להגיד לכם את האמת

מסכימה עם חלק מהדברים

אני מסכימה שצריך להשאיר את המאבק הזה הזה חברתי נטו ולא לעשות הפרדה בין ימין ושמאל. כולנו מקבלים את אותן משכורות וכולנו משלמים את אותם מחירים. אבל זה שצריכים להיות שם רק סטודנטים ממעמד בינוני-נמוך שרוצים לגור ליד מקום הלימודים? למה? איפה הסולידריות? אם אני בוחרת לגור בטבעון וללמוד בת"א, אני לא צריכה לתמוך בסטודנטים שרוצים חיים קצת יותר נורמלים? אם נולדתי לבית עשיר ואבא קנה לי דירה על שדרות רוטשילד, זה אומר שאני יכולה להתעלם מהמצוקות של בני דורי? טמינת הראש בחול היא אחת הרעות החולות של המדינה הזאת.

כן מה שהתכוונתי אליו היה

לא לנצל את המטרה של ההפגנות הצודקות האלו למען מטרות פוליטיות חבתיות של כל מיני קבוצות שרק רוצות להתנגח בראש הממשלה

זה לא כ"כ פשוט

אני בעיקרון מסכימה איתך, אבל המאבק הוא על הרבה דברים - בשכר, עלויות הדלק, המחייה, ההפרטה שתרמה לעליית המחירים, מתן הקלות למגזרים ספציפיים על חשבון שאר האזרחים, הקלות במס לעשירים על חשבון שכבות חלשות... חלק מזה הוא בלתי נפרד מהאג'נדה הפוליטית של ראש הממשלה. סתם לדוגמה - פעם, הפנסיה שלך הייתה נקבלת לפי גודל המשכורת שלך בשנים האחרונות. היום, היא נקבעת לפי ממוצע סה"כ המשכורות שלך, בכל העבודות שאי פעם עשית. כלומר, אם במשך 5 שנים מילצרת בשכר מינימום וקיבלת טיפים "בשחור" - זה מוריד את ממוצע המשכורות שלך ובסופו של דבר - את הפנסיה שלך. זו שיטה שפוגעת בכולם, בעיקר במי שלא מרוויח משכורות עתק שמעלות את הממוצע הכולל שלו, וזו שיטה שיזם ביבי, כך שמאוד קשה להפריד את הפוליטיקה מהמאבק הזה.

בארבאבא

New member
ולמה אתה חושב שבכפ"ס ורעננה לא יקר?

אז אני תושבת כפ"ס,אמנם עדיין גרה עם ההורים.אבל אני יודעת שגם כאן בכפ"ס לא זול להשכיר דירה.תופתע,אבל מחירי הדירות כאן עלו,ורעננה היא ממש לא מקום זול למחיה.אזור השרון התפתח. אתה חושב שרק סטודנטים מתקשים?ממש לא. יש היום גם זוגות נשואים עם ילדים שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות דירה,וחיים בשכירות. ואצלם זה להוציא כסף על שכירות,ילדים,ארנונה ועוד ועוד תשלומים. מה גורם לך לחשוב שכל הסטודנטים,מוציאים אלפי שקלים על בגדים,בילויים ומנוי בקאנטרי? אתה חי בחתיכת סרט.. אתה חי במדינה שאתה צריך להוציא יותר ממה שאתה מרוויח.

droriko

New member
את בת 19

את אמורה ליהות בצבא, לא במאבקים על מחירי דיור.

