לדעתי כופר כמה שהוא כופר יותר גדול

אדמונד

New member
לדעתי כופר כמה שהוא כופר יותר גדול

כך הוא מאמין יותר גדול, מפני שלא שייך לכפור במשהו רק אם אתה מאמין בו. כי אם אתה לא מאמין במה אתה כופר??? זהו עניין עמוק מאד.

ממש לא.

הכופר מודע לקיומה של האמונה, אולי אף האמין בה פעם, אבל הוא סותר אותה וכופר בה. הכפירה יותר גדולה ככל שהלחץ יותר חזק, בעיקר כתוצאה מסביבה, ולא רק לפי מה שאתה עושה ולא עושה.

אדמונד

New member
הכופר כופר רק בשביל תאוותיו וכבר

אמרו חז"ל "לא התירו עבודה זרה אלא בשביל עריות".

voguemaster

New member
מה אתה שח

כופר כופר רק בשביל תאוותיו ? הממ, נדמה לי שאתה לא יודע על מה אתה מדבר. הנה, אני כופר, ולא בגלל תאוות. פשוט כי עניין היהדות, שמירת מצוות, סגידה נראה לי מגוחך.

אדמונד

New member
אם תחשבו עמוק זאת האמת אי אפשר

לכפור רק בדבר שמאמינים בו. חג שמח לכל עם ישראל!!! "ישראל אע"פ שחטא, ישראל הוא"

voguemaster

New member
אה הבנתי

אם כך אתה מאמין בנצרות, הינדואיזים ושאר ירקות ?? אתה הרי כופר בדתות האלו, מכאן נובע שאתה מאמין בהן. חזק הטיעון שלך, כמו פיסת נייר ברוח...

אדמונד

New member
תסלח לי אבל לא הבנת כלום מכל הרעיון

העמוק הנ"ל. יש שתי דברים: א´ לכפור, ב´ לחלוק. אני לא כופר בשאר הדתות אני יודע שהם קימים אני פשוט מאד חולק עליהם, (על השיטה שלהם ועל התאוריות שלהם מה שהוסיפו ליהדות שהיא הרי הדת הקדומה לכולם אני לא חייב לקבל את ההוספות המוזרות המשוללות כל יסוד). זה שיש אל יחיד בורא לעולם זו מציאות שכל הדתות מאמינות בזה, ואתה רוצה לכפור בה אינך יכול לכפור, רק אם אתה מאמין כי אם לא במה אתה כופר?. פעם הבאה לפני שאתה מגיב תחשוב קצת, לא הכל אתה מבין.

voguemaster

New member
תחשוב אתה, ותבדוק את מה שאתה אומר

תגדיר את ההבדל בין לכפור ולחלוק, ואז נתחיל לדבר. הרעיון שלך נובע מלוגיקה פשוטה, אין בו שום דבר עמוק. הרעיון הוא שאי אפשר לכפור במשהו אם אין משהו לכפור בו מלכתחילה. לקחת את הרעיון והעלת אותו דרגה: אי אפשר לכפור במשהו אם לא מאמינים בו מלכתחילה. זאת הטעיה מכוונת. בכל מקרה, אתה לא חולק על שאר הדתות חמודי, אתה כופר בשאר הדתות. כל מי שלא מקיים את המצוות של שאר הדתות, כופר בדתות האלו, ככה זה, זאת ההגדרה. אתה לא יכול להתחמק ולהגיד שאתה רק חולק על הדתות האלה, כי זה יותר מזה. ועכשיו עניינית, אני רוצה לתקן אותך: "ליהדות שהיא הרי הדת הקדומה לכולם" - שטויות במיץ. אני גם הזכרתי הינדואיזם. רק לסבר לך את האוזן (או את העין במקרה הזה), הינדואיזם הייתה קיימת בכמה צורות אלפי שנים לפני שנולדה היהדות. "אני לא חייב לקבל את ההוספות המוזרות המשוללות כל יסוד" - רק שכחת עובדה קטנה, שהיהדות משוללת כל יסוד בדיוק כמו שאר הדתות. "זה שיש אל יחיד בורא לעולם זו מציאות שכל הדתות מאמינות בזה" שוב שטויות. יש מספיק דתות שמאמינות בכמה אלים או בכמה כוחות עליונים. "רוצה לכפור בה אינך יכול לכפור, רק אם אתה מאמין כי אם לא במה אתה כופר?" נדמה לי שאתה מתבלבל עם המושג שנקרא כפירה. לך נדמה שכפירה זה להאמין שדת מסויימת נכונה ובכוונה לא לקיים את המצוות שלה. אתה כמובן מבולבל קלות. כפירה זאת הצהרה שבה האדם אומר: אני לא מאמין שהדת הזו נכונה ואני לא מוכן לקיים את המצוות שלך. מה שאתה בא להגיד זה בעצם: אתה כופר באלוהים, אבל אוטומטית זה אומר שאתה גם מאמין באלוהים. זאת שטות. כפירה משמעותה להצהיר שאתה לא מאמין במשהו. כן, אני כופר באלוהים ובדת. אני מודע לכך שהמושג אלוהים קיים, ואני מודע לכך שהדת קיימת ואני מכיר אותה גם מספיק טוב. שים לב להבדל הקטן שציינתי בתחילת ההודעה על כך שהעלית את הרעיון מדרגה שלמה. מה שעשית לא נכון, פשוטו כמשמעו.

masorti

New member
רק כדי לסבר לך את האוזן...

