לדרגורן

דרגורן

New member
נהוג לפרסם זאת בתור תגובה ל...

למה שכבר כתבתי. לגבי המסדר, קרו לו הרבה דברים: 1. הרבה ג´די "נכלאו" בחללית בתוך הבינה המלאכותית של המחשב של החללית (ולוק מציל אחת מהן)... 2. היו מספר נכבד על חללית שפוצצה קרוב לתחילת האמפריה... 3. ישנו כוכב (אני לא זוכר כרגע את שמו, אני כתוב פה מחר אחרי שאני אברר בבית) שבו ה-Force לא פועל בכלל, ושם אבדו מספר ג´די.... אני כרגע בעבודה, ועוד שעה (פלוס, מינוס) אני אהיה בבית ואז אכתוב לך מאיזה ספר כל דבר לקוח.... נ.ב. (איפה הנימוסים שלי
) ברוך הבא לפורום....

מה?!

איזו בינה מלאכותית ואיזה מחשב? ומה קשור לוק לכל העסק? איך הוא יכול לשחרר ג´די כשהוא לא יודע בעצמו שהוא ג´די? בכל מקרה, אם הצליחו להפיל את האימפריה ושני דאת´ סטאר, אז הפדרציה בכיס הקטן.

סיד

New member
בוג´י לתשומת ליבך

זה מי זייגון ביקש ש"יטפלו" בו. לפחות זה מה שנראה לי.

דרגורן

New member
כן ולא,

זה הבחור שעשה קצת בעיות לזייגון, אני מאמין שפה הוא לא יוריד את הדיון למצב שהיה שם.... בואו ניתן לו להנות מהספק

דרגורן

New member
תשובות

המועצה של הג´די (חוץ מיודה) היו על חללית אחת וכפוצצו אותה כולם מתו ביחד. לגבי החללית עם המחשב, קבוצה של כמה עשרות ג´די נשבו על החללית הזאת ולאחר נפילת האימפריה לוק הציל אחת מהן... לגבי חיסול DeathStar, אימפריה ודומיהם: העולם של Wars הוא עולם בודד, הוא מלא בקבוצות קטנות ועולמות בודדים. העולם של Trek - ובעיקר הפדרציה, מבוססים על העקרון של קבוצה גדולה שפועלת יחד! כמה אנשים הפילו את האימפריה? חופן של אנשים הפילו את הראש, והגוף מת כמעט מעצמו. כמו כן, כמה ג´די היו סך הכל? מאות? אלפים? כאשר אתה משווה את זה לגזעים כמו הדומיניון, גמהדר קלינגונים ועוד, אין לג´די סיכוי..... כמו כן יש כוכב ב-Wars שבו התפתחו חיות שצדות בעזרת ה-Force. כצעד אבולוציוני החיות שניצודו פיתחו "בועה" של חוסר Force מסביבם. מספיק שיש לך אחד כזה על החללית שלך, ולג´די יש מעט מאד סיכוי....

קודם כל, זה מידע לא רשמי ולא מדויק.

הוא עבר אמנם דרך לוקאס, אבל רק מסיבות חוקיות. את האמת נדע בפרק II ו- III, ומסתמן אגב (
קטן בשורה הזאת) שזה היה תקומה מחודשת של אימפריית הסית´. הג´די לא היו גזע, הם היו מסדר. מסדר גדול. העולם של מלחמת הכוכבים אינו עולם קטן ובודד, אלא רפובליקה ענקית. והיסלמרי זה ב- EU, מעבר לעובדה שלא מגלים אותם עד שלב די מאוחר, והם לא כאלה נגישים....

