לידה ללא כאב

האמת שאני לא מתחברת לתיאוריה הזו

מדובר על התכווצויות של שרירים, וזה דבר כואב, גם לא בתהליך של לידה. אני כן מתחברת לכך שכשיודעים מראש שלידה היא דבר כואב, ומפחדים ממנה, זה הופך הכל לכואב יותר. אותי מעניין לראות ממחקרים בתחום, סטטיסטיקות. מעניין גם לבדוק אם בחברה בה אומרים ש"לידה לא כואבת", אז אולי נשים מפחדות לספר שכאב להן? אולי הן מתנהגות כאילו הכל בסדר? חשוב לזכור שיש נשים שפשוט לא מרגישות את כאב הצירים. אני מכירה מישהי כזו, וזה לא תלוי חברה.
 

צימעס

New member
התכוצויות נורמליות של שרירים אינן

כואבות. כל הזזה של כל איבר בגוף כרוכה בכיווץ של שריר כלשהו (זו הדרך היחידה לפעול. המתחות של שריר היא פאסיבית), וכל הכיווצים האלה אינם כואבים בד"כ.
 
מעניין לדעת

טוב, בגלל זה אני לא רופאה
ולמה בעצם התכווצויות של קלקול קיבה כואבות כל כך?
 

צימעס

New member
כי הן חריגות.

גם המעיים כל הזמן מתכווצים ומשתחררים (תחשבי על צינור שמקדם את הבפנוכו שלו). כשיש תקלה, יש כאבים. אגב, מה שמכונה "התכווצות שרירים"/"שריר תפוס" זה מצב חריג שבא בעקבות עבודה מאומצת מדי יחסית להרגלים של אותו שריר. כן העלית שאלה מענינת - מה בעצם כואב בצירים? העבודה של הרחם? ההפרדות של האגן? אפנה א השאלה ל"מיילדת-הבית" ("של MP3"), ואחזיר תשובה מחר או בעוד שבוע. אם אזכור.
 

ayala26

New member
אני מסכימה עם איילת

אני בכלל לא פחדתי מהלידה ולא מהכאב. שברתי פעם רגל וזה כאב חשבתי אולי אותו דבר
כשהתחילו לי הצירים זה היה כמו כאב מחזור רגילים אז לא חשבתי שאני ממש בלידה והמשכתי כרגיל - לשטוף את האוטו, לקניות אמא שלי היתה צריכה להגיד לי בטלפון שמה שעובר עלי כרגע זה ציר! גם כשלא חושבים על הכאב זה יכול לכאוב. וגם כאב הוא לא תמיד ביטוי שמשהו לא בסדר כי הכל היה בסדר - אני פשוט הייתי בלידה שהתפתחה מהר. השעה האחרונה - מפתיחה 6 ל-10 כאבה גם כאבה והופתעתי ובגלל זה אולי קצת נבהלתי כי בכלל לא התכוננתי ללידה כ"איזה פחד! זה כואב!" לכן, זה קצת קיצוני לדעתי להגיד שצירים לא אמורים לכאוב. אפילו בספר של מיילדות בהולנד נכתב שהצירים כואבים כדי להתריע שמתרחשת לידה.
 

mise

New member
הכל עניין של התניה.

גם חונכנו לחשוב שהתכווצויות של וסת כואבות. והן לא אמורות לכאוב.
 

