לגדל ילדים בלי חיתולים

אז אולי כדאי לקחת אותו לאמבטיה../images/Emo35.gif

כך גם אם ישפריץ- קלי קלות לנקות.....
 
תגידו, חוץ משמירה על הסביבה../images/Emo222.gif

למה זה טוב בעצם
(כן, זה באמת מעניין אותי. אבל אני ממש אשמח לקבל תקציר. זה לא יפה מצדי אבל אין לי כח לקרוא עכשיו מאמרים ארוכים). וכמובן בהצלחה
 
כי

זה זול יותר (200 שקל בחודש חיתולים בממוצע לאורך ממוצע של שנתיים...) זה שומר על הטוסיק שלהם מלהיות במגע עם פיפי/קקי כל הזמן זה חוסך גמילה אח"כ שיכולה לקחת חודשים וזה שומר על הסביבה
 

צימעס

New member
תקשורת

חיתולים גורמים לנו להתעלם ממשהו שהוא חלק גדול מאוד בחיי התינוק (שרק אוכל-מפריש-ישן), וגורם לו ללמוד להתעלם מעצמו. זאת בניגוד לרצון ולמאמצים שלנו (לפחות שלי) להאכיל לפי דרישה, ולאפשר שינה/ערות לפי הצורך. בלי חיתולים מאפשר לנו לתקשר אתו (בחיי, בגיל שבועות ספורים הקטנה התאפקה כדי לא לעשות על סבתא, וסימנה לי עם הרגליים כשגמרה את הקקי ואני צריכה לקחת אותה משם), להקשיב, להגיב, לבקש. או ניסוח אחר - יש לך נושא שיחה (ויכולת לדבר) עם הילד שלך! לא תנצלי את ההזדמנות?
 
כתבת מקסים ../images/Emo140.gif

בלי טיפת ציניות, כיף לי בפורום הזה שהוא מאתגר את הקבעונות המחשבתיים שלי. ורעיונות שחשבתי שהם מטורפים, יש לי הזדמנות להבין מגובה העיניים איזה יופי יש בהם. התיאור של ערוץ התקשורת הפתוח הזה עם פצפון בן כלום, הוא מדהים ומעורר השראה. תודה
 

אום נטע

New member
וגם כי

זה יחסוך לך את יסורי הגמילה מהם סובלים כל כך הרבה פעוטות והוריהם. (כמובן לא בהכרח שלילדך יהיו בעיות כאלה, אבל אי אפשר לדעת את זה כשהוא עוד פיצפון).
 

אם פי 3

New member
אוהו

תכנסי לפורום "חינוך לגיל הרך" וכמעט תמיד תמצאי שם בעיות גמילה. בעיות נפוצות: עצירות, "פספוסים" (ופספוסים בגיל 3-4-5 הרבה פחות סימפטיים מ"פספוסים" של יונק-בלבד), ילדים שמוכנים לעשות קקי רק בחיתול, הרטבות לילה ועוד. לתינוקות שעוברים מילה, החיתול גם מגדיל את הסיכון להיצרות פתח השופכה - דבר שמציק משלב הגמילה והלאה וגם יכול לפגוע בכליות ודורש ניתוח תיקון.
 

אום נטע

New member
מהדוגמאות שאני מכירה

סירוב מפורש לעשות בסיר או בשירותים (לפעים נובע מפחת מהבלתי ידוע, או מפחד 'ליפול' פנימה. התנייה לחיתול שמביאה ל- דרישה מפורשת מצד הפעוט לחיתול בשביל קקי (עד כדי עצירויות ממושכות). הרטבת לילה לאחר גמילה מסיבות שאינן פיזיולוגיות (קשה לשבור את ההתנייה מתוך שינה) מאבקי כוח סביב הפיפיקקי, כי היציאות הן בשליטה של הפעוט. קיומו של 'deadline' לגמילה מצד גנים רבים שמביא ללחץ הורי חזק. אובדן המודעות ליציאות שמביא לכך שהמתנה לפעוטות לא מועטים עד שיהיו 'מוכנים' לגמילה עלולה להמשך עד כתה א' (וכבר שמעתי מקרים של ילדים בגיל 7 שעוד בחיתולים, לא מסיבות פיזיולוגיות, אם כי זה באמת כבר נדיר). אולי יש עוד. אלה דוגמאות שאני מכירה מחברות ומגלישה בפורומים מיינסטרים, ויש סטטיסטיקות מהמחקרים של בארי ברייזלטון וקולגותיו.
 

tonti

New member
אוהו, שלא תדעי

אצלינו גמילה מקקי בחיתול אחרי גיל 4. ובכלל כל (אי) ההתייחסות לצרכים כאל משהו סגור, הרמטי שלא נפגשים איתו כמעט אפפם.
 

תNר

New member
ואצלנו -

הקטן בן שתי דקות לשלוש וטוען בנחרצות שיפסיק לקקק בחיתול כשנבנה את הבית החדש - אוי ואבוי לי - זה יקרה בערך בעוד כשנתיים
 
דווקא עם "ייסורי הגמילה" קשה לי.