אני יודע לאן הם נעלמו

אני לא כל כך יודע, אבל יש לי תשובה לכל מה שתעלו פה. כל העניין הזה של מסדר ג´די שלם שמושמד בפחות מחודש לא היה צריך להיות. סטאר וורס מתחיל מנקודת המוצא שאין עוד אבירים בעולם. אולי לקח ממש המון זמן לחסל את כולם. ג´ורג´ לוקאס היה צריך באיזו שהיא דרך לחסל את כולם אז הוא המציא את הכוכב הטיפשי הזה שעליו כוחות הג´די לא פועלים, הוא שם די הרבה אבירים על ספינה אחת ופיצץ אותה (מהלך טיפשי שמראה שלא הייתה לו ברירה כ"כ) ועוד ירקות. כעיקרון, אם ג´ורג´ היה מתחיל את הסאגה מהפרק הראשון ולא מהרביעי, הכל היה נראה אחרת לגמרי, וזה לא היה כזה פשוט לחסל את כל המסדר, ולכן השערוריה הזו. אבל בעיקרון, תשים ג´די מול פיקארד, או פלקון מול אנטרפרייז, והצוות של סטאר וורס ינצחו.

דרגורן

New member
אחי, כמה ספרים של העולם קראת?

ג´די הם לא אלים!! אני מסכים שג´די מול פיקארד ינצח. אבל ג´די מול משתנה יפסיד! שים לב! בפרק הראשון - שלושה דרואידקרדים עצרו זוג ג´די
אם הם כל כך חזקים איך שלושה רובוטים עוצרים אותם? כמו כן, אני אוהב את StarWars הרבה יותר מאשר את Star Trek, כפי שאתה רואה יש לי הרבה ידע בנושא... הבעייה היא שאני מציאותי ויש לי מספיק מידע בשביל להשוות....

Boojie

New member
תגידו, זה לא נראה לכם מיותר?

כלומר, כל הויכוח הזה ספקולטיבי לגמרי. ומילא זה, אבל לא נראה לכם שאם תוצאותיו של כל קרב היו ידועות מראש, כל היקומים האלה שאתם מדברים עליהם היו נורא משעממים? הרי כל הקטע זה שהתוצאה של הקרבות לא ידועה מראש... אז לאלה יש יתרונות כאלה, ולאלה יש יתרונות כאלה, ובקרב כל אחד מנצל את היתרונות שלו בדרך שלו, וגמרנו. מה הסיפור הגדול?

בוג´י צודק. וגם אני

אני לא קראתי שום ספרים מהסיבה הפשוטה שבספרים האלה כתוב די הרבה זבל. לך תדע מי כתב אותם ולמה, וגם אם הם יצאו מלוקס ארטס, זה לא אומר כלום. לג´ורג´ לוקאס יש אינטרס אחד- כסף. זה הגיוני שהוא ימכור לך ספר שכתוב בו משהו אחד ובסרט יהיה משהו אחר. חוץ מזה שהסברתי מאיפה נובעים המגבלות של הג´די- העובדה שהסאגה מתחילה מפרק 4 והיה צורך לחסל די הרבה ג´די די מהר בצורה לא הגיונית (כוכב שבו הפורס לא עובד? מיליון ג´די על חללית אחת? זה די טיפשי. אף ג´די לא יצא לפעולת התאבדות שכזו. אם אתה רואה את העתיד ואתה רואה שזה סופך, וגם בלי לראות את העתיד האינסטינקטים שלך מגינים עליך, אין שום סיבה שתיקלע למצב כזה). למשתנה יש מספיק מגבלות שיכולות להביא לסופו, אז לא צריך להחפז. ובוג´י, כל הפורום הזה הוא ספקולטיבי (פנטזיה ומד"ב הם נושאים די ספקולטיבים בפני עצמם)

