לדעתי האישית אי אפשר כלל לדעת מראש

לדעתי האישית אי אפשר כלל לדעת מראש

איך זה יהיה. איך זה יהיה אם בליל סערה או ליל אהבה או ליל שכיחת גלולה...תיכנסו להריון והרופא יפסוק שהפלה איננה מומלצת. אי אפשר לדעת מראש איך זה להיות אמא,איך זה לגדל ילד. חשבתי-בטח תהיינה יותר כביסות.... חשבתי-בטח אהנה לחבק אותו.... חשבתי-רוצה להקריא לו בדיוק מהספרים שהקריאו לי,ולא מהחדשים שאינני מתחברת אליהם... הדמיון שלי לא ממש הגיע רחוק. והוא איתי-צחקן,הומוריסטן בן שנתיים,יפיוף סוחף תגובות התפעלות לאן שאנחנו רק מגיעים,פתאום מחבק ומצמיד שפתיים ואני תוהה מאיפה זה... האטרקציות הכי הכי בשבילו אלה אוטואים ואם שלושה אוטובוסים נפגשים בצומת הוא משתולל בעגלה...הוא קנאי לסדר יום ושמח לרתום גם אותי לעניין...כיף לי לראות אותו אוכל בתיאבון את מה שאני מכינה לו.... וכיף לי לראות אותו עוצם עיניים עם חיוך אחרי ששחיחקנו במחבואים בגינה. כיף לי הכי לראות איך מיום ליום הוא לומד יותר את העולם ,מבחין ומקשר וקולט.וכמובן שאחת המילים הראשונות שהוא אומר היא "אמא",ואי אפשר בכלל לתאר לכן איזה כיף לי כשהוא קורא לי . כל זה היה זר לי קודם לכן.הערגה לילד היתה ערטילאית לחלוטין. וכמו שחברה אחת אמרה לי "קודם חשבתי שילד הוא כמו כלב מבחינת הטיפול בו". זה לא פורום שכנוע להורות.לא באתי לשכנע.רק רוצה לומר שאתן לא רוצות משהו....שאין לכן מושג לגביו.כן,אתן רואות את אחותכן המתרוצצת אחרי ילדון עם משאלה שיאכל כבר,ויותר עדיף לכן לראות בשקט קלטת מוקלטת של "סקס והעיר הגדולה"....אבל אני חוזרת ואומרת-מדובר במשהו שאין לכן מושג חוויתי לגביו.כי אם טיפלתן בילדים-הם היו של אחרים.וזה אחרת לגמרי. אני בכל זאת מסכימה שעל ילד אי אפשר להתחרט,וגם אי אפשר להגיד "פוס"ושעדיף למען הילד שלא ירגיש שלא רצו אותו או לא רוצים אותו. מחייכנית,שרצתה המון זמן,ובסוף אימצה ילד חמוד ,היום בן שנתיים וקצת. לילה טוב.

הבהרה חשובה../images/Emo70.gif

אף כי נאמרו דברים במסר,הם לא היו אישיים, ואני רואה לנכון לומר לכן- אני אינני טרולית.לא באתי להפריע לכן בדיוניכן. וגם לא באתי לעשות נפשות לאימהות והורות. רציתי לומר לכן מניסיונישכשם שכשרציתי בכל מאודי ילד, לא היה לי שמץ של מושג לגבי התרגום המציאותי,האופרציונאלי של המשאלה שלי,כלומר איךזה יהיה באמת ובפועל .... כך גם ישנה אפשרות שכשאתן לארוצות ילדים,גם לכן אין ממש מושג מה בדיוק אינכן רוצות. וזאת,אף כי אתן חיות בקהילה שיש בה הרבה ילדים. כי לא חויתן ילד משלכן. בוודאי שאפשר פה להמשיך את הדיון ואפשר לטעון נגדי שלא חייבים לדעת מהי חווית סמים קשים כדי לא לרצות להתנסות בה..... הכל בסדר.הישארו בשלכן.רק דעו-גם כשכן מאד רוצים....יודעים איך זה רק כשזה ממש קורה.ולא רגע אחד לפני.

inbal76

New member
אבל בשביל מה את אומרת לנו את זה?

