסופים?מי אמר!

הבחור לא מבין הוא רוצה הוכחות,פודוקטים,ומחפש תשובות אצל זרים,במקום להבין דברים פשוטים ,מצד שני הבחור צעיר ויבין עם הזמן, מאוד מתאים כרגע לחג הפסח,"חד-גדיא.אז כך:זה בעצם מתפזר לכל תחום שתרצו 1:אחד אלוהינו ,שגם אנחנו כל אחד בפני עצמו הוא מיוחד ואין שני לו. 2:שתי לוחות הברית,זכר ונקבה,פלוס ומינוס חיבור של שני הפכים, 3 :שלוש אבות,בעצם תוצאה של החיבור של 2 ,זוג מביא ילד לעולם,בחיבור של +ו=-=חשמל.הגוף הוא קו האמצע שמאזן בין שני הצדדים.אגב:יש לנו בגוף אברים או אחד או שניים.חשבתם על זה? 4:ארבע אימהות,מסמל את היציבות,ריבוע,קירות,מעמד חופה,ותרחיבו עם הדימיון, 5:5 חומשי תורה,ראש ידים רגליים,מצטערת חיבת לזוז,אחזור שוב אם מעניין אתכם,

the new L

New member
דווקא

אפשר להסביר ולהבין נצח. בוא אני אסביר לך נצח. מרחב הזמן יהיה קיים נצח אם ורק אם לכל M>0 קיים מאורע שקיים לפני יותר מ M שנים. קל לי (ולכל מי שלמד אינפי
) להבין את ההגדרה הפשוטה הזאת. איך אתה יכול לסתור אותה? יש לך הוכחה שהיקום לא קיים אינסוף זמן ?

ofeking

New member
אבל, לא קיים "תמיד".

נ.ב. זה פורום אבולוציה או פילוסופיה???

אנחנו כל המשמעות..הבריאה כולה למעננ

ו נעשתה..על פי איינשטין זמן הוא יחסי. זמן הוא יחסי לזה אשר בודק את הזמן..כלומר מחלק את הנצח. אדם הוא תופס הזמן וזה אומר שהוא תופס מציאות של זמן ותופס מציאות זה ממש כמו להחזיק כוס או סיגריה.העולם קיים כי בני האדם נמצאים בו(שלא אעורר ויכוח אבל יותר נכון כי היהודי קיים בו ובתוכם ל"ו צדיקים שמתפללים לבורא)-והם ,בני האדם,יוצרי הזמן על ידי תפיסתו.הבנה עמוקה בקוונטים ופילוסופיה של המדע מראה שהאדם משפיע על תוצאות כל ניסוי שהוא עושה ואין לו שום דרך להיות אובייקטיבי לגמרי כי הניסוי הוא חלק מיקום שלם...שהכל בו קשור לכל ואיך שדבר מסויים זז ככה היקום כולו זז איתו ושומר על חוקיות השלם. היקום סביבנו הוא בעצם העולם שבתוכנו. אנו משקיפים על העולם הפנימי,החוצה ורואים מציאות..מכאן מושגים כמו תפיסת עולם,השקפת מציאות וכולי. המרחב גם אינו אפשרי ותנועה בתוכו גם אינה אפשרית.ממש כמו שזמן לא מתחלק באמת אלא על ידי המחלק אותו. זה הכל קסם.. שיש לו הסבר כמובן..אבל זה קסם.זה נברא למעננו.הבלתי אפשרי נעשה אפשרי למעננו..וכשאנו נוצרנו החלטנו מה נעשה עם זה. למזלנו מי שעשה את כל זה כבר ידע מהתחלה מה בחרנו ולכן עשה מצב שהוא מעין..עיוות ..מתיחה של הזמן כמו רצועה גמישה..ככה שמתוך סך כלהבחירות אנו נלך בסוף בדרך הנעה בין אין סוף בחירות לאי בחירה(כי הכל גורל). מי שנתן לנו חסד זה ידע שסוף האדם הוא רצון טוב ושלום. מצחיק לחשוב ש 36 אנשים מחזיקים את היקום בתפילתם לבורא. עוד יותר מצחיק לחשוב שכל היקום והגלקסיות שבו טסות להן באין סוף ריק במהירות מדוייקת כל כך שאם היא זזה לפה או לפה אין עולם. הכל צפוי..הרשות נתונה..זמן כבר בחרנו..מרחב הוא האפשרות היחידה שלנו...וכל מה שנתון לי במרחב הזה הוא חלק מהשלם שאני תופס.אם אני אלך בדרך שבה אין מטרה אלא לשם הליכה ..כלומר הדרך היא המטרה...אז אני חי בנצחיות הזמן כי כל רגע ורגע במרחביי חיי פרוש לפני כתפקיד שיועד לי מראש בצורת דרך שכזו. קרא שוב ..תבין.אנחנו כל המשמעות.צריך רק לרכוש אותה. תן לה לחדור מבעדך..היה רך..תראה את גל הזמן מתייצב לפניך כקו ישר שאתה שליטו... ברך את העיתות שהבורא מזמן לך בדרך זו ודע שאתה יוצר זמן כשאתה בוחר בבורא..וכאוס כשאתה בוחר בכסילות,טיפשות כמו למשל לחזור על משפט הטנק המעלה פיהוק גדול . אל תהיה מגוחך.כשאין לך מה לאמר אל תאמר..סייג לחכמה שתיקה. אתה אבל בטח תמשיך לחזור עליו הרבה כי האגו לא יניח לך שלא לאמר משהו מטופש.זו יכולת גדולה שיש באדם.להיות מטופש.

