לכן חשוב להתכונן להנקה באותה מידה
שאת מתכוננת ללידה, ואולי אפילו יותר. דווקא בגלל שהדור שלנו לא ראה ורואה הנקה כעניין טבעי, ורובנו לא זכינו לצפות במיניקות מידי יום ולראות בדיוק כיצד אוחזים תינוק, איך נראה הפה שלו כשהוא יונק, ואין לנו "נשים חכמות" בשבט שיודעות לספר לנערות צ'יזבטים ולהכין אותן מראש לתפקידן כאמהות, אנחנו צריכות לקחת תפקיד אקטיבי וללמוד את כל הדברים האלה מהאינטרנט, מספרים, ומאנשי מקצוע (ובזה אני מתכוונת יועצות ומדריכות הנקה, מלוות לידה ומיילדות - ולא רופאים ואחיות). תופתעי לדעת כמה נשים מגיעות ללידה בלי שום הכנה ל"מה יהיה אח"כ"... הן לא יודעות לחתל, להיניק, או איך לעשות לתינוק גרעפס... זה נשמע טריוויאלי אבל אני צריכה ללמד אמהות איך מחזיקים תינוק כדי שהאוויר ייצא לו אחרי הארוחה לפחות פעמיים בשבוע (וזה לא חלק מהגדרות המקצוע שלי
). אז למדי הרבה, השתתפי במפגשים של נשים מיניקות, הפגשי עם יועצת הנקה לפגישת הכנה והכיני את מספר הטלפון שלה במקום בולט, והכניסי את פורום הנקה ופורום ייעוץ הנקה ל'מועדפים' שלך. לא מספיק לסמוך על הגוף שלך "שידע את העבודה" במקרה הזה, כי הנקה היא מיומנות נרכשת ונלמדת, ובתרבות שלנו כל מה שאנחנו רואים זה תמונות של אמא עם תינוק בן חצי שנה שיונק בתנוחת ערסול פסטורלית, ברוב המקרים בלי לראות אפילו איפה מונח הפה של התינוק כי התמונה מצולמת מזווית שחלילה לא תחשוף איזו פטמה, ובתחתית כתוב "סימילאק - הבא בתור אחרי הנקה"