להוציא דפים, יש בוחן! (ארוך)

TWEETY =^.^=

New member
שמשיונת שלי זה ממש בסדר ../images/Emo25.gif

אני ממש לא מתרגשת,,,,נו טוב לפעמים, אבל רק לתקופות קצרות.
וזה באמת בסדר, אני רגילה לזה ולא מכירה משהוא אחר,,,אז אנא ממך חופשי חופשי תתבטאי ותשתפכי ואל תחשבי לעולם שאלו צרות של עשירים, כי לכולם יש צרות וכל אחד והחבילה שלו, ובאמת שאין חבילה אחת גדולה מהשניה, יש רק חבילות שאנחנו יודעים איך להתמודד איתם לעומת חבילות אחרות.

נועם@בת

New member
טוויטי, הדרך שלך באמת קשה בהרבה

מהדרך של רובנו. ללא בעל וללא משפחה תומכת זה מסלול חתחתים אמיתי. טוב לדעת שבכל זאת יש מי שמאיר לך את הדרך, אותה שכנה שפורשת עליך כנפים מגוננות. לפעמים "הצרות" שלנו זה הגעגועים של האחר. ואז מגלים שזה סתם צרות של עשירים. מה יצא עם ראיון העבודה שלך?
נועם

TWEETY =^.^=

New member
נועם´לה ,,,,ראשית ../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif

וכמו שאמרתי לשמש,,,באמת שאין דרך שהיא קשה יותר מהשניה,,,,ולכל אחד מאיתנו יש את הקושי שלו, הענין הוא שאנחנו רואים קקשה משהוא שאיננו מכירים- מקום אחר שהוא אינו שלנו. עשירים ועניים רואים רק דרך חשבון הבנק
ומכאן אני כמובן מגיעה לעניין הראיון,,,,אופפ לא נראה לי שהלך, עד היום בבוקר לא ממש חשבתי שאני רוצה את חצי המשרה הזו בגלל שהיא חצי. אבל היום בבוקר עשיתי לי רגע חושבים,,,,וחשבתי לעצמי שחצי זה אחלה, כי אחרי הלידה יהיה לי יותר קל לחזור לחצי מאשר לשלם

נועם@בת

New member
המממ... חבל , אולי בכל זאת יצליח

אי אפשר לדעת. וחצי משרה זה טוב יותר מכלום
אולי בפעם הפעם יהיה מוצלח יותר
נועם

מרב.

New member
טוויטי יקרה

את נשמעת תמיד כל כך עליזה ושמחה ומלאת כוחות וחיונית ונמרצת- ועצוב היה לי לקרוא את ההודעה הזו. אני יודעת שאת מהחותרות לבד, אבל מהיכרותי עם כמה מהחותרות שעושות את זה לבד, תמיד "התנחמתי" במחשבה שיש להן משפחה תומכת, וכואב לי לשמוע שאת די לבד בעסק הזה. אני יודעת ומבינה את העניין שחברים שמשנים סטטוס הופכים להיות "קבוצה לא מושגת", כי אורחות החיים משתנות, וקצת קשה לארגן כל הזמן חברים חדשים בסטטוס שלך- ללא ילדים (גם לנו, כזוג קשה, אבל כרווקה זה בוודאי עוד יותר קשה). רוצה לשלוח לך חיבוק גדול ואוהב רוצה שלא תהיי לבד, רוצה שהאושר ינטע מקום ברחמך...
מרב

TWEETY =^.^=

New member
אוי מירבי לא התכוונתי שיהיה עצוב

הנה חיבוק גדול וחם להרגשה טובה
ונישוק לקינוח

מרב.

