לדמוקרטים שביננו... למי תצביע בסופר-טיוסדיי?

אין הזדמנות שניה לעשות רושם ראשוני

גם אני חוששת מסנדרס, למרות שאני די אוהבת את הרעיונות שלו. קשה לי להגיד לך שהתמלאתי בהתנגדות כלפיו, השבוע, כשסיירתי עם הבן באוניברסיטה של הסטייט, ואנשיו הבטיחו בשמחה שאם הוא יבחר, האוניברסיטה הזאת תהיה חינמית לתושבי הסטייט.

לגבי אנטישמיות... לא בטוחה אם יש הבדל בין סנדרס לבלומברג, כנ"ל לגבי היחס לישראל.

vinney

Well-known member
למה?

אני לא חושב שהדעות שלו קיצוניות במיוחד, במיוחד לנו הישראלים שבעצם גדלו והתחנכו על כל העקרונות האלה של סנדרס ויצאו לא רע. אני עדיין זוכר את נאום הלוויתנים של חיים רמון, וסנדרס מזכיר לי מאוד את המאמצים הדומים שהיו בארץ לפני 30 שנה. גם אז אמרו שזה קיצוני.
&nbsp
מה שאני חושש ממנו זה אתה. ולמעשה כל מי שבשרשור הזה. הכשלתם את הילארי קלינטון כי היא ״לא הייתה מושלמת״ ותעשו אותו דבר גם לסנדרס ופועל יוצא הוא שיהיו עוד 4 שנים (וכנראה הרבה יותר אם טראמפ יצליח בהשלטת הדיקטטורה שלו) של ממשל באמת קיצוני והזוי.

xbuffalomen

New member
ואת זה מהיכן הבאת ?!

"הכשלתם את הילארי קלינטון כי היא ״לא הייתה מושלמת״ ותעשו אותו דבר גם לסנדרס ופועל יוצא הוא שיהיו עוד 4 שנים (וכנראה הרבה יותר אם טראמפ יצליח בהשלטת הדיקטטורה שלו) של ממשל באמת קיצוני והזוי. " הלרי הפסידה בגלל הילרי , לא בגלל אף אחד אחר - כך גם טראמפ ניצח בגלל טראמפ גם אם לא נעים לך להודות בזה

vinney

Well-known member
הילארי הפסידה כי תומכי דמוקרטים פעלו נגדה

במיוחד תומכי סנדרס, יש לציין, אבל לא רק.
&nbsp
אפילו פה בפורום היו אנשים (נשים!) שטענו שהילארי ״רעה״. קל לטעון ש״הילרי הפסידה בגלל הילרי״, אבל זה לא בדיוק המצב.

xbuffalomen

New member
זה בדיוק המצב - מתנגדים יש לכולם ואם אתה לא מספיק חכם הם

מנצחים - מה גם שביום הבחירות אני ספק אם תומכי סנדרס הצביעו לטראמפ ...

הלארי לא "נבחרה" אלא קיבלה את התפקיד מהמפלגה

זה היה "שלה" בטאבו (כי המפלגה תמכה באובמה בשני הסיבובים הקודמים) וכולם התאחדו מאחוריה (למרות שסנדרס, שהיה היחיד עם האומץ לרוץ מולה, הוביל בסקרים). היא הפסידה כי היתה כלפיה שינאה בחלקים גדולים של הציבור, הא הייתה לבנה מידי, משכילה מידי, פוליטקאית שלא ממש הוכיחה את עצמה ובנוסף לכל הצרות גם אשה. לדעתי, אם וורן תרוץ היא תפסיד בדיוק מאותן סיבות. לא יודעת אם לסנדרס היה אז סיכוי לנצח (אם לא היו מרמים בועידה הדמוקרטית) אבל אני מסכימה איתך שריצה שלו בהחלט יכולה להגמר בעוד 4 שנים של טראמפ.
רציתי ללכת לאמצע, תכננתי לתמוך בבידן או בבלומברג כי קיוותי שהם יכולים להביא קולות מהאמצע, אבל לפי מה שנראה לי כרגע הם רחוקים מאחורי סנדרס בסקרים.

