להתפוצץ

kerenrot

New member
את פשוט כל כך צודקת!!!

ושנוי? אכזבה אחת גדולה. הם אלה שתמכו בקיצוץ ל3 ילדים ראשונים והסכימו שהקיצוץ לילד הרביעי ומעלה יהיה תקף לחצי שנה בלבד.. כאילו דא? גם שכמעט ואין חרדים בממשלה אי אפשר להעביר חוקים הגיוניים?

טלי אבג

New member
חושבת קצת אחרת,

קראתי את השרשור של קאסה ושל יהלום, וניסיתי להגדיר מה ההבדל בין ילד שלישי לחמישי. בתור אחת שעובדת, ועובדת קשה. מעונינת מאוד במשפחה גדולה והרבה ילדים. (נכון שלצערי עכשיו זה נשמע קצת מטומטם- הרבה- קודם שיהיה אחד) אני לא מביאה אותם על מנת שהמדינה תממן אותם. אבל אם יש קצבאות אני אקח. כמו שאת תקחי את הקצבה לילד הראשון והשני. כואב לי לראות את הזלזול במשפחות ברוכות ילדים. והאמת שאני לא מבינה למה זה כך. וסתם לידע הכללי ולשאלת ההגיון: מהילד השלישי ואילך כבר קיצצו את הקצבה.- וזה עכשיו זהה לילדים הראשונים. אך המדינה ראתה שזה לא מספיק לה מאחר ורוב הילדים במדינה הם ילדים 1-3 (כנראה הקצבאות למשפחות ברוכות ילדים לא היו כל כך משמעותיות כמו שחשבו) ולכן- היא עכשיו רוצה לקצץ קיצוץ נוסף. למה לילדים הראשונים- בגלל שאם יקצצו רק לילדים השלישי ואילך זה לא יביא להם מספיק כסף. וחוץ מיזה אל תשכחו שגם למשפחות ברוכות ילדים יש ילד ראשון ושני וע"כ גם הם "יהנו" מהקיצוץ הנוסף. (בנוסף לקיצוץ הקודם)

kasa

New member
בואי נבדיל

בין אלה שאכן מביאים ילדים מתוך רצון ומודעוּת, ויותר חשוב מזה - מתוך יכולת כלכלית לכלכל את כולם. וזה, בעיני, לגיטימי. (כל עוד יש לך יכולת כלכלית לכלכל את כל ילדיך ואין לך כוונה לסמוך על שולחנם של אחרים - סבבה. תביאי גם 20 ילדים). לבין אלו שמביאים ילדים בלי מחשבה מוקדמת, בלי תכנון, וברור להם ש"יד נעלמה" במדינת ישראל כבר תדאג להם. את התופעה הזאת חייבים להפסיק. יש אוכלוסיות שלמות במדינה שסמוכות על שולחן הממשלה (ועל משכורתי, כמובן,
) וזו שערוריה ! לא מזמן פורסמה כתבה על בדואי מהנגב, שמקבל בכל חודש מביטוח לאומי כ- 50,000 ש"ח (!!!), עבור מספר נשותיו (איני זוכרת מספר מדוייק), ועוד עשרות ילדיו... הבנאדם עושה ילדים, ומזה הוא חי ומתפרנס !!! את קולטת ?? יש אנשים שזו העבודה שלהם - לעשות ילדים, ולחיות על חשבון אחרים. מדובר כמובן, באוכלוסיות נחשלות, שילדיהם בודאי אינם תורמים מאום למדינה. ואת זה חייבים להפסיק. אם ע"י קיצוץ קצבאות לילד שלישי ואילך (כך שרק מי שיש לו אמצעים ואכן יכול לכלכל 3 ילדים ומעלה גם יעשה אותם), ואם ע"י חינוך, הסברה, אמצעי מניעה, או כל דבר אחר, שיוציא את האוכלוסיות הללו מהבוץ, ויוציא את המדינה ממתן תמיכה אדירה וגורפת לאוכלוסיות שלמות נחשלות. ~ אני בכלל חושבת שעדיף איכות על כמות, אבל זה כבר לדיון אחר... ~

kasa

New member
דעתי זהה.

