לחברי הפורום

לחברי הפורום

למדנו לא מזמן ריקוד חדש בשם "הנה שנה עוברת" (ריקוד מעגל במקצב הוולס) של אורן שמואל. מישהו מכיר? אתם רוקדים ריקוד זה גם אצלכם? מה דעתכם על הריקוד?

כן...אני מכירה את הריקוד...

למדתי אותו אצל שמעון מרדכי בגולדה (חולון),רוקדים אותו שם הרבה! ולדעתי השיר והריקוד מאד יפים.

הנה שנה עוברת !!

הריקוד "הנה שנה עוברת" אמנם ריקוד שעבר השתלמות (מס´ 11 11/07/2002) של אורן שמואל מנהריה. מילות השיר של אהוד מנור ומתי כספי, הלחן ספרדי, והביצוע של הפרברים. בכל החוגים שבקרתי וגם בהקרדות הגדולות לא ראיתי שריקוד זה נרקד. ברצוני להפנות תשומת ליבכם לחשיבות הטענה ש"לא הכמות קובעת" אלא האיכות. אורן שמואל יצר כבר 41 ריקודים !!! - אף ריקוד שלו אינו מצליח לשרוד מעבר לתקופה קצרה מאד שבו נלמד הריקוד. אולי באיזור מגוריו בנהריה יתכן שרוקדים קצת יותר, אך בגדול, הכשלון טוטאלי, אין אף ריקוד דגל, או ריקוד שראוי להכנס כ"נכס צאן ברזל" ברפרטואר של ריקודי העם בישראל. הרקודים היחסית שידועים של אותו יוצר הם : בגללי את שלי, בואי, דמעות, ילד השדה, פרחתיני, נשבע, שיר ותפילה, שירו של שפשף. מישהו במרכז הארץ או בדרום רקד בשנה האחרונה ריקודים אלו ? ובאשר לצפון, שאלה ל-בי, אצלכם רוקדים משהו מיצירותיו של אורן שמואל ? כדאי ליצור פחות, אך ליצור באיכות, כי אם לא, פשוט חבל על הזמן !!! מירי.

יבנאי

New member
פרטים - תוספת

"הנה שנה עוברת" הביצוע המקורי בלעדי של הפרברים בהשתלמות - ביצוע משולב של: הפרברים/הדודאים לחן: פליקס לונה (ספרדי)

יבנאי

New member
למירי - על המפה

ניתוח יפה, אני מסכים איתך, ולצערי ישנם עוד יוצרים כאלה שהשלבים שאני מציין בהמשך עדיין לא נחלתם. לדעתי הריקוד אמור לעבור שני שלבים עד שהופך להיות "נכס צאן ברזל" ריקוד על המפה - ריקוד זה "מפרסם את היוצר",בדרך כלל אצל היוצרים זה הריקוד הראשון או השני שהם יוצרים. - לא בהכרח שהריקוד יקלט וישאר. ריקוד הדגל - זהו הריקוד המוביל של אותו יוצר ולא משנה אם זהו הריקוד הראשון או ה- 40 של אותו יוצר. ריקודי "דגל" בדרך כלל נרקדים, אהובים ומוכרים כמעט בכל העולם ורבים מריקודי הדגל הפכו ל"נכס צאן ברזל".

יבנאי

New member
למירי - על המפה

ניתוח יפה, אני מסכים איתך, ולצערי ישנם עוד יוצרים כאלה שהשלבים שאני מציין בהמשך עדיין לא נחלתם. לדעתי הריקוד אמור לעבור שני שלבים עד שהופך להיות "נכס צאן ברזל" ריקוד על המפה - ריקוד זה "מפרסם את היוצר",בדרך כלל אצל היוצרים זה הריקוד הראשון או השני שהם יוצרים. - לא בהכרח שהריקוד יקלט וישאר. ריקוד הדגל - זהו הריקוד המוביל של אותו יוצר ולא משנה אם זהו הריקוד הראשון או ה- 40 של אותו יוצר. ריקודי "דגל" בדרך כלל נרקדים, אהובים ומוכרים כמעט בכל העולם ורבים מריקודי הדגל הפכו ל"נכס צאן ברזל".

תודה לכם. נהניתי לקרוא את

תשובותיכם. אני אישית חושבת שהריקוד יפה מאד, קליט ומתאים מאד לשיר, שאגב גם הוא יפה מאד. כולי תקווה שהריקוד ייקלט בחוגים ויחזיק מעמד. ואגב-רק הערה קטנה לגבי מקור השיר: השיר הוא צרפתי במקור, לא ספרדי ובוודאי שלא ישראלי מקורי של הפרברים ו/או הדודאים. זה שיר צרפתי די ישן, משנות ה-60 נדמה לי, והוא נקרא ALOUETTE של זמר בשם GILLES DREU.