אני לא מבינה כלום בהורות, אבל דווקא בגמילה מחיתולים יש לי מלא נסיון (אקס קיבוצניקית, עבדתי בדיוק עם הגילאים האלה. ואם היה לי שקל על כל שלולית/ישבן שניקיתי אחרי "פיספוסים", הייתי היום מיליונרית
). ומהתצפיות שלי, כשיש בעיות בגמילה הן שיקוף של בעיות אחרות שיש לילד או לילד עם ההורים, צורך של הילד "למרוד" וכו' וכו'. אז אני רואה בגמילה חלק טבעי של ההורות, ולא משהו שצריך לחשוש ממנו או לנסות לחסוך אותו.
 

אם פי 3

New member
לא תמיד

נורא קל להאשים את ההורים, וגם אין לי ספק שהגורם שהכי מפריע בגמילה (או בגידול בלי חיתולים) הוא לחץ - והלחץ הזה מגיע בעיקר מההורים - ובכל זאת, יש דברים שהם מעבר לזה. ילד שמרטיב בלילה עד גיל מאוחר, גם אם לא מעורב כעס, מריבות ולחץ בנושא - זה הרבה פעמים פשוט כי הוא איבד את היכולת לשליטה אינטואיטיבית. הטיפול, מוכוון בדיוק לזה - להחזיר את ההתניה בין צורך לפיפי, התעוררות והליכה לשירותים, והוא גם עובד (אם הסיבות היו עמוקות יותר, זה לא היה עובד כל כך מהר, או היה מתבטא בדרכים אחרות). חלק מהבעיות נוצרות בגלל ההתניה התרבותית של ההורים - שזה איכס, שצריך להגמל "בבת אחת" (ופספוסים הם כשלון, או דווקאיות), מהלחץ לעשות את זה בדיוק בזמן שמישהו החליט שהוא הנכון (אם מתחילים מוקדם מדי מקבלים בקורת, אם מתחילים מאוחר מדי מקבלים ביקורת). גידול בלי חיתולים, עוזר להורה להתגבר על אלו. בניגוד למה שנדמה, שיש כאן עודף שליטה של ההורה, השיטה הזאת לא יכולה להצליח, אם ההורה לא מצליח לשחרר, להרפות, לוותר על ציפיה לתוצאות (ציפיה לתוצאות גוררת שביתות פשפוש - שזו המקבילה התינוקית לעצירות והתאפקות יתר). גם בתינוקות, כמו בפעוטים - לחץ מפריע.
 

אום נטע

New member
אני חושבת שבעיות גמילה

הן תלויות בעיקר במבנה האישיות של הילד, ולאותם ילדים שחווים בעיות בגמילה מחיתול יהיו צפויות בעיות בכל תהליך גמילה אחר - אם מיניקה או ממוצץ, ואם בעתידם, מסיגריות, משוקולדים או מדפוסי התנהגות בלתי הולמים. יש משהו הולם ביותר במונח העברי 'גמילה' שאינו קיים באנגלית, והוא שזה משקף תהליך שחרור ממצב של 'התמכרות'. בניגוד ליניקה, החיתולים אינם חלק טבעי של ההורות האנושית, אלא התווספה מאוחר יחסית, לא בכל חברה, והוחמרה משמעותית עם המצאת החד-פעמיים. לדעתי (האישית מאוד, אני לא פסיכולוגית ולא רופאת ילדים) ההתנייה של פעוטות מסויימים לחיתול היא דומה למצב של התמכרות ולפיכך הפסקת השימוש בו הוא יכול באמת להיות תהליך גמילה ארוך וכואב. כאן בעצם טמון היתרון שציינתי (בנוסף לאחרים שהעלו פה) - על מנת להמנע מבעיות הגמילה, אין טוב יותר מלמנוע את 'ההתמכרות' מלכתחילה. שוב - זו הפרשנות האישית שלי למה שאני רואה בשטח, ולא דעה מקצועית.
 

אם פי 3

New member
נטפלת לשולי

אמרו לך את הסיבות העיקריות והמשמעותיות, אבל סיבה משנית-לחלוטין שרק בשבילה זה שווה
: הטוסיק העירום שלהם כל כך מתוק, שזה פשוט פשע לשים אותו בחיתול.
(
) וגם בעיני, תקשורת היא הסיבה העיקרית, וגידול יותר "נכון" מבחינה גופנית, ובעצם גם נפשית - כי במקום לוותר על היכולות המולדות, להתרגל ל"הכל פתוח" כל הזמן, ואז בגיל שנתיים-שלוש פתאום ללמוד מהשכל לעשות אחרת, התינוק פשוט ממשיך לשלוט על השרירים שלו, ועושה את זה "מהגוף".
 

ayala26

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif בכלל לא שולי!

אבל לא רק בעירום. אני קניתי לו תחתונים חמודים צבעוניים וגם כשאני מלבישה מעל מכנסיים זה נראה לגמרי אחרת
- וגם יותר נוח לו לזחול ככה שמתי לב. וגם אני חושבת שהתקשורת היא הסיבה העיקרית ושמירה על איכות הסביבה והחסכון הכלכלי הם תוצרי לוואי. אני משתמשת גם בחיתולי בד לפעמים (כשהוא עסוק מדי ואין לו זמן לשירותים אז הוא שובת) וכשיוצאים אז אני מחתלת בחיתולים חד פעמיים ביולוגיים שהם יותר יקרים מחיתולים ח"פ רגילים.
 
למעלה