להעתלם ממני אם אתם רוצים אבל

meilla

New member
לדעתי את לא צריכה לדאוג

הדמות של הדוקטור היא דמות שמשתנה לגמרי בהתחדשות שלה וכשהם בוחרים שחקן (והם בדרך כלל בוחרים אחד טוב) הם כותבים לו את הדמות כ"חליפה" ככה שהיא תתאים לו. לדעתי *כול שחקן* יכול לעמוד בתפקיד הזה.

אולי יש את הפחד הטבעי והקטן משינוי אבל בתכלס יהיה טוב

כל שחקן יכול עמוד במה שהם יכתובו לו,

כי הם מתאימים את זה לשחקן, כמו שאמרת (מגוחח לכתוב משהו לשחקן ספציפי אם יודעים שהוא לא יוכל לעמוד בזה).
השאלה היא- האם לשחקן שהם יבחרו יהיה את היכולות להביא למרקע את הדוקטור שאנחנו רוצים. זה הקטע הבעייתי פה, לדעתי.

ailag

New member
לא רק יעמוד בו, יתאים לו

ראיתי שוב את 11th hour, מהפרקים האהובים עליי, וקצת הצטערתי שהדוקטור של מאט לא המשיך להתנהג כמו שהוא בפרק הזה - "בעיה! אני! לתקן!" ואז הבנתי שזה אמנם משהו שהוא יכול לעמוד בו, כי הוא שחקן טוב, אבל זה לא *הוא*. מאט מתחבר יותר לדוקטור כמו שהוא בפרקים הבאים ועד עכשיו.

אז זה יפה אם השחקן ממש ירגיש קשר אישי עם הדמות ולא רק שהוא מסוגל לשחק אותה.

הדוקטור שאנחנו רוצים? יש כל מיני.. אני חושבת שהלקח שצריך ללמוד מסיפור דייויד/מאט זה שלא צריך לקבוע ציפיות אלא לזרום ולראות אם נהנים. את זה הפסידו האנשים שרק עכשיו התרגלו למאט וכל הזמן רק ניסו להתגבר על דייויד. הסדרה היא לא דוקטור כזה או אחר, היא סיפור עם כללים בסיסיים: איש מכוכב אחר שטס בזמן ובחלל, עם עוד כמה פרמטרים כמו מה זה טארדיס ודאלקים והתחדשות. אבל זהו. מהבסיס הזה בונים כל פעם עולם סיפורי חדש. וכל דוקטור הוא עולם שונה.

בחלקם יש סכנה, בחלקם חוסר-צדק ובחלקם התה מתקרר

(סליחה)

meilla

New member

פשוט צריך לשמור על ראש פתוח ולהנות. זה כל כך קשה?

MonicaF

New member
יש לי משהו להגיד על עונה 5

שזה קצת לא קשור להודעתך, אבל קשור לשרשור.
בתור אחת שראתה הכל ברצף מבלי לחכות בין עונות, אני לא מוצאת שעונה 5 היא כל כך גרועה כמו שהרוב חושבים. לדעתי יש לאנשים נטיה לחשוב כך בשל הפרידה מטננט.
והאמת היא שאני לא רואה מאט אחר בעונה 5 לעומת עונות 6 ו-7.
בעונה 5 שני הפרקים האחרונים ממש טובים. יש לי רגש מיוחד לפרק עם וינסנט, אבל אם אני מסתכלת על עונה 5 בכללי, היא לא רעה בכלל.
לדעתי הציפייה הממשוכת של האוהדים, הפרידה הקשה מטננט, השליכו על דעת הקהל בכיוון השלילי.
אם יש דבר כזה דעה אובייקטיבית, אז שלי כזו, כי צפיתי ברצף, ידעתי מראש מתי טננט ילך ולא התאבלתי עליו.
כמעט כתבתי "ולא התאהבלתי עליו" מה שהיה יכול לקרות אילו המתנתי כמו שאר האוהדים.