את מתעקשת שלא בשביל לעשות נפשות להורות. אז בשביל מה כן?

כי זאת נקודה חשובה למחשבה

מחשבה רעננה. מחשבה שאולי אין לכן באמת מושג על מה אתן "עושות שריר". אולי זה מפחיד לעשות סימן שאלה על תפיסות קיימות ולכן נדרכת כל-כך. לא,אין לי שום רצון לשכנע אותך-אני לא מיסיונרית של ילדים. אבל התפיסה שלך-על מה היא נשענת?

inbal76

New member
ושוב אני שואלת...

בשביל מה את מביאה לנו את הנקודה הזאת למחשבה? לאיזה צורך? מה מטרתך כאן? את חוזרת שוב ושוב: "אני לא מנסה לשכנע אותכן שאתן טועות, אבל אתן טועות (כי אתן לא יודעות על מה אתן מדברות)". צר לי, חייכנית, לאכזב אותך, אך לא, זאת לא "מחשבה רעננה". זאת מחשבה שחוקה ולעוסה, שכבר שמענו 30 אלף פעם בחיינו ואפילו כאן בפורום הצעיר הזה. אין לנו עניין לדוש בה שוב ושוב. וכן, לזה בדיוק אנחנו קוראים כאן "טרוליוּת". אני הולכת לישון. לילה טוב. [קרנית - אני ממליצה למחוק השרשור או לשרשר לשרשור הטרולים...]

מה הבעיה שלך?

מישו צריך להסביר לך פה משו??? מא איכפת לך על מה תפיסה של אחרת נשענת?? טוב לך באימהותך?סבבה.תמשיכי כך. אני משום מה בטוחה שלנשים כאן יש מספיק אינטליגנציה,ריגשית בעיקר- לדעת מה טוב להן ומה לא מבלי לעשות ניסיונות בילדים חיים. ואת כן מיסיונרית.

