להיות או להיות!!!!

הגנובה

New member
עציון יקירי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כלתך קיבלה קידום בעבודה, כל הכבוד לה על הקידום, על היכולת ועל התפתחות הקריירה שלה... מה קורה עם הבן שלך
באיזו שעה הוא גומר את העבודה
כלתך ובנך חייבים להבין שהם הם ההורים של הילד ולא אתם
ונוסף על כך גם אשתך חייבת להבין את זה
לא ייתכן שאתה כאן תצא האיש הרע מכל הסיפור... כמובן שאם אשתך מסכימה לכלתך אין בעייה לרכב על העניין
לדעתי זה לא מתפקידך לדבר עם הכלה. אתה צריך: 1. לפני הכל לדבר עם אשתך ולאמר לה שזה לא מקובל עליך... אתם צריכים להיות מסונכרנים בנושא הזה... אחרת... אבוד לך
גם אם היא אומרת לך שלה "לא אכפת" להיות האמא של הנכד... היא חייבת להבין שהיא לא חיה לבד... גם אתה נמצא שם... והתחייבות כזו משפיעה גם עליך
2. אחרי שיצרתם חזית אחידה עליכם לדבר ביחד עם בנך... ברוח טובה... ללא ריב... ללא כעסים.... ולהסביר לו בצורה העניינית ביותר שאתם את הילדים שלכם כבר גידלתם
... בייבי סיטר מידי פעם זה בסדר... ביקורים משפחתיים - שיגעון
... אבל בשום פנים ואופן לא "לגדל" את הנכדים
. 3. להפנות את הבן לכלה - שהוא ישבור איתה את הראש
. הוא חייב להעמיד אותה בפני עובדה שהוא עצמו לא מסכים ל"הפיל" עליהם את גידול הילד
... עם כל הכבוד... אתם כבר לא אנשים צעירים ואת שלכם כבר עשיתם
את כל זה אני מרשה לעצמי לכתוב מכיוון שאם ה"גברת" קיבלה קידום, היא בוודאי מקבלת פיצוי כספי הולם... כיוון שכך יש באפשרותם לקחת מטפלת במשרה מלאה, שתיבחר בקפידה, ותעניק לילד סדר יום נורמלי (ללא טרטור מהבית לגן לסבתא ושוב לבית באמצע הלילה...) ואת כל הצרכים היומיומיים שלו... או... לחלופין.... אם היא התקדמה כל-כך יפה בעבודה... שבנך ייקח קצת פסק זמן ויגדל את הבן... זוהי גם אופציה
מאחלת לך בהצלחה
והעיקר... לא בקריזה
... הכל בצורה עניינית וישירה - מול הבן... לא מול הכלה

עציון

New member
כן. לא בקריזה. כן הבן חושב על

אופציה אחרת. בגלל זה לא הגבתי מיד והלכתי להתבודד בפרדס לידי. לחשוב. להתקרר. מה לומר. איך. וכו. הפרינצסה הגיעה הביתה ב-20.30 והילד גם בוכה וגם מת לישון. וזה רק היום השני לעבודתה החדשה...

meravido

New member
אני גם חושבת שזכותך המלאה

להשיב בשלילה. גם אם תפרוץ בגלל זה מלחמת העולם השלישית. אם לה אין בושה לבקש את זה מכם, למרות שהיא יודעת שאתם אנשים עובדים ושלא מתאים לכם להיות הבייביסטר כי יש לכם חיים משל עצמכם ואתם את הילדים שלכם כבר גידלתם, אני לא חושבת שאתה צריך להתבייש או להרגיש לא בנוח להגיד לה מה אתה חושב. אני פשוט לא מבינה אנשים כאלה - אני בחיים לא הייתי מפילה את הילדים שלי על אמא שלי או על חמותי בלי לשאול לפני כן 1000 פעם אם זה נוח להן וזה מתאים להן. מעבר לעובדה שאני כאמא לא אוהבת את הרעיון של להביא ילדים לעולם ושמישהו אחר (גם אם זה סבא/סבתא) יטפלו בהם בשעות אחה"צ/ערב - גם ככה יש לי "רגשי" שהילדים עד ארבע מחוץ לבית (צהרון/מעון) במקום שאמא תקבל אותם מהבי"ס עם ארוחת צהריים חמה כמו שאמא שלי קיבלה אותי.

