להוציא דפים, יש בוחן! (ארוך)

שאני אגיד לך לא?

וחוץ מזה נראה לי שבעלי לא היה משלם- לפני שבוע הוא שאל אותי אם הפורום בא במקום השיחות בינינו... (לסקרניות-ברור שלא. אבל עצם השאלה הקפיאה אותי במקומי וגרמה לי לחשוב) אח"כ הוא צחק עליי שבטח מחר אני אכתוב את זה בפורום- נו, אז לקח לי שבוע... נועמק´ה- חופשי חופשי. ממילא אף אחד לא יזהה אותי עם השם הזה...

בעלי דוקא מבסוט מהפורום בד"כ

רק כשאני נכנסת לצ´אט בלילה הוא מרגיש קצת זנוח

שלא תהיה כאן אי הבנה-

בעלי לא התכוון לומר שהוא מרגיש שהפורום "בא על חשבונו". להפך, הוא חשב שאולי אני לא יכולה לדבר איתו ומעדיפה את הפורום, והיה נדמה לו שזה לא מספיק בשבילי. כשהוא חוזר מהעבודה- אני מכבה את כולכן אלא אם כן יש משהו דחוף. SORRY אבל זאת האמת, אחרת מתי נדבר ונעשה דברים אחרים...? (פאזלים, מקרמה, נאסוף בולים, לא מה שחשבתן)

אולה *

New member
אצלינו גם אני וגם בעלי "הרוויחו"

מזה שגיליתי את הפורום: בעזרת הפורום גיליתי ולמדתי הרבה דברים. יש לי כתף נוספת (טוב, בעצם כמה עשרות כתפיים) לבכות עליה. הכרתי אנשים מקסימים. אבל הכי חשוב - למדתי לא לפחד לדבר עם אנשים על הבעיות שלנו.

נטע3

New member
אצלנו מספרים הכל.

אני חושבת שללא תמיכת המשפחות לא היינו מחזיקים מעמד, מעבר לכך לפעמים עדיף שהמשפחה תבין את ההתנהגות המוזרה שלנו, את מצבי הרוח וכו´.

iris2210

New member
לספר הכל או לא

המשפחה שלי מאוד חמה וקרובה אלי ולכן הם יודעים הל הטיפולים שאנחנו עוברים. לגבי הסביבה אז רק אולי אמא של בעלי ואח של בעלי יודעים על כך. אני לא אוהבת לשמור סודות ממשפחתי. ואמא של מעודדת אותי ותומכים בנו לכל אורך הדרך. ואני מסכימה לכל מה שכתבת. אם לא נספר למשפחה איך נחזיק מעמד? זה נורא קשה להתמודד לבד.

ligo

New member
הי ../images/Emo42.gif

קיבלת כבר המון תגובות, אבל בכל זאת: אצלנו המשפחות לא יודעות דבר. המשפחה שלי בעיקר בגלל שלאמא שלי יש נטייה (מעצבנת!!!!) לספר הכל לכולם, אפילו לאנשים שהיא לא מכירה (כמו נהגי מוניות). זה די עצוב שאני לא יכולה לספר לה כלום, אבל זה המצב. למשפחה של בעלי לא סיפרנו כדי שלא תהיה אפליה...בכל אופן, אני מאוד אוהבת לדבר עם אנשים ולכן הרבה חברים שלי יודעים. מידת הפרטים שאני מספרת תלוייה בחבר- אם זה ידיד טוב שלי שאין לו מושג ירוק מה זה ביצית, אני מספרת בכלליות ומסבירה מה עושים, ואם זה זוג חברים שיש להם תינוקת והם מבינים "מה קורה שם" אז הפירוט מגיע לרמה של מספר ביציות. זהו.

דבר אחד בטוח-בניגוד לאמהות שלנו,

כשאנחנו נהיה אמהות לא נספר לאף אחד. אבל נכתוב על זה בפורום.

רחלי*

New member
מה שה- ../images/Emo23.gif אומר

נכון, הכל תלוי בהרגשה ובנוחות . וגם לי יש פעמים שאני מגלה ופעמים שלא. אני חושבת שהעיקר הוא החשיפה של הנושא בכלל -שיש אנשים שיודעים ולא צריך להסתיר מהם והם יכולים לתמוך. אני ממש בעד לספר למשפחה כי קשה לשמור סודות במשפחה ועוד יותר לא כדאי ליצור מצב כזה של הסתרת מידע. אני סיפרתי לאחיות שלי די מהר -אחי לא כל כך מבין אבל יודע בכלליות . זה שספרתי להם מאד עזר כי ככה יכלתי להיות חופשיה איתם ואנו מדברים על זה ממש בחופשיות ובנוחות. גם לי לפעמים לא מתחשק לשתף אותם בפרטים ולפעמים אני מעדכנת אחרי, כי באמת אני רוצה לשמור את הפרטים לנו ושלא ידעו מתי לצפות, מתי אני מקבלת וכו´ אבל אם הם איכשהו הם יודעים - אין כמו לב של אמא אז אני לא אסתיר. מה יקרה כשנהיה בהריון הם ידעו על השבוע השני??.? וחוץ מזה אומרים שהברכה שורה בדבר הסמוי מהעין אז אולי עדיף לא לדבר הרבה ולגשת למלאכה. שוב פעם- הכל לפי התחושה.