טוב,אולי כדאי קצת פיקנטריה

כדי להסביר הכי ברור שאוכל את הטיעון שלי,מבלי שתסווגי אותי אוטומאטית לטרוליות שלכן או לאירגון לעידוד ילודה. תארי לעצמך ילדה בת 10.מפה ומשם שמעה את המילה אורגזמה והיא הולכת ושואלת את הגדולים מה זה.ומתוך סקרנותה,היא הולכת וצוברת נתונים.מתוך הנתונים היא לומדת שמדובר בשינוי מדדים בקצב שהולך ומואץ עד לנקודת שיא,שממנה יש ירידה.מדד אחד,כך היא לומדת,הוא המוליכות החשמלית של העור.GSR כמו כן יש שינוי בקצב זרימת הדם,בקצב הדפקים השונים כולל פעימות הלב,בזמינות הדם באיזורים הארוגניים....הילדונת עשויה גם ללמוד שאנשים מדווחים על תחחושת עונג שהולכת ומתגברת עד לשיא. שאלה-האם אחרי שצברה נתונים אלה אכן יודעת הילדה בדיוק מהיאורגזמה?ממש לא.היא תדע כאשר תחווה.ואם יום אחד בעתיד תגיד לחברה שלה-אני חושבתשחויתי אורגזמה,חברתה כנראה תתן בה מבט של ספק.כי מי שחווה הוא לא חושבשחווה.הוא פשוט חווה.... אני מניחה שהאנאלוגיה ברורה.יש לכן אמונות ודעות איך זה כשיש ילד ולמה,על כן, אינכן מעוניינות בכך.אבל לאמונות,דעות,וגם להיסטוריה של אחרים-אין שום קשר עם המציאות החוויתית שלכן.ויש נטיה לבלבל אמונות דעות ומחשבות עם מציאות,ולחשוב עליהן כאמת צרופה.זה ממש לא כך. גם לכיוון השני זה לא כך. למשל-חשבתי שאהפוך סוציומטית מרב טיפול בתינוק שלי.גיליתי ההיפך-עולם חדש של חברות וחברים,הורים גם הם בדרך כלל,נפתח בפני. למשל-חשבתי שלא אוכל לעמוד בהחלפת טיטולים.תוך יומיים ראיתי שהפחד שלי היה שטויות במיץ. בייחוד-חשבתי שתינוק יחבל לי בעבודה.אבל שיניתי את שעותיה,שיריינתי את סבתא ואת השכנה ואת הגן...והיא,תודה לאל,בסדר גמור. יש דוגמאות נוספות-אבל לא לעכשיו. "ככה אף פעם לא תיארתי לעצמי שזה יהיה"-אומרות אימהות ומתכוונות לכל מילה,וגם....לכל הכיוונים. ולסיכום-א.אתן לוחמות על רעיון.ב.יש פער בין רעיון לבין מציאות. ג.את המציאות יודעים באמת רק כשחווים אותה.ד.יש נטיה להאמין שרעיון=מציאות.זה לא כך. סוף טיעון. ענבל יקרה,הערה אחרונה לסדר-תמיד נחמד כשמצטרפת מישהי ואומרת-"הי,אתן,גם אני חושבת כמוכן" .אבל פורום אינטרנטי אמור להיות פתוח למיגוון דעות.גם כאלה שאת לא אוהדת.גם כאלה שאינך יכולה מיד לשייך למחנה שלך.ואני מנסה לומר,לא בהצלחה יתרה-מי שאינו מחבקך בשתי ידיו או אומר לך "כמוני-כמוך"הוא לאו דווקא מהיחידה לעידוד ילודה במשרד הדתות.אם הפסקת להקשיב למי ששונה ממך-זה חבל.

habubnik

New member
לי אישית

אין בעיה שאת מביעה את דעתך פה, האמת. אני לא מרגישה מוטפת או מותקפת על ידך. אבל הטיעון של "עד שלא תנסה - לא תדע" לא תקף פה לטעמי. אי אפשר לדחוף את הילד אחרי זה חזרה לרחם עם מכתב "תודה, לא בשבילי". ככה שאין מה לנסות. כמו שאומרים כשיש ספק - אין ספק. אם את מדברת על רמת העיקרון של לא לרצות משהו שאתה לא יודע איך הוא, זה די טיפשי. אני לא חושבת שאתה צריך לנסות כל דבר בעולם (בטח שלא דברים שאין מהם חזרה) בשביל שזה יהיה "לגיטימי" להתנגד לזה. כשילדך (או ילדתך) יגדל, אז תאמרי לו ללכת להזריק לעצמו הרואין כדי שהוא יוכל להתנגד לזה כראוי? ולנסות גם לנסוע 120 קמ"ש אחרי כמה בירות כדי שיוכל להתנגד כראוי לתאונות דרכים, speeding ונהיגה תחת השפעת אלכוהול? לא רלוונטי.

אז אולי לא קראת את כל דברי...

אני מצטטת מדברי הקודמים- "בוודאי שאפשר פה להמשיך את הדיון ואפשר לטעון נגדי שלא חייבים לדעת מהי חווית סמים קשים כדי לא לרצות להתנסות בה..... הכל בסדר.הישארו בשלכן.רק דעו-גם כשכן מאד רוצים....יודעים איך זה רק כשזה ממש קורה.ולא רגע אחד לפני." מסכימה שאי אפשר להחזיר תינוק לרחם,אי אפשר להגיד "פוס".פשוט אי אפשר. אבל אני חושבת,כפי שכבר כתבתי,שחשוב שתהיה לכן מודעות שאתן אוחזות בקובץ של רעיונות ודעות.ותו לא. וגם לי היתה דעה והיה רעיון "איך זה יהיה כשאהיה אמא". והרבה מזה פשוט התמוסס. מדובר בחוויה שאיננה צרובה בדיסק שלנו עד שהיא קורית.

habubnik

New member
נו..

