לחבר של כולם

עזרא התותח

בוקר טוב לך ידידי. לא הצלחתי למצוא את התשובה.יכול להיות בגלל השעה(5 בבוקר} והעיפות והנסיעה לירושלים,לא מצאתי.ואני לא מחפש תירוצים אתה צודק אני אמור לענות.אם עד שאתעורר לא יענו על החידה? אני מבטיח להתאמץ יותר ולנסות ולפתור אותה. ואם גם אז לא אצליח? אני אבקש ממך שתגלה לי בסוד {בצחוק} שיהיה לך יום נפלא מיום טוב. נ.ב.אני זורק שם של ריקוד אבל שוב בלי ריכוז ומחשבה: "אחות לנו קטנה" אני הולך לישון וכשאתעורר אבדוק אם צדקתי או כתבתי שטויות מעייפות. לילה טוב לי.

ליום טוב שלום-אם לא תדע את הפתרון

היום או שתבקש הקלה אז אגדיל את הקטע ויהיה קל יותר.

אני נכנע

ומרים ידיים. לא מצאתי את הפיתרון. גם כשניסיתי עם קצת עזרה מידידיי. אז בוא נחכים ותגיד את התשובה? בכל מקרה 1:0 לטובתך,ואני לא אוהב חובות,אדאג בהקדם האפשרי לתיקו. שבת שלום לך ידידי התותח יום טוב

ליום טוב-החידונת-קטע ארוך מהתנך

ועוד שני רמזים.הפעם אני מקוה שתדע.כאשר תדע תגיד לעצמך איך לא חשבתי על זה ותתן למצח שלך מכה (אני מקוה לא חזקה).הקטע הוא:",הרפה ממני שנים חדשים ואלכה וירדתי על ההרים ואבכה על בתולי אנוכי ורעותי".הקטע נלקח מספר שופטים והריקוד הוא ריקוד זוגות ותיק.

עזרא ידידי

שבת שלום לך. הרסת לי את הבריאות. זו לא חידונת כפי שכתבת? אלא חידה ענקית.גם עם הרמזים שנתת לי היה קשה. ואז ניגשתי לספר שופטים, ומצאתי את הפסוק.ואכן משפט זה אמרה בת יפתח לאביה. ועל כן הריקוד הוא: " בת יפתח" ריקוד זוגות יפה של שלום חרמון,ללחן של:אמיתי נאמן.מקווה שתשובתי מלאה ומספקת אותך. אכן חידה יפה,קשה ועם אתגר.ולך אני מקדיש מתוך שירה של שרית חדד את המשפט הבא:" אתה תותח אין אין כמוך אתה הגדול מכולם" שתהיה לך שבת כייפית ומהנה. בידידות יום טוב.

תוספת לחידונת של יום טוב אוחיון

1)שמו של הבחור שהניף את הדגל. 2)מה כינויו. 3)היכן הוא גר כיום. 4)איזה שר בממשלה היה שכן שלו. 5)איך השיגו דגל.

החבר של כולם

לילה טוב לך. התשובה שלך נכונה,מלאה,ועם דיוק מירבי. תודה מיוחדת על ההשקעה והזמן שהקדשת לסיקור על העיר אילת, מיום הקמתה ועד היום. אכן שיעור מאלף על הסטוריה בת זמננו. החכמתי מאוד בעקבות הקריאה המהנה שסיפקת לי ולחברי הפורום,בעיקר בנושאי: העמים ששלטו,ואיך הפכה ממקום נידח למה שהיא היום, מ"ס תושבים,כמויות בתי המלון ועוד... שיהיה לך לילה טוב מיום טוב.

ה´ יברך את עמו בשלום.