אם אתה שואל אותי באופן אישי, אני חושבת שסנדרס מביא רעיונות מצויינים לשולחן, אבל מאוד מפחיד מה יקרה אם הוא לא יבחר. לכן אני מתלבטת.

דונודו

New member
זה קצת עצוב לקרוא

כל הששה בעימות האחרון היו לבנים מדי, משכילים מדי וכפוליטיקאים הוכיחו את עצמם פחות מהילרי. את בגדול אומרת שלאשה אין סיכוי לנצח. אולי זה נכון, עדיין מדכא.
&nbsp
מכל המועמדים כרגע נראה שדווקא סנדרס היחיד עם סיכוי לנצח את טראמפ (לא סיכוי משהו, אבל יותר מהאחרים). מה שלא הבנתי זה אם המפלגה הדמוקרטית יותר פוחדת שהוא יפסיד או שהוא ינצח.

אני לא אומרת שלאשה אין סיכוי לנצח

אבל להילארי ולוורן לא היה סיכוי בגלל מי שהן ואיך שהציגו אותן. אתה באמת חושב שוורן יכולה לנצח את טראמפ? אחרי מה שטראמפ עשה ממנה בקטע של פוקהונטס?

דונודו

New member
האמת, לא

וגם ככה כבר אין סיכוי שתתמודד מולו. אבל אני מקוה שאם היא תסיים בכבוד הפעם זה ימצב אותה לרוץ ב-2024 אחרי הקדנציה השניה של טראמפ.
&nbsp
אבל אני לא חושב שיש בעיה עם מי שהיא. פוקהונטס-גייט בטח לא היה הרגע הכי יפה שלה, אבל בסך הכל זה סיפור מאוד ישן ודי מטופש. זה יותר גרוע למשל מהכומר תומך הטרור של אובמה? אם זה הלכלוך הכי נורא שהצליחו למצוא עליה אז מצבה היה אמור להיות מצוין... אבל את צודקת שהקשקוש הדבילי הזה יספיק לטראמפ (שבעצמו עושה הונאה גרועה יותר כל יום לפני ארוחת בוקר) כדי לקבור אותה וזה פשוט מדכא.
&nbsp
זו גם הסיבה שנראה לי שאם למישהו יש סיכוי לנצח את טראמפ זה ברני. יש לו קצת מהאיכות המסתורית הזאת שכל הרפש (גם המוצדק) שזורקים עליו איכשהו פשוט לא נדבק.
&nbsp

vinney

Well-known member
איך המפלגה קובעת מי יהיה המועמד שלה זה עניינה של המפלגה

אני לא חבר במפלגה הדמוקרטית ולכן אני לא רואה לזכותי לבקר אותם על איך הם מנהלים את הבחירות שלהם. אחרת הייתי מתרעם על עצם זה שברני (שאינו חבר המפלגה) בכלל משתתף במירוץ.
&nbsp
הטענות ל"מרמה" דומות לטענות של טראמפ על rigged elections שנעלמו בשניה שהוא הבין שהן rigged לטובתו. מה זה "אם לא היו מרמים"? מי רימה? זה לא סוד איך עניין הdelegates עובד, על איזו מרמה בדיוק את מדברת?
&nbsp
&nbsp
השנאה שהייתה כלפי הילארי בחלקים גדולים של הציבור הדמוקרטי זה בדיוק מה שאני מדבר עליו. הרי אין לשנאה הזאת שום הצדקה רציונלית. אותו כנ"ל לגבי ווארן - מישהי אמרה לי שהיא לא רוצה להצביע לווארן כי "היא לא עוברת מסך". מה זה אומר? לא יודע, היא עצמה לא יודעת. מישהו מדבר על "עובר מסך" על טראמפ? על ביידן? למה לגבי נשים אפשר להגיד כאלה דברים, ולמה דווקא נשים אומרות כאלה דברים?
&nbsp
בבחירות הכלליות אני תומך בכל מועמד דמוקרטי, לא משנה מי זה יהיה - כל אחד מהם יהיה יותר טוב מטראמפ. כל מי שמתלבט בין טראמפ לבין מועמד דמוקרטי "בגלל מדיניות" הוא קשקשן, כי רק אנשים אווילים ורעים מסוגלים להצביע עבור טראמפ.

