לדוד 170

virus2

New member
הדרישות שלכם מדוד מסוכנות

ברגע שיצטרך לחשוב ולא רק לצטט זה ימוטט את דעותיו. הנסיון הפתטי להוכיח קיום אלוהות בגלל קפיצות בטקסט יגרום לדוד לחשוב שזה בעצם לא מוכיח כלום. דוד הוא מיסיונר יהודי שיודע שאם לא ישכנע אף אחד אז אולי ישנה את דעותיו בעצמו.

גאיוס

New member
רבותי- דוד אורח לגיטימי ורצוי.

דוד מייצג תופעה שצריכה להראות בפורום. רבים לא פגשו מסיונר מסוג זה - וכאן יש הזדמנות.

G o v er n o r

New member
כן, והוא גם מדגים את התכלית בבריאה

הוא נוצר לתכלית אחת ויחידה. לשמש אזהרה לכולם...

3D man

New member
ממש מגעיל מצדכם../images/Emo186.gif../images/Emo5.gif

מגיע מישהו שאומנם לא מסכימה לדעתו אבל למה להתקיף אותו ככה??? למה לדבר אליו בזלזול???? בתור בנאדם דתי בכלל לא חשובה לי ההוכחה בקיומו של אל או לא אולי דוקא כי באה מעולם של "הוכחות" גם במדע אתה לכאורה מוכיח משהו ועליו מבסס וממשיך משם אבל הרבה פעמים אתה מוכיח משהו אחרי שניסית להראות אותו 10 פעמים אבל רק 2 הצלחת להוכיח ואז אתה נוטה להאמין שזו ההוכחה כשלמעשה באותה מידה 8 הפעמים האחרות הם בדיוק הוכחה הפוכה שהטענה שלך שגויה כך שלדעתי דת היא לא רק הוכחה!!!!! אלא אמונה!!!! אמונה=סוג של תחושה, הרגשה ......... עד כאן למוצ"ש אחד הזוי להית´ מחר חיפוש עצמי123-ממחשב אחר.

צודקת.

צודקת בעניין היחס המגעיל. לא צודקת בעניין "ההוכחות" המדעיות, כי בדיוק דוד170 הוא זה שמנסה להביא כאן "הוכחות" מדעיות. כן צודקת בעניין "ההוכחות" המדעיות, כי כאן לא נאספו פרופסורים למדעי הטבע או הפסיכולוגיה (בעצם מניין אני יודע? אולי דווקא כן?) כן צודקת בעניין "ההוכחות", כי כולם מעדיפים להתחמק מההגדרות, אשר בלעדיהן כל "ההוכחות" הן סתם משחקי מילים. כן צודקת בעניין ההוכחות, כי, כמו שאמר קרנגי, מעולם איש לא הוכיח דבר לאיש... כן צודקת, שכולנו מנסים להיות שכלתנים כאלה, ופחות פונים לרגשות ולתחושות... התחושה שלי היא בערך כמו של לָה-פְּלָאס שכאשר שאלו אותו, מדוע בהיפותיזה שלו על היווצרות כוכבי הלכת הוא בכלל לא הזכיר את אלוהים, ענה שלא נשאר בה (בהיפותיזה) מקום לאלוהים. התחושה שלי היא שלא נעים לי לאכול גוויות של בעלי-חיים שנרצחו, ואני חש אי-אהדה לדתות המעודדות הקרבת קורבנות, כולל תרנגולות ביום כיפור.

Lu Tze

New member
בא לי לערוך מבחן אמונה קטן לדוד170

דוד170, הקשב נא. נניח שאכן יש אלוהים והוא זה שנתן את התורה (ורק את התורה) לעם ישראל ונניח שאלוהים הוא אכן הכח העליון והלא מעורער ביקום, האם יתכן שהאלוהים הנ"ל הוא רשע? רגע, אני יודע מה אתה אומר, אתה אומר שאלוהים הוא טוב נכון? מאיפה אתה יודע? כי בתנ"ך כתוב, ומי כתב (הכתיב) את התנ"ך? נכון, אלוהים. ותזכור שלא משנה מה אומרים חז"ל או הרבובדיה כי גם עליהם אלוהים יכול לעבוד. מה שאני שואל הוא האם אתה מוכן להודות בכך שיש אפשרות שאלוהים הוא רשע?

LU נגעת ב1 הנקדות הרגישות של היהדות

אז תקשיב לי רגע אתה!!!! האמונה באל אחד בניגוד לדתות אחרות שמאמינות בריבוי אלים (הבודהיזים, המיתולוגיה היוונית) גרמה לקונפליקט עצום אצל האדם המאמין כיצד יכול להיות שאל אחד הוא גם טוב וגם רע בהתייחסות לדתות אחרות הרי ששם לכל אל תכונה אחת ואינה מתנגשת עם תכונה אחרת כי היא שייכת לאל אחר ויותר קל להתמודד. אבל אף אחד לא אמר שדת זה דבר קל!!!!

