לדתיים

RobinhooDw

New member
לדתיים

לדעתכם אלוהים ברא את האדם כדי שיעשה מה? אלוהים ברא את האדם כעצם חושבת, בעלת מוח שמבינה ורואה ... אז למה אלוהים מעוניין שנאמין בו? אם היה רוצה שנאמין בו ושנלך עלפיו היה "יורד אלינו" ואומר לנו בדרך שאנו מבינים... למה אנחנו צריכים לנחש שהוא קיים? למה בכלל הוא צריך שנאמין בו? כל אחד אומר לעצמו לפעמים שהכל יהיה בסדר אלוהים קיים... כל אחד רוצה שיהיה אלוהים, כך גם אנשים רצו והאמינו שיש אלוהים לפני 2,000 שנה... תסלחו לי אבל אתם עושים דברים ממש חסרי חשיבות... למה לחזור ולחיות כמו שחיו לפני 2,000 שנה? בגלל ספר? ספר שמי יודע מי כתב אותו, איזה בור אחד? תנו לי הוכחות, לא ספר מסכן...

tamarhp

New member
יפה מאד

"אם היה רוצה שנאמין בו ושנלך עלפיו היה "יורד אלינו" ואומר לנו בדרך שאנו מבינים" זה בדיוק בדיוק מה שהוא עשה!!!! מעמד הר סיני!!! רק מה שקרה הוא שבמשך הדורות אנשים התחילו לחשוב שזה לא קרה... אז תשאל למה הוא לא מתגלה בכל יום? למה לא? הוא התגלה פעם אחת לכמה אלפי איש, עשה ניסים, ועכשיו - הדורות הבאים - לא מאמינים? אדם אחד רצה להתקרב לאלוקים.. הוא הגיע לביה"כ, נעמד ליד ארון הקודש וביקש בתחנונים ובדמעות: "אלוקים - אם תעשה לי נס אני מבטיח לשמור שבת יותר טוב!" ולפתע, הכסא שלידו התרומם ב20 ס"מ! האיש כ"כ התרגש, והתחיל לשמור שבת הרבה יותר טוב, עם זמירות, ומאכלים, וממש אווירת שבת. הוא חינך גם את שאר המשפחה שלו לשמור את השבת, ובכלל - זו היתה המצווה האהובה עליו. יום אחד החליט הבן שגם הוא רוצה לחזות בה'. הוא ניגש לארון הקודש, והתפלל - "ה'! תעשה ששהכסא יתרומם ב20 ס"מ!" אבל הכסא לא התרומם... בגלל זה להפסיק להאמין בה'? כי הוא לא התגלה כשביקשת? הקב"ה התגלה לאומה שלמה, שהעבירה את התורה הלאה במשך אלפי שנים. תורה שבכתב, יחד עם תורה שבע"פ שמכילה את הפירוט וההסבר לתורה שבכתב, ואת המסורה שאומרת לנו כיצד לשמר את התורה שבכתב שלא תשתנה. אין צורך בהתגלות יומיומית. ואם פוקחים את העייים רואים התגלות יומיומית ב"ניסים שבתוך הטבע", ובהשגחה שמימית...

vizini

New member
שטויות

אלוהים לא התגלה פעם אחת. לפי המסופר בתנך, אלוהים התגלה לאדם וחוה, לקיין, לנוח, לאברהם, ליעקב, למשה,ליהושוע,לשבט יהודה, לשופטים, לשמואל, לנביאים, ועוד ועוד. התגלות אלוהים, לפי המסופר בתנ"ך, היא דבר יומיומי. רק שחוץ ממה שמסופר בתנ"ך, הוא מעולם לא נראה...

RobinhooDw

New member
ספר ?

אמרתי שאינני מעוניין בספר הזה עזוב את הספר הספר הוא אגדה... אגדה יפה שיש בה גם את ההיסטוריה של אמנו... כמו הרבה אגדות אחרות שנכתבו באותה תקופה... אני מאמין באלוהים, לא כי אני צריך אלה כי אני רוצה. העניין הוא שאני לא מאמין שהוא דורש מאיתנו את השטויות האלה... אני לא מבין, אלוהים צריך שיאמינו בו? למה? למה? למה? למה? למה? למה? למה? הוציא אותנו ממצרים? פרט קטן מההיסטוריה של האדם... ואיפה היה אלוהים בשואה? במצרים העבידו אותנו בשואה הרגו בנו במיליונים.

saar7650

New member
נו-

אז למה לדעתך אלוקים ברא אותך? ומדוע אתה חושב שהמצוות הן שטויות?! האם למדת אי פעם בצורה מעמיקה ויסודית את מחשבת ישראל בנושא? ודבר אחרון- אמרת ש"אני מאמין באלוהים, לא כי אני צריך אלה כי אני רוצה." ומי אמר שאנו מאמינים באלוקים כי אנו צריכים?!