Outplay

New member
מסכים לגבי עונה 5

היא כנראה נחשבת לא טובה כי היא נמצאת בדיוק בין שתי העונות האהובות ביותר של הסדרה, אבל לדעתי עונה 5 כן טובה. הפרקים היחידים שנחשבים אצלי לא טובים זה דאלקים, ערפדים והסילוראנים. וגם, זה לא טובים ביחס לשאר הפרקים של הסדרה, אני לא חושב שיש פרק של הדוקטור שאני לא נהנה לראות.
ולגבי מאט, אני לא כל כך מסכים לגבי מה שכתבת. הוא כן השתפר ועבר שינוי, אבל אני לא רואה איזה קפיצה ענקית פתאום בעונה 7, פשוט שם הוא היה בשיא שלו, אבל הוא באמת השתפר מפרק לפרק. המאט של 11th hour הוא לא אותו המאט של הפנדוריקה ולא אותו המאט שנקבל בספיישל 50.

מסכימה לגבי מאט

גם אני (בתור אחת שראתה את הכל ברצף עד סוף 7א') לא ראיתי פתאום קפיצה. מאט באמת השתפר מפרק לפרק, כנראה בגלל שהוא למד יותר ובנה את הדמות שלו יותר.
גם בנוגע לעונה 5 אני מסכימה שבתור עונה היא הייתה לא רעה בכלל, רק עם כמה פרקים יוצאי דופן.

MonicaF

New member
ל-outplay ושיר

כאשר יהיה לי זמן אצפה שוב בפרק 5.1 ובפרק כלשהו מעונה 7. אולי כך אשים לב להבדל.
האמת, זה רק הגיוני שהוא ייכנס יותר לתוך התפקיד ככל שישחק אותו.

AvivZ41

New member
כנ"ל

אני דווקא ההפך, אני חושב שעונה 5 זאת העונה הכי חזקה בעונות של מופאט. מבחינת משחק אין ספק שאם רואים את מאט בעונה 5 ומאט ב7ב' זה שמיים וארץ (שמתי לב לזה רק מצפייה שנייה), אבל מבחינת עלילה והכל עונה 5 הכי תפסה אותי.

May2112

New member
גם אני ראיתי הכול רצוף- החודש מהנה ביותר חח

אז גם שלי טיפה אובייקטיבית (ואני תמיד אבל משתדלת לכתוב "לדעתי" בהודעות שלי)- אני ידעתי מתי טננט ילך והגעתי לשם ממש מהר, אבל זה עדיין היה לי קשה ו"התאבלתי" והכול.. דרך אגב, קרה לי אותו דבר עם אקלסטון - הפרקים הראשונים של טננט היו לי מוזרים ביותר אבל בניגוד למאט לקח לי להתאהב בטננט בערך פרק וחצי..
מצפייה שנייה בעונה החמישית אמנם הערכתי אותה טיפה יותר (בזיכרון שלי היא הייתה ממש גרועה חח), אבל עדיין היא מדורגת דיי נמוך אצלי (אולי עקפה רק את עונה 3 ומרתה)

ודרך אגב, אני חושבת שמאט הוא ממש מעולה ושהבעיה הגדולה שלו הייתה התסריט שהיה כל כך שונה ממה שהורגלנו (כי בין 4 ל5 ה-כ-ל השתנה, כותבים, שחקנים, מפיקים)

ailag

New member
גם אני אהבתי את 5 +

ולא רואה איך הוא משחק אחרת מבבאות. הוא נראה יותר צעיר ויש לו בואש מת על המצח אבל זה לא משחק, זה איך שבחרו להציג אותו.

מה שכן, הדמות של הדוקטור משתנה עם העונות אז המשחק ישתנה בהתאם. כמו שאיימי השתנתה ולכן המשחק השתנה. בעונה 5 הוא מחפש מי הוא עד שבסוף הוא מוצא את עצמו בתור מציל היקום. בעונה 6 הוא מתכוון לטוב אבל בגאוותו מתחיל להרגיש כמו אל ופוגע באנשים שסביבו ומצפה מהם לזה (איימי, רורי, ריבר) ומאמצע העונה צועד אל מותו. ב 7א הוא מחפש את עצמו ומוצא אותו באחרים. 7ב... עוד לא נסגרתי על זה. אבל הוא משתנה לאורך העונות.
אם בעונה 5 פרק 1 הוא בדיוק נולד מחדש, ובעונה 6 סוף פרק 7 הוא הוא לוחם שאנשים מקריבים את עצמם והיקר להם לו (א ק א ט ן), ובסוף פרק 12 הוא בסוף ימיו וכוחותיו, אלו שלושה דוקטורים שונים, שלושה מצבים שונים. אז כן, המשחק שלו ישתנה כי הדמות משתנה. ואנשים מעירים על זה שהמשחק השתנה או ש"רק עכשיו" הוא מתנהג כמו הדוקטור, אבל אולי זה בכוונה..