Levos

New member
אם מחר כל האנושות על צדיקה

תמות ותעלם, הייקום ישאר בדיוק כמו שהיה. מאד מגאלומני מצדך לחשוב שהכל קיים בשביל האנשים ותלוי באנשים. אבל האמת היא שליקום לא מזיז בגרוש מקצת יצורים תבוניים שהתפתחו על פלנטה זניחה במערכת שמש בקצה גלקסיה אחת מבין מליארדים.

נכון מאוד כי הכל כבר נוצר אבל ללא

האדם זה לא היה נוצר...קפיש? אחי צריך לדעת המון המון המון כדי לדעת ממש קצת..כמות הידע שצריך לקשר למשל בין פילוסופיה וקוונטים וקבלה ופיסיקה באשר היא וכולי..היא אדירה.צא לדרך...כי עובדה שלא הבנת מה רשמתי אם רשמת את מה שרשמת. אם מחר האנושות תיעלם הכל ישאר כמובן..אבל ללא האנושות לא היה בכלל כדור ארץ. כדי לדעת למה לא היה כדור ארץ או יקום בכלל,כאמור,אתה צריך ללמוד המוןןןןןןןןןןןןןןןן+המון. בהצלחה..אנשים מצליחים בזה בסוף.אל תתפשר. לך תלמד מדוע האדם הוא תופס המציאות מבחינה קוונטית עד כדי כך שהכל בא ממנו.הוא ממש תופס כמו שאתה תופס כוס או סיגריה ביד. לא תבין למה בשתי מילים בפורום.

Levos

New member
אלא שהעולם קיים כבר מליארדי שנים

ואילו אנחנו הגענו לפה רק במקרה ורק במספר מיליוני השנה האחרונות. בלי האנושות הכל היה אותו דבר. אומנם תפיסה של האדם אולי משפיעה על קריסה קוונטית אבל, מתוך סך ההתרחשות ביקום זו השפעה אפסית. אולי גם עלי לשלוח אותך ללמוד "המון המון" כדי להבין שהאדם הוא כאחת החיות.

demoloc

New member
רואים את הידע שלו!?

הוא מכיר מושגים ,אבל לא את פירושם. הזמן הוא יחסי לא לזה אשר מודד אותו ,אלא לכבידה. וגם בקשר לידיעה שלך על תיאורית הכול , תבדוק שוב (אם מישהו קרא את אוסף הזבל שהוא כתב בפורום אטאיזם ודת)

בוא תלמד מהם זמן וכבידה..כנס

מרחב/זמן הם מושג אחד שאין להפריד אותו. היחסות של אינשטיין אומרת שמרחב/זמן הוא מושג שתלוי(מתייחס)למהירות. ויש מהירות אחת שמהווה קבוע אוניברסלי והיא מהירות האור. אם אדם נע במהירות גבוהה למשל אז הזמן שהוא "מרוויח" גדול יותר.יש לזה ניסוי מדע שהוכח. כלומר זמן, או מרחב/זמן הם יחסיים למהירות התנועה. תנועה פירושה קיום של כבידה ,של כוחות מושכים ודוחים.. לכן זה שמודד את המהירות של התנועה הוא זה שלגבי משתנה מושג הזמן..למרות שמהירות האור נשארת קבועה תמיד. הזמן יחסי לזה שמודד אותו כי אין שינוי בזמן אלא לגבי זה שתופס את הזמן... ואם תלמד פיסיקה כמו שצריך ופילוסופיה מתאימה תדע שהאדם לא סתם תופס זמן אלא שממש אין משמעות למושג הזה ללא האדם.. (ואם תלמד קבלה תבין שהאדם הוא זה שיצר את הזמן כמושג של חלוקת המרחב והזמן משרת אותו לקראת מטרה שנקראת:גילוי שמו הלוקי יתברך.)

למעלה