להירגע ...

lior_r

New member
להירגע ...

שלום לכולם, אני מה זה לחוץ לאחרונה. לפני שבועיים הייתי באיכילוב, חשבתי שזה התקף , כשהיו לי אותם אירועי ורטיגו והפרעות בדיבור. הרופאה הרגיעה אותי כשאמרה שהכל STRESS. אבל מה לעשות שהייתי בדיוק בתחילת תקופת המבחנים והיו עוד רבים לפניי... הסחרחורות והגמגום כמעט נעלמו, אבל לא לגמרי. זה היה נסיון מר, כשהגוף שלי החליט לצעוק "די"! בשבוע האחרון זה קורה שוב, אבל הפעם אני חושב שזה כן התקף, כי אני הפעם מרגיש את יד שמאל מנומלת (בעיקר כמה אצבעות). אז כנראה שאם יצאתי בזול לפני שבועיים, בלי סטרואידים, הפעם זה לא יהיה. מחר אני כנראה באיכילוב, שוב. בכל מקרה, נגמרו המבחנים (לפחות מועדי א´...) וזה בדיוק תקופה טובה לחשבון נפש - אני חייב לחיות נכון יותר. כשרק חליתי נשבעתי לעצמי שאני חי כרגיל כמו שרציתי לפני אבחנת המחלה.אבל, אני רואה שהנסיון אכן לנהוג כך ממש, ממש קשה. כנראה שהגיע הזמו לוותר לעצמי קצת. הבעייה הגדולה היא האופי שלי. קשה לי לוותר לעצמי ללמוד פחות קורסים, קשה לי לשנות את הרגלי האכילה , קשה לי נפשית עם העובדה שהגוף שלי לא כמו של כולם... מישהו מכיר את ההרגשות האלו? מישהו גם פעם שינה את אורח חייו הלא בריא (אך עם זאת המהנה לעיתים)? איך אתם עשיתם את זה? שלכם שולח לכם הרבה
וגם
ליאור

אורית...2

New member
אני שיניתי ....../images/Emo3.gif

ואני מצטערת רק שעשיתי את זה "מאוחר מידי"... אחרי שהגוף שלי "צרח" תנוחי ...תרגעי...תפסיקי לרוץ..."תדאגי לי" !!! עשיתי הרבה דברים...וזאת העבודה הכי קשה שעשיתי "לשדרג את הראש שלי "... אבל זה שווה !!!
זה לא קורה ביום !!! זאת "עבודה" שלוקחת זמן...ועבודה קשה !!! אבל כשרואים את התוצאות...אתה מצטער שלא עשית את זה מזמן ... אני אתחיל בהמלצה על שני ספרים שהם "התנ"ך" שלי ... "אהבה רפואה וניסים" של ד"ר ברני סיגל. והשני..של לואיז הייז, יש לה הרבה ספרים ...הייתי ממליצה להתחיל עם " אתה יכול לרפא את חייך" ואם ערוץ 8 יהיו ממש נחמדים שישדרו בשידור חוזר את התוכנית המשגעת שהם שידרו.."סוד האושר הפנימי"...חובה !!! אני כתבתי להם כבר כמה פעמים שישדרו את זה בשידור חוזר ....אתה מוזמן לנסות ולבקש מהם גם ...אולי אם נפעיל עליהם לחץ..הם יסכימו בסוף לשדר את 8 הפרקים בשידור חוזר ...(רק כשהם ישדרו, לא לשכוח להקליט ולראות את זה כל הזמן !!! ולהפנים טוב טוב את מה שמלמדים שם ..) לגבי הנימול שלך ......אל תתרגש !!!הנמלים ילכו ...ימאס להם ממך אם לא תתייחס אליהם !!! ליאור בהצלחה !!!(אה, ולא שיניתי שום דבר באוכל ואני ממשיכה לעשן ...) השינוי הוא בראש !!!

