לדרגורן

יודה יהרוג אותי כי שכחתי

איך יכולתי לשכוח! אתם חייבים להסכים איתי שלאימפריה יש כוח השמדה קטלני וחזק בהרבה משל הפדרציה. לא אכפת לי כמה עולמת חברים בה, האימפריה קורעת אותם. אבל! בפרק ה-4! כשהקצין הבכיר מתרברב על יכולתו של כוכב המוות, יודה אומר לו שנייה לפני מותו (של הקצין כמובן): "אל תמעיט בכוחו של "הכוח"" היכולת להרוס כוכב לכת היא בלתי משמעותית (insignificant) לעומת כוחו של "הכוח"". וזה בא מפיו של הג´די שהשמיד מסדר שלם וברשותו כוח ההשחתה החזק ביותר ביקום! אני חושב שבזאת ניתן לויידר לסגור את הדיון, ונצא בכך שידם של אבירי הג´די והסית´ על העליונה והקלינגונים מנקים לנו את המגפיים. ובקשר לשאלתך דרגורן, אז לא. may the force be with you thats not a moon, its a space station i have you now! luke, theres somthing obi one didnt tell you about your father he told me enought. he told me you killed him! NO. Im your fathere! noooooooo!!!

דרגורן

New member
תיקון קל:

יודה לא אמר כלום לקצין הבכיר של כוכב המוות, זה היה דרת´ ודר! איך אתה אומר מצד אחד שהפדרציה תפסיד בגלל "כוכב המוות" אבל ישר אחרי זה אתה אומר "היכולת להרוס כוכב שלם היא בלתי משמעותית"? זאת התגובה האחרונה שאני מגיב לך, או שתחליט להגיב לענין, או שפשוט תדבר עם עצמך
נמאס לי לכתוב לך תגובה ארוכה עם סעיפים ולקבל תשובה לא לענין... לסיכום: אתה צודק
כבר לא אכפת לי מה אתה אומר, רק תפסיק! דרגורן - שניסה לעשות דיון ברמה, מרים ידים ונכנע ביאוש. You win - you stupified me to death

שוב, דרגורן

אתה לא מתיחס למה שאני כותב. הודעה מיד אחרי ההודעה (בעצם שתיים מבעיות טכניות) שבה הופיעה השגיאה שיודה אמר את זה במקום ויידר, הסברתי שכתבתי טעות שנבעה ממה שנקרא בשפה מקצועית: טעות פרויידיאנית. אתה לא מקשיב למה שאני כותב. איך אתה יכול לאלף דרקונים מבלי להיות קשוב לצד השני?

preacher

New member
נפלתי מרצפה לכיסא!

You win - you stupified me to death משפט טוב! ברשותך, אני שומר אותו אצלי על המחשב לשימוש מאוחר. אבל בלי תרומה לויכוח המטופש אי אפשר - הנה שני טיעונים בעד מלחמת הכוכבים. א. הלייזרים של מלחמת הכוכבים יכולים לירות דרך מגן. במס"ב צריך להוריד מגינים כדי לירות. (מצד שני אם מדובר באימפריה, הם שמים את מחוללי המגן שלהם במקומות מטופשים במיוחד על החלליות שלהם) ב. יש המון יפי נפש בפדרציה!

סיד

New member
מה??!!

להוריד מגינים כדי לירות??!! סלח לי על השפה על מאיפה הפלצת את זה?

preacher

New member
האמת? לא זוכר. אולי טעיתי.

אבל היה נדמה לי שהם חייבים להוריד מגינים לחצי שניה כדי לתת לקרן פייזר או לטורפדו לעבור. די הגיוני לא? כמובן שהגיון לא כובל אותם יותר מאשר את מלחה"כ ככה שאולי זה לא נכון, אבל ככה אני זוכר. אולי אני מתבלבל בין יריות וטלפורט (כאן אני בטוח צודק).

כמובן שלא. הסרט היה המבצר הנסתר

שבעת הסמוראים סרט טוב ויפה, אבל לא קשור. והוא אחד מבודדי קוראסווה שלא מבוססים על שקספיר. SW מול ST וויכוח טיפשי מאין כמותו. מה אתם משווים או מנגידים? את היקומים בכללותם? זה אותו יקום, רובו (למעט גלקסיה יחידה או שתיים) לא ידוע. את הטכנולוגיות? בST שיגור קיים אצל כל גזע שרק שמע על טיסה בחלל, בSW לא יודעים איך לאכול דבר כזה. מצד שני בSW יש רובוטים תבוניים על ימין ועל שמאל, ב ST יש רק דאטה אחד... לא יודע בקשר אליכם, אבל כל ההשוואה הזו נראית מיותרת לחלוטין. איך זה התחיל בכלל? בטח לא מהקומיקסים (אני לא חושב שיש ספק כלשהו שהקומיקסים של SW היו טובים יותר מהקומיקסים של ST באופן כללי. למעט עלילות מסוימות).

