לדמוקרטים שביננו... למי תצביע בסופר-טיוסדיי?

לדמוקרטים שביננו... למי תצביע בסופר-טיוסדיי?

בסך הכל אני ממש אוהבת את סנדרס והרעיונות שלו... לא בטוחה אם הוא טוב לישראל, אבל הוא טוב לאמריקה, לדעתי .
אבל... האם יש סכוי לזקן הצעקן, היהודי, לנצח את טראמפ בבחירות?

מדהים שהקבוצה שהכי תומכת בו, היא דווקא הבוחרים הצעירים... שני הבוחרים הצעירים אצלנו בבית, וכל חבריהם, תומכים לגמרי בזקן הקצת-הזוי הזה.

איך אצלכם?

debby12

New member
מנהל
אני לא רשומה במפלגה (כלשהי)

אז יכולה רק לענות באופן תיאורטי, שהייתי מצביעה לוורן לדעתי. כי היא המועמדת שהכי הרשימה אותי בעימותים.

לא הייתי מצביעה לסנדרס "בגלל" הזווית של ישראל (שעדיין יקרה ללבי), וגם אולי כי הוא מזכיר לי דוד רבא מנוח שהיה לי שהיה נודניק אטומי (זה לא שיקול רציונלי, אני יודעת
)

בנותי (וחברותיהן) אינן בגיל הצבעה עדיין ואב הבית איננו אזרח, מבחירה.

xbuffalomen

New member
לא חבר מפלגה אבל ללא ספק הייתי מצביע למען

"הזקן הקצת-הזוי הזה" ... וכן אני יודע שספק אם ינצח את טראמפ

עד כמה הוא רע לישראל?

אני בהתלבטות רצינית סביב השאלה הזאת.

לתת לישראל את הכל ולדרוך לגמרי על הצד האחר במשא ומתן, מבטל את האפשרות להתדברות באופן כללי. האם הוא יחזיר את הצדדים לשולחן המשא ומתן? בסופו של דבר הוא יהודי אוהב ישראל.

debby12

New member
מנהל
התחושה שלי ממנו היתה

שדווקא מכיון שהוא יהודי, הוא מאוד נזהר/ייזהר מלהביע אהדה או תמיכה בישראל - כדי שלא יואשם שזה "רק בגלל שהוא יהודי" . הוא גם לאורך רוב דרכו לא התייחס בכלל/הצניע את עניין מוצאו היהודי [אני אומרת "מוצאו" כי אין לי תחושה שהוא "מחזיק מעצמו" בעל זהות יהודית]. ממה שקראתי זה השתנה בכמה שבועות האחרונים (?)

ואגב - אני באופן אישי ממש לא חושבת שתמיכה בישראל משמעותה בהכרח גם תמיכה במושחתיהו או באג'נדה של ימין קיצוני או ימין בישראל. אבל היא כן כוללת איזושהי אהדה לישראל שלא הרגשתי שיש לסנדרס.

לדעתי יש לו אהדה לישראל

הוא לא מתכחש לזה שהוא יהודי או לזה שהוא גר בעבר בקיבוץ בישראל. הוא ינסה כניראה, להביא חזרה את האוייבים שלנו לשולחן המשא והמתן, ויש סיכוי שזה לא יהיה נעים כלפי ישראל שלאחרונה קיבלה "מתנות" מהאמריקאים, שאף נשיא עד היום לא היה מוכן לתת אותן. אבל ה"מתנות" האלה לא נתנו כלום לישראל אלא ביטלו את היכולת האמריקאית להיות מתאם בין הצדדים במשא ומתן. טראמפ הפך את ארה"ב לצד במשא ומתן, היא ללא ספק מתייצבת לצד ישראל, אבל זה לוקח ממנה את היכולת לתאם בין שני הצדדים.

ויש גם את השאלה של היחסים עם יהדות העולם, שהיא ברובה יהדות רפורמית, שמאוד לא אהבה את מה שטראמפ "נתן" ילשראל.

JimmyGee

New member
אני אצבעותי ל Bloombrtg

ל ,Bloomberg יש סיכוי גבוה לנצח את ,Trump.
ל Sanders לדעת,י אין שום סיכוי לנצח את Trump. ולכן גם הבוס Putin עוזר ל Sanders לנצח ב Primaries.

חשבתי כמוך עד לפני שבוע

בלומברג היה גרוע בדיבייט ולא נראה שהוא משכנע מספיק אנשים בשביל להיות מתמודד אמצע טוב

JimmyGee

New member
אז מי כן?

Biden זה סוס מת. Buttigieg הכי חכם מכולם אבל חסר ניסיון וסיכוי. Klobuchar לא סוחפת אנשים.
Debate ,אחד ראשון בלי נסיון קודם ב ,,debates לא אומר כלום לדעתי. I am giving him another chance because he is all we got.