נירי4

New member
היי אורית...../images/Emo13.gif

אני כל כך מסכימה איתך שהשינוי הוא בראש. כתבתי לליאור תשובה כל כך ארוכה ולא הצלחתי להגדיר את זה בצורה כל כך פשוטה כמוך...אני מתביישת... דרך אגב, רפואה אהבה וניסים הוא גם התנ"ך שלי (אם את מרשה..) והוא בעצם היה הספר הראשון שבגללו התחלתי את השינוי ואני חושבת שהוא ממש ספר חובה לכל מי שחולה באיזשהי מחלה..אני, עשיתי שינוי גם בהרגלי התזונה, אבל זה כמובן מאוד אינדיבדואלי, אבל גם מתחיל קודם כל בראש. ללואיז היי לא כל כך הצלחתי להתחבר, אבל הוא עדיין מחכה על המדף.... אם אהבת את הספר של ברני סיגל, אני ממליצה לך לקרוא את "ריפוי ספונטני" של ד"ר אנדרו וויל. המשך יום נעים ומקסים

nonaa

New member
../images/Emo35.gif שאלה לנירי והתייחסות לקנדידה ..

לפני כחודש הייתי אצל מישהי שעוסקת ברפואה סינית. היא היתה בטוחה שיש לי קנדידה (וגם שלחה אותי לעשות בדיקה רק כדי לוודא זאת ...) ואמרה לי להתחיל בתזונה שנועדה להמעיט את הקנדידה הזו ... (בלי מוצרי חלב, בלי סוכר, בלי שמרים, בלי אלכוהול ... וגם כדור פעמיים ביום) תוצאות הבדיקה שהגיעו אתמול (באזור הצפון נראה לי שמכירים רק בדיקות צואה שמיועדות לכך ..) קבעו שיש לי ריכוז גבוה ! מעולם קודם לא התעניינתי ברפואה אלטרנטיבית, אבל אין לי התנגדות לנסות... בינתיים אני ממשיכה עם התזונה (וגם נהנית מהמחמאות על כך שמאוד רזיתי ...) אבל נראה לי שזה קל לי בגלל שאני רואה בזה משהו זמני. אני לא בטוחה שאוכל לוותר על שוקולד כל-כך בקלות... המטפלת דווקא טוענת שכדאי לי לשקול תזונה דומה (אבל כנראה פחות מחמירה) כאורח חיים כיוון שללא ספק ההתקף הוא תוצאה של חוסר איזון שהיה לי ... בינתיים, לפי המלצת נירי, התחלתי גם לקרוא את הספר "ריפו ספונטני". ממש מעניין ! יש לי שאלה לגבי זה לנירי : בתחילת הספר מוזכרת אוסטאופטיה וזה נראה כמשהו מאוד תורם וחשוב. האם נתקלת בארץ באנשים שעוסקים בזה או שיש לך מידע כלשהו על התחום הזה ? בתודה מראש. יום טוב לכולם והרבה הצלחה לכל מי שמתחיל עבודה חדשה (רומי וענבל) !

נירי4

New member
תשובה לנונה ושאלה...

אני אישית לא מכירה את התחום הזה מעבר למה שכתוב בספר, אבל בעקבות השאלה שלך נכנסתי קודם לאתר שעוסק בתחום של רפואה אלטרנטיבית ושם יש שמות של כל מיני מטפלים שעוסקים בתחום הזה, אז אני אצרף את הקישור לאתר. תפתחי שם את הקטגוריה של חפש את המומחים או משהו כזה וזה הראשון ברשימה. אם אכן תלכי לטיפול כזה, אני מאוד אשמח אם תעדכני אותי. לגבי הקנדידה - איפה בדיוק עשית את הבדיקות האלו? לקח הרבה זמןעד שקיבלת תשובות? ואיזה כדורים בדיוק את לוקחת? המון בריאות, נירי

nonaa

New member
תשובות ...

קודם כל תודה. אני עוד לא בטוחה שאני אלך לזה ... גם כי זה די מפחיד ללכת למישהו בלי לשמוע המלצות קודם וסיבה נוספת היא שממה שקצת מצאתי באינטרנט, יש המון סוגים ולפי ההסברים נראה שחלק מטפלים בצורה שונה גמרי ממה שתואר בספר ... בדיקת הקנדידה : יש בחיפה מעבדה שנקראת "רפואה שלמה". אין לי כרגע את הטלפון שלהם (אני חושבת שיש בפורום של "רפואה משלימה" וגם יש לי אותו בבית, אם את רוצה אני אביא מחר את המספר). מוסרים להם כתובת, הם שולחים בדואר ערכת בדיקה ואז שולחים להם בחזרה בתוספת 150 ש"ח ... (הכל בדואר !) הם אומרים שהבדיקה לוקחת שבוע (אני התקשרתי שבוע וחצי אחרי ששלחתי וכבר היתה תשובה). הכדורים : נקראים קנדי-קפריליק של חברת נטורליס (כל החנויות טבע שניסיתי לא החזיקו אותם, אך לא היתה להם בעיה להזמין את זה וזה הגיע די מהר - עולה כ-110 ש"ח ...).

