לדבר בשם הבטחון העצמי...

akyo64

New member
לדבר בשם הבטחון העצמי...

אני קורא את הפורום ומאוד נהנה .תודה לכולם. אך יש כאן מלחמה לא כל כך סמויה בין זרמים ביהדות אורטודוכסים... מול לא ברורים ... וגם מול פרובוקטורים למיניהם . תכלס נראה לי שאדם באמונתו יחיה וקשה מאוד לשנות דעות של אנשים עם בטחון עצמי גבוהה... רק מה שאני אומר נכון.... אז לסיכום מי שמקשיב ,מקבל ומוכן ללמוד סבבה מי שלא שימשיך להלחם ובא לציון גואל...

tamarhp

New member
הפורום

הוא לא פורום דתיים חילוניים, אלא פורום יהדות לחילונים. כלומר - חילונים יכולים לבוא לכאן ולשאול שאלות ביהדות. הבעיה היא שכאשר מתחילים לענות להם - ישנם אנשים מסויימים שכועסים על כך שדתיים עונים גם כן, כי הם כביכול מנסים להחזיר בתשובה או לכפות אמת אחת, או כל דבר אחר (בזמן שלאנשים אחרים, חילונים, רפורמים, מסורתיים, אתאיסטים וכו' - מותר לומר הכל). ולפעמים זה מרגיז מאד. אם אדם חילוני יענה לשאלה של אדם חילוני, אני לא אגיד כלום למרות שדעתו שונה מדעתי, כי לשואל השאלה מותר לקבל את כל התשובות וזה לא נראה לי המקום להתווכח. אז למה כשאני כאדם דתי עונה תשובה לחילוני, מיד כולם תוקפים אותי (ואת שאר הדתיים) ומתחילים להתווכח אם התשובה נכונה או לא?

שרון AAA

New member
התשובה פשוטה

את אפילו לא מכירה בזרמים אחרים ביהדות חוץ משלך. את מציגה את האמונות שלך כעובדות ורואה את עצמך כנציגת היהדות בעוד החילוניים הם חיצוניים לה .

tamarhp

New member
מה הקשר?

אם אדם שואל שאלה - אני עונה לו על פי אמונתי בדיוק כמו שאתה עונה לו על פי אמונתך וחילוני אחר עונה על פי אמונתו. אבל בעוד שאני לא אגיב על התשובה שלך בד"כ (אלא אם כן מעניינת אותי נקודה ספציפית שאני רוצה לדון איתך עליה, בלי קשר לשואל השאלה) - יש פה מתקפה של אנשים אחרים על הדתיים שעונים... למה זה ככה? (ואיך זה קשור להכרה או אי הכרה בזרמים שונים? תמהני)

שרון AAA

New member
זה קשור במטרת הפורום

מנהל הפורום הזה התכוון שחילונים ישאלו שאלות ויקבלו תשובות מפי הדתיים.אבל החילוניים שמשתתפים בדיונים (ובינהם פרובוקטור ,עמנואל זיטנר ,גילי פרי ואני) יש לנו תפיסות יהודיות משלנו .ואת בתשובות שלך טוענת שהן לא "היהדות". אבל המתקפה עלייך נובעת בעיקר מכך שאת מציגה את אמונותייך כעובדות.

tamarhp

New member
זה עדיין לא קשור.

אם אני באה ומגיבה להודעה שלך ואומרת "אל תקשיבו לו, הוא לא דתי, זה לא נכון" - אזי אתה צודק. אבל הפעמים היחידות שאני אומרת את זה זה תוך כדי דיון על נקודה מסויימת (שאגב, בד"כ מתחילה כאשר החילונים מתקיפים את הדתיים על נקודות כאלו ואחרות, ואז נוצר דיון), אז למה שסתם ככה כשחילוני שואל שאלה ודתיים+חילונים עונים, רק החילונים מתקיפים את הדתיים, בזמן שרוב הדתיים כאן לא מגיבים לחילונים אלא מכבדים את דעתם? אני מציגה את האמונה שלי בתור האמת שבה אני מאמינה. נראה לי טבעי שאדם ילך בדרך מסויימת כי הוא חושב שזו האמת, לא? לכן מן הסתם כאשר אדם (כל אדם, לא רק אני ולא רק הדתיים) מציגים תשובה מסויימת או את העמדה או האמונה שלהם, זה יישמע כאילו הם מציגים עובדות, כי בעצם כל אדם מבטא את האמת בה הוא מאמין.

