לחברי מחנות שץ ובובליל - שאלה רצינית

Preema

New member
אנחנו ראינו את השידור

ובשידור זה היה נשמע נשארנו "עם" שאריות אדם.
יכול להיות בגלל שהוא מדבר בלחש ובגלל שהיה תרגום (זה לא היה השידור החי אלא ערוץ 2) שעשו טעות בתרגום. אבל גם אני מוכנה לראות שוב את הפרק ושיוכיחו אחרת, כי למרות שאני "ממחנה" בובליל אשמח לגלות שההערה האיומה הזו לא נאמרה באופן שחשבנו. לגופו של עניין, רוב הכעס שלי על ההפקה המעצבנת ועל העריכה המגמתית, על כך שאנשים שלא צופים בערוץ 20,יכולים לחשוב שבאמת ש"צ הם צדיקי הדור המתורבתים והערכיים,בעוד שההפך הוא הנכון
אם מחלקים את הזמן באופן יחסי ובאחוזים,מי שעסוק רוב היום בריכולים,בצביעויות וב"מורשת שי" הם שצ"ר. הבובלילים תוקעים איזו הערה פעם בשלושה ימים ואז ההפקה משדרת את זה במדר המרכזי ולא חלילה, את החתירות הבלתי פוסקות של ש"צ. מקומם

גם אני ראיתי את השידור, לא את המתורגם

חפשי את ההקלטה..... לא צריך להתעצבן בגלל שאת לא אוהבת אותו

My Little Fairy

New member
זה שודר בערוץ 2 הקטע?

איזה פרק? כל מה ששודר נמצא באתר קשת. תוכלי לומר לי איזה פרק?

rmizrahe

New member
למה לא שידרו את שיפרה אומרת"יהודים יד שנייה"

וצבר אומר שאריות האדם

אם אמר כך או אחרת זה ממש לא משנה

צבר לא מסוגל נפשית להתייחס ליוסי כבן אנוש, וזה לאין ארוך גרוע יותר מלתפוס אותו באמירה כזאת או אחרת, ותהיה מרושעת וגזענית אשר תהיה אין דייר בבית שלא רשום על איזה אמירה אומללה, ואין צורך לתפוס אף אחד מהם במילה כשמצלמות ומיקורופונים יושבים עליהם כבר יותר מחמישים יום

אם אמר כך או אחרת זה ממש לא משנה

צבר לא מסוגל נפשית להתייחס ליוסי כבן אנוש, וזה לאין ארוך גרוע יותר מלתפוס אותו באמירה כזאת או אחרת, ותהיה מרושעת וגזענית אשר תהיה אין דייר בבית שלא רשום על איזה אמירה אומללה, ואין צורך לתפוס אף אחד מהם במילה כשמצלמות ומיקורופונים יושבים עליהם כבר יותר מחמישים יום

הוא עשה את זה בכוונה, מה לא מובן...

זה היה ברור שצבר עשה את זה כדי להוציא את יוסי פחות מקסים ממה שהוא נראה לציבור. כבר הבינו שיוסי אהוד. ואני מחבבת את צבר. והבנתי שזו הייתה טקטיקה. בעיקר בגלל שהוא אף פעם לא צועק. לא אהבתי את הקללה של יוסי, בעיקר אני לא אוהבת את הדרך שהוא מדבר ומתייחס לליאון, אבל במקרה הזה, הבנתי את ההסבר שלו. הוא סינן לעצמו את הקללה מעצבים.

נועה21

New member
לערוץ 2 יותר נוח להראות את יוסי מקלל מאשר צבר

ושפרה...זה כבר מתחיל להגעיל

princes0sh

New member
"שאריות אדם" מיוחס לצבר ושפרה שציטטו:

ירושלים מלאה יהודים משומשים/י.עמיחי ירושלים מלאה יהודים משומשים בהיסטוריה, יהודים יד שניה, עם פגימות קלות, זולים יותר. והעין לציון צופיה כל הזמן. וכל העינים של חיים ושל מתים נשברות כמו ביצים על שפת הקערה לעשות את העיר עשירה ושמנה ותופחת. ירושלים מלאה יהודים עייפים והם מצולפים תמיד מחדש לימי זיכרון וחג כמו דובים מרקדים בכאב רגליים. מה ירושלים צריכה? היא לא צריכה ראש עיר, היא צריכה מנהל קרקס, עם שוט ביד לאלף נבואות ולאמן נביאים לדהור סביב סביב במעגל, וללמד את אבניה להסתדר במבנה נועז ומסוכן בקטע הסיום. אחר כך הן קופצות למטה על הארץ לקול תשואות ומלחמות. והעין לציון צופיה ובוכיה.