nonaa

New member
המספר של המעבדה (עבור נירי) ../images/Emo33.gif

רפואה שלמה - המעבדה לבדיקה ואיבחון של קנדידה : 8623901-04.

נירי4

New member
ליאורי

לא רק שההרגשות האלו מוכרות כל כך, שקראתי את הדברים שלך הרגשתי כאילו אני בעצמי כתבתי אותם מילה במילה בתקופות מסויימות לאורך קריירת הטרפצת שלי....הקושי הזה לוותר לעצמי, הרצון לעשות תמיד כמה שיותר והכי טוב שאפשר...והרבה הרבה כעס על המחלה הזאת ועל העובדה שאני אמנם נראית כמו כולם ועושה מה שכולם עושים, לומדת, עובדת, מבלה, אבל, צריכה להתמודד כל הזמן עם העובדה שהגוף שלי לא כמו של כולם ופתאום יש נימולים וזרמים ועייפות ושאר הפתעות, אבל, אני ממשיכה במירוץ הזה בלי הפסקה ולא מוכנה לוותר לעצמי. לפעמים ממש הרגשתי שאני חיה חיים כפולים... לפני שנה וחצי קצת אחרי האבחנה הסופית של המחלה (שהגיעה בשיא הלחץ של סיום התואר ואני משוכנעת שההתפרצות הזו נבעה מהלחץ) היה לי התקף בעצב הראיה ואז עיכלתי בעצם את העובדה שאני חולה...לפני זה הרגשתי כמוך, ששום דבר לא ישתנה בחיים שלי בגלל המחלה, אבל אז הבנתי פתאום כמה חצופה המחלה הזאת...ובלתי צפויה (לא שלא ידעתי את זה קודם, אבל להתעורר בבקר עם נימולים הייתי מוכנה, אבל לא לראות פתאום בעיין? זה כבר היה בלתי נסבל מבחינתי) ואז הגעתי לשלב שאתה נמצא בו עכשיו - ההבנה שאני צריכה לוותר לעצמי ואולי לשנות קצת את אורח חיי הלא בריא והמאוד נהנתני. השינוי היה מאוד הדרגתי ועדיין נמשך, כי גם בתהליך כזה חשוב לדעת שלפעמים צריך לוותר לעצמך ולעשות כל מיני דברים נחמדים שאוהבים ושעושים לנו טוב. בכל אופן אתה מוזמן לכתוב לי למייל ואני אספר לך איך אני עשיתי את השינוי. קצת קשה לי לכתוב את זה בתשובה קצרה (יחסית....)בפורום. אבל, את השינוי בעצם אתה כבר התחלת בזה שהבנת שאתה צריך להירגע ולותר לעצמך קצת יותר....אל תלחיץ את עצמך ואל תעשה שום שינוי בחיים ובהרגלי האכילה שאתה מרגיש שאתה לא מסוגל לעשות אותו כי אתה סתם תסבול ותרגיש שאתה בעונש...תנצל את החופשה מהמבחנים ומהלחץ שהתלווה אליהם להירגע ולעשות דברים כיפיים שאתה אוהב והכי חשוב כמובן, המון אופטימיות וחשיבה חיובית, זה לא תמיד הולך ולפעמים רגשות הרחמים העצמיים מתגברים על זה אבל לנסות..... מקוה שהתשובה שלי לא הייתה ארוכה מידי ומעייפת..שולחת לך המון
וחיזוקים, נירי.

אורית...2

New member
יש לי קובץ מצגת על חשיבה חיובית...../images/Emo141.gif

רק תגידו ואני אשלח לכם ...יש חלק עם אי ממיל חסויים...ובגלל שזה קובץ גדול אני נוהגת לשאול לפני ... ויש לי עוד משהוא...שיש בו הרבה חומר למחשבה...גם טוב ! אז מי שרוצה ...

lior_r

New member
תודה על התשובות הנפלאות...

