להתפוצץ

אני בכלל בעד,

ביטול לגמרי של קצבאות הילדים, במקום זה היתי רוצה שתהיה כאן אפשרות יותר טובה של גידול ילדים ועבודה. כלומר: במקום קצבאות ילדים הייתי רוצה לראות: מעונות יום טובים, במחירים סבירים, ועד שעה 17:00 כדאי לתת לנשים נקודת פתיחה כמו של גברים. מערכת בריאות טובה- בה לא צריך לממן טיפולים שונים באופן פרטי, ומערכת חינוך טובה, בה לא צריך לתת לילדים שעורי עזר, כדי שיגיעו לרמת הישגים טובה. בכלל אני חושבת שהמדינה לא צריכה לתת כסף לאזרח, (פרט לקצאות "ביטוחיות" זקנה, אבטלה, ונכות) אבל היא צריכה להעמיד לרשותו מערכת הוגנת, שתתן לו אפשרות לחיות בצורה טובה.

הבעיה שאצלינו במדינה זה לא עובד כך

אם מקצצים - מקצצים. זה לא אומר שמוסיפים משהו במקום. הכסף הולך לאיפה שלא צריך אותו. אני בעד שיבטלו את הקיצבה לאנשים שמרוויחים מעל סכום מסויים. לי לא משנה אם יקחו ממני את ה 140 ש"ח אבל למשפחה במצוקה כל שקל יכול לעזור.

באאבו

New member
גם אני חושבת שאת צודקת, וכבר העלתי

את זה הנושא הזה כאן לפני כמה ימים. אבל זה עוד רעיון טוב שירד לטמיון ובמקומו יגיע רעיון רע וגרוע שיקח...

פרח שדה

New member
באמת מעצבן אבל אין טעם לחפש היגיון

במקום שבו הש.ג. לא נותן לו להכנס. רוב ההחלטות התקציביות אינן ענייניות אלא פוליטיות. מי שיש לו כוח מקבל. לשרת הקליטה יש כוח, מן הסתם. הידיעה על הפרויקט החדש של משרד הקליטה התפרסמה בשבוע שעבר במעריב, ונועם בת כתבה על זה כאן. בעקבות הידיעה שלחתי מייל לשר הבריאות, שהוא בעצם מייל המשך למייל ששלחתי לביבי (ושהעתק ממנו שלחתי גם לשר הבריאות). מיותר לציין שלא קיבלתי שום תשובה לא על המייל הראשון ולא על השני מאף אחד משניהם, נכון?

jackson

New member
אתם ממש לא מבינים את ביבי

ביבי עשה עסקה שקטה עם החרדים האם שמעתם שמקצצים לבני הישיבות? אבל מקצצים לסטודנטים. ביבי חושב על העתיד שלו על הבחירות הבאות ! ולכן אותנו הוא יכול לדפוק כהוגן אבל חלילה מלגעת בחרדים. ולכן הקיצוצים בקצבאות עד לילד השלישי

עמית@

New member
דווקא החרדים מאוד לא בעד קיצוץ

בIVF (אחרת- איך נפרה ונרב?) עד ילד שני זה במסגרת פרו ורבו, לדעתי ייקשה עליהם להתפשר על כך (תקווה לשנה החדשה?<?
)

טלי אבג

New member
אני דוקא שמעתי שמקצצים לבני הישיבות

קיצצו להם בתקציב של 2003 ביותר מ- 100 אחוז. אולי זה היה בתקופה שלא קראת עיתונים אבל דוקא כן קיצצו להם. ואג אם אני לא טועה- צריך לעשות חשבון- אבל- גם לחרדים יש שלשה ילדים ראשונים. כך שגם לגביהם זה קיצוץ. לא??? להם זה לא משנה אם מקצצים בילד הרביעי או בשני. - בשניהם זה יפגע בהם. אבל בילד הרביעי זה לא יביא מספיק כסף למדינה זה הכל. בגלל ש- 80% מהילדים הם ילד ראשון ושני- חישוב כלכלי נטו.

kasa

New member
קיצצו להם ?!

א. גם אני לא שמעתי על זה. שמעתי שזה עלה, ונפל, כמו תמיד. ב. זה ממש לא קיצוץ. מדוע מישהו שמחליט ללמוד ולא לעבוד צריך לקבל כסף ?? מדוע סטודנטים לא מקבלים כסף אלא יוצאים גם ללמוד וגם לכלכל את עצמם לבד ?? תסלחי לי, אבל לבני הישיבות לא צריך לקצץ. צריך להפסיק לאשר להם לינוק מצינורות המדינה, ושיתחילו לפרנס את עצמם. בטח במצב משברי שכזה שבו ממש קיים פיקוח נפש, וחולים עומדים להפסיק לקבל תרופותיהם, סל הבריאות הולך להיות מקוצץ לרבע !! שייצאו לעבוד, ולא יבקשו מימון מדינה, כמו שכולנו עושים.

למעלה