אם פי 3

New member
לא רק התניה

אני, למשל, לא ידעתי שוסת אמורה לכתווואוב - ואכן, ברוב הפעמים לא כואב לי כלום. ובכל זאת - יש פעמים שכן כואב, לרוב כאב מינורי.\ כשלקחתי איזשהו צמח מרפא שהשפיע לי מאד על המחזור - זה כאב ברמה שהייתי בטוחה שאני חולה, ונשארתי בבית, ורק אח"כ קישרתי את זה למחזור (ובהמשך גם לצמח, שכמובן הפסקתי לקחת). יש גם נשים, שלא ידעו שכואב (לא כל כך ברור לי איך זה אפשרי, בתרבותנו, אבל כך הן מדווחות), וממש הופתעו, ונכנסו להלם, מכמה שכאב - לכן, אני בדילמה: מצד אחד, איך לא להפחיד עם הכאב, כי בעיני, גם אם הכאב חזק מאד, זה לא פוגם בלידה, כשיש כלים להתמודד איתו, ויודעים שהוא זמני ומקומי - אבל פחד גדול מהכאב, יכול להגביר אותו. מצד שני, איך לא ליצור אשליה, שהתנפצותה שוברת, שלא כואב, או שאפשר להעלים את הכאב (וכוונתי היא לא לאפידורל, אלא לדרכים טבעיות).
 
אני ממש לא מסכימה

אני לא חונכתי ש*צריך* לכאוב לי. בפועל, בד"כ לא כואב לי, אך יחד עם זאת זכורות לי פעמים מועטות שממש ממש כאב לי. אני לא חושבת שבפעמים הללו ציפיתי לכאב יות מבפעמים האחרות (כוונתי לווסת). שוב אני חוזרת שלדעתי יש כאן כאב פיזיולוגי מוחלט, בצד ההתניה החברתית.
 

mise

New member
לא, לא רק התניה.

קודם כל זה קשור לנושא הסובייקטיביות שמישהי מהכותבות העלתה כאן. אפשר לקחת את שלל האפשרויות ולהגיד "יכול להיות ככה ויכול להיות ככה", אבל אז לא יהיו חוקים ועקרונות ברורים לאיך צריך להיות מבחינה פיזיולוגית ואז כל דבר בעצם יהיה טוב (מה שנכון, אפילו רעות וחולות הן טובות לאותו מצב שבו נתון האדם, זה הכי טוב שהוא יכול. בגלל זה כתוב שאדם צריך לברך גם על הרעה וגם על הטובה). זה כמו שניקח את המזונות המוגדרים כ"חלבונים" ונגיד - אה, אבל יש בהם אחוז מסוים של עמילן, אז לאן נשייך אותם? הוסת באופן פיזיולוגי אמורה לגרום לאי נוחות קלה ואולי כאב קל מאוד (תלוי במצב נפשי נתון), אבל לא לגרום סבל ממש עד חוסר יכולת לתפקד. ב"התניה" כוונתי שנשים מקבלות וסת, כואבות ומתייסרות (מצבים שנתקלתי בהם: לא הולכות לעבודה/לימודים/לא מסוגלות לקום מהמיטה וכו' וכו') וחושבות שכן, ככה זה וזה בסדר, כי וסת אמורה לכאוב, כי גם לאמא שלי כאב והיא בדיוק גם סבלה ממיגרנות בזמן הוסת ולסבתא שלי היתה כואבת העין בזמן הוסת וכו' וכו'. לעניין כאב בלידה - אולי בעולם מתוקן כולן היו יולדות ללא כאב, בפועל נאמר "בצער תלדי בנים" ולעולם המקולקל שלנו "בצער" זו הפיזיולוגיה. כמובן שיש שאיפה להגיע למצב מתוקן, מכל הבחינות, ולידה היא רק חלק קטן מהן. מבחינת הנסיון הפרטי שלי, לידה מלווה בכאב היא לידה נכונה יותר. יכול להיות שהנסיון הפרטי שלי לא משקף, היות שהמצב בו הייתי נתונה לא היה עבודה פרטית שלי, אלא משהו שהגיע (אולי) בתור מתנה. אני מנסה לחשוב על דרך להמחיש את זה והדוגמא שעולה לי בראש היא של אדם שיבוא ויגיד שמ - X זמן מסוים, איזה ארוע טראומטי (או שלא), הוא רואה את העתיד ויש לו חזיונות שאח"כ מתרחשים אחד לאחד והוא סובל, הוא לא יודע מה לעשות עם זה, הוא לא ישן בלילות ורע לו. זה בגלל שהוא התחבר לאיזו מגירת ידע בעולם בלי לעשות עבודה קודם, בלי להגיע לזה בכוחות עצמו. זה גורם לו סבל וזה לא תקין. אני מרגישה שהכאב אכן מכוון את האשה למקומות הרצויים ביותר בזמן הלידה וללא הכאב, אני לא יודעת איך היא היתה מתכווננת. אולי עם עבודה אמיתית כן אפשר לעשות את זה, לא יודעת.
 

