להכנס להם לבתים. אחד אחד.

gershon17

New member
לא, היום זה לא עבר את הגבול

עם כל הכבוד, פעולה נגד מטרה צבאית היא פחות חמורה מהפגזות בלתי פוסקות של ישובים אזרחיים. הגבול נחצה מזמן, כשתושבי שדרות והסביבה הפכו לברווזים במטווח. מדינת ישראל בהחלט הפקירה את תושבי שדרות. אותה ממשלה חדלת אישים שאיפשרה למאות קסאמים להיות משוגרים בלי שום הפרעה ממשית - היא תעשה היום משהו כדי להציל את החייל המסכן שנחטף? מה היא תעשה - תפגיז קצת חול? תפספס ותירה בכמה אזרחים פלסטינאים? ממשלת ישראל לא מסוגלת להגן על תושבי שדרות, ועכשיו היא גם לא מסוגלת להגן על חיילי צה"ל שנחטפו.

מה הפתרון שאתה מציע?

יש משהו פרקטי שאתה יכול לאמר שיש מפלגה שעומדת מאחוריו?

gershon17

New member
אין מאחורי שום מפלגה

ולא אני זה שצריך לתת פתרונות. מי שצריכה לתת פתרונות היא ממשלת ישראל. אותה ממשלה שלא נוקפת אצבע כשתושבי שדרות מופגזים, אבל מתלהמת ומתרגשת כשחיילי צה"ל נפגעים. ההתקפות על שדרות והישובים בעוטף עזה חמורות יותר מההתקפה היום, עם כל הכאב על החיילים שנהרגו והחייל שנחטף. ולמרות זאת אף אחד בממשלה לא עשה שום דבר שעצר אותן. אפילו את המימון למיגון כל בתי התושבים לא מצאו עד היום. כשמדובר באזרחים תושבי שדרות - לאף אחד בממשלה לא באמת איכפת. כשמדובר בחיילים - כן. חיילים לא חשובים יותר מאזרחי שדרות. תפקידם של חיילים להגן על תושבי שדרות, לא להיפך.

gershon17

New member
אני מתלונן נגד הממשלה

הממשלה הזו היא גם הממשלה שלי, למרות שלא הצבעתי למפלגה שיושבת בקואליציה. הממשלה היא ממשלתם של כל אזרחי ישראל, כולל של החייל החטוף, של הוריו ושל כל מי שגר בשדרות. אני לא בטוח שהגנת "כל אחד אחר גם היה מפקיר את תושבי שדרות" היא ההגנה המומלצת לאנשי קדימה כרגע...

אתה מעוות ומסלף את דברי, ../images/Emo31.gif

אם אתה לא מסוגל להתמודד עם דיון ראוי, עדיף שתוותר. אולי מישהו אחר יהיה מעוניין לדון איתך.

טשאפק

New member
בוקר טוב אני כותב. הבחירות נגמרו

אנחנו לא מתלבטים כרגע באיזו מפלגה לתמוך. כולנו ישראלים, גם תושבי שדרות, ואנחנו מחפשים פתרונות לבעיות שניצבות מול ישראל. השאלה "איזו מפלגה היא אלטרנטיבה" אינה רלוונטית, יש לשאול "מהו הפתרון הנכון למצב".