Lu Tze

New member
לא לא לא

לא הבנת. אני מתכוון שמכיוון שהיהדות שואבת את כל ה... טוב, את הכל בעצם מאלוהים אין שום סיבה לכך שאךוהים יהיה רשע, או למשל שהוא ישקר. דקארט למשל לקח בחשבון את האפשרות שאלוהים מטעה את החושים ולכן לא ניתן לסמוך עליהים, מה שאני שואל הוא האם הדת לוקחת בחשבון את העובדה שאלוהים הוא רשע לגמרי? (שימי לב, לא שאלוהים כולל את הטוב ואת הרשע, אלא שהוא רשע לגמרי) אה, ההבהרה LU היא כמו תחילית לשם, אם מקצרים יש לומר TZE.

"אני לא רוצה שתהיי מגעילה....

אני רוצה שתהיי אמא שלי". זה מה שהבן שלי אמר אחרי שכעסתי עליו ואמרתי לו שאני עכשיו מגעילה.... אבל בו בזמן גם הייתי אמא שלו וגם כעסתי וגם אהבתי אותו וכמו שאמא לא יכולה להיות רק רעה/מגעילה/מכשפה וכמו שלילד קשה להבין שאמא גם טובה וגם רעה כך לגבי האל. זה קשה זה מורכב ומאוד קשה להבנה איך יכול להיות שמשהו הוא גם טוב וגם רע בו זמנית!? אתה יכול להיות כל הזמן רק טוב!!?? או רק רע!?!?

vizini

New member
שתי הערות

הערה ראשונה - אי אפשר להביא דגמאות מבני אדם, שכן אנחנו לא מושלמים, אך אלוהים אמור להיות מושלם. הערה שניה - מושלם? האמנם? מנין לנו? אולי אלוהים הוא רק רוע מוחלט? זאת היתה השאלה המקורית, ולא ענית עליה.

אז אשאל הפוך

אולי אלוהים הוא רק טוב מוחלט? זה מה שטוענת- ההבדל בין ריבוי אלילים למונו הוא בהבנה שאחד הוא מכלול ולא רק. הבנת? ולמה לא להביא דוגמה מבנ"א?

לדעתי ריבוי האלילים אינו שונה

מהותית מאל אחד. ממילא מדובר ב"ישות" מופשטת (לא כך?!) שרק לשם הפשטות מנסים ליחס לה תכונות אנושיות בפרט או גשמיות בכלל, כגון: עצמת הקול, דמותנו וצלמנו, כמות, מגדר וכו´. אולי היוונים, למשל, הלכו יותר לכיוון המחשות גשמיות, מבלי לפגוע כהוא-זה מהעובדה, שדובר בהמחשות בלבד. הם הרי לא חשבו שפסל מסויים הוא בעל העוצמה, או שפוסיידון חייב לרוץ מקצה אחד של האוקיאנוס לקצהו האחר בשביל להספיק משהו, או שהוא היה באמת בלתי תלוי בצאוס.

דוקא חושבת שכן

אחרת איך תסביר את העובדה שכתות שונות מאכילות/מלבישות/מנסכות את האלים שלהם!?

ומה עם הקרבת הקורבנות לאל היהודי?

ברור שזה אקט סמלי, כמו האכלת\הלבשת האלילים. "מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי?!"

דוד170

New member
לא יתכן . בורא העולם הוא כל יכול

רק מי שמוגבל ויש לו תאוות הוא נעשה רשע בכדי להשיג את התאוות. אבל מי שהוא כל יכול ואין לו תאוות, למה שיהיה רשע?

preacher

New member
איך אתה יודע שהוא כל יכול?

למה אתה חושב שרק מי שמוגבל יכול להיות רשע? אתה מניח הרבה הנחות, אבל אין לך שום דרך לבסס אותן.

דוד170

New member
בורא העולם כל יכול, זה ברור כי אם

הוא יכול לברוא יש מאין הוא כל יכול. וחוץ מזה הוא נתן תורה ובה הוא מסר לנו זאת. רק מי שמוגבל ובעל תאוות יכול להיות רשע, כי הוא לא יכול לברוא את מה שהוא מתאווה לו. ולכן הוא עושה מעשים לא מוסריים בכדי להגיע לתאווה שהוא מתאווה.

preacher

New member
אז אלוהים לא יכול להיות רשע?

אם כך אינו כל יכול. והוא יכול להיות בעל יכולת לברוא יש מאין ועדיין לא להיות כל יכול. ואם הוא רשע, כל מה שמסר בתורה יכול להיות שקר.

G o v er n o r

New member
אבל לפני שאתה מדבר על "בורא", הוכח

שהוא קים. וכן הסבר לי מדוע התאווה לדמם של ששה מליונים...

למעלה