שרון AAA

New member
כי זה פורום לחילוניים

פרובקטור למשל לא מבין בכלל מה יש לדתייה לחפש בפורום לחילוניים. הוא חושב שמקומך בפורום דתיים. אני מבין מה מנהל הפורום התכוון אליו אבל בפועל הרבה מן המשתתפים החילוניים פה רוצים שזה יהיה מקום לדעות חילונייות כי זה פורום לחילוניים. אני דווקא כן מעוניין ללמוד מאופירה למשל על ההלכה ,מדרשים,חז"ל וכו' אבל אני לא בטוח שפורום לחילוניים הוא המקום לכך בשאלות על הלכה אני פונה לפורום אחר.הרי יש פורום גם לדתיים,גם לחוזרים בתשובה,גם לברסלבים וכו.. אז פה זה פורום של יהדות לחילוניים.ואת לא חילונית. מצטער, רצית תשובה.

tamarhp

New member
אז זו השאלה

ישנם אנשים (כמוני) שהבינו שהפורום מיועד לחילונים שיקבלו תשובות מדתיים (או כל אדם ביהדות), ולכן אני כאן, כדתית. כלומר - "יהדות שמיועדת לחילונים", ואני כאן בתור אחת שמנסה לעזור ב"יהדות". יש אנשים שהבינו שהפורום מיועד לחילונים בלבד (שישאלו, יענו, ידונו וכו'), ללא דתיים. כלומר - "יהדות+פורום שמיועד לחילוניים". השאלה היא מהי מטרת הפורום. אם זו המטרה הראשונה, אני ארצה להישאר כדי שחילונים יוכלו לקבל תשובות גם מהמקור האורתודוקסי. אם זו המטרה השניה, אני מתנצלת על כל הבלאגן ואני אעוף לי מכאן :)

שרון AAA

New member
השאלה היא לא מה מטרת הפורום

אלא מה המטרה שלך.ולמה שתעופי מכאן בגלל שזה סותר מטרות אחרות? לא הבנתי למשל למה זיטנר כבר לא כותב בפורום.הוא כל כך התעצבן ממטרת הפורום המקורית שהוא לא שם לב שהוא יכול לכתוב מה שהוא רוצה ולהביע את דעותיו באופן חופשי. אם את רוצה להשאר תשארי גם אם זה מפריע לאחרים.

tamarhp

New member
אני לא כ"כ מסכימה -

אני לא באה להעיק או להעכיר את האווירה. אני גם לא נעלבת מזה או משהו :) אם אמנם רוב הפורום הזה מעוניין לשנות את מטרת הפורום המקורית ולהתייחס אליו כאל פורום לחילונים, אני בהחלט מבינה, בדיוק כמו שאני כמנהלת אתר לדתיים לא אקבל בברכה כל חילוני שנכנס, אלא תלוי בהתנהגות שלו ועד כמה הוא "מתסיס" את האווירה, כי האתר מיועד לחבר'ה דתיים..

זה מצויין

אבל חילוני הוא לא אדם בלתי יהודי, ודתי הוא לא אדם יהודי יותר מחילוני. האורטודוקסיה לא מייצגת את היהדות טוב יותר מאשר הקונסרבטים, הרפורמים, הרקונסטטוציונים, החרדים, החסידים, הקבליסטים, היהדות הקונסרבטיבית בארה"ב ואנשי קהילות של יהדות מתחדשת (ואני יכול להמשיך עם הרשימה של הזרמים המשמעותיים ביהדות עוד ועוד). משום מה, רק את האורטודוקסיה שומעים ושומעים ושומעים. ומי הזמין את כל האורטודוקסים האלה בכלל להרביץ תורה? (וזה מה שנעשה כאן. לא פחות). אף אחד.

שרון AAA

New member
אם אני לא טועה

מנהל הפורום " יהדות בשבילך" הזמין אותם אישית . זכורה לי הודעה של אופירה שבה היא אמרה משהו בסגנון "נאמר לי לבוא לפה לענות על שאלות". שים לב להודעת המנהל על מטרתו של הפורום וגם להודעות שלו בפורום. הוא התכוון בדיוק למה שTAMRPH מתכוונת. אני לא מבין בשביל מה זה טוב. אם יש שאלה למישהו בנושא הלכה, השגת תפילין הוא יכול לפנות לפורומים של הדתיים או של החזרה בתשובה או של ברסלב או לקומונת חרדים או משהו כזה.

tamarhp

New member
סליחה?