טשאפק

New member
לגבי החייל

נהיה ריאלים, אין סיכוי לחלץ אותו חי מעזה בפעולה צבאית. את נחשון וקסמן ז"ל לא הצליחו לחלץ חי מבית נבאללה, כשהחמאס היה ארגון קטנטן. מה שנותר זה לחץ דיפלומטי. לגבי עזה בכלל. הנקודה העקרונית היא שאסור להשלים עם הקסאמים ולהגיד קסאם שמאסם. זה פשוט לא ייתכן. למדינה יש מחויבות כלפי אזרחיה. שני הנתיבים לפתרון הבעייה הם פעילות צבאית תקיפה, כולל כיבוש קרקעי של חלק מן הרצועה, וכולל נכונות לפרק לגמרי את הרשות החמאסית, לצד מו"מ להפסקת אש, כאשר על הפרת הפסקת האש מגיבים חזק ומייד. נתיב שלישי אפשרי הוא לחץ על הנהגת החמאס בדמשק, שדוחפת כל העת להסלמה. אפשר לנסות (שוב) להוריד את משעל, ואפשר לנסות ליצור לחץ בינ"ל על הסורים. הממשלה צריכה ללכת באחד או יותר מן הנתיבים הללו, ולהפסיק את ירי הקסאם על הדרום. אחרת היא תיחשב בצדק לכשלון. נכון, זו משימה קשה ומורכבת, בין היתר כי שני הנתיבים הראשונים סותרים לכאורה, (אם כי אפשר דווקא להצליח יותר במו"מ להפסקת אש, אם מראים שיש לנו מקל גדול ביד) אבל מי שלא מסוגל לבצע משימות קשות, שלא יתמודד על הנהגת מדינת ישראל. .

טשאפק

New member
הייתי אומר שזה חמור באותה מידה

מבחינת ההתייחסות המתבקשת. הן התקפה על מטרה צבאית והן מטווח על יישוב אזרחי הן קאזוס בלי מוחלט ומצדיקים כל פעולה צבאית במסגרת חוקי המלחמה. מסכים שהירי על שדרות הוא בגדר טרור ואילו ההתקפה היום לא, אבל מבחינת חומרת העניין אין הבדל.

טשאפק

New member
"קסאם שמסאם"

להזכיר לך מה הבטיחו שרון ומופז, לפני ההתנתקות, לעשות אם ירו עלינו מעזה לאחריה? אתה טוען שאין מה להתרגש מהפצצה מתמדת של יישובים ישראלים. כדאי שתחשוב שוב.

אשרת

New member
אתה לא צודק.

הפורום הזה במיוחד מלא באנשים כאלו, משום שקדימה, כמו שינוי בזמנה, מעוררת אנטי די חזק. למה? לא יודעת. דבר שני , ממתי אסור למתוח ביקורת על פעולת הממשלה. אני בטוחה שאין ישראלי אחד, שלא רוצה לראות את החייל החטוף בריא ושלם בזרועות משפחתו, אבל זה לא אומר שהוא חייב לומר "אמן" על כל מה שהממשלה עושה.

אני אומר לך למה..

1. מדיניות הממשלה בנושא הקסאמים, אינה מספקת את מרבית האזרחים. 2. קדימה זכתה "על חשבון" מפלגות אחרות, אשר התומכים בהן, בחלקם, אינם מסוגלים להתמודד עם מציאות זאת ולכן תוקפים (ולרב על רקע אישי).

אשרת

New member
ובמה סתרת את ההנחות שלי? ../images/Emo13.gif

אמרתי שקדימה מעוררת אנטי חזק, כמו ששינוי בזמנו - כי גם שינוי "גרפה" קולות על חשבון אחרים, וזה קצת מכעיס אנשים, כמו שאתה שם לב. לגבי סעיף ראשון אני לא חושבת שהפורום , ואתה אישית, אחראים על מדיניות הממשלה.

לא סתרתי, כי לא ניסיתי לסתור ../images/Emo13.gif

לגבי הסעיף הראשון - את צודקת בהחלט. אנחנו מביעים את דעתנו האישית בסך הכל..

sigmund7

New member
תפסיק לבלבל את המוח על 'רקע אישי'

מנהיגי מפלגתך, המנהיגים את המדינה, לא מעניינים אף אחד 'באופן אישי', אלא הם חוטפים ביקורת מוצדקת על אוזלת היד שלהם במאבק נגד הטרור הערבי ועל הפקרתם את אזרחי המדינה. לא בשביל זה הם נבחרו, אלא בדיוק להיפך. הם אינם ראויים להישאר יום אחד בתפקידיהם והם יתנו את הדין על הפקרת ביטחון היישובים בדרום.

למעלה