אף אחת פה לא טוענת (אני מתארת לעצמי) שהיא יודעת מה זה להיות אמא. כל אחת יש לה את הרעיון שלה איך זה, מן הסתם, על איך זה ואם זה מתאים לה. אז? אני לא מצליחה להבין את הפואנטה שלך. את באה ואומרת "אף אחד לא יודע איך זה עד שהוא חווה את זה" - זה נכון לגבי כל דבר בעולם הזה. אף אחד לא מתווכח (או לפחות אני לא). אבל לא לחוות לא אומר שאין לך את הכלים להחליט אם זה נכון בשבילך...(בדיוק כמו עם עניין הסמים)

שמעי נא

החלטתך היא החלטתך.ולא אני שאערער עליה-כי אף אחד לא חי חייהם של אחרים ולא מוסמך לשפוט בשבילם. יחד עם זאת-בינינו-האם את טורחת לבדוק יומיום מחדש את התקפות האקטואלית של הכלים שלך להחלטות שלך?ואת חוזק האמונות שלך?האם את גמישה לראות שמה שנכון בשבילך כרגע גם יכול להשתנות? עוד משהו שדווקא תשמחי לשמוע,אני מניחה. אני לא חושבת שיש בחיים טעויות.יש כל הזמן הזדמנויות ללמוד מהן.

תראי, החברה פה מתיימרים להיות

פתוחים, בעלי מחשבה חופשית ובעלי אומץ ללכת נגד הזרם. אבל כנראה שהסובלנות טובה להם בעיקר כלפי מי שבעדם. כל מי שמביע דעה קצת אחרת - נחשד בטרוליות, בצרות מוח ואם את אמא - גם כאחת שעברה שטיפת מוח ללדת. אז לדעתי, תעזבי אותם, תני להם להתבוסס בתוך עצמם ולהעלות את אותם טיעונים שוב ושוב, גם אם הם לא נכונים. כבר אמרו פעם שפורום כזה שמוחק הודעות וסותם פיות לא יאריך ימים...

לפי דעתי האישית

פורום-כדי לשרוד באמת,צריך בכותרתו שתהיה מילת "כן"ולא מילת לא. בפתיחת הפורום אי שם הגעתי והצעתי זאת.למשל-"אלטרנטיבות נשיות לגידול ילדים". ועוד משהו-כמה זמן אפשר לשכנע את המשוכנעים? מי שאיתנה בדעתה יכולה לפרוס אותה לעולם הרחב בלי להפעיל נשק מילולי קטלני וגם בלי להיעלב כשחושבים קצת אחרת ממנה.

inbal76

New member
בפעם האחרונה בהחלט:

אינך מבינה את מטרת הפורום. נקודה. עשי לכולנו טובה וקראי את המאמרים, או הניחי לנו.

אם מטרת הפורום היא להתבדל

משאר העולם גם מערכת תפוז לא מניחה לכן עם השאלה החוזרת בפרסומת של הכללית"את בהריון?" שואלים אתכן למעלה,שואלים אתכן בצד שמאל..ואללה-אי אפשר להימלט... ובאמת-חושבת שכדאי לבוא גם עם מה אתן "פרו"ולא רק עם מה אתן "אנטי" ולתת פתחון פה לדעות ומחשבות שונות משלכן.

חייכנית ורוני אותי שכנעתן

עוד היום אני מבטיח להכנס להריון. תודה. עכשיו לכו לפורום "מיסיונרים מחפשים תכלית" וחפשו את היעד הבא. שלום.

t32

New member
מכיוון שגם אותי הן שכנעו.....

אני תוהה אם תסכים להצטרף אלי לקורס הכנה ללידה- שמעתי שאם באים יחד מקבלים הנחה......

למעלה