בקר טוב !!! כשפתחתי הבקר את המחשב וקראתי כי מלחמת גוג ומגוג נסתיימה וחבר של כולם קיבל את התנצלותו הכנה של יום טוב, והנה הם כבר "סחבקים" ואפילו כבר מחליפים חידות בינהם, התרגשתי קלות ומחיתי דימעה מזווית עיני. מובן ששימחתי רבה יותר, על כי היה לי חלק (קטן אמנם) לקרב בין שני ענקי הדור הללו, ככתוב על אהרן "אוהב שלום ורודף שלום ומקרב את הבריות". ועוד "במקום שאהבה והשלום נמצאים, גם השכינה שורה בו". ומשהו מספר התודעה היהודית (אליהו כיטוב) : "הואיל ועבירות שבין אדם לחברו, אין התשובה מועילה עד שיפייס את חברו ואל ינוח ואל ישקוט עד אשר חברו יתפייס אליו וימחול לו על אשר חטא נגדו. ולא יהיה אדם אכזרי שלא להתרצות למי שחטא נגדו אלא יתפייס מיד וימחל לו". ועל זה אומרת הרבנית קוק " צדיקים שלי". שיהיה לכם יום טוב. מירי.

אילת - תשובה מלאה

אילת, שנכבשה כשנה לאחר הכרזת העצמאות של מדינת ישראל, חגגה בשנת 99 את יום הולדתה החמישים. תמורות רבות עברו עליה מאז ועד היום: ממקום שכוח ובלתי מיושב, המנותק משאר חלקיק הארץ, הפכה אילת תוך שנים ספורות לנווה מדבר פורח, עיר ואם בישראל ולאתר התיירות היפה והאטרקטיבי ביותר לחופו של הים האדום. העיר אילת שנכבשה במבצע צבאי, מסמלת היום, ויתר מכל עיר אחרת בישראל, את התהוות השלום באזור. אילת היא כיום עיר מפותחת, גדולה, פעילה ושוקקת חיים, אלא שלא תמיד כך היו פני הדברים. מממצאים ארכיאולוגים שנתגלו באזור עולה, כי ההיסטוריה של אילת מתחילה כבר לפני הרבה מאוד שנים, שבמהלכן נשלטה העיר על-ידי המצרים, האדומים, הנבטים, הרומים, הביזנטים, הצלבנים, הממלוכים, התורכים והבריטים. עבור תושבי אילת "נולדה" העיר בתאריך 10/3/1949, עת נכבשה במבצע צבאי מהיר. באותם ימים היתה אום רשרש (אילת בשמה הקודם) מקום נידח ובלתי מיושב, שהדרכים אליו קשות ועקלקלות. כמעט שנה לאחר פרוץ מלחמת השחרור של מדינת ישראל, הגיעו אליה, בדרך לא דרך, חיילי חטיבת "הנגב-פלמ"ח" וחיילי חטיבת "גולני", במסגרת מבצע "עובדה", וכבשו אותה. באותו מעמד, בו צורפה "אום רשרש" אל מדינת ישראל, הניף אברהם אדן (ברן), לימים אלוף בצבא ההגנה לישראל, את דגל הדיו המפורסם, שאולתר על-ידי מניפיו מסדין לבן ובקבוק דיו שהיה ברשותם. דגל הדיו המפורסם הונף מעל תחנת המשטר של "אום רשרש". האתר בו הונף דגל הדיו הוכרז לאחרונה כאתר היסטורי ובו מתקיימות, מדי שנה בשנה, חגיגות "יום אילת". במהלך השנים הלכה אילת והתפתחה: נבנו בה בתים, נפתחו בתי-ספר וחנויות, פותחו השירותים השונים והוקמו בתי מלון רבים. נסלל כביש מהיר, המוביל ממרכז הארץ לאילת דרך הערבה וטיסות יומיות החלו מקשרות בין העיר הצעירה ובין