ההינדואיזם לא היה קיים אלפי שנים לפני היהדות. יסודות קדם הינדואיסטים התפתחו באלף השלישי והשני לפנה"ס, ואילו ההינדואיזם עצמו נוצר בסביבות 1500 לפנה"ס כאשר פולשים הודו-אירופים השפיעו על התרבות המקומית של צפון הודו והתמזגו בה. תוכל לקרוא על כך כאן וגם פה.

voguemaster

New member
תגיד אתה צוחק ??

תקרא טוב בקישורים שהבאת לי. הראשון טוען שהשורשים באים מתקופה שבין 4000 ל-2200 לפנה"ס. הקישור השני טוען שהשורשים באים מתקופה של בערך 3000 לפנה"ס. יש עוד קישורים אחרים על הינדואיזם. לא תמצא מקום (אולי מלבד אתר על יהדות) שיטען שהיהדות עתיקה יותר מההינדואיזם...

masorti

New member
תקרא טוב מה כתבתי בהודעה...

"יסודות קדם הינדואיסטים התפתחו באלף השלישי והשני לפנה"ס". וזה בדיוק מה שנאמר במקורות שנתתי שם. השורשים עתיקים יותר, אבל ההינדואיזם עצמו נוצר ב-1500 לפנה"ס בערך מתערובת של אמונות שהביאו הפולשים ההודו-אירופים ומאמונות מקומיות. בתור חילוני שמאמין שהיהדות נוצרה מתוך האמונה הכנענית, עליך היה לקבל ש"יסודות קדם-יהודאיים" היו קיימים בכנען כבר באלף השלישי לפנה"ס. ואי לכך, גם היהדות נוצרה לפי תפיסתך באיזור 3000 לפנה"ס. מכיון שאני גורס שאת ה"ותק" יש לספור מרגע שהופיעה הדת עצמה, הרי שהיהדות הופיעה במרווח שבין 1900 לפנה"ס ל-1200 לפנה"ס (תלוי האם נקבל את קיום האבות, ואיפה נמקם אותם) ואילו ההינדואיזם נוצר ב-1500 לפנה"ס. בקיצור: שתי הדתות הן בעלות ותק דומה. נ.ב. לא ממש משנה לי מי הופיע קודם. (משום מה מתווכחים על זה בפורומים) אני לא רואה יתרון ערכי בכך שהיהדות הופיעה 200 שנה לפני ההינדואיזם, או חסרון ערכי בכך שהיהדות הופיעה 200 שנה אחרי ההינדואיזם. ממילא איש לא טוען שהיהדות וההינדואיזם השפיעו זו על זו. (בניגוד לכת אחנתון במצרים, ששם יש משמעות לשאלה מי היה קודם)

notafish

New member
זהו עניין רדוד מאוד../images/Emo19.gif

שיוצא מתוך נקודת הנחה שהאמונה באה קודם, כברירת מחדל. מה לעשות שיש אנשים שסבורים אחרת, שחובת ההוכחה של קיום האלוהים, למשל, הוא על המאמין?

אדמונד

New member
רוב רובו המוחלט של העולם מאמין

בקיום הבורא (וזה דבר מובן שדברים לא נוצרים מעצמם חייב להיות בורא) אם באים כמה אתאיסתים וטוענים כביכול "שאין". חובת ההוכחה עליהם. חג שמח לכל עם ישראל!!! "ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא"

notafish

New member
עוד יותר רדוד../images/Emo19.gif

רוב רובו של האנושות עד לא מזמן האמין שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ (וגם היום לא הייתי חותם שזו לא דעת הרוב...). אז מה? האמת אינו ענין של דמוקרטיה, מה לעשות. קיומו של אל על-טבעי, כל-יכול, כל-טוב, כל-יודע, נצחי, הבורא-הבלתי-נברא של היקום, המתענין בגורל בני-אדם ודורש קיום מצוותיו הוא כל כך בלתי-סביר בעליל שמי שטוען לקיומו של ישות כזו חובת ההוכחה בהחלט עליו. "וזה דבר מובן שדברים לא נוצרים מעצמם חייב להיות בורא" - באמת? (א) לא מובן בכלל. עובדה - היקום נוצר מעצמו. (ב) ומי ברא את הבורא? אם אתה טוען שלא נברא, סתרת את ההנחה שלך, ובכל מקרה, לא הסברת כלום.

ofir_y

New member
על סטטיסטיקה

רוב העולם נוצרי, היהדות היא מיעוט, לכן חובת ההוכחה עליכם. עזוב את זה, בוא נלך למשהו שיותר יסבך אותך: "וזה דבר מובן שדברים לא נוצרים מעצמם חייב להיות בורא" - מי הבורא של אלוהים?

אדמונד

New member
לכל המגיבים לא הבנתם מניה ומקצתיה!!

אתם רוצים להשאר בדעה שלכם תשארו יש בחירה. אם הייתם רוצים להבין אולי הייתם מבינים ושוב אולי. חג שמח לכל עם ישראל!!! "ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא" "בלע המות לנצח ומחה ה´ אלוקים דמעה מעל כל פנים" (ישעיה כ"ה)

למעלה