בארבאבא

New member
חלקינו עושים גם שירות לאומי

חוץ מזה,שגם אם הייתי בצבא,הנושא הזה היה מציק לי.בגיל 20,הנושא הזה מדבר אליי. יש לי קרובי משפחה וחברים שנמצאים במצב הזה,וגם אני בקרוב אחשוב על לצאת מהבית. זה לא משנה מתי זה יקרה,המצב הזה יכול להשאר גם בעוד שנתיים-שלוש[אני מאוד מקווה שלא]. נכון,אני נמצאת בתקופה מסויימת,ואין כאן פגיעה בי ובאוכלוסייה אליה אני משתייכת,אך זה כלל לא אומר שאני צריכה לטמון את ראשי בחול. אמנם המצב הזה לא פוגע בי כרגע,אבל אכפת לי מהחברה וממה שקורה כאן.

hen1xc

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo13.gif../images/Emo4.gif../images/Emo46.gif../images/Emo9.gif../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif../images/Emo7.gif../images/Emo8.gif../images/Emo140.gif

לא כולם חייבים לגור בת"א שוב זאת הטעות ! מי אמר שאין מקומות בדרום ובצפון? זאת הטעות.. חייבים להתעזר בטיפת סבלנות, אחוזי האבטלה ירדו והיום דיבר שטייניץ בחדשות .. תפתחו קצת חיים מעבר לת"א ביבי הוא איש חזק בעסקים והוא יודע טוב מאוד שהעשירים מחזיקים את הכלכלה הישראלית.. הבנקים בישראל זקוקים לכסף של העשירים בבנקים כשהעשירים מרוויחים הבנקים מרוויחים כשהבנקים מרוויחים בנק ישראל מרוויח.. אני לא מבין למה לא מדברים על אשתו של מחבל ערבי שחיה בישראל מקבלת קיצבה מביטוח לאומי אולי אני נשמע קצת ימין קיצוני אבל יש גם זקנים בישראל זקנים שעלו מברית המועצות.. וניצולי שואה.. שגם להם צריך לדאוג.. והם לא עולים זול אלא אנשים שלא יכולים לפרנס את עצמם.... כלכלת המדינה תלוי בעשירים ואני מאמין שעם השנים תעלה איכות החיים וקשה להגיד זאת אבל הנטל של הזקנים ילך לעולמו ויגיע דור זקנים עם איכות חיים יותר טובה גם הזקנים הם צדק חברתי והם אלו שלא יכולים לדאוג לעצמם מחר הממשלה תציג תוכנית דירות/מעונות לסטודנטים... ככה שמחיר הדיור ירד וכן יהיה פיקוח עם כניסתם של 45 אלף יחידות דיור כל שנה שזה עלייה ב50 % משנים קודמות.. חשוב לדעת שתוצאות לא רואים מהיום למחר וזה לוקח זמן הממשלה מעלה לפעמים את מחירי המזון והדלק כדי למלא את קופת המדינה... ורפורמות קורות.. כמובן שזה קורה מיד אבל הן קורות לא הכל שחור ותתפלאו שכן יש אנשים שמצליחים להסתדר..

hen1xc

New member
כבר הבנתי..

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2268&MessageId=154309516 אם אבא שלי חי עם 9 אחים בבית של שלושה חדרים גם אתם מסוגלים אם סבא שלי לפני 50 שנה בצבא היה מקבל קופסת טונה ואומר שפינקו אותו אז גם אתם יכולים אם ניצולי השואה שרדו בתנאים מכפירים וניצלו ממוות גם אתם יכולים זה הפינוק של הדור שלנו .. רואים שיש אנשים שחיים יותר טוב אז רואים את זה כסטנדרט כן כואב המצב שלכם ללא ספק והמאבק שלכם מוצדק זה גם ללא ספק אבל יש אנשים מבינכם שתופסים טרמפ בשביל חיי הפנאי התל אביבים ...

naf86

New member
הדור שלנו?

אתה 5-20 שנה יותר צעיר מרוב מי שנאבק. תעבור את הצבא, תתחיל חיים עצמאיים ואז תבין על מה אנחנו מדברים.

noga ke

New member
העניין הוא תעסוקה

פשוט מאוד. בפריפריה כמעט אין עבודה. מעסיקים שמראיינים מועמדים מחוץ לאזור המרכז, רחמנא ליצלן בלי רכב כדי לחסוך, ישר מתחילים עם שאלות, שהשורה התחתונה שלהן היא- תשכחי מהמשרה, אנחנו לא מתכוונים לשלם לך נסיעות כחוק. והשקרים האלו שקופת המדינה תתרוקן הם לא יותר מאחיזת עיניים- לממשלה יש עודף של מיליארדים שאין לה מושג מה לעשות איתו, אבל האוצר קמצן, לא מוכן להוציא שקל מהכיס.