מי שאין לו כל יכולת כלכלית לכלכל ילדים, והוא מתכוון להביא אותם לסביבה של עוני, הזנחה ואומללות, ולא יכול להעניק להם תנאי מחייה סבירים - שלא יביא אותם !! כשבן זוגי ואנוכי היינו חברים, סטודנטים ועסוקים מעל הראש - לא חשבנו בכלל להביא ילד לעולם, כי איכשהוא חשבנו שילד זה לא רק סקס וגמרנו... ילד גם צריך לכלכל ובכבוד. צר לי שיש כאלה שלא חושבים על כך ונוח להם להביא ילדים בלי חשבון ולסמוך על שולחן המדינה. ולכך אני מתנגדת. לא מזמן סיפרה לי האחות בביה"ח על ילדים של משפחות חרדיות שניזונים בצורה כל-כך גרועה, שמצבם התזונתי ממש מחריד. בגלל העדר הכנסה - האימהות מדללות את התחליפים, כך שהתינוק ניזון בעיקר ממים ומעט תחליף. לא מזעזע ??

טלי אבג

New member
ז'תומרת...

"מי שאין לו כל יכולת כלכלית לכלכל ילדים, והוא מתכוון להביא אותם לסביבה של עוני, הזנחה ואומללות, ולא יכול להעניק להם תנאי מחייה סבירים - שלא יביא אותם !! " אז את בעד לבטל את הקצבאות בכלל, לא???????

kasa

New member
דווקא לא.

תראי, העובדות מדברות בעד עצמן - מרבית המשפחות מרובות הילדים הן ממעמד סוציואקונומי נמוך. זו עובדה. אני טוענת שבכדי למנוע תמריץ להבאת ילדים נוספים (מעבר ל-3) ובכדי למנוע את הגדלת אותו מעמד סוציואקונומי נמוך ולאפשר למשפחות מרובות ילדים לצאת ממנו - יש להטיל קיצוץ על הקיצבאות הללו (שמעבר לילד שלישי), ולהגביל, תוך כך, את הילודה. לגבי ילדים ראשונים - אני מסכימה עם חנה. ייתכן וכדאי לתת את הקצבאות עפ"י הכנסה (כפי שקורה כיום בכל שאר הקיצבאות). אני, באופן כללי, בעד הגבלת ילודה בלתי מבוקרת, ועידוד ילודה בקרב זוגות צעירים עד לילד השלישי. מעבר לכך - יש למנוע קיצבאות ויש ליצור מצב שבו לא מעודדים הבאת ילדים מעבר לילד השלישי (אלא אם כן מדובר באיש אמיד במיוחד, שבמילא אין לו צורך בקיצבאות הללו, והוא יכול להביא אינספור ילדים ולכלכל את כוללללםםםם בכבוד, ואז הקיצבה ממש לא רלבנטית עבורו).

kasa

New member
אפשר גם פחות. (אפילו רצוי)

(3 זה לטובת אלו שרוצים הרבה ילדים...) במרבית המדינות המערביות המפותחות (שאנו שואפים להידמות להם) עומד מספר הילדים הממוצע למשפחה על 1-2 ילדים גג. במדינות העולם השלישי הנחשלות (ברובן, מלבד סין שם קיימת הגבלת ילודה) אכן עומד מספר הילדים הממוצע למשפחה על מספר גבוה יותר. (בדיוק כמו הדיפרנציאציה אצלנו במספר הילדים בין האוכלוסיות ה"מפותחות" ל"נחשלות") אני, אישית, מעדיפה איכות על כמות. טוב, נראה לי שמיצינו את הנושא. כנראה שלא נסכים בו, וזה בסדר. מאחלת לך כמה ילדים שתרצי (באמת), וגם יכולת אדירה לכלכל אותם. שנה טובה.

טלי אבג

New member
אפשר גם יותר (אפילו רצוי)

בענין האיכות והכמות. כאחת שגדלה במשפחה ברוכת ילדים- 9 במספר. על עצמי אני יכולה להגיד שהחיים במחיצה של 8 אחים נוספים, רק העלו את האיכות שלי. (אני איכותית- פצצה!). מצבנו הכלכלי לא היה מזהיר, חיינו בפשטות אבל באושר. לא היה לי פסנטר אישי, היה מחשב אחד לכל המשפחה ואופניים לשלושה ילדים.- אבל---- היה לי 7 אחיות מקסימות ואח אחד מקסים. ולא הייתי מחליפה אותם בשום דבר אחר. אני מעונינת במשפחה גדולה ולו רק בשביל שהילדים שלי יוכלו לחוות את האושר של חיים במשפחה מרובת ילדים כפי שאני חייתי. (ואגב אני מכירה המון המון משפחות כמו משפחתי- אולי את לא מכירה אותם- רק מהעיתונים ומהאחות בבי"ח) לא רוצה להתווכח, רציתי להראות לך שלא הכל שחור/לבן. ומאחלת לך הרבה אושר וכמה ילדים שאת רוצה.

טלי אבג

New member
ודבר נוסף ששכחתי........