לא יודעת מי כן... זה מה ששאלתי...

לדאבוני, נראה לי שהאמצע לא לוקח הפעם וגם ביידן וגם בלומברג לא מצליחים לרכז סביבם את הרוב המתון. Klobuchar סתם מבזבזת כסף, לא מבינה למה היא רצה.
Buttigieg מתוק בעיניי, אבל אנחנו עוד רחוק מנשיא שיכנס עם הבעל שלו לגור בבית הלבן. וורן נוראית בעיניי ובכלל לא עוברת מסך אצל מי שהוא לא תומך מוצהר שלה... אז נשארתי עם סנדרס ... אני מנסה לחשוב אם יש לו סיכוי בין תומכי טראמפ מאוכזבים.

danakama10

New member
מישהו טורח לקרוא את המצע של המועמדים

או שהכל מסתכם במי עובר מסך, מי מתוק, מי כריזמטי ומי יוכל להוריד את טראמפ?

בוטאג'אג למשל לא "מתוק" בעיני, והעובדה שיש לו בעל היא לא רלוונטית. אני גם לא ראיתי שמתייחסים לזה בתקשורת, כולל הימנית.
כמו שקלובאשאר אמרה לו, הוא יודע לדבר יפה מאוד, אבל הנסיון שלו הוא אפס מאופס. קיבל 8000 קולות בבחירות לראש העיר באינדיאנה, וניהל את אותה עיר קטנה של 100K תושבים. ב- 2017 הוא ניסה לרוץ ליו"ר ה- DNC ופרש כשהבין שאין לו סיכוי. 3 שנים אחר כך הוא כבר מוכן לנהל את כל אמריקה?

אגב, אני לא מתמצאת איך בדיוק עובד כאן כל ה- reserves בצבא, אבל נראה לי מוזר שהוא היה בצבא כ- reserves במודיעין של הנייבי מ- 2009 עד 2017, ובכל ה- 8 שנים האלו שירת רק 7 חודשים באפגניסטן.

vinney

Well-known member
באמת לא שמעת את ראש לימבו מתייחס לבוטיג׳ג׳?

חתן מדליית החירות הטרי אמר, ואני מצטט:
&nbsp
And they got to be looking at that, and they've got to be saying, that despite all the great progress and despite all the great wokeness, and despite all the great ground that's been covered, America's still not ready to elect a gay guy kissing his husband on the debate stage president. They have to be saying this, don't they?​
&nbsp
עכשיו השאלה הנשאלת היא מה מטריד יותר את הצדקנים המוסריים האמריקאיים - בן אדם נשוי באושר או מישהו שהתגרש פעמיים וכשאישתו השלישית הייתה בחדר לידה היה עסוק בלרדוף כוכבת פורנו עם ז׳ורנל? לראש לימבו הפתרונות
&nbsp
״הוא יודע לדבר יפה מאוד, אבל הנסיון שלו הוא אפס מאופס״ - ומה הנסיון של טראמפ? להוציא 4 פשיטות רגל, כמובן, ועוד בתחום ההימורים שבו לפשוט רגל צריך כשרון מיוחד של ממש? לא נראה שזה אי פעם הפריע לך, ועם זאת בוטיג׳ג׳ לפחות מביא נסיון של לנצח בבחירות (בזכות עצמו), לעבוד במשרה מלאה, ולשרת בצבא. לטראמפ אין שום דבר מזה, למעשה אין לו שום נסיון בכלל חוץ מלקבל כסף מאבא שלו.
&nbsp
"אני לא מתמצאת איך בדיוק עובד כאן כל ה- reserves בצבא" - אולי תלמדי?
&nbsp
״ובכל ה- 8 שנים האלו שירת רק 7 חודשים באפגניסטן. ״ - שאלה למתקדמים: קצין חיל הים המעוטר שון ספייסר שעסק בלשקר עבור הנשיא במשך כמעט שנתיים, כמה הוא שירת במילואים? רמז: תספרי בימים, לא חודשים. ואיפה? רמז: באותה היבשת בה את נמצאת. דרגתו, את שואלת? סא״ל, תודה על התעניינות. יש לך עוד שאלות בנושא?

באמת נראה ללך שכולנו מטומטמים ורק את האדם החושב?

כן, קראתי את המצע של כל מועמד בתשומת לב.
לגבי בוטאג'אג למשל, הוא שם את פתרון הבעיות האקולוגיות וההתחממות הגלובלית כאחד הנושאים החשובים במצע שלו - מה לעשות, אני מודאגת בדיוק כמוהו שתוך 10 שנים אנחנו עלולים לעבור את נקודת ה'אל חזור' - טראמפ לא מסכים עם דעתי בנושא הזה.
הנה חלק ממה שהוא כותב על זה:
..."In addition to bolstering clean technologies, we will end subsidies for fossil fuel companies and close public lands to new fossil leases. And we must provide transition assistance for displaced workers and communities, through a 10-year, $200 billion fund for training and transition. We must simultaneously guarantee a robust social safety net, making retirement and health benefits available to all who want them. We will also offer loan guarantees to companies for renovating existing plants and assembly lines to build new low-carbon products and create jobs in their communities."