אורא

New member
../images/Emo124.gif סיגלי מוסרת

מה אכפ´ת לך לשמור .. תרוויח עוד חולצה

עציון היקר ../images/Emo24.gif

אני מסכימה כמעט עם כל מה שאמרו כאן עד עכשיו. אתה תהיה חייב להציב גבול, אם הבן שלך לא מציב את הגבול הזה. ברור שעם כל הרצון והכוונות הטובות לעזור ולתמוך, מאוד לא פרקטי לקחת את הילד לחנות על בסיס יומי. גם לא מעשי... גשם, רוח, חורף... שלא יתקרר (ויש גם סיבות בקיץ). המון סיבות לזה שזה לא מעשי. חוץ מזה אשתך עסוקה שם, לא? לכן גם די ברור שהמשימה המכובדת מוטלת רובה ככולה עליך. והקידום הזה, טפו טפו, הוא לא דבר זמני. זאת אומרת, לא כמו שלושה שבועות של עומס יתר. אתה מדבר כאן על מצב מתמשך... מעבר לכל מה שאמרו כאן, זה מאוד לא נכון ולא בריא לילד. נפלא שיש סבא וסבתא כמוכם. אבל אם הם חוזרים בשעות שהילד כבר ישן, אז מה? שיישאר כבר לישון אצלכם? לא? ומה הם מלמדים אותו? הרי לא טוב לאף אחד לגדול באווירת המובן מאליו הזאת. יש לזה מחירים כבדים אחר-כך. הצב את הגבול עציון. קודם עם בנך. אח"כ אם צריך גם עם כלתך. וכיוון שלכלתך יש הורים, וגם קידום, אין לה ברירה אלא למצוא פתרון הולם, בין אם שילוב בין שתי המשפחות + מטפלת. או כל סידור אחר שהיא רואה לנכון יחד עם בנך. ברכות לכלתך על הקידום. כל הכבוד לה. (לא בציניות). יש מטפלות מקסימות ונפלאות.

עציון

New member
הבן. משפחתה. והגבול.

הבן, כפי שכבר ציינתי הוא בדעתי והוא כבר בעיצומו של הכאסח איתה. משפחתה גרה בישוב בשומרון ולא קל להם הדבר. הגבול? הוא יתוחם במהרה בימינו וזה לא יצא טוב לאף צד...

nightroll

New member
אני חושבת

שאי אפשר להיות תמיד בסדר עם כולם. ההורים שלי עוזרים בד"כ מאוד, כשהם לא יכולים - אז לא. אם חמותי היתה טורחת לעזור לנו, אני מניחה שלא הייתי לוקחת את זה קשה כשהיא לא. ואני חושבת שאסור היה להכניס את הבן שלך לעניין הזה, כי זה קורע אותו בינה לבינך, והוא מצווה על "ודבק באשתו" וטוב לא יוצא מזה... לדעתי קח את הכלה לשיחה ותגיד לה "את יודעת שאני שמח לעזור לך כשאני יכול, את יודעת שאני לוקח את הילד מהגן עד שהבן שלי מגיע לקחת אותו, אבל אני מצטער, אני לא יכול לעזור הפעם. יש לי עבודה משלי, ואני גם מזדקן (כן, מותר לך) ואני לא יכול. אני מבקש שתמצאי פתרון אחר"

עציון

New member
תודה לעונות. בשלב זה אני מאמץ

את הצעתן של ריפ וגנובה ומדבר עם הבן. אם כי, הבן בצד שלי ואני יכול לדבר איתו רק על מזג האויר.....

עציון

New member
הבן הכניס אותי לענינים....

ולא הפוך. להגיד לכלה: הנה אני מזדקן? טרולי!!!!!!!!!!!האמנם?ואני מרגיש שכל יום אני צעיר יותר אז מה אלך לעבוד על כלתי שאני מזדקן. הצחקת את המזדקן הצעיר.... אבל.... אקח אותה לשיחה ואעמיד אותה על מקומה ויהיה אשר יהיה...

עדי 4

New member
YYY עציון יקירי ,איזה כלה מצאת לך.

רק עכשו נכנסתי לפורום וראיתי מה עבר עליך. אז ככה, בתור אחת בת 33 +שנה אני בחיים לא חשבתי שההורים שלי צריכים לגדל לי את הילדים, כאשר הרגשתי שדברים שאני רוצה עולים לי הרבה כסף ואינם אפשריים בשבילי וויתרתי עליהם. ההורים שלי משמשים רק למקרי חירום כגוןמחלה של ילד או בייביסיטר כשיש תינוק בבית. אני מרחמת על בנך שנמצא במצב מאד קשה. אני בדעה שלך ושל הבן, מרגיזה אותי כלתך שחושבת שאתם צריכים לשמור על הילד. אני מרחמת על הילדון שצריך לחכות שאמא תחזור מהעבודה בשעה שילדים מזמן במיטה אחרי אמבטיה ,ארוחת ערב ופינוק מאמא. בטח היא חוזרת עייפה ומצפה שישר ילך לישון ולא יפריע לה. אוף,אני רותחת. לא הבנתי מה הפחד להביא אישה זרה? גם הגננת בגן היתה זרה בהתחלה ,לא? שתחפש מטפלת עם המלצות, שתבלה איתה כמה ימים ביחד -בימים שאינה עובדת עד מאוחר. תשמור על עצמך, לא נראה לי שטוב ללב שלך כל הבלאגן הזה. בהצלחה במלחמה, אנחנו מאחוריך.