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifתראו, נורא קשה למצוא מקומות עבודה

באזור הצפון... מניסיון אישי. אני מהקריות ומשוחררת מהצבא כבר 7 חודשים, 7 חודשים ולא מצאתי משהו נורמלי לעבוד בו, משהו נורמלי שבו אני אוכל גם לעזור למצב שבו המשפחה שלי נמצאת. כשאמא לא עובדת ואבא בקושי עוזר לנו לשרוד כנהג מונית. הייתי מבזבזת את הכסף שהרווחתי כמלצרית בנסיעות לראיונות בת"א כדי לעבוד באילת שם הם נתנו מקום לישון אבל לא הצלחתי להתקבל. וכשכבר התאמתי לעבודה בנתב"ג רצו שאני אמצא מקום לגור בו במרכז וככה כמעט כל העבודות הבאמת טובות והמועדפות. עד שמצאתי עכשיו עבודה במקרה שאיתה אני אוכל לעבור בקרוב למרכז וגם אולי להתחיל ללמוד במקום שאני אוכל, כי באמת שאני לא יכולה ללמוד בכל מקום ובעיקר לא בטכניון או מקום שקרוב אליי הביתה. לכולם קשה.

neophile

New member
המחאה היא לא רק על מחירי הדירות

למרות שזה מה שמציק לתל אביבים הנהנתיים האלה ...אבל רק לחלקם ,לחלק גדול מהאנשים זאת מחאה על הרבה דברים אחרים וזה קודם כל להזכר בכוח שיש לנו כי במדינה הפוליטיקאים צריכים לשרת את "בעלי האינטרסים" שזה מה שקורה , רק ששכחו את "בעל האינטרסים" הגדול ביותר - הציבור ויותר בספציפיות את הציבור שמשלם מיסים , ושגר בתחומי הקו הירוק שבטעות קוראים לו "שמאלנים" ... נכון שתל אביבים מהווים חלק נכבד מהגוש הזה(כלומר אלו שלא מקבלים סיבסוד מהמדינה ) אבל מצד שני הרבה מה"תל אביבים" האלה הם האנשים שהם הכי יצרניים או שלפחות שואפים ליצרנות . כמובן שברור כשמש שאתה (ואני לא יודע בדיוק מי אתה אבל ברור שאתה לא ילד בן 17 , אלה סביר להניח איזה עוזר פוליטיקאי) מנסה להסיט את המאבק הזה לשנאה , לשנאה של דתיים וכו' - אבל אני יאמר לך - אין לי שום בעיה איתם ויותר מכך , אני אפילו דורש את מה שהם מקבלים ! גם אני רוצה לקבל סיבסוד תמורת לימודים , אומנם אקדמים , אך בכל זאת לימודים. בלי קשר לדברים שלך , אני חושב שהסכסוך הערבי-ישראלי הוא מה שהביא לפשיטת רגל של השמאל הנ"ל כלומר - אלו שלא מקבלים סיבסוד, משלמים מיסים וכו' ורוצים הטבות מהמדינה כמו לימודים בחינם , בריאות בחינם גם תמורת תשלום מיסים גבוה יותר שקורה בכל מקרה , רק שההטבות מגיעות לאנשים אחרים ...שלא נדבר בכלל על המחירים הגבוהים של מצרכי היסוד .

פיש דוג

New member
למה אתה מדבר ככה ? אין כמו לגור במלונה של כלב

במקום הכי טרנדי בעיר. מה שטוב בזה שזה קרוב לכל מקום. יש בית קפה שיקי עם קפה ומאפה ב100 ש"ח בלבד. וחנות בגדים עם כל המותגים במחיר לכל כיס 2000 שקל לחולצה. בקיצור ממש חגיגה

למעלה