ממש תודה אורית ונירי, על תשובותיכן המעניינות. נראה אם אוכל להשיג את הספרים המדוברים. בכל מקרה אורית אשמח מאד לקבל את הקובץ של החשיבה החיובית במייל... אגב מייל, נירי אני שלחתי לך מייל לפני שעה קלה, אבל הכתובת נראית לי קצת מוזרה, אני מקווה שזה אכן שלח (האם הכתובת היא [email protected] ? ) בכל מקרה ממש תודה
ליאור

Dalia M

New member
../images/Emo47.gifאורית יקירתי, הנה רעיון../images/Emo70.gif

תראי איפה נפגשים
אני לא מוותרת על ה"חשיבה חיובית" אולי תמצאי דרך לשלוח את הקובץת או את הנתיב אליו (כתובת מלאה) דרך הפורוםת ואולי משם אוכל להוריד אותו בלי לקבל/לשלוח את כל ה- ????????????
מה דעתך
קניתי את העצות של חברי הפורום היקרים וגם את שלך,כמובן.
דליה

אורית...2

New member
דליה !!!../images/Emo7.gif../images/Emo8.gif

הרעיון שלך מצויין ...אבל זה קובץ שקיבלתי מחברה !!! אין לו שום קישור !!! מצטערת .....
את רק צריכה לסדר את התוכנת דואר שלך במחשב !!! איפה הטכנאי ה"חתיך" שאמרת שיש לך ??? או שאולי תנסי בתמיכה של הספק אינטרנט שלכם !!!!...תגידי להם שההגדות דואר שלך "השתגעו"...גם לי היתה פעם בעיה , ובתמיכה עזרו לי פשוט כתבתי איזה אות אחת לא נכון !!! וזה גרם לבעיות עם הדואר ....תנסי .... אני מאמינה שבתמיכה יעזרו לך....ואז אני אוכל לשלוח לך ....

Dalia M

New member
../images/Emo141.gifאורית../images/Emo25.gif

אורית יקרה, עשיתי בדיוק זאת: במקום לטלפן לתמיכה (לפי שעה) כתבתי מייל באנגלית לאלכס [העולה הסטודנט, שנה ג´ מחשבים אז צריך להבין, נכון?, כי העברית במייל שלי יוצא כך:?????????]. עכשיו אני מחכה ממנו ל-
או ל-
בתקווה שהוא יפתור לי בלי שאצטרך להטריח אותו אלי. נתתי לו בעבר מערכת רדיו/טייפ/דיסק ולאימו תנור ומגהץ ועוד, ואני חוששת שהוא ירצה לקבל ממני כסף!
זה ממש
בלי יכולת להתכתב באימייל
וזה נורא חסר לי.
שזה יצליח ביי
אורית יקרה
דליה
(זה הסמיילי היחיד במשקפיים, כמוני.

Dalia M

New member
אורית!!!! נשמטה לי המילה ל א

בשורה שכתבתי שאני חוששת שלא יבקש ממני תשלום

אורית...2

New member
../images/Emo140.gif דליה !../images/Emo140.gif

אתמול העברתי לך אי מייל ... אז בגלל שאני לא יודעת אם קיבלת אותו או לא ...מה שכתבתי לך שתצלצלי לתמיכה של האינטרנט !!! הם אלה שיכולים לעזור לך !!! בי נראה לי שפשוט רשום לך משהוא לא נכון בהגדרות דואר ...ורק הם יודעים בדיוק מה צריך לרשום ...ביי, ומחכה כבר לקבל ממך אי מייל כתוב
ולא
ובקשר לשאלתך הקודמת ...כן אני מרכיבה
, הייתי עם עדשות מגע (שנים)...אבל משום מה מאז הטרפצת ...אני לא מסתדרת איתם, אז חזרתי ל
לגבי בעלי ...הוא סובל מעודף משקל ...והפעילות הגופנית היחידה שהוא עושה ..זה עם "שרירי הפה" ...בדיוק אתמול דיברתי איתו, בפעם המליון שילך לפחות, לשחות...זה גם דומה ???
מחכה לאי מייל קריא ממך !!!

למעלה