הדבר היחיד שלא היה מושג של חשבון וצמצום בו. הוא היה בריאות- תמיד הרופאים הכי טובים והכל.......... כך שאני לא רואה את אותה אישה שמאכילה את הילד שלה בתזונה לקויה כדוגמא של הנשים החרדיות במשפחות ברוכות ילדים ככלל.

טלי אבג

New member
סורי, אני מאמינה יותר למציאות מאשר

ל- TV. ואני רואה את המציאות הזאת מול העניים. הרבה משפחות ברוכות ילדים. ואף אף אחת מהם לא תפגע בבריאות של הילדים שלה. וחוץ מזה תאמיני לי אני קוראת בעיתון ושומעת כל כך הרבה סיפורים על הציבור החרדי - שאין לי מושג מי המציא אותם. כך שאני לא הייתי מאמינה לעיתונות בצורה עוורת. ואגב למדתי את זה לא רק לגבי החרדים אלא לגבי דברים נוספים שכתובים בעיתונים. ועכשיו קאסה אני אומרת את זה ברצינות, אין לי ענין לשכנע אותך. נקודה. רק כואב לי שאחת כמוך, בחורה ערכית, שנלחמת על הבאת ילד לעולם. עדין מאמינה לדברים שמספרים לה בעיתון. בלי בדיקה, בלי לדעת מה האמת ומה לא, עד כמה זה נכון. זה כואב- זה הכל. לגיטימי מבחינתך לא להסכים שהמדינה שלנו תממן קצבאות מיוחדות לילדים ממספר 3 ואילך- מאחר ואין לך צורך בזה, ולא לסביבה שלך. אבל לא לגיטימי מבחינתך להגיד על משפחה ברוכת ילדים שהם "משריצות ילדים" או לחילופין להשמיץ את אותם משפחות כאילו הם מזניחים את הילדים שלהם.-מאחר ואת לא מכירה קרוב מספיק את המציאות הזאת ונזונה משמועות.

kasa

New member
טלי, כמו שאמרתי, הנושא מבחינתי

מוצה. נדמה לי שהעובדות מדברות בעד עצמן, ואין לי מה להוסיף עליהן. עובדתית, משפחות מרובות ילדים נמצאות בשולי החברה, במעמד סוציואקונומי נמוך. (בישראל). משפחות ממעמד הביניים (ומעלה), לרוב, אינן מרובות ילדים. יש חריגויות לכאן ולכאן. אבל, בסופו של דבר, זה המצב. נדמה לי שפירשת את דעתי כפי שנוח לך להבין אותה, וניסית לעוות לחלוטין את דבריי. אתקן את העיוות שניסית להציג מדבריי, ובזאת אסיים: אנשים שעושים ילדים בלי כל יכולת לכלכל אותם, הם בעיניי, לא יותר מאשר "משריצים". (גם שרצים אינם בדיוק דואגים לוולדים שהם מביאים, ומנסים 'להתעלק' ולהיות ניזונים ע"י אחרים - זה מבחינה בוטנית...ואין הבדל בינם לבין "בני אדם" המביאים ילדים ומבקשים שאחרים יכלכלו ויזונו אותם) מי שיכול לכלכל את ילדיו - שיעשה כמה ילדים שיוכל לכלכל בלי להסתמך על שולחנם של אחרים לכל אורך חייו. אני אעשה ילדים ככל שתשיג יכולתי לכלכל אותם. בודאי לא אדרוש תרומות מאחרים או אצפה מאחרים שיכלכלו את ילדיי שלי. את מוזמנת להאמין למה שאת רוצה. רובנו עדיין ניזונים מהתקשורת, וכשהנתון הכואב הזה מושמע במספר ואריאציות - אני טוענת ש"אין עשן בלי אש". ובצער רב, וביגון קודר, אני אומרת לך בזאת שיצא לי להיתקל גם במשפחות מרובות ילדים שמדללות את אבקת המטרנה כדי שהיא תספיק להם לזמן ממושך יותר... כך שהילד ניזון בעיקר ממים. נדמה לי שאם היו להם "רק" 2 ילדים זה לא היה קורה. אני, כמובן, שמחה לשמוע שגדלת בסביבה אחרת, ושאת מכירה מקרים שונים. אני בטוחה שיש מקרים שונים, כפי שאת מכירה, אך הם אינם הנפוצים. לצערי. מיצינו ?? שנה טובה !!

טלי אבג

New member
ההתענינות שלך מוצתה.

וזה לגיטימי. לא אמשיך להטריד אותך. שיהיה לך שנה טובה!
שנת בריאות ואושר
מכל הלב (באמת, למרות חילוקי הדעות)

למעלה