New member
מתוקה שלי,

זו אני שצריכה לתת לך חיבוק ולא להיפך. מצד שני, ליבוקים אני אפ´פם לא מתנגדת, אז בואי לעוד אחד
מרב

TWEETY =^.^=

New member
יששששששששששששש ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

זה היה החיבוק הכי כייפי שבעיר
יקירתי

רינתילה

New member
לשמש

אצלנו אני זו שיותר זקוקה לתמיכה ולשיתוף, ולכן גם שיתפתי יותר את משפחתי ואת חברותי. במשפחה של בעלי יודעים מעט מאוד (אחיו וגיסתו יודעים רק שהיינו בטיפולים, אמא שלו לא יודעת כלום ולא שואלת), ורק חבר אחד שלו ידע בעבר שהיינו בטיפולים. מבחינתי רמת השיתוף תלויה גם בצרכים שלי לתמיכה לעומת פרטיות וגם ביכולתם של השומעים להכיל מצוקות או להבדיל - לנג´ס... את החברות אני משתפת בשלבים ובמצוקות הרגשיות, אך לא בפרטים הטכניים (אלא אם שואלים). את אימא שלי ואת אחותי אני משתפת בעיקר בשלבים ("אנחנו בבדיקות", "התחלנו טיפול כזה..." וכו´). ממש לא נראה לי לשתף את אימא שלי בפרטים הטכניים, מה גם שחלקם קשורים לבעלי והוא לא אוהב חשיפה (בטח לא כלפי אימא שלי). גיליתי גם במשך השנים שאימא שלי מאוד נעלבת אם לא משתפים אותה, אך מצד שני היא מאוד לא יודעת גבולות ומנג´סת הרבה אם היא מעודכנת מידי ("נו, איך יצאה הבדיקה הזו והזו?"). לכן אני שומרת על רמה כלשהי של עדכון, אך לא יורדת לפרטים. את אחותי אני מעדכנת קצת יותר. שתיהן לא בנויות לתת הרבה תמיכה נפשית, כך שאני לא משתפת אותן בצרכים הרגשיים שלי (את זה אני עושה עם חברות). זהו, מקווה שעזרתי... אני לא חושבת שיש "מתכון" נכון. הכל תלוי במה שמתאים לך ולאנשים בחייך, ובמערכות היחסים שלך עימם. להית´ רינת.

קצת קשה לי לענות...

אנחנו לא סיפרנו כלום למשפחה שלי (חוץ מסבא שלי, שהיה המנג´ס הראשי, ועכשיו יודע שאנחנו בטיפולים ולא שואל כלום ולא מרשה לאף אחד להציק לנו). לעומת זאת, אמא של רון יודעת הכל, פשוט כי היא כאן איתנו וכי היא יודעת הכל גם על כל שאר התחומים בחיים שלנו. אני דוקא אוהבת שהיא שואלת (גם אם לפעמים זה קצת מביך - ע"ע "נו, קיבלת כבר מחזור?" - לא השאלה הטיפוסית מהחמות) ואני אוהבת להסביר לה, ולפעמים, למרות שהיא לא מכירה את התחום, יוצא גם לה להסביר לי דברים על דרכי הפעולה של הגוף. חברות - אלה שיודעות יודעות בפרטים די כלליים, ורק חברה אחת ממש טובה שעברה בעצמה טיפולים במשך 5 שנים יודעת ממש ממש הכל.

עוד דבר...

שכחתי לכתוב קודם שיש די הרבה אנשים פה בעבודה שלי שיודעים. זה לא משהו שהייתי בוחרת לעשות, אבל כיון שהרבה יותר נוח לילעשות כאן את כל בדיקות הדם במקום לרוץ כל פעם למכבי, אז הפקידה שמזינה את הבדיקות למחשב אצלנו במכון יודעת, והאחות שלוקחת לי דם כל יומיים יודעת, והאחות השניה שלוקחת לי כשזו איננה גם יודעת... ועם כל סיפורי הדם שלי וההתעלפויות כשכבר חצי מחלקה לקחה לי דם, ז יוצא שדי הרבה מנחשים, אני מניחה. יש רופא אחד, ידיד שלי, שבפעמים האחרונות לקח לי דם, והוא דוקא ידיד טוב שלא היה איכפת לי לספר לו, אבל איכשהו לא יצא. בחודש שעבר הוא ניגש לחמותי (שעובדת איתי כאן בביה"ח) ושאל אותה בסוד למה אני צריכה לעשות כ"כ הרבה בדיקות דם. היא (נשמה) אמרה לו שישאל אותי, והוא עד היום לא העיז... יש הרבה מקרים מביכים ולא נעימים כשאנשים יודעים, אבל יש גם הרבה מקרים כאלה כשאנשים לא יודעים... אני ממש לא יודעת מה עדיף.