Manty

New member
../images/Emo41.gif עונה באיחור ניכר

אני היא דוגמא! אני לא ידעתי שלידה אמורה לכאוב! אני בטוחה ששמעתי על כך, אבל זה לא נשאר איתי. זה חלף מעל ראשי. לפני הלידה הראשונה, אני זוכרת שדיברתי עם מישהי שהיתה אמורה ללדת פחות או יותר באותו זמן כמוני, והיא סיפרה לי שהיא בחרה ללדת עם רופא מסויים כי הוא היחיד (בטוקיו) שנותן אפידוראל. אני הסתכלתי עליה ואמרתי - אבל למה צריך אפידוראל (זה היה לפני 10 שנים. לא היה אינטרנט, לא היכרתי אף אחת מסביבי שילדה (רק הגעתי ליפן שנה לפני כן ולא היו לי פה חברות), לא דיברתי על לידה עם אף אחד, והאינפורמציה היחידה שלי על הריון ולידה הגיעו מספר אנטכוניסטי בו קראתי כל שלב במקבל לשלב ההריון שלי - כדי לא להרוס את ההפתעה
) בקיצור, היא אמרה לי שאין לה מושג עם היא תוכל לעמוד בכאבים ולכן מעדיפה להיות מוכנה עם אפידוראל. האדם ממנו שמעתי הכי הרבה על לידה היתה אימי. כל יומולדת שלי היא סיפרה את סיפור לידתי; איך הרופא בבית היולדות יצא לארוחת צהרים והיא גם היתה רעבה אך הוא אמר לה שעד שהיא לא יולדת היא לא אוכלת. איך המחלקה היתה ריקה ורק היא ואבי היו יחד בחדר, ולפתע היא אמרה לו שהיא מרגישה משהו. איך הוא הסתכל בין רגליה וראה את ראשי. איך הוא התחיל לצעוק למישהו שיגיע ועד שהאחות הגיעה אני כבר הייתי בזרועותיו. וזהו. סיפור עם המון אהבה. סיפור ללא כאב או טראומה (וסיפורי הלידה שלי אחי ואחותי, למרות שהיו מאד שונים, סופרו באותו טון אוהב ומאושר). ולכן אני תמיד ראתי בלידה משהו מרגש ואוהב. לא פחדתיולא הבנתי למה אפידוראל. אצלי בלידה השניה (הראשונה היתה קיסרי "חרום" לפני התחלת צירים) אמנם הרגשתי כאבים ובשלב מסויים חשבתי שאימי שיקרה לי
, אך למרות 35 שעות הצירים ולמרות שהתיאשתי שאי פעם אלד, לא פחדתי ולא חיפשתי דרך לברוח מהכאב.
 

שָׂרָה

New member
הלידה השניה שלי היתה כמעט ללא כאב

אבל הלידה השלישית היתה עם כאב בגלל סיבה. התינוק היה במצג עורף לאחור וכל ציר הראש לחץ בעוצמה על עצב בגב.
 
אתן יודעות? חשבתי וחשבתי

על כל מה שנכתב ויש משהו קצת מעצבן בעובדה ששוב גבר אומר לי מה אני אמורה להרגיש או לא להרגיש בלידה. הכאב בלידה הוא משהו אחר אבל הוא שם. מיליוני נשים חוות אותו גם באיימיש (לפי הסיפורים של אינה מיי גסקין) אבל התפיסה שלהן את הכאב היא שונה. וכאן נכנסות ההחלטות שלנו וההתמודדות לתמונה. הכאב בלידה הוא כאב חיובי, מסעיר סוער וחלק מהטבע. (בספר טבעי ללדת יש קטע מדהים של אניטה תמרי) לא רוצה שיקחו ממני את הזכות לכאוב בלידה. זה כואב אני לא רוצה שיתכחשו לזה. אני כמובן גם לא רוצה לקחת לאף אחת את הזכות לא לכאוב בליד אבל מסתכלת קצת מזוית אחרת.
 
