לה גראנד פינאלה! עונה 6, פרק 10

CallMeCavanaugh

New member
שומעים מספיק ממה שליאנה אומרת

היא אומרת משהו לא ברור כדי שבעוד שניה, כשיגיע התינוק, נהיה קצת מופתעים. חוץ מזה שומעים הכל.
והמעבר מהתינוק לג'ון היה הכי האכלה בכפית שאפשר, אני לא יודע כמה יותר ברור רצית את זה.

colio 1

New member
מה בדיוק שמעת?

אני שמעתי מלמולים ושהיא אומרת שלו שהוא יודע את זה והוא צריך לשמור עליו.
זה שגון הוא הבן שלה זה הבנו די מזמן .
אבל לא שומעים שום דבר חוץ מזה

CallMeCavanaugh

New member
שמעתי הרבה יותר מזה

קוראים לו ...ון (אני שמעתי ג'ון, אחרים אמרו שהיא אמרה אייגון). רוברט יהרוג אותו אם ידע. אתה חייב להגן עליו. תבטיח לי.

Rodrik Harlaw

Well-known member
לא סביר שהיא קראה לו ג'ון

לדעתי, אדארד קרא לו ג'ון על שם חברו ג'ון ארין, כמו שהוא קרא לבנו הבכור רוב על שם חברו רוברט (ולבראן על שם אחיו, ולריקון על שם אביו). אייגון זה גם שם לא מאוד סביר, מפני שלרייגאר כבר היה ילד בשם אייגון, אלא אם הנבואה שהוא קרא בתור ילד (אם אכן כך היה) דיברה על כך ש"הנסיך שהובטח" ייקרא אייגון והוא לא היה בטוח איזה מהילדים יקיים את הנבואה, אבל רצה להבטיח את קיום התנאים עבורה עם כל אחד מהילדים בנפרד.
מצד שני, זו סצינה מהסדרה. לצפות לכך שדברים יהיו הגיוניים עד הסוף זו לא תמיד מדיניות מוצלחת.
&nbsp
אם הוא ניסה לקיים את נבואת "3 ראשים לדרקון" (ולא את נבואת "הנסיך שהובטח"), אז גם אייגון זה לא שם סביר לג'ון

Nirwood

New member
"חיסול ממוקד בכל הדרורים..."

יש את זה ביותר גיל 6?

אתה שוכח שלסרסי אין כלום במעלה מלך, יש לה רק את פרנקשטיין ואת הגרסא הזומבית של ההר - חזק ככל שיהיה, הוא לא מסוגל לצאת לעיר ולהתחיל לחסל את כולם, זה לא פאקינג גונדזילה, משמר העיר גם לא היה כפוף לה, ואין מצב שטומן היה מאשר שימוש במשמר המלך (או כל כוח אחר) לטובת אימו.

רעיון הפיצוץ של הדרור העליון ושל כל השאר דווקא היה נכון מבחינה טקטית (עשתה משהו שאף אחד לא ציפה לו, והצליחה בהתקפה אחת לחסל את כל אויביה בעיר).

CallMeCavanaugh

New member
חוץ מזה שאת פיצוץ הספט בנו לנו כבר כמה פרקים

אז ראינו שהמלך המשוגע רצה לשרוף את מעלה מלך ואז טיריון סיפר שהמלך המשוגע רצה לשרוף את מעלה מלך ומתישהו באמצע קייברן אמר לסרסיי שהוא מצא משהו שיעזור לה, בדיוק אחרי שהודיעו שלא יהיה משפט בקרב. הוא בטח מצא אנשים שיסכימו להתנקש בדרורים בשבילה.

Uri04

New member
חוץ מהדבר הקטן הזה שהתעלמו ממנו

שאש-פרא היא אש שאי אפשר לכבות, בניגוד לאש רגילה. במקרה של פיצוץ כזה קטקליזמי, לא רק שהספט ישרף, אלא האש אמורה לכלות את כל מה שעומד בדרכה, דהיינו - את כל מעלה מלך ואולי אף מעבר לזה. באופן כל כך נוח לתסריטאים, הפיצוץ החריב רק את מה שהיה אמור להחריב, ללא השלכות מרחיקות לכת ובלתי צפויות.

אש פרא אי אפשר לכבות

זה לא אומר שהיא ממשיכה ללכת לכל הכיוונים ושורפת את כל העולם.
האש בוערת במקום שבו היא נמצאת וזהו.

Uri04

New member
לא את כל העולם, היא נכבית מעצמה בסופו של דבר

אבל אחרי כזה פיצוץ שמבוסס על כל כך הרבה חומר נפץ, הייתי מצפה שלפחות את העיר.

CallMeCavanaugh

New member
במיוחד בהתחשב בעובדה

שאמורה להיות עוד הרבה אש פרא מתחת לעיר בכל מיני מקומות.

לא חומר נפץ. חומר דליק מאוד.

בלון גז שמתפוצץ לא מפוצץ את כל הבלונים בעיר וגם לא את כל העיר.
אם רואים פיצוץ של התלקחות מקרוב, כזה שמרים את הספט של באילור שמוקף בכיכר גדולה, זה לא אומר שההתלקחות והחום הנורא אמורים להגיע לשאר המחבואים התת קרקעיים של אש הפרא.