לא ולא!!!! ../images/Emo70.gif

כשהסרט יצא הוא נקרא "מלחמת הכוכבים". אחרי שנה הוא החליט להמשיך אותו ושחרר אותו מחדש כ- "פרק IV"!!!!

אוקי, כמה תשובות.

המידע שעובר דרך לוקאס לא עובר דרכו כדי למנוע סתירות! הוא עובר דרכו מסיבות של השראות כתיבה, וגם זה לא תמיד מגיע אליו בכלל!!! לא כל מועצת הג´די מתו בחללית, אולי בספר כן, אבל אני מבטיח לך שלא בסרטים, וביננו, הסרטים קובעים יותר. בקשר ליסלמארים, כמו שאמרתי, לא גילו אותם עד שלב מאוחר, והם די קשים להשגה, והכוכב שבו הם נמצאים, אף אחד לא רוצה להתקרב אליו. אובי וואן מת בפרק הרביעי כי הוא מגיע למסקנה שככה הוא יוכל לעזור לליוק ולשכנע אותו ללכת בדרכי הכח עד הסוף. שמת לב שהוא נותן את עצמו למוות? שמת לב שהוא מקבל על עצמו את המוות, ומכין את עצמו? זאת הסיבה שהוא נהפך לרוח. בעולם הכח הוא יכול להנחות את ליוק בצורה הרבה יותר יעילה ורוחנית. הקיסר לא ראה שדארת´ וויידר יבגוד בו, כי הוא כלכך שקוע עמוק בתוך הצד האפל, שכמו שליוק אמר - "עודף הבטחון שלך הוא חולשתך". הכוונה ל- "איזון בכח" היא, למרות המילה "איזון", שהכח הטוב ינצח (ככה זה, מה לעשות, יפי נפש). אנאקין הביא את האיזון לכח, כי אם זכור לך, זה אנאקין שהרג את הקיסר, ובמידה מסויימת את דארת´ ווידר, ובכך סיים את שלטון הרשע, והחזיר את ה- ´איזון´. היו רק זוג סית´ מסיבה פשוטה: מליון שנים לפני אימת הפנטום, היתה אימפרית סית´ במקביל לאימפרית הג´די. אבל מאבקים פנימיים באמפריה גרמו למלחמת ´אחים´ גדולה, ובמקום להלחם בג´די הסית´ נלחמו זה בזה על שליטה, עד שנשאר רק אחד - החזק מכולם - דארת´ ביין. דארת´ ביין לקח לעצמו חניך, והנהיג את המנהג שתמיד יש רק שני סית, על מנת שלא יבלטו בשטח ועל מנת שיוכלו להמשיך להתקיים בסתר. בפרק II, אגב,
יש כמה אבירי סית´! כן, מישהו משקם את האימפריה.... נחשו מי...). ג´די בזוגות מכיוון שיש מורה וחניך - ויותר מחניך אחד למורה גורם לקנאה בין החניכים ומעורר תחרות לא רצויה (לא זוכר איפה קראתי את זה, אגב). הג´די מעולם לא שלטו ביקום, הם גוף תומך לרפובליקה, כמו האף.בי.איי לקונגרס האמריקני, לדוגמא. ואגב, היו הרבה יותר ג´די ממה שאתה רואה במועצה. המועצה זה כמו מועצת חכמי ש"ס. יש מלא דוסים, ורק כמה חכמים שיושבים ואומרים מה נכון, מה לא נכון ,ובעצם מעבירים את החוקים והתקנות לשאר הג´די.

דרגורן

New member
הודעה לנעל חרש האמיתי../images/Emo70.gif

ככה עונים בדיון! לכל טענה שאני מעלה (גם נכונה וגם מצוצה מהאצבע) אפשר וצריך להגיב! במקום לענות: "ככה!" או "סתם" אלעד ענה וענה לענין!!!!!

הודעה לדרגורן ../images/Emo70.gif

קודם כל-
אח"כ- מעולם לא אמרתי "ככה" כתשובה שלמה. זה בא מאיפה שהוא. ושים לב שאלעד חיזק וביסס את הדברים שלי (כי יש לו יותר ידע בנושא ממני). אני בטוח עכשיו שאתה קורא את ההודעות שלי בריפרוף גמור ומעדיף להתיחס אלי בזלזול כי זה יותר כיף לך לרדת על מישהו עם פחות ידע. עובדה שאת אלעד לא תקפת ככה. תקרא שוב את כל ההודעות שלי בנושא אבל לעומק, תחשוב עליהם קצת ותראה שיש משהו בדברים שלי.