טוב שחסכת לי ../images/Emo8.gif אני קוראת

את השרשור וחושבת לי כל הזמן - למה לעשות דה-לגיטימציה לכאב? למה כאב זה לא בסדר? למה לוקחים לנו אותו? מסכימה עם כל מה שכתבת, ומתחברת לכל אלו שכתבו על ההבדלים בתפיסת הכאב (ולא בכאב עצמו).
 
אף אחד לא לוקח לכן את הכאב

מה שאני אומרת. שלפי מה שקראתי וניסיון של כמה נשים שאני מכירה, יש מין תוחשה שאיננה כאב. תחושה שמכנסת את האישה פנימה לעצמה. היא לא יכולה להמשיך בחיי היום יום. יש נשים הטוענות שזו אפילו תחושה אורגזמית הנה קישור . לפי מה שקראתי הרחם כמו הרבה איברים פנימיים מגיב בתחושת כאב למתיחה וקריעה של הרקמות. יכול להיות שהתחושות שאנחנו חשות בזמן לידה אנחנו מפרשות אותן ככאב, אולי בגלל שזה מש שהחדירו לנו מילדות ויכול להיות שמפחד ומתח, או שאנחנו עושות נזק לרקמות באיך שמתנהלת הלידה.
 

אםדניאל

New member
מרגישה צורך להצטרף לדיון

הי, בגלל שזו הפעם הראשונה שאני מצטרפת לדיונים פה, אני מרגישה צורך להציג את עצמי קודם. אני מניחה שלפחות חלקכן תזהו את הסיפור שלי. אני אמא לבן שהוא עוד מעט הן 3 וחצי. הוא נולד בלידה טבעית ומהירה, יחסית ללידה ראשונה, (כ 7-8 שעות מרגע יציאת הפקק הרירי והתחלת הצירים) בבית חולים (לבית החולים הגעתי כבר בפתיחה מלאה). ביתי נולדה, בינואר השנה, בלידת בזק בבית. לידה שלא תוכננה להיות בבית. אני ילדתי את עצמי במקלחת. זו היתה חויה מדהימה ומעצימה ומופלאה. לצערנו העמוק עד נימי הכאב של הנפש, מסיבות לא ידועות היא לא המשיכה איתנו בעולם הזה, אלא חזרה חזרה, או המשיכה הלאה למקום אחר. היום אני בחודש שביעי ומתחילה להתכונן ללידה הבאה, שתהיה מן הסתם, טעונה בניסיון העבר. בקשר לכאב בלידה והאם זה טבעי . לדעתי כאב הוא חלק מהלידה. נכון שיש נשים שלא חוות אותו , אבל נראה לי שהן מיעוט. יש נשים שמבחינתן הכאב הוא בלתי נסבל, יש נשים שמבחינתן הוא שם, אבל ברקע. יש כל מיני צורות לחוות אותו. מאוד מסכימה עם זה שהוא לצורך "התקרקעות" וחלק מתהליך ויגרום לך ללדת נכון. בלידה האחרונה, בשלבים הראשונים - שעוד לא הבנתי שאני בלידה- כאב לי. היו לי כאבים כמו כאבי גזים, לפחות זה מה שאני חשבתי שהם, כך שהם באמת היו שם, ללא כל התניה חברתי - כי לא עלה על דעתי שאני בלידה. מהניסיון שיש לי, עם עצמי, כאב בלידה הוא קיים, אבל מבחינתי הוא זניח. ופה בא החלק של ההתניה ושל הדרך שבה כל אחת ואחת מקבלת ומתמודדת עם הכאב. ואני יודעת שיכול להיות שפיזיולוגית או נפשית או מה שלא יהיה, אני בנויה ללידות קצרות ולכן אולי הכאב הוא נסבל - זה קצר ועובר. אבל כשאני בתוך הלידה כל צירי הוא כואב בכאן ועכשיו בלי קשר לעוד כמה זמן זה ימשך. דווקא בגלל התחושה הזאת שלי, הלידה הבאה "מפחידה" אותי, מכיוון ההתמודדות עם הכאב. האם אני אגלה את "הכאב" שהרבה נשים מדברות עליו ולא אוכל לו? אם הלידה תהיה יותר ארוכה האם עדיין אהיה בחויה של "אני יכולה"? אם מסיבה כל שהיא יוחלט על זירוז (וזה סט גדול של פחדים שלי - התערבויות) האם גם עם זירוז אוכל עדיין להתמודד עם הכאבים ועם החויה הטוטאלית הזאת? אין לי ספק שפחד מעצים את הכאב. ואני עובדת עם עצמי להגיע ללידה עם פחות פחדים, שלי (את הפחדים של הסביבה, אין לי כוחות לשנות - רק לקוות שלא ישפיעו עלי יותר מידי) אם אישה מאמינה ביכולתה ללדת, בעוצמות שלה וביכולת להתמודד עם הכאב שיבוא. אם היא מצליחה לשלוט בפחד - ולדעתי זה פחד קמאי מאוד, כי בין לידה ומוות (לתינוק או לאם) הקו הוא מאוד עדין והוא היה ככה משחר ההסטוריה. היכולת שלה להתמודד עם הכאב ולשחרר אותו (עד בסוף??) גדולה.
 