חכו חכו ליום שאני אספר איך הבוס שלי

גילה שאני בטיפולים. סיפור מדהים, שאני לא מאחלת לאף אחד/ת. אבל כתבתי מספיק להיום.

אצלנו אין חוקים...

בהתחלה סיפרנו רק להורים משני הצדדים, ולאט לאט הרחבנו את מעגל "שומרי הסוד". לאנשים הקרובים אלינו אנחנו מספרים כמעט הכל (למעשה, כל מה שהם רוצים לדעת, אני לא עושה צנזורה) ולאנשים פחות קרובים אנחנו בד"כ מספרים את המינימום הנדרש כדי שיעזבו אותנו בשקט. כמובן שיש נודניקים שלא יודעים כלום למרות שבטוח הם מנחשים (אנחנו נשואים כבר יותר מ- 5 שנים). אני מוצאת שדווקא זה שיש לנו עם מי לדבר ולספר להם גם את הפרטים הקטנים מאד עוזר ונותן תמיכה מאד חשובה. כמובן שזה אינדוידואלי וגם תלוי באופי של האנשים הקרובים אליך - האם יתמכו או שיציקו. אז תעשי מה שאת מרגישה איתו נוח, והעיקר - שיהיה בהצלחה !

עמית@

New member
אז ככה.

כמו שיוסי אמר פעם- "אנחנו לר מספרים להרבה, רק להורים שלך {שלי כלומר} לאחים ולחבר אחד- ולכל מי שיכנס אי פעם לפורום פוריות" סיפרתי לאחותי ולחבר הכי טוב שלי (שגם בטיפולים ולכן אפשר לחלוק איתו החל מנתינת זרע בשירותים וכלה בכמות הדימום במחזור
) אחותי הדליפה לאמא, (וכרגע נניח בצד לגמרי את ההשפעה של זה על מערכת היחסים שלנו הרעועה ממילא ועל העולם שלי כולו) אח שלי בן ה19 הדליף לאבא. אז כבר סיפרתי לכולם (ההורים שלי גרושים כך שיש פה כפל מערכות) את הצורך שלי לפרט ולנתח כל מהלך טיפולי וכל תופעה אני פורקת פה, אף אחד לא רוצה לשבת ולדון איתי בעובי הרירית שלי במשך שעה וחצי לא חשוב עד כמה הוא אוהב אותי (אלא אם כן גם הוא בטיפולים) את אובססית הטיפולים שלי אני מעדיפה להטביע בחיפוש מידע כתוב. ככה אצלי עמית