דרגורן

New member
תתנצל בפני בוג´יי ומהר!! ../images/Emo18.gif

בוג´יי היא אלה (ולא אל
), והיא קצת רגישה בנושא
(מי לא היה רגיש?) לגבי מה שאתה אומר לגבי הספרים, העולם והסרטים: הסופרים שכותבים את הספרים מקבלים אישור מלוקאס בכדי שלא יהיו סתירות בעולם של Star Wars! לגבי התירוץ "היה צריך לחסל הרבה ג´די במהירות..." אף פעם לא היו הרבה ג´די!!!!! מיליון ג´די
ג´די הם כמו הסיירים של בבילון - הם אולי חזקים אבל הם לא בכמויות!! כל מועצת הג´די (בערך 20 ג´די) חוץ מיודה מתו על החללית ביחד, שזה הגיוני מאד שהמועצה תהיה במקום אחד.... הסברתי למה ה-Force לא עובד בכוכב הזה!! אתה לא קורא את מה שאני כותב?? בכוכב הזה התפתחו בעלי חיים שמנצלים את ה"כוח" בשביל לצוד ולאתר את הטרף שלהם! (שזה הגיוני שיקרה...) לאחר כמה זמן, גזע של בעלי חיים אחר בכוכב, פיתח מסביבו אזור שה"כוח" לא פועל בו (צורך אבולוציוני, כמו שבעלי חיים בכדור הארץ יצאו מהאוקינוסים או כמו שהתפתחו הציפורים....) האם אתה יודע מה זה מידי-כלוריאנים בכלל? הג´די לא רואים את כל העתיד אלא הבזקונים של העתיד וגם אז לא לטווח רחוק מדי בעתיד, אחרת איך תסביר את העובדה שאובי ואן מת בפרק הרביעי (תקווה חדשה)? או איך תסביר את העובדה שהקיסר לא ראה שדאר´ת ואדר יבגוד בו? הבעייה בדיון/ויכוח הזה היא שמסתבר שלי יש יותר מידע מלך גם על שני הנושאים (גם Wars וגם Trek), כך שלכל טיעון שלך יש לי טיעון נגד (מלווה בעובדות מהספרים/סרטים/קומיקס שהם כולם מקורות לגיטימים!) אבל אתה חוזר על אותם טיעונים בלי לקרוא את הטיעונים שלי... ולסיום: אם אתה חושב שג´ורג´ לוקאס הרג הרבה ג´די "סתם" בגלל שהסאגה מתחילה מפרק 4 אז אתה בכלל לא הבנת את הסיפור.... נקודות למחשבה: 1. האם הג´די שלטו ביקום או היו כוח מגן? 2. הנבואה שמספרת על האיזון ב"כוח", האם היא מכוונת לאיזון בין הצד הרע לטוב? (והאם הכוונה לאיזון מטוב מדי -> לאיזון או מרע מדי -> לאיזון?) 3. למה היו רק זוג סית´? למה אנו תמיד רואים ג´די בזוגות? (לוק ואובי ואן, אובי ואן וקואי ג´ין, לוק ויודה, לוק וליאה - טובים, דרת´ מול ופלפטין, דרת´ וידר ופלפטין - רעים.....) 4. לגבי המשתנה, אתה אפילו לא יודע מה המגבלות שלו! איך אתה יכול בכלל לנהל ככה ויכוח

אוי ואבוי, למה נכנסתי

1. בוג´י, מצטער. לא ידעתי. 2. הסברתי לך (דרגורן) שללוקס יש אינטרס גם לעשות סתירות. אבל אני לא רואה שום אינטרס לגלות את העלילה של הסרטים הבאים. 3. לוק ידע שאם הוא ילך להציל את חבריו הוא ימות והוא הלך בכל מקרה. הוא לא מת. הא! 4. תתחיל להרגע, הלחץ דם שלך לא יעמוד בזה. 5. צר לי לומר לך, הספרים שלך לא שווים כלום. תתחיל לחשוב קצת על מה שאני כותב לפני שאתה עונה בכזאת מהירות. לוקאס המציא את כל העניין הזה של פרק ארבע רק אחרי שהוא כבר יצא לאקרנים. ואז הוא בלה בלה בלה (כבר אמרתי את זה אין לי כוח לחזור על זה). 6. דיברתי יפה בפורום ואנשים קפצו עלי. כנראה שהבעיה היא לא בי.

דרגורן

New member
תשובות:

2. למה יש לו אינטרס לעשות סתירות? את העלילה של הסרטים הבאים הוא לא גילה (חוץ מרמזים קטנים) 3. אתה רוצה להגיד לי שהוא חזה את העתיד, ואז זה לא התגשם? - זה טיעון שאני צריך להביא!! זה רק אומר עד כמה מדויק החיזוי שלהם בטווחים רחוקים.... 4. אחי, אני מודה לך על הרגישות ועל זה שאכפת לך ממני, אבל אני רגוע
(עוד לא שלפתי שיניים או ציפורניים), וגם הזהרתי אותך יותר לבריאותך (לך תדע מה אלים וורלונים יכולים לעשות
...) 5. המממ... כאשר פרק ארבע יצא לאקרנים הוא התחיל במסך שבו כתוב: "Star Wars" "IV - A new hope"... כך שזה מההתחלה היה מיועד להיות האמצע! חוץ מזה איך אתה יודע ש"הספרים שלי לא שווים כלום"? קראת אחד מהם? אני ידעתי על המידי-כלוריאנים הרבה לפני שיצא הפרק הראשון (אימת הפאנטום) לדעתי אתה מצד אחד נשען חזק מדי על הסרטים, ואז אתה אומר שמה שבסרטים זה לא נכון כי לוקאס היה צריך תירוץ... למה? הרי אפשר למצוא דרכים רבות להרוג אותם, אפשר לומר שהמועצה התפצלה, שפלפטין הצליח להעביר חצי מהמועצה לצד האפל ואז היו קרבות ג´די איומים ושרדו מעטים... אפשר להוסיף עוד מלא תירוצים כאלה, הסיבה שהוא בחר במה שהוא בחר צריכה להגיד לך משהו... למה אתה פוטר את כל מה שאני אומר בכזאת קלות? למה אני לא פוטר אותך באותה צורה? 6. מי קפץ עליך פה? (מה שהיה שם היה שם, בוא נקבור את העבר מכוון שתסכים איתי שכל העסק היה קצת מיותר...)

אוי ואבוי 2

1.האינטרס-כסף. 2. הנה אמת קטנה על סטאר וורס- לוקאס ראה סרט יפני על סמוראי צעיר ועוד איזה אחד שהולכים להציל נסיכה ששבויה בארמון בידי מישהו רשע. הוא גנב את הרעיון (השמות שם גם די דומים) ועשה על זה סרט. כשהסרט הראשון יצא לאקרנים לא היה כתוב פרק 4, ובגלל זה גם הוא נגמר כשכולם מקבלים מדליה וכולם שמחים. אך כשלוקאס ראה את הכסף הגדול שזרם, הוא מיד הוציא לאקרנים גירסה נוספת שבה כתוב פרק 4. וזה הכל נכון, נשבע לך בחיים שלי. מסתבר שגם אתה לא יודע הכל.

דרגורן

New member
כמדומני שמו שבעת הסמוראים....

כמו כן כל העולם של Star-Wars מבוסס על העולם של העדשאי (Lenseman)... אני שמח שהחלטת כן לענות תשובות לענין (חשבתי ש"טעות" כזאת ברורה תעורר אותך קצת...) לא אמרתי שאני יודע הכל - רחוק מזה! הבעייה היא שאתה לא מסכים איתי על כלום, לעומת העובדה שאני כן מסכים איתך על דברים... אני מביא עובדות משני הצדדים, אתה מביא טיעונים רק מ-StarWars... האם שיחקת במשחק Role-Playing של StarWars? האם אתה תתחיל לענות לשאר הדברים שכתבתי?

יודה יהרוג אותי

איך יכולתי לשכוח! אתם חייבים להסכים איתי שלאימפריה יש כוח השמדה קטלני וחזק בהרבה משל הפדרציה. לא אכפת לי כמה עולמת חברים בה, האימפריה קורעת אותם. אבל! בפרק ה-4! כשהקצין הבכיר מתרברב על יכולתו של כוכב המוות, יודה אומר לו שנייה לפני מותו (של הקצין כמובן): "אל תמעיט בכוחו של "הכוח"" היכולת להרוס כוכב לכת היא בלתי משמעותית (insignificant) לעומת כוחו של "הכוח"". וזה בא מפיו של הג´די שהשמיד מסדר שלם וברשותו כוח ההשחתה החזק ביותר ביקום! אני חושב שבזאת ניתן לויידר לסגור את הדיון, ונצא בכך שידם של אבירי הג´די והסית´ על העליונה והקלינגונים מנקים לנו את המגפיים. ובקשר לשאלתך דרגורן, אז לא. may the force be with you thats not a moon, its a space station luke, theres somthing obi one didnt tell you about your father he told me enought. he told me you killed him! NO. Im your fathere! noooooooo!!!

למעלה