לדתיים

saar7650

New member
"פשוט" לפי דעתם של מבקרי המקרא

שטוענים כי התורה נכתבה בידי אדם ולא ע"י אלוקים...

גוססי

New member
אכן

האין זה יפה שההסבר הפשוט עובד טוב יותר מההסבר המסובך?

saar7650

New member
תלוי למי מסובך...

למי שמסתכל בפשטניות על התורה או למי שרואה בה רבדים עמוקים יותר.. מלבד הפירוש של מידת הדין ומידת הרחמים, ישנם פירושים נוספים כמו של הרב סולובייצי'ק זצ"ל וכיו"ב. בקיצור- אתה לא רוצה להאמין, העניין לא תלוי בהפרכות וכיו"ב אלא פשוט באי רצון להאמין. כי כמה שיתנו לכם תשובות (וחז"ל נותנים תשובות ענייניות וטובות) לא תקבלו אותן בתואנות שונות ומשונות.

lala897

New member
../images/Emo45.gif ברור...

היה לך לרגע ספק בעניין שזה לא כך? אתה חושב שיהיה איזה שהוא מצב שהם יגידו- וואלה בעניין הזה אתה צודק, זה באמת עונה על התשובה. no way !!!! הרי אחרת הם מקבלים ישר פטור מהעבודה..

גוססי

New member
רבדים עמוקים...

ניתן למצוא בתורה, ב"מלחמה ושלום" ואפילו, אם מחפשים מספיק חזק, בספר הטלפונים של באר שבע. להתפלפל על קוצו של יוד ולמצוא תילי תילים של משמעויות "עמוקות" לכל שגיאה שיצאה תחת ידו של הבוחער הזעצער לפני אלפי שנים זה שעשוע נחמד (שגם פרנסה ושררה בצידו), אבל לא ברור מדוע אתה מצפה שמישהו יאמין במשהו רק בגלל שאתה מאמין באותו משהו. נכון, אני לא רוצה להאמין; אני צריך להשתכנע, וכדי להשתכנע יש צורך להציג בפני ראיות. כל עוד אין ראיות כאלה, איני זקוק ל"תואנות שונות ומשונות" ומספיקה לי תואנה אחת בלבד: אין לסיפורי התורה יותר ראיות מאשר לסיפור זהבה ושלושת הדובים. אתה רוצה להאמין למעשיה נאה זו? זכותך, אבל לציפיותך שכולם ישתכנעו אין שום בסיס סביר.

saar7650

New member
תגיד-

איך הכנסת בכלל את הדילוגים בתורה לעניננו??!! אני דיברתי על רובד עמוק בתורה מבחינת הטקסט הכתוב. <במאמר מוסגר רק אומר שאיני מאמין בדילוגים ובצפונות, והם אינם מיג' עיקרי האמונה. את הדילוגים והסלטות למיניהם אני מעדיף להשאיר לחיים רביבו שעושה זה טוב מכולם ודי לחכימא ברמיזא...> לא ציפיתי ממך שתאמין כמו שאתה לא תצפה ממני להאמין... כל שאמרתי הוא שיש עוד פירוש מלבד פירושם של מבקרי המקרא. מעבר לזאת- "אין לסיפורי התורה יותר ראיות מאשר לסיפור זהבה ושלושת הדובים. אתה רוצה להאמין למעשיה נאה זו?" קרא פה, ועיין גם כאן. איני מבין כ"כ בחקר התנ"ך וכיו"ב. אך בפורום אתאיזם ודת עושים זאת טוב ממני החבר'ה הדתיים דוגמת לאברורלי ופגוש בדב שכול.

vizini

New member
אגב מעמד הר סיני -

יש בהחלט תימוכין לסברה שמדובר בסיפור שהוכנס מאוחר יותר, בניגוד לסיפור יציאת מצרים. בדוק למשל כמה פעמים מוזכר בתנ"ך (לא בתורה) סיפור יציאת מצרים וכמה פעמים סיפור מעמד הר סיני.

