לדמוקרטים שביננו... למי תצביע בסופר-טיוסדיי?

vinney

Well-known member
כמה קשה לחשוב על אחרים ולהבין את המושג אמפתיה

תודה ששמת קישורים לאתרי פרופגנדה של הימין הקיצוני האמריקאי זה מראה בדיוק כמה אפסית היכולת שלך לחשיבה עצמית וממה בדיוק את ניזונה.
&nbsp
מעניין שבקישורים האלה לא מדברים על כמה כסף ארה״ב מזרימה מכיסי משלמי המיסים לכיסי המליארדרים בעלי חברות הנפט והנשק, הסוציאליזם הזה לא מפריע לך. רק העניים והחולים מפריעים לך.

JimmyGee

New member
לא מבין מה את אומרת דנה

את טוענת שיש רק 2 אפשרויות? או קפיטליזם חזירי רפובליקני או Venezuela?
למה למשל מדינה עשירה עם כלכלה מצוינת כמו ארצות הברית לא יכולה לדאוג שכל אזרח יוכל להרשות לעצמו ביטוח בריאות?

למה למשל מדינה עשירה כמו ארצות הברית לא יכולה להוריד את מפלס העוני?

danakama10

New member
אני לא טענתי שטראמפ מייצג

קפיטליזם חזירי, חזרתי על דברייך.
אבל ברני הוא ונצואלה. יש באמצע כמובן, בשביל זה צריך לבחור במועמדים הנורמאלים של הדמוקרטים.

בכל מדינה יהיו תמיד עניים. גם אם העניים בארה״ב חיים ברמת חיים גבוה יחסית לשאר העולם, בארה״ב הם ייחשבו לעניים. תמיד יהיו את אלו שיש להם הכי מעט.
ומצבם של עניי ארה״ב הוא באמת לא כל כך נורא יחסית לשאר העולם

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2015/07/09/how-americans-compare-with-the-global-middle-class/

ואם אתה סבור שאפשר לשפר, אפשר לבחור במועמד דמוקרטי נורמאלי ולא בברני ונצואלה.

vinney

Well-known member
ברני הוא לא וונצואלה, ברני הוא וורמונט

"תמיד יהיו עניים" זה לא תירוץ להתעלמות. "תמיד יהיו חולים" זה לא תירוץ לחיסול מערכת הבריאות, ו"אני אוהב את החסרי השכלה" זה לא תירוץ לחיסול מערכת ההשכלה.
&nbsp
מה האלטרנטיבה שלך לברני, טראמפ? מה הוא עשה בשבילך פרט להעלות את המסים שלך שאת כל כך תומכת בו, ולמה העלאת המסים של טראמפ שנועדה להיטיב עם העשירים היא בסדר מבחינתך, אבל העלאת המסים של מישהו אחר שנועדה להיטיב עם מישהו אחר היא לא?
&nbsp
למה למליונרים מגיע יותר תמיכה ממשלתית וכספי משלמי המסים מהעניים?

JimmyGee

New member
ברור ש Trump זה קפיטליזם חזירי

זה בא לידי ביטוי ב2 דברים עקריים:

1. דמוניזציה והריסה של כל רגולציה באשר היא. במקום להגן על הבן אדם הקטן (למשל אכות סביבה או predatory lending ), נותנים יד חופשית לחברות. זה מה שהביא לנו את ה (2008) subprime mortgage crisis וכנראה גם את ה crisis הבא.

2. במקום לשפר את המצב ולדאוג שליותר אזרחים תיהיה גישה ל affordable healthcare, החבר שלך Trump עושה בדיוק הפוך. תחת Trump יש יותר ויותר uninsured americans . וזה בכלכלה טובה. במקום לשפר פטרונות קיימים או להחליף אותם בפטרונות יותר טובים, הוא רק מנסה להרוס (obamacare, medicare, medicaid).

אני גם מעדיף את Bloomerg / Klobuchar / Buttigieg. אבל אין יותר גרוע מ Trump. גם לא Sanders.

danakama10

New member
מספר 1 זה דבר טוב

הממשלה לא צריכה להתערב בכל עניין ודבר. אובמה למשל חשב שהוא צריך להתערב וקבע שלכל אדם מותר להכנס לאיזה שירותים ציבוריים שהוא רוצה. בשביל זה אני משלמת מיסים???
יש דברים שלא הממשל הפדראלי צריך להתערב בהם.

טראמפ עובד על תוכנית בריאות, ואתה כבר יודע שזה לא דבר פשוט. לא בדקתי את הנתונים לגבי כמה מבוטחים עכשיו לעומת אחרי אובמהקייר, אבל אני יודעת שזה טוב שאין קנסות למי שאינו מבוטח. יש ביטוחי בריאות זבל שאמנם עולים מעט יחסית אבל לא מעניקים כמעט כלום, ואנשים קנו אותם כדי להמנע מהקנס.
עכשיו, אני לא נגד אובמהקייר, למרות שהבנתי שמחירי הביטוח עלו מאוד בעקבותיה. אני כן שמחה שביטלו את ההגבלה של מקסימום lifetime benefits ואת ההגבלה על מצבים קיימים, אני תמיד חשבתי שההגבלות האלו הן איומות ונוראיות.
הלוואי שבאמת יום אחד תהיה מערכת בריאות נורמאלית יותר, אבל כזו שמשאירה גם את האופציה לביטוחים הקיימים שמעניקים שירות מהיר וטוב אך יקר.

vinney

Well-known member
את שוב משקרת

"אובמה למשל חשב שהוא צריך להתערב וקבע שלכל אדם מותר להכנס לאיזה שירותים ציבוריים שהוא רוצה" - לא, זה שקר. מי שחשב שהוא צריך להתערב וקבע למי מותר להכנס לאילו שירותים זה סגן הנשיא הנוכחי, מייק פנס. בא אובמה ואמר "לא, בשטחים הכפופים לחוק פדראלי לא צריך לקבוע למי מותר להכנס לאילו שירותים".
&nbsp
המציאות היא הפוכה ממה שאת מנסה לתאר - הרפובליקנים הם אלה שקובעים רגולטורית למי מותר להשתין איפה, לא הדמוקרטים.
&nbsp
אני מקווה שלא תעלבי שקראתי לך שקרנית שוב? כי שיקרת, שוב.
&nbsp
"טראמפ עובד על תוכנית בריאות" - לא הוא לא.
&nbsp
"לא בדקתי את הנתונים לגבי כמה מבוטחים עכשיו לעומת אחרי אובמהקייר" - למה שלא תבדקי?
&nbsp
"ואנשים קנו אותם כדי להמנע מהקנס" - זה לא נכון, עובדתית.
&nbsp
"עכשיו, אני לא נגד אובמהקייר" - ספרי לי עוד מעשיות

&nbsp
"למרות שהבנתי שמחירי הביטוח עלו מאוד בעקבותיה" - correlation is not causation. עבור רבים מאוד, מליונים, הוצאות בריאות ירדו בעקבותיה. מחירי הביטוחים עלו גם לפני ACA.
&nbsp
"אבל כזו שמשאירה גם את האופציה לביטוחים הקיימים שמעניקים שירות מהיר וטוב אך יקר" - מתי פעם אחרונה היית בארץ? על "ביטוח משלים" שמעת? למה הדרישה הזאת שלך בעינייך סותרת את ההצעה לביטוח בריאות ממשלתי?

למעלה