עציון

New member
עדי. הרבה שאלות. תשובה אחת:

קמצנות עם דיפלומה. כן. כן. מקבלים את זה ללא צורך בלימודים אקדמאים. קמצנות. קמצנות. ומי סובל? ה-י-ל-ד לא אני ולא אשתי. אני הולך לעשות לה מהפך בגישה לחיים. זו תהיה כלה שתככב בפורום זה בעוד כמה חודשים. היא תכתוב סיפורים על החם המזורגג שלא מוכן לממן את המטפלת. אויש. איזו מילה כתבתי על עצמי....

עדי 4

New member
עציון,אנחנו אוהבות אותך

אין לכלתך סיכוי פה בפורום. אנחנו בעדך. לפחות אני. כבר דאגתי לך ... לא ידעתי מה קורה. דברת כבר עם הקמצנית? תגיד לה שתואר אם השנה בדרך אליה

jif

New member
אמנם באיחור

קראתי את בעייתך ואכן מדובר בבעיה קשה. אני חושבת שאתה צריך לדבר קודם עם אשתך ולהבהיר לה מה שאתה חושב, כי לי נראה שהיא לא ממש יודעת את דעתך, אולי משום שאתה חושב שבמילא היא כבר החליטה. לאחר שתחליטו ביחד על פתרון, רק אז לדבר עם הכלה. אני מבינה שלאשתך כביכול אין בעיה עם העניין, אולי לאחר נסיון של כמה ימים בתור המטפלת של הילד, היא תראה כמה זה קשה. כמה אפשר לעניין ילד בחנות? אתה מצידך צריך להיות תמיד עסוק כדי שאשתך תראה שהיא לא יכולה לבד ורק אז היא תגיע למסקנה שמדובר במשהו שהוא בלתי אפשרי. לפעמים דברים הולכים רק בדרך הקשה, מה לעשות?? אני מקווה שדברים יסתדרו בשבילך. אני מאלו שחושבים שלא צריך לנצל את ההורים, אלא להיעזר רק במקרי חירום, במיוחד אם יש כסף לקחת מטפלת. שולחת לך
ענק

ר של ניב

New member
אני לא יודעת אם דיברת איתו אבל תגוב

תגובתי היא: אני לא מבינה איך שני הורים הביאו ילד לעולם, אם הם לא מתכוונים לראות אותו כל השבוע, לדעתי לפחות אחד ההורים צריך להיות כמה שעות ביום עם הילד, מסכן הילד הזה. אבל זו לא ההתלבטות פה, פשוט הייתי חייבת להגיד את זה. ולגבי עיניינך: לדעתי מעבר לכך שאני מסכימה עם כל מה שנאמר פה, הילדים, וביחוד כלתך רוצים היו אולי שתשלמו על מטפלת שכזו, ככה זה נראה. אז אולי ורק אם יש את היכולת תעזרו להם כלכלית ותציעו לשלם על מטפלת, אולי לזמן מסויים, כמו עד סוף השנה, אחר כך הם כבר יתרגלו ויראו את היתרונות שבכך. או שאפשר שהילד יהיה אצלכם פעם אחת בשבוע ובשאר הפעמים יהיה עם מטפלת, פחות כסף. מה בינך אומר על עניין הכסף? כמו שאתה רואה אני לא מתייחסת למשפט שאמרה כלתך, על זה שיהיה עם מישוה זר, קשה לי להאמין שהיא באמת חושבת שעדיף לכולם כך. לפעמים צריך לקחת מישהי זרה, זה לא נורא בכלל.

עציון

New member
בוקר טוב. ותגובתי:

כן. מי שסובל זה הילד. אני לא סובל. אשתי בודאי לא סובלת. רק הילד... שאני אשלם לה את המטפלת? את יודעת כמה מרויחים שני בני הזוג? הפ יכולים לממן לי גם מטפלת. ואפילו עוד אחת לטיפול בריאותי--בלשון עדינה. אם אשלם הם יתרגלו גם לשנה נוספת. את לא חושבת? הילד אצילנו פעמיים בשבוע. עד כה עד 17 ואחר חוזר להוריו. מעכשו הם חושבים שהוא יהיה אצלי עד 20-21 בלילה. הצחיקו אותי.... תודה על תגובתך.

ר של ניב

New member
אז למה הטענה שזה עולה הרבה כסף?

אם אין בעיה כלכלית אז בכלל לא ברורה הבעיה. הרי היא אמרה שזה עולה הרבה כסף, מה זה חשוב אם יש להם הרבה כסף? ולגבי מה שיתרגלו, זה איך שתציב את הגבולות שלך, כבר שכחתם איך לחנך את הילדים. כנראה שגם בגיל 33 צריך להמשיך להציב גבולות לילדים.

jif

New member
קמצנות קמצנות../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

למעלה