שאר חלקי הארץ. בעקבות הפעלת טיסות השכר הישירות לאילת בשנת 1975, הפכה העיר למוקד תיירותי בינלאומי וכיום פועלות טיסות שכר קבועות ובהן נופשים מאירופה המגיעים לאילת בטיסות ישירות מארצותיהם לנמל התעופה של אילת, לשדה התעופה בעקבה, ולנמל התעופה בעובדה. ביום מונה העיר כ-50,000 תושבים והיא ממשיכה להתפתח בצעדי ענק. באילת פועלים כיום כחמישים מלונות בדרגות תיירות שונות, וחלק בלתי מבוטל מבתי המלון הפועלים בעיר, מנוהלים על-ידי רשתות בינלאומיות שהכירו בפוטנציאל התיירותי העצום שגלום באילת. אילת, עירה הדרומית ביותר של מדינת ישראל היא נווה מדבר מיוחד במינו, שילוב של ים ומדבר, בילויים ומנוחה, מזרח ומערב. על כל אלה קיבלה העיר אילת מימד נוסף לאחר חתימת הסכמי השלום בין מדינת ישראל לבין שכנותיה: מצרים וירדן. אילת, שנכבשה במבצע צבאי הפכה בשנים האחרונות לעיר המסמלת, יותר מכל עיר אחרת, את התהוות השלום באזור. קברניטי המדינות מעלים חדשות לבקרים הצעות ורעיונות לשיתוף פעולה, אנשי עסקים וחברות בינלאומיות החלו מתעניינים בפוטנציאל העיסקי שמביאה עימה המציאות החדשה. המוני נופשים ומטיילים עוברים באילת בדרכם למצרים ולירדן, ולשערי השלום של אילת השפעה ישירה על הלך הרוח בעיר. אילת, היא נקודת המפגש הראשונה והיחידה של אדמת ישראל עם הים האדום, הנחשב לאחד מאתרי הצלילה היפים ביותר בעולם כולו, אם לא לאתר היפה מכולם. מימי הים האדום שקטים, צלולים וטומנים בחובם הפתעה נעימה – שוניות אלמוגים מרהיבות ביופיין ועולם תת-מימי קסום, המונה מאות זנים של דגים ובעלי חיים ימיים, שרבים מהם יחודיים לאיזור זה בלבד. כמעט מכל נקודה בעיר תוכל לצפות אל עבר נמל עקבה הירדני הגובל בערב הסעודית. דרומית לאילת שוכן חצי האי סיני, המתחבר אליה בטאבה – גבול השלום הראשון בין ישראל ומצרים. אף שנמל אילת הוא שערה הדרומי של מדינת ישראל ליבשת אפריקה ולארצות המזרח הרחוק, השכילו תושבי העיר ופרנסיה לנצל את מיקומה, את נופה ואת אקלימה, והפכו אותה לאתר תיירות תוסס ושוקק חיים, שמעטים כמותו מצויים בחלק זה של העולם. למרות כל זאת, לא שוקטת אילת על שמריה. בימים אלה נמצאת העיר בעיצומו של תהליך בנייה ופיתוח מאסיבי, במסגרתו מוקמים בה מלונות חדשים ושכונות מגורים חדשות בסטנדרטים גבוהים. אילת היא, ללא כל ספק, התגשמות חלומו של ראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל - דוד בן-גוריון, להפרחת השממה ולפיתוח הנגב. עיריית אילת 08-6367111טל. 08-6367318 פקס לשכת ראש העיר 08-6367101 טל. 08-6367158 פקס דואר אלקטרוני [email protected] סיירת תיירות 08-6367269 טל. 08-6367010 פקס חזרה לראש העמוד