נועם@בת

New member
ממל´ה, זה לא בוחן, זה מינימום

פסיכומטרי
כבר דשנו בשאלה הזאת כל כך הרבה פעמים, אבל תמיד נהנים לענות עליה בהרחבה. בשבת חתן שלנו, גיסתי אמרה לי בקול רם, ליד כולם כמובן, "רק שלא תסתירו מאיתנו כשתהיו בהריון" (אני לא רוצה להשתמש במילים בוטות, רק אציין שכשאלוהים חילק שכל וטאקט ועוד כמה תכונות חיוביות, היא היתה עסוקה בלגהץ את הויזה של גיסי, ופספסה את התור.) עניתי לה בנימוס ובקול שכוולם ישמעו: - את רואה את החצאית שלי? מכאן ומטה כולם רואים, אבל מכאן ומעלה רק אני ובעלי יודעים מה קורה. וזה בערך היה העקרון שלי. בהתחלה לא סיפרתי לאף אחד. קצת לאחיות הקטנות שלי, כי הן אלה שדחפו אותי ללכת לרופא. לאמא שלי לא סיפרתי כלום, כי לאמא שלי אני לא מספרת כלום
נקודה כאובה משכבר הימים. בהתחלה לא סיפרתי כי לא רציתי להדאיג. ההורים שלי מבוגרים. היום כבר בני 70, ולמה להטריד אותם. כשעבר הזמן (אני נשואה כבר 6 שנים) הם היו בהחלט מודאגים. אבא שלי לעולם לא ישאל, אבל כשאמא שלי רמזה, אמרתי לה שיש בעיה ואנחנו מטופלים אצל רופא טוב. אני לא יכולה לספר לה כי אין לי סבלנות לשמוע את ההערות שלה, את זה שהיא תגיד על כל דבר ההיפך. תתחיל למצוא סיפורים שהיא שמעה. ומה שחמור מכל- תספר לכל העולם ואשתו. (מילא תספר, אבל כל סיפור יעבור עיבוד כזה שגם אני אתקשה לזהות שמסובר בסיפור שלי
). אחרי שהתמכרתי לפורום, והתרגלתי לדבר על הכל, מצאתי שאני מספרת יותר לאנשים. גם במקום העבודה שלי, וגם לאחרים. להורים עדיין לא. אחותי הקטנה טוענת שזה לא בסדר כי אמא שלי נורא דואגת לי. אבל אני מניחה שאחותי משתנקרת לפעמים
ואז לאמא שלי יש מעט אינפורמציה. הכלל של החצאית תופס לגבי כולנו. ממקום מסוים ומעלה זה הגוף שלנו והחיים שלנו. אם נרצה לספר- נספר, ואם נרצה להסתיר- נסתיר. השיקול צריך להיות טובתנו, ולא טובת האחרים, גם הם אבא ואמא. טבעי שאמא שלך מרגישה שאת עדיין הילדה הקטנה שלה שצריכה לספר לה מה אמרה המורה בבית הספר. אבל אחרי ששתיכן התנצלתם ויישרתם את ההדורים, תמשיכי לשמור על שלך. זה הגוף שלך, הכאב שלך והחוויות הפרטיות שלך, ואמא- עם כל האהבה שבעולם, לא יכולה לדרוש שיתוף. את תשתפי רק אם זה יעשה לך טוב. ואת כל רגשי האשמה שלך תשליכי עכשיו מהחלון כי אין להם שום מקום. בסה"כ אני חושבת שכמה שפחות להסתיר זה יותר קל, כי ההסתרה תובעת מאיתנו המון אנרגיה. אבל גם אם לא מסתירים- לא חייבים לשתף במה שלא רוצים. נועם

תארתי לעצמי שהשאלה כבר נדושה אבל

לא הייתי בטוחה כי אני יחסית חדשה. (תגידו, כמה זמן זה "חדשה"?) וחוץ מזה, בדיוק מהסיבה הזאת ניסיתי למקד את השאלה ולשאול - כאשר אתם מספרים למישהו, עד כמה אתם מספרים? ולאו דוקא למי אתם מספרים או לא. נו טוב, בכל זאת עברתם את המבחן. כל התשובות נכונות כמו שכתבתי בהתחלה. עזר לי מאוד לקרוא את התשובות של כולכם (גם נטע- קראתי, אבל פתחתי את ההודעה של נועם בטעות). מהתשובות גיליתי כמה דברים חדשים- כמו שכל העולם מרכל ומדליף (לא יכול להיות!). שההורים רוצים מאוד לדעת, ואם הם לא שואלים זה בגלל שהם לא יודעים איך לשאול-ע"ע אבות של אולה ועידית. ושצריך לדבר יפה לאמא, אבל לעמוד על שלי (את זה ידעתי כבר קודם). טוב, אז אמא שלי לא תדע כמה ביציות הופרו (ואל תכעסו אבל גם אתם לא תדעו בינתיים, כי אני מנסה שיטה חדשה שאמורה לעזור להשתרשות. זה מתחיל בש´ ונגמר בש´) ואני אחיה עם זה טוב מאוד. שוב תודה רבה, קודם כל על זה שבכלל קראתם כזאת מגילה. וגם על שקראתם את המגילה הנוכחית. ובעיקר על התשובות הנפלאות. מה הייתי עושה בלעדיכן? יותר נכון-מה בעלי היה עושה...

נועם@בת

New member
הבעלים צריכים לשלם לפורום

מס ערך ניג´וז מופחת
וההודעה שלך, עם כל השרשרת הולכת להיות הודעה מומלצת בתפוז. יש לך התנגדות? נועם

למעלה