GALITDOL

New member
כל מי ששואל אותי יודע

כי נמאס ששואלים : אז מה עם הילד השני יש לי ילדה בת 7 ולכל מי ששואל אותי אני אומרת שאני בטיפולים כדי שלא ינדנדו לי. גם ההעדרויות מהעבודע עשו את חבריי לעבודה שותפים (אם כי לא בזרע- גם לאילה שהיו מוכנים לתרום). חוץ מזה שאת הבשורות על מס´ עוברים אני תניד מקבלת שאני בעבודה . אז מה אני יכולה לשתוק??? יש לנו מישהי במחלקה שאמרה לי שהיא גם מנסה. בעלה עשה פפפפוווו והיא נקלטה אחרי חודש מימיני נוספת שמתחילה הפריה חודש הבא. ומשמאלי אמא לשלישיה מהפריות............ אז אני בסביבה נוחה כמובן שגם הורי אחיותי וכל סובבי.

GALITDOL

New member
מה גם שאני יוצאת מהעבודה לזריקות

אז גם אם מאוד הייתי רוצה...(בעלי מפחד ממחטים)

מרב.

New member
אצלינו זה הויכוח האינסופי ../images/Emo3.gif

אני מהתוכנית "בואו נדבר על זה", אבי בכלל לא פותח את הרדיו
וברצינות- זה תמיד היה ועדיין מהווה בעיה. כשזה היה בהתחלה, גם אני לא רציתי לספר. אחרי שנפנפתי בהנאה בדגל של לא-סובלת-ילדים-יצורים-מעצבנים-שכמותם, חשבתי שזה יהיה מאוד משעשע לבשר להם על הריון, אבל החודשים התגלגלו, ההריון לא הגיע, והצורך שלי לדבר על זה קצת גדל. מאז, עברו הרבה מיים בנהר, ולמרות שחלק גדול מחברי ידעו, הסובבים אותנו לא ידעו. בעקבות פתיחת הנושא בפורום פעמים כה רבות והבנה שזו שגרת חיים ולא משהו חד פעמי, החלטתי שאין טעם להסתיר, שאני כבר לא מתביישת ומעדיפה להשקיע אנרגיות במקומות אחרים, דרושים יותר, מאשר למצוא תירוצים לשאלות סקרניות של אנשים בנושא הרחבת המשפחה שלנו. לי זה קל יותר, הכעיה היא שהאיש מעדיף את שתיקת הכבשים
ולכן בכל פעם יש צורך שלי לדבר על זה עם חברים שלי, ואי שביעות רצון שלו מהעניין. אני אוהבת לשתף, והיות והתהליך הזה הופך להיות משהו מרכזי בחיינו, מרכזי מדי, אני לא רואה טעם לטאטא או להסתיר או לא לספר. אני גם מאוד מתרגשת מחברים שמביעים דאגה ועניין ויודעת שכאשר נצליח, השמחה שלהם תרגש אותי בצורה בלתי רגילה. אבי שונה ממני, לא משתף חברים שלו, גם על זה אני מנדנדת מדי פעם- אבל זה כבר בידיים שלו. גם עכשיו, לפעמים מתנהל ויכוח ומו"מ על כל אדם נוסף שאני רוצה לספר לו (בת דודה שלי, למשל) עם זאת, היה קוריוז לפני כשבוע, כאשר בילינו עם זוג חברים שלנו, הורים לילדה בת 5, שזכרנו שכבר לפני שנתיים דברו על אח או אחות לבת הבכורה. למרות נדנודי ותחנוני, אבי לא הסכים לספר להם, ובאותה פגישה לפני שבוע קרה משהו מצחיק- הם ניסו שוב ושוב להגיע לנושא הפוריות שלהם, וזה הפך מרמיזות לאמירות ברורות, ואבי עדיין היה בשלו, למרות מבטי התחנונים שהעתרתי עליו. בסוף, דווקא כשיצאתי מהחדר (ואולי בגלל..)- הוא ספר להם, ומצאנו את עצמינו יושבים ומסבירים להם את השלבים והתהליך, בודקים את המרשמים שקבלו וממליצים על רופאים- סוריאליסטי לחלוטין, זה ממש היה קתרזיס... אשר להורים, הם יודעם שאנחנו ב"טיפולים", לא שואלים מעבר, ואמא שלי, שרק לא מזמן סיפרתי לה, נתקלת בחומת שתיקה (והתעצבנות מצידי, לא תמיד מוצדקת) כאשר מנסה לשאול משהו בעניין... ולא איכפת לי בכלל שלא תקראו את המגילה, זה היה קתרזיס מבחינתי
מרב