אכדית

New member
עם כל הכבוד ובלי קשר למחנות

לא ראיתי את הקטע המדובר, אבל "נשארנו שאריות אדם" ממש לא מסתדר תחבירית. מאדם אינטליגנטי כצבר לא הייתי מצפה לטעויות תחביריות, נשארנו עם שאריות אדם יותר הגיוני, אחרת הוא היה אומר "אני מרגיש שמתייחסים אלינו כאל שאריות אדם" מה זה "נשארנו שאריות אדם"... עוד דבר מראיה אובייקטיבית - אנשים שמעו את המילה "עם" ויש כאלה שלא שמעו... מה יותר מניח את הדעת? שאנשים המציאו ששמעו, פתאום החליטו שהיה שם "עם" או שאנשים פשוט בטעות לא שמעו?? אז נכון אני יותר בעד ע"י מאשר ש"צ, לא מכחישה, אבל נתתי ניתוח אובייקטיבי בלי לראות את הקטע המדובר.

blur2

New member
זה מסתדר מצויין תחבירית

אין פה שום קשר ליחס. הם הרגישו כמו שאריות אדם לאחר ההדחה של שי. או במילים אחרות: שי הלך - "נשארנו שאריות אדם".

אכדית

New member
ועכשיו אגיב מ"מחנה בובליל"

שיפרה "נעים מאוד אישה" עם כל ההצהרות שלה שרוצים אותה בכל מקום ואפילו זוכרים אותה בלה בלה בלה תגיד על עצמה שהיא מרגישה יד שניה? את זה אני לא קונה. לא רציתי לומר את זה קודם כי נתתי חוו"ד אובייקטיבית, אבל גם סובייקטיבית זה לא מתאים לה. אשמח להתנצל גם אם יעלה הקטע ויסתבר שטעיתי, כל הנ"ל זו רק דעתי.

blur2

New member
מגיב בשם מחנה צל"ש

"נעים מאוד אישה" נאמר הכי במקום בעולם. אדון זילברמן יוצא רק עם בחורות שחושבות שהוא מי יודע מה. שיפרה היא לא בחורה טיפשה והבינה מהר מאוד עם מי יש לה עסק - ומכאן התגובה. "תגיד על עצמה שהיא מרגישה יד שניה?" זאת שורה מתוך שיר. יותר סביר שהיא נזכרה בו מתוך ההקשר: "ירושלים מלאה יהודים עייפים והם מצולפים תמיד מחדש לימי זיכרון וחג כמו דובים מרקדים בכאב רגליים." וגם אם שיפרה חושבת על עצמה שהיא הכי טובה וכו' (ואגב, במקומה גם אני הייתי חושב ככה - הבחורה פשוט מצטיינת בכל דבר שהיא עושה) לכולנו יש ימים ורגעים שבהם אנחנו מרגישים לא הכי טובים ולא כל יכולים.

אכדית

New member
והימים האלה תמיד יתורצו היטב ../images/Emo45.gif

<ועוד בחדרי חדרים, שניה אחרי שלעגה לדיבור שלהם. חלילה שזה ייחשב לה כריכול> בסדר.

א ו ח נ ה

New member
אין בכלל על מה להתווכח

הוא ישב על הדלפק וסינן לעבר שיפרה (שכרגיל היתה עסוקה עם האוכל) "נשארנו עם שאריות אדם" ואז היא אמרה לו "נכון" ואז המשיכה לפטפט אבל אני כבר לא זוכר על מה כי הייתי עסוק במשפט של צבר.

kamrashhalural

New member
אחרי ה"פרידמנים מתים" שזעקה הבבונית ...

אז להגיד שהוא "נשאר עם שאריות אדם" יהיה אנדרסטייטמנט ... אני לא אתפלא עם תוגש תביעת דיבה נגד עינב אחרי התכנית , ונגד "קשת" שמרשה לשדר אמירות גזעניות כאלה .

אכדית

New member
לא קרוב אפילו ../images/Emo31.gif

להגיד הם אשכנזים קרים זה לא כמו להצהיר "כל האשכנזים קרים". אני בטוחה שהרבה אשכנזים יחיו עם המשפט הזה בשלום, ולא רוצה לחשוב איך מרגישים ניצולי שואה או ילדים/נכדים שלהם לשמע הביטויים של ש"צ.

למעלה