tiptip4u

New member
../images/Emo4.gif

עולה בי הצמרמורת כשאני חושבת על זה שאולי אנחנו כאן כדי לסבול. לאות עד כמה אנחנו יכולים, ולראות אם מגיע לנו להמשיך אחר כך בכלל- או לא. ואולי יש פה כמה אנשים חלשים, שמחר הם יכלו ויהרגו את עצמם- כי לא יכלו להתמודד. ואני אמורה להיות חזקה ולפעמים אני ממש לא, אבל אני ממשיכה... ואני שואלת "איפה אלוהים? הוא צוחק ונהנה כשאני סובלת?! כשכולם סובלים? מה הטעם? מה המטרה?" ואם עד עכשיו עוד יכולתי ליות שמחה, אני רואה שכל שנה נוספת בחיי מקצרת את חיי- כי משהו אחר יכול להשתלט עלי... והוא לא שמח...
.

tiptip4u

New member
***ומכך אני מסיקה ש:***

אלוהים צריך להתגלות שוב כדי שכולם יאמינו בו, כי אם כולם מחכים למשייח... בקצב הזה... שייחכו. אם כל כך רע, אז איפה הוא?! למה לנו כל המוות הזה? וכל ההרס? מה עשיתי?! לא שמרתי שבת? אז זה מגיע לי? ההורים שלי לא הביאו פרוטה לקבצן? למה הוא הפך אותו לקבץ? כדי שיביאו לו כסף? כמבחן?

dean4

New member
אלוהים צריך להתגלות שוב?

וכי אינך חושב/ת שאלוהים צריך תכף ומיד לעמוד למשפט בהאג בעוון פשעים נגד האנושות, אילו הוא היה קיים?

saar7650

New member
"ה' צריך להתגלות שוב-

כדי שכולם יאמינו בו!" אם היה מתגלה שוב, אז זו לא הייתה אמונה אלא ידיעה. ויותר מזה- במקום להתגלות שוב ושוב לכל אתאיסט כזה או אחר, נשאל שאלה אחרת: מדוע לא ברא את כולם דתיים?... מדוע לא ברא אותנו עם יצר טוב בלבד ללא יצר רע?

oldfield

New member
הטענה הזאת

ש"אלוהים לא נותן הוכחות ברורות לקיומו כי אז זה היה ידיעה ולא אמונה" מצחיקה אותי כל פעם מחדש. (מדלגגי האותיות מרבית להשתמש בה כדי להסביר למה אלוהים לא שתל מסר חד משמעי באורך 20 אותיות לפחות שיסיר אחת ולתמיד את הספקות בקשר למקור האלוהי של התורה.) אולי תחליטו סוף סוף? אלוהים מנסה להוכיח לנו שהוא קיים או לא? כי אם יש הוכחות לקיומו, אז זה אלוהים ששם אותן שם, נכון? ואם אין הוכחות, אז איך בדיוק אתם רוצים לשכנע מישהו בקיומו? ועוד משהו. אם אכן ה' התגלה להמוני בני ישראל במדבר, למה אז הוא לא הפעיל את השיקול הזה של "אמונה ולא ידיעה"? בקשר לקיום היצר הטוב והרע אני מניח שחז"ל יודעים להציע הרבה סיבות לכך. אתה יכול לפנות גם לזאולוגים והם ישמחו לצייד אותך בשלל תשובות נוספות.

lala897

New member
בא נסביר לך טוב?

אפשר להגיע למציאות ה' - (אני הגעתי לכך ע"י אמיתות התנ"ך, אמיתות המסורת בלבד) בצורה ראציונלית. אבל זה לא הוכחה של 1+1 . זה שפשוט לא הגיוני שהמציאו את התנ"ך. (ואל תגיד לי להראות לך את זה כי אני לא חושבת שזה המקום).

oldfield

New member
אהממממ..... אני מבין שזאת דעתך

אבל המדענים חושבים שהתנ"ך נכתב בידי בני אדם. אז למי אני צריך להקשיב?

