לגדל ילדים בלי חיתולים

טלימה

New member
לגדל ילדים בלי חיתולים

רציתי להודיע שב-15.12 יערך אצלנו בכפר-יהושע חוג-בית בנושא גידול ילדים בלי-חיתולים. אם מישהי מעוניינת להשתתף - מוזמנות לכתוב לי מסר, או לפנות לדף הזה באתר של באופן-טבעי. מי שלא ברור לה במה מדובר מוזמנת לקרוא קודם כל את המידע כאן: לגדל_ילדים_בלי_חיתולים

אום נטע

New member
מי ששוקלת את הרעיון שווה שתגיע לשם

או לאחד מהבאים שיתארגנו. אמנם לא פגשתי את בשמת פנים אל פנים אבל היא ה-מומחית בארץ לנושא הזה.

נשמע לי נורא קשה...

האם זה יהיה יותר קשה אם יהל כבר בן 3 שבועות ועד עכשיו עם חיתולים?

mise

New member
בעקרון תמיד אפשר להתחיל

בגילאים מאוחרים זה אחרת, אבל יהל קטנצ'יק. זה הזמן.

טלימה

New member
שלושה שבועות

הי אתישל, שלושה שבועות זה בדיוק הזמן. אנחנו התחלנו אחרי חודש וחצי של חיתולים רב-פעמיים. הסינים מחתלים חודש ורק אחרי זה מורידים את החיתולים ושמים מכנסים עם חריץ לפישפושים.

לא יכולה לבוא לחוג הבית...

אני רוצה להתחיל עכשיו ומרגישה שהולך להתלכלך לי כל הבית ואני אוותר... איך בכל זאת אני מתחילה? אפשר עם חיתול רק בלילה למנוע תאונות המיטה?

צימעס

New member
כן.

לנו היה חיתול רק בלילה, וכשהחלטנו להורידותו (בגיל חצי שנה), לקח 3-4 לילות והיא נהייתה יבשה בלילה.

ועוד שאלה

הוא עם גאזים ועצירות - כלומר מתאמץ כל היום לקקי ולא יוצא (יש לו בערך פעמיים ביום אחרי יסורים של לחיצות...) אז איך אדע שבאמת יש לו קקי?

צימעס

New member
אני הייתי בודקת את התזונה שלך

(או אחרת - אני, במצב הזה, שיניתי את התזונה שלי, וזה שיפר את המצב פלאים. מצטערת רק על זה שהבחנתי בבעיה בגיל 3 ימים, וטיפלתי בגיל 6 שבועות.) בכל מקרה - "תנוחת קקי" עוזרת לגזים לצאת ומקילה עליו, כך שזה לא נרוא לקחת "סרק" במצב שאת מתארת. בנוסף, שסביר שהתחושה שלו דומה ל"רוצה קקי", לכן גם מבחינת הקישור קקי-תנוחה זה טוב. (כלומר - מה זה משנה? קחי אותו, יצא - טוב. לא יצא - גם טוב.)

תודה ושאלה...

בנתיים הוא כמה שעות בלי ואני לא מצליחה לזהות מתי הוא צריך פיפי.. היו כמה כאלה אז או שלא הייתי בשניה לפני כלומר הלכתי להביא משהו וכשחזרתי היה פיפי וגם ממש כשהסתכלתי עליו (עשיתי לו מסאג' אחרי אמבטיה) הוא פשוט עשה פיפי ואין לי מושג אם הוא עשה איזה סימן... הוא נראה לי כרגיל... מה שכן - הוא עשה פרצוף רגוע מיד אחרי אבל מה זה עוזר לי? ובעניין התזונה - איך מטפלים? כלומר סתם ניסוי וטעיה? או שללכת ליעוץ?

צימעס

New member
אני הלכתי ליעוץ

יש כל מיני מטפלים שיכולים לזהות אילו מאכלים לא טובים לו. בשיטת אייפק (חפשי IPEC בגוגל) גם מטפלים, כלומר - תוכלי לבחור להמנע, או לנקות את הרגישות. בכל מקרה, רוב רובן של הרגישויות האלה חולפות וך חודשים ספורים (לא סתם אומרים שקוליק זה מגיל שלושה שבועות עד שלושה חודשים). התחלתי עם ניסוי וטעיה, זה הלך ככה: הורדתי מוצרי חלב, אבל הייתי צריכה לאכול משהו, אז היה לי מרק עדשים לכל השבוע. גם העדשים הפריעו לה, כך שלא היה אפשרי לדעת האם הורדת החלב עזרה.

