לא תאמינו מה הרופא אמר לי...

debby12

New member
מנהל
הלכתי לחפש את הסיפור על החציר

כדי לבדוק אם זכרוני אינו מטעה אותי ומצאתיו. הוא נראה לי די אמין - צריך דמיון די מפותח כדי להמציא כזה דבר לא? אגב - כל השרשור שם מעניין למדי. מצחיק אותי לקרוא את עצמי שם 4 חודשים לפני הלידה-מהגיהנום.
 

debby12

New member
מנהל
כאמור - סלנג של מוסכניקים

בפעם הבאה שחבר/ה שלך קונה רכב משומש - הפליאי אותם בשאלת המומחה: "בדקתם את השסי?"
 

mise

New member
כן, אמרו לאמהות שזה איכסה,

שזה פויה להניק, שזה גועל נפש ופרימיטיבי ומשוגעת מי שמניקה. אז אמא של חבר טובה שלי כזו פרימיטיבית, שהיא הקשיבה לאמא שלה והניקה חמישה ילדים עד גיל 3. היא הניקה את החבר הזה במדרגות בית החולים אחרי הלידה כי לא היה לה איך להניק והיא לא רצתה שיראו אותה.
 

debby12

New member
מנהל
יההה - ממש הנקה במחתרת

מזל שהיא עברה לחדר המדרגות -- ככה לא יכלה למצוא אותה שם שום אחות שתגיד לה ש"אין לה חלב"
 

mise

New member
מצאה גם מצאה!

וקראה לרופאים ולאחיות שיראו את החיה הזו שיושבת להניק.
 

גם למבי

New member
גם אותי מצאו...

ישנה עם גל באותה מיטה בבה"ח!!!! ביות מלא אומר כנראה שהתינוק ישן רק בעריסה השקופה הזו. האחות העירה אותי מתוך שינה (ישנתי במטת בה"ח וחיבקתי את גל), הבהילה אותי נורא כי הייתי מבולבלת והמומה גם כך מהניתוח והאשפוז, וצעקה עלי שאשים את גל מהר במטה שלו כדי שלא יקרה אסון. שמתי וכשיצאה - הוצאתי אותו בחזרה. מאז הוא איתנו במטה טפו טפו טפו ללא אסונות. ועוד פנינה שקרתה לחברה שלי בבה"ח: (פחות קשור אבל עניין של חוסר רגישות) האחות נכנסה וראתה את הבלונים שקבלה ואמרה: אוי! למה קבלת בלון שחור? חברתי, עם כל ההורמונים, התחילה לבכות ולא שוכחת את זה מאז (6 שנים)
 
גם אותי תפסו

והעירו איזה 7000 פעמים בלילה. כנראה לזה הן מתכונות כשהן אומרות "למה לך שהתינוק יהיה אתך בלילה, עדיף שתישני, מותק."
 

גם למבי

New member
ובאותה קטגוריה אמרה לי

חברה של חמותי: אשה צריכה להיות בבה"ח כמה ימים כדי לנוח בלילה. אני: מה ז'תומרת? התינוק לא רעב בלילה כשהוא בבה"ח? חברה : אל תגזימי עמית (בן זוגי): אשה יכולה להחליט גם בבית שהיא ישנה כל הלילה אני: לא. בבית הוא בוכה. בבה"ח לא שומעים אותו בוכה חברה של חמותי: את קיצונית!
 

פלגיה

New member
גם אותי תפסו כך

לא צעקו עלי, אבל העמידו אחות שתשמור עלי בכל הזמן שהתינוק איתי במיטה. (גם חייבו אותי להדליק אור כל זמן שהתינוקת איתי)
 
נצל"ש

מכיון שהזכרת גלולות למניעת הריון. מה האופציה? לא בציניות אני שואלת כי התחבטתי רבות וארוכות בעניין.
 

כרמית מ.

New member
שמ"פ

מודעות לפריון - זיהוי מועד הביוץ עפ"י סימני הגוף (לאמהות: בעיקר מעקב הפרשות, כי אי אפשר למדוד חום שחר, כשהבוקר שלך מתחיל עם שעון מעורר תינוקי), והמנעות או זהירות בזמני הפוריות. לא עולה כסף, אין תופעות לוואי, מקבלים "בונוס" של היכרות טובה יותר עם הגוף. החסרון: דורש מעקב יומיומי, ודורש הגנה אחרת (או המנעות/מין שאי אפשר להרות ממנו) בזמני הפוריות. למרות החסרונות, עדיף בעיני על גלולות או התקן.
 