תזכורת קצרה מהבחירות הקודמות

... "בחלומותיה השחורים ביותר לא חלמה הילרי קלינטון לפתוח כך את הוועידה הדמוקרטית, אמש (ב') בפילדלפיה שבפנסילבניה: פרשת המיילים החדשה שצצה ביממה האחרונה, שבמסגרתה הסתבך מנגנון המפלגה כשנחשף שסייע בניגוד לנהלים לקמפיין קלינטון ואף עשה הכול כדי להכשיל את ברני סנדרס, שחררה זעם אדיר שהיה אצור בקרב תומכי הסנטור היהודי מוורמונט. תומכיו הציפו את פילדלפיה החל מאתמול, עת נחשפו פרטי הפרשה בתקשורת, ודרשו ממועמדם לבטל את תמיכתו בקלינטון."

ועוד...

טלטלה ערב הוועידה הדמוקרטית: היו"ר התפטרה
יום לפני הוועידה הדמוקרטית שבה תוכרז רשמית הילרי קלינטון כמועמדת לנשיאות, צרות מבית: בעקבות האימיילים שחשפו כי ב"וועידה הדמוקרטית הלאומית" זממו להכפיש את ברני סנדרס בפריימריז כדי לסייע לקלינטון נאלצה יו"ר הוועידה דבי וסרמן-שולץ להודיע על התפטרותה
אורלי אזולאי, פילדלפיה פורסם: 25.07.16 , 00:00
יו"ר "הוועידה הדמוקרטית הלאומית" בארה"ב, דבי וסרמן-שולץ, הודיעה הלילה (יום א') כי היא מתפטרת מתפקידה בעקבות פרשת האימיילים המודלפים שחשפו כי גורמים רשמיים בוועידה – הגוף המנהל את המפלגה הדמוקרטית – דנו במהלך הפריימריז הדמוקרטיים בדרכים לקדם את ברני סנדרס, שהייתה מלכתחילה המועמדת המועדפת על הממסד הדמוקרטי. התפטרותה של וסרמן-שולץ גורמת טלטלה במפלגה הדמוקרטית ערב הוועידה הדמוקרטית שבה תוכרז רשמית קלינטון כמועמדת המפלגה לנשיאות.

אתר ההדלפות ויקיליקס פרסם בסוף השבוע כ-20 אלף מיילים שנשלחו על ידי גורמים ב"וועידה הדמוקרטית הלאומית" (DNC), וחלק מהמיילים חשפו כי ה-DNC תמך במזכירת המדינה לשעבר קלינטון בקרב נגד סנדרס. לפי המסמכים שהודלפו, גורמים במפלגה הדמוקרטית ניסו להכפיש את שמו כדי לחזק את סיכוייה של קלינטון לזכות במועמדות המפלגה לנשיאות ארה"ב.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4832711,00.html

vinney

Well-known member
זאת פרשנות, לא עובדות.

העובדות הן שהדמוקרטים התדיינו בינם לבין עצמם איך להתמודד עם השתלטות עויינת של מישהו שבכלל אינו חבר במפלגתם.
&nbsp
לפחות הדמוקרטים דנו בנושא, הרפובליקנים פשוט התקפלו בפני טראמפ (שגם הוא עשה השתלטות עויינת על מפלגה שכלל לא היה חבר בה, הוא היה רשום כדמוקרט עד כמה שנים לפני הבחירות ב2016).
&nbsp
תוסיפי לזה את תומכי סנדרס, שכמו תומכיו של טראמפ אינם מסוגלים להתמודד עם מציאות שלא צבועה בצבעים אותם ביקשו - קבלי מהומה רבה על שום דבר שקרתה שם.

הכל ספקולציות, אבל למה דבי וסרמן שולץ התפטרה?

