פרק נחמד
סה"כ פרק יחסית טוב, אבל ציפיתי למשהו אחר (לפחות מכיוון מלך הלילה).
פיצוץ מקדש השבעה היה סבבה, לדעתי הם קצת פספסו עם הפאניקה ששררה לפני הפיצוץ, הם יכלו לעשות את זה יותר דרמטי.
הסצינה שהספטה הולכת לקבל RAPE ממושך מזומבי קלגאן הייתה גם נחמדה, סיפור ההכתרה של סרסי היה קצת הזוי, לא התחברתי אליו מבחינת כלום, הרי זה ברור לכולם שמדובר במלכה שלא תליח לשרוד אפילו שנה בשלטון, ושכולם שונאים אותה, וסביר להניח שאף אחד לא יכבד או ישרת אותה.
סרסי הצליחה בפיצוץ אחד גם להיכנס לחזית עם אחד הבתים החזקים בממלכה, וגם לגרום לכל נתיניה לתעב אותה, אני לא רואה שום תרחיש שבית לאניסטר מצליח לשרוד מלחמה, סליחה - קרב בודד עם הברית של דורן \ טיירל \ טארגריין, מדובר בצבא בסדר גודל עצום שיכול בקלות לכבוש את כל ווסטרוז.
היה קצת מוזר לראות את מלכת הקוצים בדורן, צריך להבין שע"פ הספרים הדורנים והטיירלים די שונאים אחד את השני, אבל אולי השנאה ללאניסטירים איחדה אותם, בעניין ברית משותפת עם הטארגריינים - בגדול זה אפשרי, בית טארגריין ודורן כבר היו מאוחדים בעבר (למרות שלדורנים יש זיכרון רע מהסיפור של ראיגר וליאנה), ובית טיירל הפך להיות בית רציני פחות או יותר בגלל הטארגריינים, ככה שזה הגיוני שהם יחזרו לשרת אותם.
בעניין פריי:
קודם כל המוות של וולדר לא הפתיע אותי, כי כבר רצה על זה שמועה, זה נחמד שהם שילבו את הפריי-פאי (בספרים מי שכביכול הכין את זה הוא לורד מאנדרליי מהצפון, כנקמה למות בנו בחתונה האדומה), אני לא ממש מתחבר לאריה כמתנקשת, יש משהו בדמות שלה שלא יושב לי טוב, אני עדיין רואה אותה כילדה קטנה שלא ממש מסוגלת לרצוח אנשים.
אגב, אם זו הנקמה של הסטארקים בפריי'ס אז זה ממש מאכזב, אני ציפיתי שלכל הפחות בית פריי יושמד, סביר להניח שאם ג'ון ירד לדרום (לא שזה כזה הגיוני), הוא ידאג לסגור חשבונות.
בעניין הצפון ומגדל החדווה:
נתחיל עם מגדל החדווה, גם כאן פחות התחברתי לדמות שגילמה את ליאנה, אומנם לא ממש ניתן לעשות הרבה בסצינה של 3 דקות, כאשר את צריכה לגלם בחורה גוססת, אבל ציפיתי למישהי הרבה יותר יפה, ודומיננטית, ולא רק גוש בשר שמתחננת לאחיה בדמעות.
בכל אופן, החיבור בין הפרצוף של ג'ון כתינוק עם סצינת מעבר להמלכתו כמלך הצפון הייתה מבחינתי הסצינה הכי יפה בפרק, והכי מרגשת, אז סחטיין להפקה על זה.
מבחינת הצפון - אין חדש תחת השלג, זה היה ברור שג'ון יומלך ע"י המשפחות, אהבתי את המשפטים של הליידי מאי הדובים שפחות או יותר נכנסה בכולם וזה בעצם מה שהיווה את הטריגר.
ראו מהצד שבייליש לא ממש מתלהב מכל הסיפור (די בנה על זה שסאנסה תשלוט על וינטרפל ותשמש כבובה שלו).
נ.ב
הסצינה של סאם ואולדטאון הייתה אדירה, הספריה הייתה ממש מרשימה, וזה נחמדה שהם שילבו את זה בפרק.
הסוף של דאינריז עם הארמדה ששטה לווסטרוז זו סצינה שפחות או יותר הייתה ידועה מראש כבר משנה שעברה, לי באופן אישי הסצינה הזו לא השאירה טעם לעוד לעונה הבאה, היה מבחינתי הרבה יותר טוב לדוגמא לשלב את מלך הלילה בצעידה עם הצבא הענק שלו לכיוון החומה, או לסיים עם מגדל החדווה והמלכת ג'ון טארגריין \ סטארק \ הזאב הלבן \ הנסיך שהובטח \ המשיח.