לביטלס היה פרוייקט בשם Get Back

Chocoholic

New member
האלבום "האחרון"

בתחילת 69' הם חזרו לאולפנים כדי להקליט את Get Back. כל המתחים והריבים ביניהם גרמו לעימותים שהביאו לבסוף לביטול האלבום. הם גם החליטו ליצור במקביל סרט, שמטרתו היא תיעודית בלבד, ואכן הוצבו מצלמות באולפן בו הם הקליטו (לא Abbey Road) ותיעדו את כל תהליך התפוררות הלהקה... גם הסרט "נגנז" ויצא במלואו רק לפני כמה שנים. אחרי שהם איכשהו הפסיקו לריב וחזרו לעצמם (לא להרבה זמן) הם חזרו להקליט את Abbey Road. לאחר מכן הם כבר לא חזרו לפעול כלהקה אחידה. פיל ספקטור קיבל את המשימה של סיום האלבום שלא יצא, ומלבד ליטוש הקטעים שהוקלטו הוסיף גם כלים קלאסיים לחלק מהשירים, בניגוד לרצונם של הביטלס, שבשלב זה כנראה כבר לא ממש היה אכפת להם. שם האלבום שונה ל Let It Be ויצא כמעט חודש אחרי(!) הפירוק הרשמי.

דקלה9

New member
הסבר מורחב

זה פרוייקט שנולד מחוזה ישן שהביטלס חתמו עליו ולפיו הם יצרו 5 סרטים. הם עשו עד אותה תקופה רק ארבעה ולכן תיכננו את החמישי. הפרוייקט הזה היה אמור להיות גרנדיוזי למדי: סרט המתעד את הביטלס כשהם יוצרים אלבום חדש, שבו יחזרו אל המקורות (רוקנ'רול) וכן הופעה של הביטלס באתר מיוחד ומעניין (על סירה, על האוורסט...). השעות הארוכות והמדכאות באולפן ההפקות היו רק זרז לפירוק שלהם וכך יצא שהסרט הזה תיעד בסה"כ את הפירוק של הלהקה בשלביו האחרונים: את כל הריבים, האינטריגות והויכוחים הקטנוניים... אולי זו הסיבה שהסרט מעולם לא יצא רשמית כקלטת וידאו או כ- DVD. בסופו של דבר מה שנשאר מהפרוייקט היפה היו שעות רבות של הקלטה, הופעה ספונטנית על גג החברה שלהם ועטיפה לאלבום ששיחזרה את התמונה מאלבומם הראשון ונגנזה. סלילי ההקלטות (כ-400 שעות) מאותו פרוייקט נגנזו והופקו לכדי אלבום רק אחרי שהביטלס כבר התפרקו. כשהם היו בנפרד, פיל ספקטור (מפיק אגדי, יצר את "חומת הצליל", מונח משמעותי בהפקה המוזיקלית) שתמיד חלם לעבוד איתם, זכה לעבוד רק עם השאריות מהם והוא זה שהפיק את הגירסא המוכרת של האלבום (והסרט) ששינה את שמו והפך ל-Let It Be. הפרק האחרון והעכשווי בסיפור הוא החבר היחיד מהלהקה שלא הסכים להפקתו של ספקטור- פול מק'רתני. זה חיכה 30 שנה ויותר, עד שיוכל להגשים חלום ישן שלו ולהוציא את האלבום כפי שהתכוונו לכך הביטלס מראש (או לפחות הוא עצמו). וזה האלבום שיוצא היום -Let It Be Naked.

דקלה9

New member
../images/Emo52.gif , לא שמתי לב שכבר ענו...

כתבתי כ"כ הרבה שלא ראיתי שהתשובה כבר נענתה... מצטערת!

Another Girl

New member
זה בסדר,אני בטוחה שלאף אחד לא

איכפת,אדרבא

amhay

New member
תודה רבה!! אה,ופיל ספקטור תמיד נחשב

בעיני כגאון ענק...

amhay

New member
ואם יורשה לי..שאלה בנושא אחר...

אני אף פעם לא מצליח להבין את הקונספט בסרג'נט פפר מלבד ההופעה...ואולי בגלל זה אני לא מבין למה כולם חושבים שהוא כ"כ גדול...מבחינתי הוא הפחות טוב מבין rubber soul,abbey road,magical mystery,revolver ופפר...אבל אולי זה רק כי אני לא מבין...בקיצור - מה הקונספט תודה

i love lucy

New member
מה???????????.. אני לא מאמינה!!

סרג'נט פפר זה אלבום פשוט מדהים!!!!!!!!!! לא! זה פשוט מדהים!!!!! זה תלוי במה התחלת לשמוע את הביטלס... אבל אם תשאל אותי זה אלבום מצויין!

amhay

New member
בולשיט...זו הדעה הרווחת...

ומכאן שהיא לא נכונה...חחח...זה אלבום פחות טוב מכל מה שהזכרתי לעיל לטעמי,מה שבטוח,זה אלבום שהחידוש היחיד בו היא הוא חוסר הרווח בין השירים ותו לא. או שפספסתי איזה קונספט.....

eviljocker

New member
האלבום...

זה אלבום גאוני אין מה להגיד... כמה שניסיתי להסביר לעצמי כמה הוא גאוני למה ואיך פשוט אין מילים לתאר...

i love lucy

New member
אני מקווה מאוד שהתכוונת

לסרג'נט פפר ואם לא אז לא נורא! לדעתי הוא גאוני!!!!!!!!

i love lucy

New member
אל תגיד לי בולשיט!!!! אתה לא יכול

להתווכח על דעות חבוב!!! תחשוב מה שבא לך אם לדעתך סרג'נט פפר זה לא אלבום טוב! אז זו דעתך! וזה בעיה שלך! ואל תנסה להצדיק את עצמך כי תמיד יהיו כאלה שיתנגדו לדעה שלך! תזכור את זה... ולא אומרים בולשיט לדעות של אחרים זה מעליב!!!! אבל מיצידי תחשוב מה שבא לך לי זה לא אכפת כל עוד לא פוגעים ברגשות של מי שמתנגד לך!!! אותי זה מעצבן אז חבל! אני לא עושה את זה הרבה אבל :

amhay

New member
טוב טוב...שיהיה...עד שלא תתנו לי

עובדות אני לא אבין מה אתם מוצאים בו

Tomer 123

New member
אני אגיד לך מה

הוא פשוט אלבום טוב! מוסיקלית, טקסטואלית וכן הלאה, השירים בו פשוט מצוינים. זה מה שאני לפחות מוצא בו. חוץ מזה, הוא המייצג הטוב ביותר לתקופת ילדי הפרחים, ועד היום הוא נחשב לשיא הקיץ הפסיכדלי של 1967 ולאחד מהסמלים הידועים שלו. הוא גם אלבום מאוד חשוב להיסטוריית המוסיקה, מכיוון שכאן הביטלס עברו סופית מהבמה לאולפן (למרות שהם עשו את זה יותר טוב בריבולבר לדעתי), ובכלל יש לו חשיבות עצומה (שאי אפשר להתכחש לה) לעולם המוסיקה. ומה הקונספט? הופעה של להקת מועדון הלבבות הבודדים של הסמל פלפל, יותר מזה צריכים?

למעלה