swann

New member
../images/Emo201.gif לא הכרתי את הסיפור שלך

ומאחלת לך לידה קלה וטובה
לדעתי, אם צלחת כבר שתי לידות, את תוכלי לכאבים גם בפעם הבאה. מן הסתם הדאגה הפעם תהיה יותר דומיננטית, בתקווה שזה לא ישפיע על תפיסתך את הכאב. נורא קשה לייעץ, אבל מה שהייתי עושה במצב כזה הוא הרבה דמיון מודרך ומחשבות טובות בזמן הלידה, כשאת יודעת בתוך תוכך שהכל יהיה בסדר. אני מכירה כמה סיפורי לידה טבעית עם זרוז, שבו אמנם הצירים יותר כואבים, ובכל זאת הלידה היתה ללא אלחוש. היו פה הרבה דיונים על התמודדות עם כאב - תקראי ותוכלי ללמוד מהם במקרה שבכל זאת יזרזו ויהיה לך קשה יותר מהפעמים הקודמות. ואם הכאב מתיש - את יכולה לקבל אפידורל לחלק מהלידה כדי לנוח (כמו הסיפור של הילהל - שווה לקרוא).
 

אםדניאל

New member
ההכנה שלי ללידה הפעם....

למעשה חלק ממני בהדחקה וחלק ממני כבר התחיל להתכונן. בסה"כ אני סומכת על עצמי ויודעת שיהיה בסדר. אני מתכננת, כמו שהציעה SWAN לקרוא סיפורי לידות שבהם כן היה זירוז אך ללא מאלחשים למינהם. פשוט כדי לשאוב כוחות ולדעת שזה אפשרי. (הסיבה שעוד לא עשיתי את זה קשורה לחלק המדחיק....) לידת בית היתה חלום שלי, עוד בהריון הראשון, הסיבות שאז לא בחרנו בזה היו מעורבות, גם העובדה שאנחנו גרים רחוק מבית חולים (כ 50 דקות נסיעה) והאמת שגם הסיבה הכלכלית. חלק מהתרגשות בסוף הלידה בינואר, היה התחושה שהגשמתי את זה. אני זוכרת שכשהבנתי שזהו זה אני בלידה ואני עושה את זה לבד, שאבתי הרבה כוחות מסיפורי לידה שקראתי ב"באופן" - במיוחד זכרתי את סיפור הלידה לבד של שרה (נדמה לי שזו היתה הלידה השניה שלה) זה הרגיע אותי, ידעתי שזה אפשרי. (בניגוד, אני מניחה, למשהיא שרחוקה מהנושא ומגלה פתאום שהיא מילדת את עצמה לבד בבית) אבל מה, אין מצב כיום שאני אצליח לשכנע את "החצי" ללידת בית - הפחדים גדולים מידי. חוץ מזה, שאחת ההבנות שלי מכל מה שקרה, שכן חשוב לי שיהיה שם משהוא שיודע מה לעשות. שמזהה מצבי מצוקה ויודע לפתור אותם. לא נראה לי שבמהירות שבה אני יולדת, אני יכולה להבטיח הגעה של מילדת. הסיבה שאני חוששת מהתערבויות, יותר מבעבר, היא מידת הלחץ של הסביבה. (וגם