אצלנו יש דווקא קונצנזוס על הנושא

אני לא יודעת להסתיר דברים, וערן עוד יותר גרוע ממני. החיובי בזה הוא שאם אי פעם הוא יחליט לבגוד בי, אני אהיה הראשונה שתדע
בהתחלה, בהתחלה, כשאנשים שידעו שאנחנו מתכננים ילד שאלו, ענינו שכרגע אנחנו עדיין מתאמנים. ככל שהזמן חלף והבנו שהאימונים עוזרים אך ורק להנאה, אמרנו למי שהתעניין שאצלנו זה כנראה לא יהיה פשוט כמו שזה נראה. עד היום אמא שלי מאמינה שזו היתה נבואה שהגשימה את עצמה. אנחנו לא מסתירים מאף אחד. מצד שני, גם לא פרסמנו מודעה בעיתון. אם מישהו שואל הוא מקבל תשובה מאוד ישירה. ההורים, ובעיקר אמא שלי, מעורבים בכל הפרטים. אבא של ערן אפילו מאוד התעניין בתהליך של ה-IVF אז הוא תיחקר זוג חברים שלהם שעברו גם הם הפריות מבחנה. אחרי שהוא שמע מהם את הפרטים המביכים, הוא מרגיש נוח יותר לשאול אותנו. כל שאר האנשים שיודעים מתעניינים יותר באיך אנחנו מרגישים ואם זה הצליח, ואני לא חושבת שיעניין אותם לדעת לכמה תאים התחלקה הביצית שלי
אז אני לא מספרת. החברות שלי יודעות, הבוס שלי בעבודה יודע, אפילו מנכ"ל החברה. המשפחה הקרובה בוודאי יודעת. לפני כמה חודשים היה אצלנו מפגש של הפורום, שהתכנס אצל הורי בגינה, ולמחרת השכנה שאלה את אמא שלי איזה מסיבה היתה אצלם
, ואמא שלי אמרה לה את האמת. חוץ מזה אני חושבת שאם אני מצפה מהסובבים אותי להבנה ולרגישות, כדאי שהם ידעו מה הדברים שמכאיבים לי. אני לא יכולה לבוא אליהם בטענות שדרכו לי על היבלת אם הסתרתי אותה בתוך נעל צבאית. ואחרי כל המגילה הזו אני מגלה שכבר ממש ממש מאוחר אז לילה טוב לכולם
אני הולכת להצטרף לערן שכבר שעות עושה
מרב

רומי^^

New member
שמש יקרה ../images/Emo42.gif

שמחה לבשר לך שלא כולם מספרים... אנחנו שיתפנו רק את אחותי וחברה טובה מאוד שלי. זהו,לא יותר. בעבודה יודעים שאני עוברת טיפולים ובכלל, יותר קל לי לשתף אנשים שאיני מכירה מאשר את המשפחה, בדיוק מאותן סיבות שמנית מקודם. (גם בעבודה אני לא מספרת יותר מדיי, אלא שאני ב"טיפולים" - מילה מאוד כוללנית, כידוע לנו, אבל מספיקה בהחלט בשבילם.) ובקשר לרופא-חבר-של-אבא-שלך - לא ממש נראה לי שהוא יספר לו. חיסיון רפואי וכל זה. אבל אם את לחוצה מזה - פשוט תאמרי לו בפגישה הבאה שאינך מעונייינת. בהצלחה

סיכום (ביניים?)

תודה על התשובות. בקשר לעצמי- הלכתי לפי ההרגשה שלי, אבל בגלל הקטע עם אמא שלי היה לי קצת קשה עם זה אתמול. קורה, לא? בכל מקרה, כמובן שדיברנו שוב. היא לא הזכירה במילה אחת את הטיפולים אז שאלתי אם היא עוד כועסת או מרגישה נעלבת. התשובה שלא. אני בכל זאת שמחה שפתחתי את ההודעה הזאת, ונראה לי שלכולם זה היה טוב. לא רציתי להתחיל לענות לכ"א בנפרד (כי יש שרשרת אחרת ששוברת כאן שיאים של אורך ולא רציתי להגזים) אבל קראתי הכל. בשקיקה. עדכון אחרון מהשטח- עכשיו בעלי רוצה שבטיפול הבא (שיהיה לדעתו כשהילד יהיה בן שנה. כי הוא בטוח שנצליח עכשיו) לא נספר בכלל להורים שלי שאנחנו בטיפול. יש לנו עוד זמן לדבר על זה. אה, ושאם זה יצליח לא נספר עד חודש שלישי (זה כבר בלתי אפשרי כי סיפרתי לאמא מתי ההחזרה...) טוב חברים, אז שוב תודה. עזרתם לי מאוד (גם אלו שמספרים הכל לכולם) ואני חייבת לרוץ. נועם, מה זה בדיוק המומלצים? איפה מוצאים את זה? או שעבדת עליי???

למעלה