לדעתי כופר כמה שהוא כופר יותר גדול

להפך הרבה יותר קשה להאמין

אם אתה מאמין אתה צריך להאמין במשו שאין לו כל הוכחות , אף אחד לא ראה אותו , הבנאדם היחיד שכביכול שמע אותו מת לפני אלפי שנים ולמרות כל זאת אתה צריך לתת בטחון מלא בישות שכזו. הרבה יותר קל לא להאמין ולהגיד שאלוהים לא קיים ולהביא מליון וחצי טענות למה הוא לא היה קיים. הגמד

אתה מוכיח בדיוק הפוך

המאמין לא צריך להביא מיליון וחצי טיעונים למה יש אלוהים. הוא פשוט מאמין שיש אלוהים, וזהו. הוא מאמין שיש מישהו ששומר עליו ומגן עליו, ושאם הוא רק יהיה בסדר הוא לא ימות אף פעם וילך לעולם הבא, או לגן עדן. לעומת זאת ללא מאמין הרבה יותר קשה. הוא יודע שהוא יכול לסמוך רק על עצמו, ושאף אחד מלמעלה לא מגן עליו. הוא לא יודע מה צופן לו העתיד, ואין לו מערכת חוקים שתכתיב לו איך להתנהג. הוא לא יודע מה יקרה אחרי שהוא ימות, אם בכלל. אמונה היא צורך פסיכולוגי מאוד חזק, שלא קל להתגבר עליו.

Gunz N Mozes

New member
אדמונד, אתה ממש לא חכם

מה זה כופר?! כופר זאת מילה של דתיים לאנשים שלא מאמינים בדת שלהם (ומרוב חוכמתם הם בטוחים שכולם מאמינים בדת הזאת אבל פשוט מפחדים מה"אמת"...). אז מבחינתך אני כופר, אבל מבחינתי אני לא כופר בכלום. אני פשוט לא מאמין בשום דת.

אבל למה לומר זאת בגסות? גם המילה

"חכם", והיפוכה המעליב "לא חכם", הן לא ממש מוגדרות... אתה חושב, נניח, שאמונה באלוהים היא טפשות. אתה משרת בצבא ומממן את לימודיהם של תלמידי הישיבות. אז מי ה"חכם" ומי ה"טיפש"? בכל אופן, לדעתי, לא יפה להעליב, וחבל להוריד את הרמה של הפורום.

Gunz N Mozes

New member
כמה דברים

דבר ראשון- אני לומד בכיתה י"א דבר שני- כשאני אשרת בצבא ויעבוד והכסף שלי ילך בין השאר לישיבות (אולי עד אז המצב ישתנה בעזרת השם) ברור לך שזה לא יהיה מתוך בחירה אז אי אפשר להגיד על זה טיפשות. דבר אחרון- זה ממש לא גסות מה שאמרתי. להיפך. אנחנו משתמשים בזה כמו סלנג רק במקום להגיד "יא אהבל" אנחנו כאילו מדברים יפה ואומרים "אתה ממש לא חכם" וזה... בסדר פעם הבאה אני לא אגיד את זה.

למעלה