לגבי בריאות, הוא יותר מתון בנושא הזה ולא יכריח את כולם לעשוב ביטוח ככלי אחיד, אבל הוא בהחלט מבטיח ביטוח רפואי לכולם
"We must ensure that everyone has an affordable option for health coverage that guarantees access to care when they need it.
BECAUSE HEALTH CARE IS A HUMAN RIGHT, GUARANTEE UNIVERSAL COVERAGE THROUGH MEDICARE FOR ALL WHO WANT IT.
הוא גם מבטיח די הרבה חידושים מעניינים ברפואת נשים

אההה נכון, גם בנושא הזה לא ממש הסכמתי עם טראמפ...
טראמפ מתנגד להפלות (pro-life), והודיע שיפעל למנות לבית המשפט העליון של ארצות הברית שופטים שיבטלו את פסק דין רו נגד וייד ויאפשרו לכל אחת מחמישים המדינות לבחור לאסור הפלות בשטחה

אין טעם להמשיך את ההודעה הזאת כי היא מיותרת ואין לי זמן לכתוב אותה

בכל מקרה בדקתי וקראתי ואני מסכימה עם הדמוקרטים ולא מסכימה עם טראמפ. זאת הסיבה שבגללה אני מתלבטת למי מהדמוקרטים להצביע אבל כן, בראש סדר העדיפויות מבחינתי זה להפוך את טראמפ להסטוריה.

danakama10

New member
האמת שכן

נראה לי הזוי שיש אנשים שקוראים את המצע של ברני ועדיין שוקלים להצביע לו.
הוא נשמע נחמד כשהוא מדבר על movement ועל הכל חינם וחופשי, אבל אנשים חושבים אמורים להבין במה מדובר, לפחות אנשים חושבים בוגרים ולא צעירים שרוצים לשנות את העולם ולא יודעים לאן דברים כאלו הובילו בעבר הרחוק והקרוב.
ואם את אוהבת את מה שבוטאג'אג' מציע, אז נשמע שיש לך מועמד מתאים. חבל שבכל זאת את שוקלת להצביע לקומוניסט הבטלן בגלל ש"אנחנו עוד רחוק מנשיא שיכנס עם הבעל שלו לגור בבית הלבן".

vinney

Well-known member
הוא לא מדבר על ״הכל חינם וחופשי״

נכון שלא קראת באמת את המצע?
&nbsp
ואם כבר את רוצה לדבר על לאן דברים ״כאלו״ הובילו בעבר הרחוק והקרוב - רוצה לדבר על פולחן האישיות שמקדם טראמפ? על נאמנות לאיש ולא נאמנות לחוק? על פיטורין מיידים של כל מי ש״לא נאמן״ והבאת אנשים לממשל על סמך היכולת שלהם להופיע בפוקס ולא היכולת שלהם לעשות את העבודה? על עידוד שנאה וגזענות והפניית אלימות כלפי מיעוטים? רוצה? או שזה קשה לך מדי?

debby12

New member
מנהל
יש לי שאלה הפוכה דנה --

נניח שהיו מחייבים אותך לבחור במועמד/ת דמוקרטיים מבין אלה המתמודדים כרגע בפריימריז של המפלגה הדמוקרטית כנשיא/ת ארה"ב. ברור שבחירה כזו היתה מתרחשת רק באיום אקדח לרקה וכו' - כי כל אחד מהם הוא בעינייך מזעזע/הזוי וכו', אבל קחי את זה כנקודת מוצא (לחילופין, תניחי שהדמוקרטים ניצחו בבחירות 2020 ועכשיו נותר רק להחליט מי מהם ייכנס לבית הלבן כנשיא/ה)

בהינתן התרחיש הקשה הנ"ל (איך אומרים בחדשות בישראל? "אכן, תמונות קשות") במי מהם היית בוחרת כ"אפשרות הכי פחות גרועה" כנשיא [ואני אחדד - האפשרות הכי פחות גרועה להוביל את ארה"ב כנשיא/ה באופן אבסולוטי - לא האפשרות שיהיה אולי לטראמפ הכי קל להביס בבחירות ביניהם].

אם יותר קל לך לענות אחרת: דרגי אותם בסדר הנכון לדעתך מ"הכי מזעזע/ת הזוי/ה" ל"הכי פחות פסיכי/ת" אני סקרנית לשמוע את נקודת המבט שלך

למעלה