"רק את האורטודוקסיה שומעים ושומעים ושומעים. ומי הזמין את כל האורטודוקסים האלה בכלל להרביץ תורה? (וזה מה שנעשה כאן. לא פחות)." אנחנו לא מונעים מאף אחד מזרם אחר להיות פה, ולמה שלא נהיה פה בדיוק כמו כל הזרמים האחרים? (במידה ואנחנו אכ מדברים על יהדות לחילונים כאשר גם דתיים יכולים להשתתף בתור "הצד השני". אם לא, אז אין פה בכלל מה לדבר). אם יש כאן רק אורתודוקסים, אתה יכול להתחיל לפרסם את הפורום אצל הרפורמים, שיש לך לבריאות, אבל מה זה אשמתנו שהם לא נכנסו עדיין?

זאת לא אשמתך, זאת אחריותך

כשאת נכנסת לפורום שלא מיועד ומציפה אותו עם עוד אנשים שהפורום לא נועד להם. את רוצה להתחזק - בבקשה, עשי זאת, בפורום בני עקיבא שלך, בפורום "מתחזקים" או בפורום "חוזרים בתשובה". הפורום הזה נועד עבור החילוניים שרוצים לגלות את היהדות ולא לקבל מנת יתר של קיצוניות וקנאות דתית (לפסול זרם אחר בדת שלך הוא אחד הסימנים הראשונים לקנאות דתית, כמו שניתן לראות בתקופת המשנה {פרושים, צדוקים ושות'}).

tamarhp

New member
השאלה היא אם הוא מיועד לי או לא

כי לפי המנהל - הוא בהחלט מיועד גם לי, ותעיד על כך אופירA שאמרה שהמנהל קרא לה לכאן. אם אחרי כמה ימים נוצרה פה קהילה קטנה של גולשים שהחליטו לשנות את מטרת הפורום בצורה לא רשמית - זה משהו אחר.

tamarhp

New member
זה סותר את מה שאמרתי..

אם אני לא מכירה בשום זרם - אז מן הסתם הייתי מתחילה להתקיף פה כל אדם שנוגד את אמונתי ו"מעז" לענות תשובה שסותרת את האמונה שלי. ואם החילונים מכירים בכל הזרמים - הם יכבדו תשובות שונות ולא יגיבו עליהן. אבל מה שקורה זה ב-ד-י-ו-ק הפוך.

שרון AAA

New member
שוב זה קשור במטרת הפורום

החילוניים לא משחקים את המשחק של מנהל הפורום שכוונותיו אני בטוח טובות. הוא התכוון שחילוניים ישאלו פה שאלות ודתיים יענו להם. אבל החילוניים רוצים שהפורום הזה יהיה כלי הביטוי לתפיסות שלהם על יהדות ( אם את זוכרת את עמנואל זיטנר הוא יצא נגד כוונת מנהל הפורום ) כלומר" יהדות לחילוניים" כאשר גם היהדות היא מנקודת מבט חילונית ולא שהיהדות היא הזרם שלך לחילוניים "התמימים". ובגלל הרצון המנוגד של מנהל הפורום והדתיים לרצון של כמה מחברי הפורום נוצר הקונפליקט הזה.

tamarhp

New member
אוקיי, ועדיין -

אם חילוני נכנס לפורום ומבחינתו הפורום מיועד לחילוניים ששואלים שאלות, ומשיבי התשובות הם מכל הזרמים - דתיים חילוניים וכל השאר - למה הם כועסים עלינו שאנחנו עונים תשובות? לא רק שזו המטרה המקורית של מנהל הפורום, אלא זכותנו לענות כמו כל אחד.. לא? אלא אם כן אתה מתכוון ש"יהדות לחילונים" הכוונה שהפורום מיועד לחילוניים בלבד - חילונים ישאלו, יענו וידונו, ללא כניסה לדתיים. אם כך אני בהחלט מבינה את הכעס שלהם, כי מבחינתם אנחנו "פולשים", אבל צריך לחשוב מה נכון לעשות - האם אנחנו כדתיים צריכים לכבד את רצונם ולפרוש מהפורום, או לזכור שזו לא מטרת הפורום המקורית, והמטרה היא שדתיים (מכל הזרמים..) יענו לחילוניים, וזכותי לענות לו תשובות גם אם הן לא מוצאות חן בעיני חילוני אחר?

שרון AAA

New member
זוהי דרכו של פורום

למרות שהמטרה המקורית היא שונה האנשים החילוניים היחסית קבועים בפורום הזה לא עונים ל"דרישות התפקיד" של מנהל הפורום.תעשי מה שאת רוצה רק תקחי בחשבון שחלק מהחילוניים לא מסכימים לא רק לדעותייך אלא ללגיטימיות שלך בפורום הזה. זכותך לענות ולהשתתף בפורום .הבעת דעותייך ואמונותייך הם זכותך בדיוק כמו לאחרים. פשוט עניתי לך למה מתקיפים אותך.

למעלה