תודהעל כל התשובות ! ../images/Emo39.gif

דווקא ראיתי שהוא בכה לפני הקקי אבל כשלקחתי לכיור הוא סתם כעס... בסוף עשה בחיתול כי יצאתי איתו מהבית... (זה בסדר שאני שמה חיתול כשאני יוצאת איתו?) בכלל כל פעם שאני לוקחת אותו לכיור הוא מתעצבן... ואין פיפי או קקי... טוב נמשיך ונראה...

אם פי 3

New member
הכל בסדר

זו לא דת. עושים מה שטוב ומתאים לך. מתאים לך חיתול בלילה? שימי. מתאים לך לצאת עם חיתול? שימי. את עצבנית היום ואין לך כוח, ואת רוצה לשים חיתול? שימי. כמובן שיש לזה השפעות, ואלו שקיימו "בלי חיתולים" יחסית מלא (לא מכירה אף אחת שלגמרי-לגמרי לא השתמשה בחיתולים) דיווחו על ירידה בקשב המשותף בעקבות כל חיתול, אבל גם יש השפעות, חמורות יותר, לאמא לחוצה-מפשפוש, או עצבנית עד כדי לכעוס על זה. אני יישמתי בלי-חיתולים מאד חלקי (מצאתי שדווקא בלילה, יותר קל לי ליישם שעות ארוכות בלי חיתול), ולכן כמובן שגם התוצאות היו חלקיות, ובכל זאת, אני חושבת שזה נתן לנו הרבה בקשר, וגם בהיבט של הגמילה - עוד לפני גיל שנתיים הוא היה יבש לחלוטין יום ולילה (מלבד מחלות).

mise

New member
בלי חיתולים חלקית.

אני יישמתי את "בלי חיתולים" חלקית ובתקופות. היום אני "משלמת" מחיר על חוסר העקביות שלי. "משלמת" במרכאות כי אני דוקא שמחה שהתוצאה היא שהילדה מודעת לעניין החיתול והפיפי. היום אני שמה להם חיתולים, התחיל חורף, אני עם שני קטנטנים בבית וקשה לי מאוד להוסיף גם את זה לכל חבילת ההתנהלות. הילדה מסרבת לטיטולים, בכל הזדמנות מורידה אותם, לפני השינה לשים לה טיטול זה חתכ'ת סיפור ושכנועים וסיפורים ושירים ואם הצלחנו והיא מסכימה ללכת לישון עם חיתול, היא מתעוררת כעבור זמן לא רב בבכי ומבקשת להוריד אותו! מצד אחד זה מקשה עלי, מצד שני זה מאוד משמח אותי שיש לה כזו מודעות פיפי/קקי/חיתול. לאחרונה היא התחילה ממש לפספס עם המיטה וזה הקשה עלי מאוד. היו תקופות שהיא היתה יבשה בלילה, או שהיתה מתעוררת, מוציאה טוסיק מחוץ למיטה, או יורדת ממנה, מפשפשת על הרצפה וחוזרת לישון. עם הקטן, למרות שהוא עם חיתול עכשיו, עדיין קל לי להבחין (כלומר, עוד לא הרסנו את זה עם החיתול..) מתי הוא צריך פישפוש או קקי ואני מורידה לו והולכים לכיור לעשות. מעט מאוד פספוסים יש כאן (לפחות מבחינת קקי). בקיצור, כן, זה לא דת ואני הדוגמא ליישום חלקי ומאוד אינדיבידואלי של בלי חיתולים (את הילדה למשל באיזשהו שלב כבר לא לקחתי לפשפוש/קקי, פשוט נתתי לה לעשות וניקיתי אחריה תוך כדי שאני מסבירה לה על הפסולת שלנו שצריך לעשות אותה במקום מסוים וכו'), אבל גם לזה יש תוצאות טובות (לפחות מבחינתי).

ayala26

New member
לא רק תצפית - גם הכנה

אני התחלתי מגיל שבוע כל פעם שפתחתי חיתול והוא עשה פיפי להשמיע את הצליל "פששש..." כך שמהר מאוד נגמרו המקלחות פיפי שהוא נתן לי והספקנו להגיע לכיור כי הוא חיכה לאות - כבר בגיל שבועיים שלושה!

פיפי ראשון בכיור!!

נו טוב לא בדיוק בכיור - לא לקחתי בחשבון שיש לי בן והפיפי הושפרץ לו ישירות למראה!!! אבל מה שחשוב - ראיתי שהוא בועט עם הרגלים - לקחתי לכיור בכריעה באויר, ואמרתי לי פיפי פיפי פיפי והוא כאילו חשב על זה ןאז עשה פיפי ענקי!!! נו אז אולי יש תקוה לכל העניין!

למעלה