לא רלבנטי לי

בתור שומרת מצוות. אי אפשר להשתמש באמצעי מניעה חיצוניים והזמנים הלא פוריים- במילא אסורים במגע (מהיום הראשון של המחזור ועד כ12-14 ימים אחר כך) תודה בכל אופן. להערכתך- מה פחות מזיק, גלולות או התקן?
 

כרמית מ.

New member
דווקא יש שומרות מצוות שמשתמשות

בזה. אפשר להתייעץ איתן (איך מוצאים... נסי לשאול בפורום הנקה, נדמה לי שיש שם) זה נכון שהזמן הפורה הוא בזמן הטבילה בד"כ, אבל הבנתי שאפשר לדחות את הטבילה ביומיים בלי בעיה - וגם לאחר הביוץ ישנו זמן בלתי פורה (האמת היא שזה גם הזמן הבטוח יותר). וגם - אם את יודעת בדיוק מתי הביוץ, את מרוויחה כמה ימים בסוף המחזור (לא יודעת בדיוק, הדתיות יודעות, משהו שקשור לוודאות). גלולות והתקן - לכל אחד יתרונות וחסרונות משלו. לא יודעת שורה תחתונה.
 

valeta

New member
אפרופו הנקה-אני נורא רוצה להיניק

ומאוד נלהבת מכך, ובאמת כמו שכתבתן, המון נשים בדור של האמהות שלנו נורא מנוכרות להנקה ואפילו חשדניות. אמא שלי, למשל, מגיבה בחשדנות מה לגבי הנקה (כל מיני אמירות בנוסח:"זה הופך אותך לעבד לתינוק כי אף אחד אחר לא יכול לעזור בהאכלה", "איך תדעי שהוא אוכל מספיק", "את בטוחה שלא צריך לתת לו גם מים?" וכו' וכו'). לא שזה מערער אותי (כאן אני לגמרי נטולת פחדים...), אבל זה קצת מעצבן. במיוחד הניכור הזה לגוף. כאילו אישה לא בוטחת בעצמה ובגופה שבנוי הרי לספק את כל צרכי התינוק. מאותו מקום אני מתכוונת להתחזק גם לגבי הלידה. קראתי באיזה מקום (אולי אפילו פה בפורום?) שלעבור לידה טבעית פירושו לבטוח בגופך שהוא יודע "לעשות את העבודה". מאוד מצא חן בעיני המשפט הזה.
 
לכן חשוב להתכונן להנקה באותה מידה

שאת מתכוננת ללידה, ואולי אפילו יותר. דווקא בגלל שהדור שלנו לא ראה ורואה הנקה כעניין טבעי, ורובנו לא זכינו לצפות במיניקות מידי יום ולראות בדיוק כיצד אוחזים תינוק, איך נראה הפה שלו כשהוא יונק, ואין לנו "נשים חכמות" בשבט שיודעות לספר לנערות צ'יזבטים ולהכין אותן מראש לתפקידן כאמהות, אנחנו צריכות לקחת תפקיד אקטיבי וללמוד את כל הדברים האלה מהאינטרנט, מספרים, ומאנשי מקצוע (ובזה אני מתכוונת יועצות ומדריכות הנקה, מלוות לידה ומיילדות - ולא רופאים ואחיות). תופתעי לדעת כמה נשים מגיעות ללידה בלי שום הכנה ל"מה יהיה אח"כ"... הן לא יודעות לחתל, להיניק, או איך לעשות לתינוק גרעפס... זה נשמע טריוויאלי אבל אני צריכה ללמד אמהות איך מחזיקים תינוק כדי שהאוויר ייצא לו אחרי הארוחה לפחות פעמיים בשבוע (וזה לא חלק מהגדרות המקצוע שלי
). אז למדי הרבה, השתתפי במפגשים של נשים מיניקות, הפגשי עם יועצת הנקה לפגישת הכנה והכיני את מספר הטלפון שלה במקום בולט, והכניסי את פורום הנקה ופורום ייעוץ הנקה ל'מועדפים' שלך. לא מספיק לסמוך על הגוף שלך "שידע את העבודה" במקרה הזה, כי הנקה היא מיומנות נרכשת ונלמדת, ובתרבות שלנו כל מה שאנחנו רואים זה תמונות של אמא עם תינוק בן חצי שנה שיונק בתנוחת ערסול פסטורלית, ברוב המקרים בלי לראות אפילו איפה מונח הפה של התינוק כי התמונה מצולמת מזווית שחלילה לא תחשוף איזו פטמה, ובתחתית כתוב "סימילאק - הבא בתור אחרי הנקה"
 
למעלה