לא רק ברזים ומגבות

SuzieRS

New member
SIMIT באיסטאנבול, GEVREK באיזמיר

בבקשה מתכון : החומרים: 500 גר' קמח 150 גר' חמא מומסת 1/2 כפית מלח 1,5 כפית אבקת אפיה 1 ביצה תרופה 2 כפות שמן זית 2 כפות מים 2 כפות חלב ביצה למריחה ושומסום. ניר אפיה לרפד את התבנית ********* אופן ההחנה: לחמם את התנור לחום בינוני. 1- בקערה/ בכלי מתאים לערבב את הקמח,מלח ואבקת אפיה. 2 - עם האגרוף ליצור גומה באמצע תערובת הקמח ולצקת לתוכו את:- השמן, המים,החלב,חמא מומסת וביצה תרופה. 3- לקפל את תערובת הקמח פנימה, לתוך הנוזלים וללוש עד לקבלת גוש בצק יציב. 4- לחלק את גוש הבצק לחלקים בגודל ביצה (בערך),ומכל אחד ליצור נקניק בגודל 15-20 סמ'. לחבר את שני הקצוות ליצירת "צמיד". 5- להעביר את ה-"צמידים" לתבנית מרופדת בניר אפיה משומן מרוחבים זה מזה. 6 - להבריש בביצה תרופה ולפזר שוםשום. 7- לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-30 דקות, עד שהסימיטים יקבלו צבע זהב/חום ! AFIYET OLSUN

Hermione1382

New member
גראסיאס קירידה סוזי

אס סיימפרה מאראביז'יוסו לקבל מתכון לפחמימות מכל סוג שהוא :)

למכללה

New member
זה טעים?../images/Emo21.gif

אצלנו בארץ בירושלים זה בהחלט טעים, שמה לא טעמתי חח

SuzieRS

New member
../images/Emo45.gifHadji Bekir- אין כמוהו

כמה מילים עליו ועל הלוקום:- בשנת 1776 יוצר או עושה מתוקים/ממתקים מאנאטוליה (ANATOLIA) מגיע לאיסטנבול עם מתכון מיוחד ל-"לוקום". במקום סירופ' דבש ותרכיז ענבים משתמש בסוכר. לאחר שהתישב באיסטנבול ומתחיל ליצר את המתוקים שלו מהר מאוד הופך לפופולרי , עד שמונה לקונדיטור ראשי של הסולטן. על פי הנתונים הרשומים, הלוקום הופיע לראשונה בארופה ב1837 ביריד בוינה, אך לא ידוע מי הוא הנוסע שהביא את הלוקום ליריד. משם כבר נכנס לסיפרות. באנגליה נעשה מפורסם ב-"LUMS OF DELIGHT" (גושי עונג) בספפרו "The Mysteryof Edwin Drood" של צ'רלס דיקנס שפורסם ב-1870. במאה ה-19 שמו הפך ל-TURKISH DELIGHT ויצור מיסחרי התחיל 1872. המתוכון של חג'י בקיר עדיין סודי, עובר מאב לבן .

טליה ג

New member
ואו! תודה על המידע! החכמתי!../images/Emo22.gif

מעניין שבחלק ניכר מהאריזות המוכנות לתיירים מכונה הלוקום בשם TURKISH DELIGHT, ואני תוהה אם יש כאן איזשהו קשר למפעל המייצר את הלוקום המקורי של Hadji Bekir, כי הלוקומים באריזות המוכנות הם פשוט עלבון לחיך! ואם כבר ברחת לוקום עסקינן, הנה דוכן עמוס כל טוב בשוק המצרי באיסטנבול! וכמובן, ברוכה הבאה לפורום

למכללה

New member
איזה שוק מצרי עמוס כל טוב, יאמי ../images/Emo214.gif

אני קניתי לוקום במרמריס במפעל לייצור לוקום והלוקום לא היה טרי שמה, יכול להיות שבאיסטנבול אולי יותר טוב ואיכותי יותר הלוקום?

למכללה

New member
אני מתכוונת בלי האריזות המוכנות ../images/Emo211.gif

אולי יותר טרי במשקל? אבל בארץ בהחלט הלוקום שווה, טעים ביותר! אגב אימי מעדה עיראקית ולהם יש לוקום סוףף הדרך וטעים ביותר, יאמי..

טליה ג

New member
הכי טוב לקנות בשווקים על המשקל

או בקונדיטוריות. באיסטנבול יש כמובן מבחר הרבה יותר גדול, וגם מספיק דוכנים בשוק או קונדיטוריות שבהם קונים המקומיים, והמחיר (וגם האיכות!) בהתאם. כל חנויות המפעל שאליהן מביאים את התיירים סתם יקרות, והסחורה לא בהכרח טובה יותר.

SuzieRS

New member
פאשאריקההה ../images/Emo24.gif

קייף להיפגש גם כאן. רציתי לבקש ממך, אם תרצי לכתוב את הסיפור -שכבר ירד לארכיון- על הדולרים וכו' גם אצלנו ב-
ובשפתנו כמובן. סיפור כזה קאפקאי,בטוח יעניין את החברה.

tsiporganeden

New member
אני כבר כתבתי אותו שם, אבל לפני הרבה שנים

אכתוב אותו שוב, בשבילך.

אוי מה אני מביאה גורם לי לרצות

ל
לשם שוב למרות שרק חזרתי ככה ראשית סילאן ענבים ומיץ רימונים (נכון שלאחרונה כבר התחילו לייבא אותם לארץ אבל עדיין אני נאמנה למקור) חלקומים כבר לא ממש מתלהבים אצלנו אבל כן מביאה פרג לבן, צהוב וחום מביאה מחית ערמונים לאפייה טבעות יפהפיות במחירים מצחיקים מאוד צמידים תמיד בכל ביקור לפחות צעיף אחד ופונצו אחד, יש לי אוסף כאלו חומוס במעטפת צבעונית מתוקה כשאזכר בעוד מבטיחה לכתוב

קשת של צבעים

איזה כיף לשמוע על כל התבלינים בכל הצבעים שהזכרת. מה את עושה עם הפרג ? ועם המחית ערמונים ?

למעלה