vizini

New member
גיבובי מילים שמנסים להסתיר את

העיקר: הכתוב לא מבין לא את גודל הנס, ולא את אופן הביצוע. כלומר מי שכתב זאת חסר כל ידע מינימלי באסטרונומיה בסיסית. היות ואותו חוסר ידע מאפיין גם את פרשת "בראשית" א ("בריאת העולם"), המסקנה היא אחת ויחידה.

saar7650

New member
הכתוב לא מביא את אופן ביצוע הנס

כמו שבהרבה מקרים התושב"ע וחז"ל הם אלה שמפרשים את אופן ופירוש הפסוקים. ההגדרה היום שונה. כלומר, היום לא מנסחים זאת בצורה שהשמש עצרה אלא שכדור הארץ הפסיק ליסוב סביב צירו. ההגדרה אכן שונה אך העיקרון הוא שלא משנה איך ננסח זאת- התוצאה היא שהשמש נעצרה. לגבי גודל הנס- אם היית לומד בקישור שהפניתי אותך אליו (כנראה שלא קראת את כולו) היית רואה את גישת הרמב"ם לעניין הנס. קרא שוב בעיון את הקישור וראה ששאלתך נידונה (אם כי בהקשר אחר) שם. "היות ואותו חוסר ידע מאפיין גם את פרשת "בראשית" א ("בריאת העולם"), המסקנה היא אחת ויחידה." מסקנתך נמהרת מדי... כל שאלותיך נידונו במחשבת ישראל. כנראה שלא עיינת שם, או לא עיינת מספיק טוב.

vizini

New member
בוודאי שלא. כי אי אפשר כלל לבצע את

זה.. מה שהכתוב מביא הוא את דברי יהושוע ואת מה שהתרחש. יהושוע ציווה על השמש לעצור, והיא עצרה.... מחשבת ישראל? אתה מתכוון לאוסף התירוצים שמנסים להסתיר את חוסר הידע והבורות של כותב התנ"ך? אני מכיר אותם היטב. וזה בדיוק מה שהם - אוסף תירוצים. והתירוץ המשכנע ביותר שאני מכיר משם הוא:"דיברה התורה בלשון בני אדם"...

הארה קטנה

גם היום אנחנו אומרים שהשמש זורחת, כשלמעשה זה אנחנו שזזים ונחשפים אליה בעוד שהיא נשארת במקום. (ממממ... אם נתעלם מתנועתה ביחס לגלקסיה). באותה מידה גם הביטוי "שמש בגבעון דום" מתאים לתאר את עצירת התנועה היחסית שבין פני האדמה והשמש.

vizini

New member
כתיאור, לא כפקודה.

האמירה "שמש בגבעון דום" היא ציווי לשמש, לא תיאור של מצב. התיאור בא אח"כ. המשמעות - יהושוע לא הבין מה צריך לבקש כדי לבצע את הנס (מזל שאלוהים הבין את כוונתו וביצע את הנס בכל זאת. אחרת אנה אנו באים...)

saar7650

New member
חה,חה,חה...

בורא עולם יכול לבצע כל דבר ולכן העניין הוא תופעה על טבעית! תופעה ניסית! אתה- ויזינושל'ה לא מסוגל לבצע זאת, אך בורא עולם כן מסוגל. "מחשבת ישראל? אתה מתכוון לאוסף התירוצים שמנסים להסתיר את חוסר הידע והבורות של כותב התנ"ך? אני מכיר אותם היטב." אם היית לומד ברצינות ולא לשם קינטור היית מבין. אבל העניין הוא שאתה פשוט לא רוצה להבין וכאן זו כבר בעיה אחרת. כל תשובה שיענו לך תסרב לקבל ותתיחס אליה בזלזול... כשתחליט ללמוד ברצינות תודיע לנו!

saar7650

New member
כן, כן...

שמענו עליך ויזינושל'ה ה"חכם" וה"אוביקטיבי"! הרי כל כולך נתון לשנאת הדת. לא ראיתי אצלך הודעה אחת קטנטנה שבה אתה מנסה באמת להבין, את התשובות לשאלות שלך. באמת חבל!

saar7650

New member
אל תדאגי

אנחנו לא נִדַרֻדֵר, לפחות נשתדל שלא. סה"כ העברנו רשמים האחד על השני, לא גידפנו ולא קיללנו.

למעלה