יבנאי

New member
לסתיו

נכון הלחן צרפתי ואפילו ציינתי את שם המלחין (ובטעות רשמתי ספרדי - קורה) לגבי הביצוע הראשון בעברית והביצוע המשותף, אני לא טועה. בוודאי הבנת שלא התכוונתי למקור הצרפתי,לא חשוב, (שיחקת אותה ראש קטן) בכל אופן שבת שלום לכולם.

שדמתי

New member
שכחתם כמה ריקודים

ריקודים שנרקדים בחוגים : "תענוגות" , "אמא אדמה" , "רוני לי" , "פרחתיני" , "ילד השדה" ועוד... ---------------------- ד"א כולם עברו השתלמות. אני במקרה ביקרתי בצפון וראיתי בחוגים הגדולים את הריקודים האלו נרקדים (באלונים-ביום ההולדת לחוג ובכפר מסריק), כולם רוקדים ונהנים. ולפי מיטב ידיעתי את "ילד השדה" רוקדים בבית דני בימי שלישי. נודע לי גם שריקודיו נרקדים המון בחו"ל וישנו תיעוד על כך באתר שלו באינטרנט. לדוגמא: בצרפת רוקדים את "תענוגות" (אוהבים את זה מאוד) ובארה"ב וקנדה את "רוני לי" ו"פרחתיני". בחור מוכשר מאוד ואני מאחל לו המון הצלחה בהמשך הדרך!!! מי שרוצה עוד איפורמציה ורישום ריקודים יכול להיכנס לאתר שלו : http://www.orendance.co.il , מבטיח שלא תצטערו.

MosheFromNY

New member
פורום ריקודים בהנהלת אורן

באתר של אורן יש פורום רוקים ופורום למדריכים אמנם אין שם הודעות אבל אפשר בהחלט לפתח אותו

מירי - מסכים לדעתך

יש היום קנה מידה להערכת יוצרים בריקודי עם. תלוי לאיזו ליגה הם מגיעים. יש ליגה - שהריקוד עושה את דרכו בכוחו הפנימי. המדריכים נוסעים למרחקים , כדי להשיג את המנגינה של הריקוד הטוב. לא צריך לשכנע אותם , ללמד את הריקוד. לדוגמה - אנשי הגשם. המדריכים חיפשו את הוידיאו, המנגינה והקשרים , כדי ללמד את הריקוד בחוגים שלהם. אבל יש גם ליגה אחרת - שהמדריך היוצר - נושא את מרכולתו - ועובר ממקום למקום, בחביבות, ומנסה לנצל את קשריו האישיים וכושר החינחון שלו - כדי לשכנע את המדריכים ,לקנות את מרכולתו. מחיאות הכפיים - הם לא קנה מידה לקבוע באיזה ליגה היוצר נמצא. אם יש בעברו - ריקוד אחד או שניים ,מרשים - בחוגים ובהרקדות , אשר מאשרים את גאוניותו - שמו - הופך למותג והוא נכנס לליגה הלאומית. אבל אם לא - הוא נשאר במקומו. שנים רבות. ואלוהים יעזור לו.

זמן - קנה מידה להצלחה.

הקנה המידה להצלחת הריקוד ולהשרשתו בקרב הרוקדים, לדעתי נבחן בפרספקטיבה של תקופת זמן ארוכה ככל היותר שהריקוד נרקד. כמעט כל שבוע אנו לומדים ריקוד חדש הנרקד תקופה קצרה, נמצא חודש חודשיים ונעלם, ולא שב יותר. לדעתי הריקוד הטוב האחרון שכבר שנה לא יורד מהאולימפוס, הוא הריקוד של אבנר נעים בזוגות "פתאום מצאתי בך". ריקוד מצויין ב"טעם של פעם" !!! להערכתי ריקוד זה יכנס ל"נכסי צאן ברזל" של ריקודי העם וירקד שנים רבות. דבל´ה.

יבנאי

New member
מסכים איתך

בפשטוטו הריקוד טוב, ובכלל, שמתי לב שבזמן האחרון אבנר נעים לא מפציץ בריקודים אבל כל ריקוד שלו נרקד. ועוד משהו, מעניין מה הדירוג של מירי לריקוד זה?

הריקוד של אבנר נעים.

לאבנר נעים יש הרבה ריקודים ויפים, וזה מהטובים שבהם. לאורן שמואל יש הרבה ריקודים. וזה ההבדל.

יבנאי

New member
פתאום של

מצטער לאכזב אותך, הריקוד של אבנר נעים. (טעות לעולם חוזרת)

אוי, נכון. פשוט לא שמתי לב

שעברתם לדבר על הריקוד "פתאום מצאתי בך". לא נורא... העיקר שהריקוד יפה ושנהנים ממנו.

ריקוד לא ספק 10.

על הריקוד "פתאום מצאתי בך" כל מילה מיותרת. פשןט ריקוד מצויין לשיר מקסים - ברכות לאבנר נעים מירושים. ללא ספק "10 בסולם מירי" מירי.

למעלה