Lhuna1

New member
בעיני הדוקטור זה תפקיד (
עתידי)

שדורש כריזמה מיוחדת.

טננט וסמית' היו ליהוקים מושלמים בעיני כי הם הביאו לתפקיד את הדבר הזה, שקשה להגדיר בדיוק, אבל הוא עושה את הדמות ליוצאת דופן מספיק שאני אוכל להאמין שזה באמת חייזר, למרות שהוא נראה לגמרי אנושי, ויחד עם זה הוא מספיק אנושי בשביל להזדהות, לאהוב ולהעריץ אותו, ומספיק כריזמטי כאמור כדי להחזיק את הסדרה.
(באקלסטון אני לא בטוחה שראיתי מספיק את הפן החייזרי, ויסלחו לי המעריצים, אולי אני צריכה לחזור לפרקים שלו בשביל להזכר יותר טוב.)
כמובן שזה תלוי הרבה גם בכותבים ובבמאי, אבל זה הרבה השחקן.

אין לי ספק שהם ילהקו שחקן(/ית) טוב, אבל אני מקווה שהוא יהיה מספיק מיוחד בעיני.

Yaki J

New member

זה נראה מצחיק היום, אבל אני מכיר כל כך הרבה אנשים ששכנעתי (=כפיתי עליהם) לצפות בעונה הראשונה כשהיא עלתה ופשוט החליטו לנטוש אחרי ההתחדשות בגלל שלא יכלו לדמיין בכלל מישהו שיכול להכנס לנעליים של אקלסטון.

MonicaF

New member

עליו אני כן בוכה.
והוא מעצבן אותי! שהוא כל כך לא רוצה שום קשר עם הסדרה.
אבל אז מתעורר בי האדם האמפטי והסובלני ואני מבינה שאם אני באמת מחבבת אותו, עליו להבין שזו החלטה שלו מסיבותיו הוא ויש לכבד זאת

dar dahan

Member
דווקא אקלסטון בעיניי היה יותר חייזרי

גם מהדוקטור של טננט וגם מהדוקטור של סמית' אקסלטון שיחק מהרגע הראשון כחייזר ולא כבנאדם, במיוחד בפרק הראשון שראו אותו משחק באוזניים שלו ולמעשה בודק אותן בפעם הראשונה (רמז להתחדשות שהוא עבר).
וגם לאן שהוא לוקח את רוז בפעם הראשונה, זה נותן לו פאן הרבה יותר חייזרי משל הדוקטורים של סמית' ושל טננט, מה גם שאשכרה הרגשתי עם הדוקטור של אקסלטון בסדרה על חייזר ולא בסדרה על נוסע בזמן שגם הוא במקרה חייזר....

dar dahan

Member
מסכים איתך ב100 אחוז

אני בעצמי נכנסתי לסדרה יחד עם כריסטופר אקסלטון ולקח לי עונה שלמה לעכל את הגעתו של דיוויד טננט, לשמחתי החל מהעונה השלישית התרגלתי ובעונה הרביעית גם נהנתי מהסדרה בצורה נהדרת והסוף של הספיישל גרם לי לבכות.
ולקח לי עונה שלמה להתרגל לדוקטור של מאט'.
אז אני מניח שלדוקטור הבא ייקח לי גם עונה שלמה להתרגל, אבל בסוף זה יקרה.

MonicaF

New member
החממ, החממ, כולם?

אני אוהבת את מאט ואפשר לומר שאהבתי אותו מההתחלה, אבל אני לא עצובה שהוא עוזב.
זה היה ברור שילך, שיוחלף.
אני מקווה רק שמאט לא ינהג כמו אקלסטון, אנטגוניזם לסדרה, ואני מקווה שעוד יראה את זיו פניו פה ושם אם יהיה צורך.
האמת, הדבר היחיד שמדאיג אותי עכשיו זה מתי נקבל ספיישל והאם ישמור על רמה טובה ומעלה.
העולם מלא שחקנים טובים שטרם נתגלו, מאחלת להם בהצחלה, כי ההצלחה שלהם היא ההנאה שלי.

למעלה