לדרגורן

אוקי, שיעור ראשון:

כשיש לך מה להגיד, אתה אומר את זה בצורה האובייקטיבית ביותר. אתה חושב שהיתה לי בעיה להגיד "כוכב המוות מפוצץ בקלות את קוביית הבורג" או "המילניום פאלקון קורעת את איך שלא קוראים לחללית הזאת של דיפ ספייס ניין?" ברור שיכלתי, וזה היה כתוב במלא מה- Top 10 Reasons SW is better than ST, אבל זה לא אובייקטיבי, ואין שום דרך לבדוק את זה. אין שום דרך לבדוק אם הפייזרים טובים יותר או פחות מהבלאסטרים, אין שום דרך להשוות בין גזע זה או אחר... מה שנשאר זה עובדות והשאווה מקומית. תשווה את מלחמת הכוכבים לעצמו, לא למסע בין כוכבים. תראה את היופי שבסרט, תראה לאנשים שמה שעושה את הסרט זה הסרט עצמו, לא סרט אחר בהשוואה לסרט הזה, כי אז אפשר להגיד למשל שמלחמת האיווקס זה סרט מעולה בהשוואה להאוורד הברווז..... קח את הסרט - תסביר למה לדעתך זה הסרט הכי טוב שיש - ותסביר למה אתה מתאכזב ממסע בין כוכבים. אל תערבב בין השניים. ככה גם תראה לכולם מי מחזיק את המכנסיים בגלקסיה (סליחה על הביטוי השוביניסטי), וגם תעשה את זה בצורה מכובדת ואובייקטיבית שאף אחד לא יוכל לערער עליה.

Boojie

New member
תראה, שהפורום הוא ספקולטיבי

זה מובן מאליו. אבל יש ספקולציות שהן פשוט חסרות טעם. הרי הרעיון שחוזר כל הזמן בסדרות ובסרטים הוא שאי אפשר לדעת מראש מי ינצח, כי הנצחון תלוי ביכולת של כל צד בזמן הקרב לעלות על הטריקים שיסייעו לו לנצל עד המקסימום את היכולות שלו, ואם הנצחון של צד מסוים היה וודאי, זה היה פשוט משעמם.

אני אולי לא מסכים עם צורת ההתבטאות

של נעל, אבל אני מסכים עם מה שהוא אומר. באמת, בספרים האלה כתוב המון זבל של סופרים משועממים שכתבו השראות כתיבה. ובעוד לצערי זה מידע רשמי, ברובו, כל מה שכתוב בספרים האלה שמתקשר לתקופה שבין אימת הפאנטום למותו של ויידר, נתפס בעיני כחילול קודש.

אלה שלושה דרוידיקים

שהיו מחסלים בקלות 50 איש בסטאר טרק לפני שהיו עוצרים אותם. זה די מדהים ששני הג´דיים האלה הצליחו לעמוד מולם די הרבה זמן, לנהל שיחה קצרה ואז גם להתחמק (שימו לב, ג´די יותר מהיר ממכונה)

מדובר בספר "עין הקיסר" (או שזה היה

שם התחנה) ששם ליוק משחרר ג´די בשם קאליסטה שנכלאה בבינה המלאכותית של "עין פלפאטין" שהיא כמו כוכב המוות רק לגלקסית. זה מה שאני שונא ב- EU, יותר מדי סופרוופנז

למעלה