ועוד בענייני נוהל:

כוכבית כתומה מימין להודה (מסר) הינה סימון לנושא חדש. אם הינכם מעוניינים להגיב לנושא קיים, אנא עשו זאת כ"תגובה" במקום הנכון ולא כ"הודעה חדשה" ובכך תקלו על הקוראים ועלי כמנהל. מעבר לכך, למרות שהיסטוריה של ארץ ישראל היא דבר חשוב, הפורום הזה מיועד לריקודי עם (לא סלסה, לא ריקודי חברה וגם לא יסטוריה). נכון באילת יש הרבה ריקודי עם והרבה אירועים גדולים של ריקודי עם, אך זה עדיין לא קשר מספיק חזק כדי להוסיף לפורום גם מידע היסטורי כל כך רחב. עמכם הסליחה. ועוד משהו כללי: אין צורך לחוץ על "ENTER" מספר פעמים אחרי כל פיסקה. הרווחים הגדלים רק מקשים על הקריאה ו"מנפחים" את העמוד ללא סיבה.

ירון מישר

צהרים טובים לך. אתה צודק. יתכן וקצת גלשנו מיעודו של הפורום. אתה לא צריך כל הזמן להעיר לנו על כך, אנחנו כבר מבוגרים ובאמת שקצת יותר אחראים, ויודעים מה תפקידו של פורום זה.(לא שכחנו) אבל מדי פעם ובדרך כלל זה קורה בדברים שקשורים ברקודי עם או לפחות פותחים בנושא שקשור לרקודי עם ומשם זה קצת גולש.זה לא כל כך נורא אם לא הופכים זאת לקבע,זה רק מוסיף קצת עניין. ועובדה? אנחנו תיכף חוזרים לתלם. לדוגמא:בחוג לרקודי עם שזה רקודי עם נטו, מביאים לפעמים זמר,סטנדאפיסט,ערב מאכלי עדות,ועוד... זה שובר שיגרה,זה מוסיף עניין ואז חוזרים שוב לרקוד. זו דעתי. ואתה כמנהל הפורום לא חייב לקבל דיעה זו, כשלהבדיל ממך אנחנו חברי הפורום חייבים לקבל את פסיקתך, ולמלא אחר התקנות. על זה בוודאי שאין לנו עוררין. שיהיה לך יום טוב מיום טוב.

לבי

צהרים טובים לך. יש הורה אילת. ויש את אילת(של שמוליק גוב-ארי) וישנם בוודאי עוד שקשורים לאילת.אך לא לזה התכוון ירון, ובטח לא לעיר אילת דווקא.הוא דיבך באופן כללי על הפטפטת בפורום שעניינה לא רקודי עם,ובזה הוא צודק לחלוטין. שיהיה לך יום טוב מיום טוב.

יבנאי

New member
ליום טוב

הורה אילת - הריקוד המקסים הוא של רבקה שטורמן ז"ל, לשמחתי זכיתי גם לרקוד איתה וגם ללמד יחד איתה מריקודיה, בין השאר דודי לי ואיתי מלבנון, הייתה אישה גדולה. יבנאי

ליבנאי

בוקר טוב לך. את הורה אילת אני לא מכיר{כן אני מדריך וותיק ולא מכיר. זו לא בושה} לעומתו את דודי לי, ואיתי מלבנון בהחלט שכן.שני ריקודים נופת צופים.אכן צדקת. אשה גדולה היא הייתה.זכור לי שבאולפן מדריכים בשנה- א בתל אביב היא הייתה אמורה להגיע אלינו ולבחון אותנו בידע על ריקודיה,ורק לשמע השם שלה כולנו רעדנו,היינו מבוהלים,וכולנו חטפנו כאבי בטן.עד כדי כך.וזה היה השלב של הניפויים מהאולפן. אז תאר לעצמך מה עבר עלינו? אני חושב שיותר כיבדנו אותה ונתנו לה יראת כבוד בזכות מה שהיא הייתה. אבל זה לא שינה את תופעות הלווי עלהם כתבתי. יהי זכרה ברוך. שיהיה לך יום טוב מיום טוב.

בי

New member
כתבתי בצחוק...

אני מסכימה עקרונית עם ירון, מתוך נסיון בפורומים אחרים, בהם יש קבוצת אנשים שמחוברים למחשב וכל הגיג שעולה בראשם מייד נכתב בפורום, וזה לא מצב בריא. לא ייתכן שבפורום, בכל נושא שהוא, יהיה כל בוקר חצי דף עם הודעות של: בוקר טוב... המועדון פתוח... מזל טוב.... היי....ביי.... וכו´ וכו´, ותאמין לי שאני לא מגזימה בכלל. כאן בהחלט תפקידו של מנהל הפורום להחזיר את המשתתפים לתלם. אבל גם לא צריכים להיות נורא נורא נוקשים וקפדנים, ואם קורה שמתוך הנושא של הפורום נוצרת אסוציאציה לנושאים אחרים, אפשר, לדעתי, למשוך במקרה כזה גם לדברים שמחוץ לנושא הפורום. והתגובה שלי היתה בצחוק, כן לקשור את אילת לנושא הפורום, כתגובה על התגובה של ירון,כי אילת היא לא בנושא ריקודי העם, . תודה שהזכרת לי את אילת של שמוליק גוב ארי. שכחתי, למרות שאני אוהבת את שמוליק. אבל אני גם מאד אוהבת את הריקוד הורה אילת. של מי הריקוד???

למעלה