lala897

New member
לי , כמובן../images/Emo8.gif

עכשיו ברצינות. אתה לא צריך להקשיב לאף אחד אלא להפעיל את שיקול דעתך, נכון? בקשר למדענים: א. לפני כך וכך שנים המדענים היו בטוחים במשהו מסוים שאח"כ התברר להם שמחוסר נתונים או ידע הם הגיעו למסקנות מוטעות. זה גם יכול לקרות, נכון? ב. שתבין שלפי נקודת מבט של היהדות המדע לא משחק תפקיד, הוא לא מפריך כלום. ולמה? כי היהדות לא טוענת שהעולם נברא בצורה טבעית אלא בנס= על טבעי. אז כמו שאם תגיד שקריעת ים סוף לא הגיונית כי מים לא יכולים להיקרע ולעמוד זה לא תהיה טענה טובה כי כל הרעיון של קריעת ים סוף הוא שזה היה נס, לא טבעי אותו הדבר לגבי בריאת העולם. קפיש? (ג. חוץ מזה שה' ברא את האפשרות לטעות, לחטוא כדי שתהיה בחירה ולכן ברא את העולם בצורה שתיראה כאילו הוא נברא מעצמו בתהליך אבולוציה לפניי מיליארדי שנים בערך כמו (וזאת דוגמא שהמצאתי הרגע כך שזאת דוגמא גסה) שבנאדם יכול לכתוב ספר בשנת 2003 על משהו שקרה לפני 80 שנה וזה לא אומר שהספר נכתב לפני 80 שנה.

vizini

New member
מעניין שהזכרת את הניסים ואת בריאת

העולם. מעבר לעובדה שתיאור בריאת העולם מתאים לראיה של אדם עם ידע של לפני 4000 שנה, לא נראה לך מוזר שהנס המרשים ביותר שמוזכר בתנ"ך קורה באיזה אירוע לא חשוב כמו מלחמה בבני העי ע"י יהושוע, שאפילו לא מבין את גודל הנס שביצע?

lala897

New member
ראיה של אדם עם ידע של לפני 4000

שנה?
לא נראה לי מוזר שהנס המרשים ביותר נעשה במלחמה בבני העי (זה שזה ארוע לא חשוב זה כבר החלטה שלך). יהושוע לא מבין את גודל הנס? תראה לי.

vizini

New member
כן, בהחלט.

ההפרדה בין יום ולילה לבין תנועת גרמי השמיים, ראיה של השמיים והארץ כ"כל היקום" כאשר שאר גרמי השמיים הם חלק קטן ולא נחשב, שימת השמש,הירח והכוכבים באותו סל, ועוד. כל אלה מראים על ידע אסטרונומי אפסי, כיאות לאדם לפני 4000 שנה. לא רק יהושוע לא מבין את גודל הנס, כנראה שגם את לא. קודם כל, יהושוע כלל לא מבין כיצד יש לבצע את הנס. הוא מצווה על השמש להידום. כמובן שציווי כזה חסר כל משמעות, אלא לאדם חסר ידע אסטרונומי החושב שהשמש היא מן גלגל הסובב בשמיים. ואף על פי כן, אלוהים מבין את כוונתו. אך כדי לבצע את הנס, יש לעצור לא את תנועת השמש, אלא את סיבוב כדור הארץ סביב צירו. והנה, זה נס בקנה מידה, שאם היה מתבצע היום, ואני הייתי עד לכך, מייד הייתי חוזר בתשובה. בניגוד לכל שאר הניסים, נס בקנה מידה כזה הוא מחוץ לכל טכנולוגיה, אירוע טבעי או אחיזת עיניים. והנה, נס כה גדול וכה מרשים, מתבצע באירוע כה חסר חשיבות, ואף מוזכר כלאחר יד, כאילו דבר של מה בכך? זה פשוט מעיד על כך שזה שכתב על הנס, פשוט לא הבין במה מדובר.

אבל ויזיני

אם מישהו היה תוקע מקל בציר של כדור הארץ והוא היה נעצר פתאום, היינו עפים כולנו כמו קליע של תותח במהירות של 460 מטר בשנייה (חישבתי). וזה בכלל לא נעים!!! (בפעם הבאה שזה קורה אני מבקש התראה שבוע מראש שאוכל לחשוב על איזו תוכנית מילוט) אם מישהו מחליט להאריך לנו את היום, אני כבר מעדיף שיזיזו את השמש ומה שיהיה יהיה... (והינה עוד פיתרון פחות אגרסיבי: פשוט להפעיל שעון קיץ... למה חייבים הכול בכוח?)

vizini

New member
כן, קצת קשה לפספס כזה נס...

אבל זה לא צריך להיעשות בבת אחת. אפשר "למתוח" את העצירה על פני כמה דקות. בכל אופן, גם את זה קשה לפספס...

נכון. צודק.

אני קצת לא מרוכז כניראה ופיספסתי את האופציה הזו. אכן עם תאוצה שלילית של שלושה ג'י אפשר להשיג את האפקט תוך 15 שניות. קטן עלינו. אוקיי, אז אפשר להשאיר את השמש איפה שהיא.

למעלה