לא תאמינו מה הרופא אמר לי...

מסכימה מאוד...

מנסיון שלי, חשוב מאוד *לראות* נשים מניקות מקרוב. אני חושבת שתיארטית התכוננתי טוב מאוד להנקה, אבל מעולם לא ראיתי אישה מניקה מקרוב. והנה היום כשהתינוק שלי כבר בן חודשיים, אני מנסה לתקן את היניקה, כי הוא יונק בלי וואקום...ואיך הבנתי שהוא יונק לא טוב? ישבתי ליד מישהי אחרת שהניקה ואז הבנתי שיש הבדל גדול בין איך שהתינוקת שלה יונקת לבין איך ששלי. ושלא תטעו, הזמנתי יועצת הנקה יום אחרי הלידה, אך בגלל שהתינוק לא רצה לינוק. ברגע שראינו שהוא יונק חשבתי שנפתרה הבעיה. אני לא בטוחה שהמצב שלנו הפיך, כי סה"כ הוא מקבל מספיק חלב (בינתיים לפחות) ועולה יפה במשקל. לכן אני לא מאמינה שאפשר לשנות כי סה"כ טוב לו והוא לא מרגיש שמשהו לא טוב ביניקה שלו. בכל מקרה נפגשתי שוב עם היועצת, ואני מנסה לגרום לו ליצור וואקום, אך כרגע ללא הצלחה. אני רק מקווה שזה לא יצור בעיות בעתיד ההנקה.

Manty

New member
I have one word to say

about seeing other moms nursing: LLL (A proud member of the past 6 years)​

mise

New member
כרמית, נתת פעם הפניה בפורום הנקה

להסבר מפורט על מעקב ההפרשות. תוכלי להפנות שוב?

כרמית מ.

New member
כן

הנה - מהמאמרים של פורום לקראת הריון. זה רק מבוא. מי שרוצה להשתמש בזה כשיטת מניעה, כדאי שתלמד יותר על הנושא (או תתאמן "על יבש" בלי לסמוך על זה).

mise

New member
את אומרת שכשיטת מניעה צריך

להתאמן וללמוד יותר על הנושא? אוקיי. אני, כאמור, הסברתי לשתי נשים דוקא כשיטת הפריה והן זכו והצליחו להתעבר. מסתבר שלשתיהן יום הביוץ היה בין יומיים לחמישה ימים אחרי הטבילה ולא יצא לאף אחת מהן להתייחד דוקה בימים אלו. כמה פשוט, כמה קל ולא מזיק! מאיפה אני יכולה ללמוד יותר על הנושא פרט למאמרים שצירפת?

debby12

New member
מנהל
אם זכרוני אינו מטעני

מעיין בר שניהלה פעם (אולי עדיין) את פורום "לקראת הריון" (שזה מין פורום מקדים לפורום "פוריות" - לנשים שמנסות להיכנס להריון) עשתה על זה "מיני-דוקטורט-פרטי". תרגמה לעברית מאמרי/ים על שמ"פ וכו'. תנסי אולי לבדוק במאמרים והשאלות הנפוצות שם (זה גם בדיוק הכיוון שאת מחפשת - שמ"פ כשיטה להיכנס להריון, לא כדי למנוע אותו.

mise

New member
לא, ככניסה להריון אין לי בעיה.

אני רואה שזה עובד נהדר. כמו שכתבתי, הסבר פשוט מצידי לשתי נשים והן נכנסו להריון כעבור חודש אחרי כמה חודשים שניסו ללא הצלחה. זה כנראה מאוד פשוט בכניסה להריון. את המאמרים של מעין בר כרמית קישרה לי עכשיו והדפסתי לקרוא. מה שהייתי רוצה לדעת יותר, זה איך למנוע את ההריון, כרמית כתבה שזה קצת יותר מורכב.

כרמית מ.

New member
זה יותר מורכב רק כי הסיכון גדול יות

בכניסה להריון - אם דילגת על יום בדיקה או שפירשת לא נכון את ההפרשות - מקסימום, לא תכנסי להריון באותו מחזור, וזה יקח עוד קצת זמן. במניעה, טעות עשויה להיות קריטית (בהנחה שהריון הוא ממש לא רצוי, ושהפלה זה לא אמצעי מניעה).

mise

New member
ודאי שזה רלוונטי לשומרת מצוות!

אישית אני מכירה שומרות מצוות שמשתמשות בזה, אני שומרת נידה ואין לי בעיה עם זה (יש לי בעיה גדולה אם אמצעים מלאכותיים ומזיקים כמו גלולות/התקן/קונדום). לאחרונה 2 שומרות מצוות שקיטרו לי שאינן מצליחות להכנס להריון קיבלו הסבר על מעקב הפרשות ונכנסו להריון כבר חודש אחרי. זו שיטה עתיקה, מעולה, יעילה ולא מזיקה. הדבר היחידי שיכול להיות בעייתי לשומרת מצוות הוא שהיא מחויבת להתייחד עם בעלה ביום הטבילה ואם זה בדיוק יום הביוץ ואין להם כוונות להכנס להריון, זו בעיה לכאורה, אבל כל רב שתציגי לו את הדברים בצורה ריאלית יאשר לך לדחות טבילה בגלל זה.

tonti

New member
לא צריך לדחות טבילה../images/Emo12.gif

למה להפסיד חיבוקים ונשיקות? לא חראם? אפשר לדחות רק את האקט עצמו שבגללו חלילה אפשר להכנס להריון
(וגם, יש הבדל אם את משתמשת בשיטה כדי להכנס להריון או כדי למנוע. כדי להכנס היא מצויינת, פתאום את מגלה שהביוץ שלך לפני המקווה או יומיים אחרי וכל מיני כאלה. למנוע זה אחרת, צריך להזהר בימים המועדים).

debby12

New member
מנהל
תראי - אני לא אסמכתא גדולה בעניין

בהיותי אמצעי מניעה מהלך בפני עצמי.... (באמת, אני לא צינית. לי אישית אין סיכוי להתעבר ללא טיפול רפואי). אבל, ואני מקווה שלא יסקלו אותי פה... אם יודעים שכבר ממש *לא* רוצים יותר ילדים לדעתי אפשר בהחלט לשקול ניתוחונצ'יק - או קשירת חצוצרות אן קשירת צינור זרע (האמת? לדעתי זו הזדמנות טובה שגם הגבר יעשה משהו לטובת העניין - את כבר עברת חמש לידות, מה זו פרוצדורה של 5 דקות בטשטוש לעומת זה). זה לא הורמונלי ופותר המון בעיות. אינני דתיה - זה מותר לפי חוקי הדת? (ממה שקראתי רבנים מתירים אמצעי מניעה אחרי שיש כבר בן אחד ובת אחת - לא? וזה אמצעי מניעה)

זו בכלל לא הכוונה

אני רק בת 32, מתה על התהליך של הריון- לידה- תינוק - ילד וממש עוד לא אמרתי את המילה האחרונה. אלא שהגדול שלי עוד לא בן 10 וצריך לנשום קצת מדי פעם ולתת לכל אחד את היחס המגיע לו. ד.א.- לא בדקתי הלכתית אבל נראה לי שזה בעייתי, במיוחד לגבר.

debby12

New member
מנהל
לוקחת מילותי בחזרה איפוא

ומצדיעה לך על כך שאת עם הפנים קדימה אחרי 5 ילדים

למעלה