דרגורן

New member
הכוונה שלי הייתה בעיקר....

לתשובות של "לא יודע לאן נעלמו כל הג´די..." או "לוקאס סתם מחק את הג´די כי לו היה לו נוח והם הפריעו לו בסרט..." לגבי אלעד, אני מכין מתקפה, אבל האם שמת לב שהוא הסכים עם חלק מהדברים שלי? הוא הסכים עם איך מתה המועצה, ועם החללית (עין פלפטין,
אלעד) שלוק הציל את קליסטה.... אתה לא הסכמת עם כלום...

דווקא על המוות של המועצה לא הסכמתי

איתך כי מעולם לא שמעתי על חללית שכזאת. להפך, אמרתי שהמוות של המועצה יקרה רק בפרקים II ו- III, וזה בטח לא יקרה בחללית.

דרגורן

New member
טוב אז תיקון, ובהמשך:

1. לא אמרתי שהיו רק המועצה, אבל מצד שני אין מיליונים של ג´די! 2. נתתי עוד דוגמאות לאיך נהרגו ג´די ולאן הם נעלמו 3. לאחר כל התיקונים שלך, נחזור לנושא: הפדרציה היא המקבילה לרפובליקה - כאשר StarFleet מקביל לג´די ו-StarFleet Command מועצת חכמי הג´די. אני לא מבין למה אתה מזלזלים כל כך ב-StarTrek? אני יכול לראות קרב בין ווקי לקלינגון ות´אמת אני לא בטוח מי ינצח!! שניהם גזעים לוחמניים, שניהם גזעים של ציידים, שנייהם חזקים מאד פיזית וזריזים מאד... למה אתם לא משווים לי דברים דומים ומסבירים למה ווקי ינצח קלינגון? להגיד "המיליניום פלקון תקרע את האנטרפרייז" קל להגיד, בואו תגידו למה!! דרך אגב, הפלקון היא המקבילה של רנאבוט (Runabout) במסע בין כוכבים, ולא האנטרפרייז.... אז תחשבו קצת אתה והחניך (
) שלך נעל חרש ותנו לי תשובות לענין כמו שאתם בטוח יודעים לתת!! ולסיום, כאשר אתה תיקנת את הטעות שלך עם יודה ודרת ודר, אני הייתי באמתע כתיבת הודעה ולא ראיתי את התיקון שלך

מעולם לא אמרתי שהפלקון תנצח!!!

מה שכתבתי למעלה בהודעה של הבדיחות היתה בדיחות, יש לי המון כבוד למס"ב, אני אוהב מאד את הסדרה, וכו´. אבל אני אוהב יותר את מלה"כ, מסיבות כאלה ואחרות. וכמו שתוכל לקרוא בהודעה שכתבתי לחניכי הצעיר למטה, אי אפשר ואסור לעשות השוואות בטלות, אלא כל אחד צריך לחשוב מה הוא רואה בכל סדרה, ולחשוב אם הוא אוהב את זה. אין יותר טוב - יש יותר אהוב. לכל אחד יש את הטעם שלו, וכל אחד רואה בכל דבר משהו אחר - ועם זה אי אפשר להתווכח!

אלעד, מה קורה?

הפלקון לא קורעת את האנטרפרייז? הפלקון אומנם קטנה ולא נושאת עליה הרבה נשק רב עוצמה, אבל מהירותה ותמרוניה הופכים אותה לבילתי ניתנת לפגיעה (כמעט). לאנטרפרייז הענקית יש מספיק נקודות חולשה בשביל שהפלקון תמצא אותן ותתלבש עליהן. בואו נודה בזה, האנט´ פשוט עומדת שם. מה גם שאם הקרב יתנהל בתוך שדה אסטרואידים הפלקון תגלה יתרון שבא מניסיון ומטיפשות הטייס. טוב, הטיפשות פה היא לטובה. לא הייתי מגדיר זאת כטיפשות אלא כיהירות.

אתה לא לומד?

אי אפשר לדעת מי ינצח בין הפלקון והאנטרפרייז, כי זה שני יקומים שונים תחת תנאים שונים. ואני הולך לישון כי עייפת אותי.

אלעד, אתה גבר.

אתה גם תוקף אותם יותר חזק ממני וגם משתמש בשפה יותר טובה (עובדה שמנהלת הפורום לא צורחת עליך). אני רואה בך כמורי בתורת הג´די. אני תלמידך. קצוץ לי את השיער ותעשה לי צמה מצחיקה בצד.

למעלה