באחד המיילים המודלפים מבקשים אסטרטגים ב-DNC להטיל דופי באמונתו הדתית של סנדרס. העיתון "וושינגטון פוסט" דיווח כי גורם במפלגה הדמוקרטית שלח ב-5 במאי מייל למנהל התקשורת של הוועידה הדמוקרטית הלאומית והציע לטפל בסוגיית אמונתו של סנדרס. "זה אולי לא ישנה דבר, אבל בקנטאקי ובמערב וירג'יניה אנחנו יכולים לדאוג שמישהו ישאל אותו על אמונתו", נכתב במייל שנשלח מהדואר האלקטרוני [email protected]. "האם הוא מאמין באלוהים. הוא החליק את זה שיש לו מורשת יהודית. אני חושב שקראתי שהוא אתאיסט. זה יכול לגרום לשינוי בקרב כמה מהאנשים שלי. האנשים הדרומיים הבפטיסטיים שלי יראו הבדל גדול בין יהודי לבין אתאיסט".

פרסום אלפי המיילים מגיע בעיתוי רגיש ביותר עבור המועמדת הדמוקרטית לנשיאות - ביום שבו הכריזה על מועמדה לסגן הנשיא, הסנאטור טיים קיין, לשעבר מושל וירג'יניה, וכמה ימים לפני כינוס הוועידה הדמוקרטית בפילדלפיה.

vinney

Well-known member
אני לא מבין מה את מנסה להוכיח

דבי ווסרמן שולץ התפטרה כי מישהו היה צריך "לשלם" על ה"פגם", אבל האם זה פגם? לא בעיניי.
&nbsp
מה שכן הוא שהרוסים עובדים שעות נוספות ובהחלט מוכיחים שלשחק על הפחדים של אנשים משתלם ביותר, ואני לא רואה את זה נפסק בעתיד הקרוב הנראה לעין. לא מן הנמנע שנראה עוד פרצות והדלפות בסגנון הזה בקרוב מאוד, כי עקרון "הפרד ומשול" לא הפסיק לעבוד מאז הרומאים.
&nbsp
את מצטטת כל מיני דברים מתוך כוונה להראות לי שמישהו עשה משהו רע לסנדרס. זה אחרי שאמרתי לך שאני חושב שסנדרס הוא זה שעושה רע לDNC ולא התייחסת לזה בכלל. בעיניי נסיונות ההתגוננות של המפלגה הם לא רק שמוצדקים - אני חושב שהם לא הלכו מספיק רחוק אז, ומשלמים מחיר על כך עכשיו.

מה זה דמוקרטיה?

לפי ויקיפידיה "היא שיטת ממשל בה כוחם של האזרחים בא לידי ביטוי בדרך של הצבעה." . לי צרם שהארגון של המפלגה הדמוקרטית לוקח לעצמו את הרשות לקדם מועמד אחד על פני מועמד אחר, כי האזרחים ההדיוטות לא יודעים מה הם עושים.

צרם לי אז וצורם לי גם עכשיו... וזה בלי קשר לתמיכה או אי התמיכה האישית שלי בסנדרס

JimmyGee

New member
המדינה דמוקרטית, לא בהכרח המפלגה

אין שום חובה שהמפלגה תיהיה בעצמה לגמרי דמוקרטית.

debby12

New member
מנהל
צחוק הגורל הוא שהם קוראים לעצמם "המפלגה הדמוקרטית"

ובמקרה של הפריימריז לפני 4 שנים - זו היתה הונאה לקרוא לעצמם ככה. ייתכן שלולי היו מתערבים ברצון הרוב, ברני סנדרס היה נבחר ולא דונלד טראמפ. על כל פנים - אם המפלגה איננה דמוקרטית, לדעתי הם צריכים לשנות את שמם.

JimmyGee

New member
ל Bernie אין סיכוי לנצח את Trump

אני אישית יצביע ל Bernie וינסה לשכנע אחרים גם להצביע לו. וזה, כי אני לא חושב שיש מישהו שיותר גרוע מ Trump .
אבל לצערי, אם Bernie המועמד יש לי הרגשה רעה ש Trump יביס אותו בניצחון מוחץ style Ronald Reagan.

vinney

Well-known member
ברני לא קיבל רוב ב2016, הילארי קיבלה

גם בבחירות הפנימיות.

למעלה