שלי, אבל על עצמי אני די סומכת) ברור לי שהחצי מאוד יפחד וברור לי שהרופאים יהיו סופר רגישים. אם יהיו צירים מוקדמים (כמו שקרה בהריון הקודם) הלחץ על אישפוז ו/או זירוז יהיה גדול. אם אני אעלה מוקדם מידי לבית חולים, כי אני לא חושבת שאני אעיז לחכות כמה שיותר לפני הנסיעה לבי"ח- כמו שעשיתי בלידה הראשונה, והלידה אולי תעצר (כמו שקורה, לפעמים, כשמגיעים לבי"ח) אני מניחה ששוב יהיה לחץ לכיוון זירוז. מה אני אעשה עם הלחץ הזה? אני מקוה שאדע לפעול נכי נכון לאותו הרגע. חייבת לציין, שכשהגעתי לבי"ח בינואר, היתתה שם מילדת מקסימה, שמאוד תומכת בלידות טבעיות ועוזרת בכך, שליוותה אותי והיתה רגישה ומדהימה. כמה חודשים אח"כ פגשתי אותה בסופר. שוחחנו ואמרתי לה שאני מאוד רוצה שהיא תהיה איתי בלידה הבאה היא אמרה שהיא תשמח ואפילו מוכנה לעלות איתי לב"יח אם לא תהיה במשמרת, ושנדבר קרוב ללידה. המשימה שלי השבוע היתה ליצור איתה קשר, לספר לה על ההריון ולראות האם היא עדיין חושבת כך, להפגש ולבדוק אם זה מתאים. (אבל עוד לא עשיתי את זה - הדחקה כבר אמרתי?)
 

אם פי 3

New member
יש לך דרך

ללמוד ליצור לך בועה? כי נשמע, שאת לעצמך, בוטחת בגוף שלך, יודעת שמה שהיה - סביר שלא יחזור (כלומר, כן לידה מהירה, לא האסון), ומה שמפריע לך זו הסביבה, שמרוב דאגה, מלחיצה. אם יש לך יכולת כיום, או מישהו ללמוד ממנו, ליצור לעצמך בועה, של את עם עצמך, של יכולת להרפות, ואולי גם להעזר בדמיון מודרך, שמנתק אותך ממי שמסביבך, זה נשמע לי משהו שיכול לעזור. עוד אפשרות (לא סותרת), זה שהמיילדת שאת מדברת עליה, או מיילדת בית, יגורו לידך מתחילת צירים מוקדמים, כדי שיהיו קרובות למקרה של התחלת לידה מהירה - מה שיאפשר לך להשאר שם, ולא לעבור לבי"ח מראש, לא כלידת בית מתוכננת (מבינה שכרגע זה נראה מוגזם), אלא כגיבוי למצב שתתרחש לידת בית לא מתוכננת.
 

debby12

New member
מנהל
וואו. נשמע לא קל.

שולחת לך
ומאחלת לך שהכל יילך לך כפי שאת רוצה ושלא תדעי עוד צער. יהה מיילדת עם קשר אישי - נפלא! תתקשרי תיכף ומיד - לקחת את הנייד שלה כדי לוודא ש"יש לך אותה" <דבי מחלקת הוראות כאילו זה עניינה
>
 
למעלה