Rodrik Harlaw

Well-known member

מכאן השם אש פרא. בעולם של הסדרה היו צריכים לקרוא לה explosivefire, ועל כל מיכל צריך לכתוב "נא להרחיק מהישג ידם של ילדים יתומים וכנסיות אחרי עונה 2. השאר בסדר."

שמע היא התחילה עם חיסולים באמצעות הילדים האלו

חשבתי שהיא תמשיך עם זה.

Nirwood

New member
פרק נחמד

סה"כ פרק יחסית טוב, אבל ציפיתי למשהו אחר (לפחות מכיוון מלך הלילה).

פיצוץ מקדש השבעה היה סבבה, לדעתי הם קצת פספסו עם הפאניקה ששררה לפני הפיצוץ, הם יכלו לעשות את זה יותר דרמטי.

הסצינה שהספטה הולכת לקבל RAPE ממושך מזומבי קלגאן הייתה גם נחמדה, סיפור ההכתרה של סרסי היה קצת הזוי, לא התחברתי אליו מבחינת כלום, הרי זה ברור לכולם שמדובר במלכה שלא תליח לשרוד אפילו שנה בשלטון, ושכולם שונאים אותה, וסביר להניח שאף אחד לא יכבד או ישרת אותה.

סרסי הצליחה בפיצוץ אחד גם להיכנס לחזית עם אחד הבתים החזקים בממלכה, וגם לגרום לכל נתיניה לתעב אותה, אני לא רואה שום תרחיש שבית לאניסטר מצליח לשרוד מלחמה, סליחה - קרב בודד עם הברית של דורן \ טיירל \ טארגריין, מדובר בצבא בסדר גודל עצום שיכול בקלות לכבוש את כל ווסטרוז.

היה קצת מוזר לראות את מלכת הקוצים בדורן, צריך להבין שע"פ הספרים הדורנים והטיירלים די שונאים אחד את השני, אבל אולי השנאה ללאניסטירים איחדה אותם, בעניין ברית משותפת עם הטארגריינים - בגדול זה אפשרי, בית טארגריין ודורן כבר היו מאוחדים בעבר (למרות שלדורנים יש זיכרון רע מהסיפור של ראיגר וליאנה), ובית טיירל הפך להיות בית רציני פחות או יותר בגלל הטארגריינים, ככה שזה הגיוני שהם יחזרו לשרת אותם.

בעניין פריי:

קודם כל המוות של וולדר לא הפתיע אותי, כי כבר רצה על זה שמועה, זה נחמד שהם שילבו את הפריי-פאי (בספרים מי שכביכול הכין את זה הוא לורד מאנדרליי מהצפון, כנקמה למות בנו בחתונה האדומה), אני לא ממש מתחבר לאריה כמתנקשת, יש משהו בדמות שלה שלא יושב לי טוב, אני עדיין רואה אותה כילדה קטנה שלא ממש מסוגלת לרצוח אנשים.

אגב, אם זו הנקמה של הסטארקים בפריי'ס אז זה ממש מאכזב, אני ציפיתי שלכל הפחות בית פריי יושמד, סביר להניח שאם ג'ון ירד לדרום (לא שזה כזה הגיוני), הוא ידאג לסגור חשבונות.

בעניין הצפון ומגדל החדווה:

נתחיל עם מגדל החדווה, גם כאן פחות התחברתי לדמות שגילמה את ליאנה, אומנם לא ממש ניתן לעשות הרבה בסצינה של 3 דקות, כאשר את צריכה לגלם בחורה גוססת, אבל ציפיתי למישהי הרבה יותר יפה, ודומיננטית, ולא רק גוש בשר שמתחננת לאחיה בדמעות.

בכל אופן, החיבור בין הפרצוף של ג'ון כתינוק עם סצינת מעבר להמלכתו כמלך הצפון הייתה מבחינתי הסצינה הכי יפה בפרק, והכי מרגשת, אז סחטיין להפקה על זה.

מבחינת הצפון - אין חדש תחת השלג, זה היה ברור שג'ון יומלך ע"י המשפחות, אהבתי את המשפטים של הליידי מאי הדובים שפחות או יותר נכנסה בכולם וזה בעצם מה שהיווה את הטריגר.

ראו מהצד שבייליש לא ממש מתלהב מכל הסיפור (די בנה על זה שסאנסה תשלוט על וינטרפל ותשמש כבובה שלו).

נ.ב

הסצינה של סאם ואולדטאון הייתה אדירה, הספריה הייתה ממש מרשימה, וזה נחמדה שהם שילבו את זה בפרק.

הסוף של דאינריז עם הארמדה ששטה לווסטרוז זו סצינה שפחות או יותר הייתה ידועה מראש כבר משנה שעברה, לי באופן אישי הסצינה הזו לא השאירה טעם לעוד לעונה הבאה, היה מבחינתי הרבה יותר טוב לדוגמא לשלב את מלך הלילה בצעידה עם הצבא הענק שלו לכיוון החומה, או לסיים עם מגדל החדווה והמלכת ג'ון טארגריין \ סטארק \ הזאב הלבן \ הנסיך שהובטח \ המשיח.

CallMeCavanaugh

New member
למה Rape?

יש לזה מילה בעברית: אונס. תגיד "אני חושב שזה נחמד שאישה עומדת להיאנס באכזריות במשך תקופה ארוכה". אה, זה נשמע קצת פחות נחמד פתאום, נכון?
&nbsp
&nbsp

למעלה